Психично разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психично разстройство
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1245 пъти
Здравейте! Мисля, че имам психично разстройство. Защото от няколко месеца(близо година) станах много неспокойна. Почнах да се притеснявам за всичко-каква оценка ще изкарам на теста(а съм отличничка), дали някоя храна, която съм яла, случайно не е била с добавена отрова, дали съм алергична към еди какво си, дали няма да катастрофирам, като ме карат нашите за училище(но най-вече се притеснявам, като пътувам), дали няма да ме блъсне някоя кола(пресичам много внимателно), дали някой съученик ще ми се подиграва за някоя моя лоша черта, дали съм си избрала подходящия тоалет за училище(не от суета, а да не ме сметнат за аутсайдерка, какво мислят другите за мен, кога ще ми порастнат, и куп други... Всеки ден всички тези притеснения освен че ги мисля, ги и сънувам. Наистина не знам какво да правя. Дайте съвет, приятели. И моля ви се, ми кажете дали имам според вас някакво психично заболяване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 728138dd29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей, съкровище! Напълно разбирам как се чувстваш.
Бях по същия начин. Абсолютно съм сигурна, че ти няма нищо. Аз се излекувах със силата на волята, но ми трябваха много, много години! Според мен имаш ОКР, или тревожно разстройство. Пробвай с йога, книги, спорт, ходи на църква, търси приятни емоции. Навярно си подвтрес. Имаш ли приятели? Гадже? Някаква подкрепа? На работа изложена ли си под стрес? На колко си, вашите изслушват ли те, подкрепят ли те? Съветвам те веднага са им споделиш притесненията си с тях , все пак сари най- близките хора. Ако на тях не можеш да разчиташ, то на кого? Ако толкова много се притесняваш, потърси психолог! Психолог, не психиатър, защото лекарите могат единствено да те натъпчат с хапчета, от което ще се влоши, и ако нямаш сериозно заболяване, не са наложителни. Казваш, чебси отличничка. В училище как са отношенията? Някой да те тормозим? Може би претоварването ти идва в повече. Някакви ритуали правиш ли, за да се успокоиш? Миене на ръце, връщане да провериш дали вратар е заключена? Ако си в състояние, отговори ми на тези въпроси, за да знам как точно да те посъветвам и да преценя дали имаш психично заболяване. Не съм психолог, но знам защо го казвам. Не се притеснявай, всичко е наред, навярно преувеличаваш и си изплашена. Ще следя темата ти! Много прегръдки от мен!
La diabla

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 37c0c9c768
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Имаш, но те много минават през същото. Или се хващаш в ръце и го минаваш тоя пуберски период, или ще стигнеш до реални проблеми и психиатри, които в повечето случаи - само ще влошат ситуацията.

Тук разни съвети за йоги, църкви, гаджета... Само едно пропусна - семейство. На тази възраст, семейството е това което на теория трябва да ти помогне и дава сигурност. За съжаление, особено днес, тая помощ липсва, което създава възможност някой външен да ти промие мозъка и да те използва. За съжаление, такъв е живота. Ако имаш проблем, трудно ще намериш кой да ти помогне, но пък ще намериш много които да се възползват... Има смислени книги наистина да ти помогнат да подобриш психичното си здраве, но има и много боклуци. Поне аз бих ти препоръчал да търсиш по-стари книги, които са издържали теста на времето. Примерно Юнг има доста неща изписани за тоя конфликт между азът и другите, за израстването на азът през годините и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 728138dd29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Дадох ценен съвет. Да, Юнг е полезен, но нещата се лекуват с практика, не с теории. Ако беше прочел коментара ми, щеше да видиш, че я питам за семейството. Защото то е опора и от него тръгва всичко! Тя ще ми отговори на въпросите. Както казах, авторке, потърси психолог. Ако евентуално той или тя прецени, че си за лекар, той ще ти изпише антидепресанти и хапчета, намаляващи тревожността. Това няма как да не помогне, но е в краен случай. По- добре е тя да говори със семейството си. Или с приятели. И да е възможно най- скоро, защото колкото повече отлага, само ще се влошава! Аз направих тази грешка и платих скъпо. Чакам, авторке! :)
La Diabla

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1fca3b0cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Имах същият проблем. Преди години имах паник атаки, придружени с отвратителни внушения.. Едно от тях беше като едно от твоите внушения- страх от катастрофа. Слава богу, че не съм получавала втори път такива атаки..ужасно е и не го пожелавам на никого. Ходила съм и на психиатър и на психолог. Не ми помогнаха, аз сама си помогнах. А психиатърката беше учудена как съм се оправила. Психиатърът ми беше изписал някакви хапчета, бях пила само 1, почувствах се много по-зле и си казах, че няма да пия повече каквито и да е лекарства. Всъщност и до ден днешен си ми останаха някакви макар и дребни внушения, но винаги запазвам спокойствие, защото знам какво е. Спортувай нещо, разхождай се (това ми помагаше изключително много), прави йога. Занимавай се постоянно с някакви неща, върши физически труд, така че да не ти остава време да мислиш глупости. Пий чай от мента, ментата успокоява. И помни, не си сама! Всичко е в нашите глави и е така, както ние си го направим!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker