Късогледство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Късогледство
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 11166 пъти
Здравейте. На 21 години съм и съм късогледа. Диоптерът ми е различен и на двете очи, на едното е -2, 5 а на другото -1. 25. Имам очила и без тях ми е невъзможно да гледам телевизия и да работя с компютъра. За постоянно са ми, но не ги понасям върху себе си, когато съм навън. Косата ми се оплита в тях, неудобни са ми извън къщи, не не ме е срам че нося. За лещи не искам и да чувам, а пари за лазерна операция нямам.

Та въпросът ми към вас е дали знаете някакви природни средства за намаляне на диоптъра, знам, че не може да изчезне току така, но поне като ходя по улицата да мога да видя с кого се разминавам и да не подминавам познатите си, защото не ги отразявам както трябва.

Аз прочетох една "бабина" рецепта за късогледство, но преди да я пробвам исках да се "консултирам" с вас, защото лекарите за подобни неща не са оптимистични.

Тя е следната: Прави се отвара от камиляк (слез) и се капват в очите от нея всеки ден по 5-6 капки. Това е. Някой пробвал ли е? Как ви се струва? Ще навреди ли ако не помогне? Очаквам сериозни коментари и благодаря от сега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: c0c61fd32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм късогледа имам 1.5 диоптъра и на двете очи. Около една година носих очила и ми беше много неприятно. Сега съм с лещи и въобще не се осещат в очите, нито отнема време да си ги сложиш. Не знам защо не искаш лещи, според мен това е най-добрия варянт. А такива "бабини" рецепти не съм пробвала.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1d870f1235
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз знам, че морковите много помагат на зрението. Това поне е лесно, но едва ли ще е достатъчно.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5c7aa051cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Обясни поради каква причина не искаш и да чуеш за лещи? Не отричай нещо, което може да ти е от голяма ползва. Диоптрите ти не са големи, а с лещи ще намериш точно комфорта, който търсиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2a9eccb6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз носих контактни лещи -няма нищо страшно

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 90e8c384a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никога не съм ползвала лещи, че да съм сигурна, че няма да са ми от полза, но и нямам желание да ползвам, поне не и на този етап, говорила съм с хора, който са ползвали, събрала съм мнения-добри и лоши относно лещите, знам, че при всеки е различно, но сега не ми се обясняват всичките причини, поради които не искам лещи. И не това е темата, по която исках да пишете. Написала съм, че искам мнение за природни средства, хайде да си направите труда да прочетете какво искам и тогава се включете пак с коментар, мисля че не искам много. Извинявам се за грубото отношение, но явно не сте обърнали внимание на моето конкретно питане.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: daa9dd166a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз също съм с късогледство -3,0 на едното и -3,5 на другото. От около година съм с очила, като вече почти не се сещам за тях. Когато ми ги изписаха ми предложиха също лещи и лазерна операция, но въпреки, че на мен диоптрите не ми се сториха никак малки, очният лекар ми обясни, че такава операция е добре да се прави при наистина наложителни случаи и дори по-големи диоптри от моите. А и самата интервенция не е безобидна, както си има плюсове, така има и минуси. Дори има случаи няколко години след операцията, диоптрите да се връщат.

Колкото до лещите - категорично не бих носила също, както авторката по ред причини. Да - удобство е, че нищо не ти се крепи на ушите и носа, но неудобствата са в пъти повече. Като започнем от слагането и махането - свиква се, но не е от най-приятните занимания. Всички лещи имат срок на годност, което значи нова инвестиция в зависимост от това на колко време трябва да се сменят (а диоптричните и то качествените не, че са безбожно скъпи, но всеки сам може да сметне дали му е по-изгодно да даде 1 път за очила или на всеки 3, 6 или 12 месеца хх сума за лещи).

Въпреки, че съм си слагала лещите след като се гримирам (а подчертавам, че слагам само лека спирала на очите) като попадне нещо в окото става страшно, люти, сърби, не можеш да си отвориш окото от сълзи, а трябва да се извади лещата... доста некомфортно. Ако постоях повече от 15-тина минути в задимено заведение - същата работа.

Доста е неприятно и да ти падне леща, ако все пак я намериш с най-голяма вероятност ще е надрана, а така е безумно да я поставяш в окото си. И като се замисля предимството е едно единствено - че докато си с тях не ти пречи нищо на лицето, но пък ако си с удобни очила, съобразени с лицето ти мисля, че няма проблем. Има и всевъзможни рамки (аз лично съм с не много дебели, но плътни черни пластмасови ''секретарските'' :D и не ми се оплита косата никъде)

Иначе за някакви билкови рецепти... и да има едва ли ефекта е потресаващ, така, че очилата си остават единствената алтернатива.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b3eabf507f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Ж29: Виждала съм големи поразии след лещи. И аз нося очила, он само при работа с компюютър и филми със субтитри.

Племенниците ми (3 бр) имаха огромни порблеми с късогледство, астигматизъм и т.н. Те живеят в София и Перник. Превземат 1/2 България, за да посещават някаква докторка-офталмолог в частния й кабинет в Пловдив. Тя им предписваше отвари за поставяне на капки в очите, за пиене, съчетани с еженевни упражнения.

Едната ми племенница намали диоптрите си от 15 и 12,5 на 7 и 4,5; другата ги намали с по-малко, а третата почти няма нужда от корекция, но все пак носи очила.
Ако проявяваш интерес, мога да попитам за координати на въпросната докторка.
Но упражненията отнемат минимум 3 часа дневно!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2a9eccb6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Авторке, номер 4 съм, наистина си грубичка... Просто всеки се опитва да помогне с каквото може и знае. А аз определено се считам веща по този въпрос.

С бабини рецепти неможеш да се излекуваш, но за сметка натова има упражнения, при които с МНОГО воля, търпение и усилие ще получиш резултат. Аз, уви, не положиш нужните усилия, но мога да ти предложа книгата http://www. janua-98. com/content/view/99/1/lang, bg/ -ето линка. Там става въпрос, че със силно самовнушение и постоянство в упражненията, може да постигнеш завидни резултати.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 90e8c384a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Имам книга на един писател-руснак, в която е обяснено как и какво да се прави, за да се унищожи диоптера напълно. Прочетох я за един ден. Но колкото и да искам да се спася от късогледството нямам волята, която се иска в книгата, за да си помогна сама. Там също са описани опражненията, които отнемат по 2-3 часа дневно, в тях трябва да си страшно съсредоточен, а аз не мога.

За това искам да си помогна по друг начин чрез билки, но единственото за което аз знам съм написала в темата. В крайна сметка ще опитам след време с тази отвара, но исках да знам първо дали други са я опитвали. И благодаря за коментарите на всички до тук, надявам се да се включат още хора по темата със съвети и опит.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2a9eccb6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 съм-за същата книга става въпрос от руснака. Аз също нямам волята, да не говоря за проблема с концентрацията... Разбирам те. Пак ти казвам -няма такива билки, които да помогнат в случая. Може да помогнат да не се влоши положението, но няма да свалиш диоптрите с тях.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cac56850e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   „въпросът ми към вас е дали знаете някакви природни средства за намаляне на диоптъра“

НЕ. няма такива

Прочети, моля ти се, повече и научна литература и ще видиш, че НЕ Е ВЪЗМОЖНО.

Аз съм късогледа и имам към - 6, 5 диоптера на двете очи, поне са еднакви. Само късогледство имам, което НЕ Е БОЛЕСТ, а е видоизменение, необратимо (освен с операция).
Аз също искам да съм Клаудия Шифър и да съм женена за Шумахер, ама не става с „природни средства“.
С някои неща трябва просто да се научим да живеем.
Като малка ме тъпчиха с какви ли не глупости, но диоптерът продължи да си расте (естествено) до 25-тата ми годишнина (докато расте организмът).

Днес този процес е спрял, дори на лекар не ходя, много добре си знам аз. Няма да си правя операции, не заради парите, а защото никога не знаеш, какво ще стане след 50 год.
Нося си лещи и дори забравям за дефекта си. Карам и кола, живея си нормален живот, дори чат-пат ми се е случвало да спя с тях - нищо!
А са евтини и обикновени лещи.

Като бях малка само се мъчиха да ми се оправил уж диоптерът, травмираха ме с глупавите си бабини дивитинини. Единствено си взех витамин А и чат-пат си пийвам една таблетчица - помага при нощно виждане. Но на всички късогледи мога да кажа, че трябва да се научат да живеят с диоптрите си и да се молят да останат само с късогледството.
Хората имат действително проблеми като отлепяне на ретината, астегматизъм.... аз с моите -6, 5 диоптера виждам например по-добре от всеки човек с астегматизъм и дори по-малък диоптер.
Късогледството не е болест освен това -това ми каза лекарят - и ми каза да си гледам живота и да не мисля за тази глупост!
Откакто си нося лещи, забравих за късогледството си!

А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 365a4dcd89
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам късогледство. Това е нелечимо, единственият вариант е операция. Диоптъра не можеш при късогледството да го нормализираш, можеш само да носиш очилата и да го запазиш до такава степен.

След години ако забременееш задължително да кажеш, че си късогледа. Иначе като родиш има опасност да ти падне диоптъра.

Но примири се с това, нелечимо е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f6eb9192c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Почти 10 години вече ползвам само лещи. Имам 4. 5 диоптъра. Имам и очила (като резервен вариант), но не са ми удобни, с тях очите ми изглеждат малки, изпотяват се от конденза през зимата, ограничават полезрението ми... Да изброявам ли други минуси? А удобството на лещите е в много посоки - сваляне и поставяне въобще не коментирам, става за секунди - мога да нося слънчеви очила през лятото, когато режа лук, въобще не ми люти (това сама го открих и съм много щастлива) понеже стоят на очите ми през целия ден, не ми се налага да ги търся из цялата къща, както беше с очилата, ползвам тримесечни, но издържат почти 6 месеца. Питах очния си лекар - каза, че няма проблеми, щом очите ми се чувстват комфортно.
Казвам ти тези неща, за да си по-запозната, не че те навивам за лещи. Изборът е твой.

пп Едната ми леща струва 12 лева. Разтворът - около 8-9 лева. И той ми стига за половин година. Значи годишно давам по-малко от 70 лева. Мен ме устройва.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f6bf5e177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 7 моля ако е възможно да ми дадеш координатите на тази лекарка в Пловдив. Искам да заведа детето си при нея. Благодяря!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6b00a9cf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   съветвам хората да не слушат коментари като на Номер11 и 12 например! Това са хора които не могат да се борят защото са слаби! ЗА ВСИЧКО ИМА ЛЕК! ВЯРВАЙТЕ СЪС СЪРЦЕ!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 193593f182
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Естествено, че има лек и с билки и с упражнения! За билките, това, което ми е известно е системата на българския лечител Петър Димков - прочети по-подробно в неговите томове " Българска народна медицина", които междувпрочем ще намериш само като втора употреба. Това обаче не е само пиене на билки, включва се и специален хранителен режим - като месо се яде сами пилешко, риба и крехко агнешко, не се пие и пуши по време на лечението. ГЛАВНОТО ОБАЧЕ Е ВЯРА!!!! АБСОЛЮТНА ВЯРА В УСПЕХА, НИКАКВИ СЪМНЕНИЯ!
Други методи за които знам:
- системата на офтолмолога доктор Бейтс - уникална система - правиш физически упражнение за очите, които са доста елементарни
- има много книги на които съм попадала, някои от тях са : "Живот без очила " на Лео Ангарт, "Как да свалим очилата за седем дни" - Светлана Троицкая, "Тайните на доброто зрение" - М. Мухина, " Да виждаме без очила" - д-р Робърт Майкъл Каплан и др.
На мен първата най-много ми допада, най- близка я чувствам, а и съдържа информация за системата на д-р Бейтс.
- има система за възстановяване на зрението по системата на Норбеков - той пък е взаимствал от системата на доктор Бейтс се правят и много други упражнения
- чувала съм, че и лечебният глад помага, но само под лекарски контрол!!!!
Най- забележителното във всички тези системи е, че се основават освен на упоритата работа и на ВЯРА В УСПЕХА!
Лично аз съм била на курсове за възстановяване на зрението, но не при тази жена в Пловдив. Имаше случаи, при които хората ходеха от 7, 8 години на лечение, имаше едно момче, което в началото е било сляпо, само сенки е виждало, след това с много работа върху себе си и без оперативна намеса захвърли очилата!!!! Удивително! Всичко се свежда до това, колко силно искаш нещо и дали вярваш, че успяваш и че го заслужаваш!!!
Дано да съм помогнала на когото и да е с нещо! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2dec8de3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Разбирам, че доста време е минало от публикуването на този разговор, но дали няма да стане чудо и някой да отговори на въпроса ми. Интересувам се от координатите на лекарката от Пловдив, за която е разказала Потребител № 7. Крайно необходимо ми е, търся, както се казва, спасение и никак не преувеличавам.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f661989980
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Здравейте,
и аз търся координатите на тази лекарка от Пловдив!
hash: b3eabf507f, дано се включиш и ни бъдеш полезна!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker