Синдром на Клайнфелтър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Синдром на Клайнфелтър?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 5205 пъти
Здравейте. Преди да споделя тревогите си е важно да отбележа, че искам съвет само от Л-Е-К-А-Р-И или студенти по МЕДИЦИНА ! ! ! От няколко месеца ме мъчи нещо ужасно. Имам съмнения, че съм болен от синдрома на Клайнфелтър. Тотално съм объркан, направих опит за самоубийство от ужас. Ще пристъпя направо към симптомите, защото на докторите не им трябват обяснения - имам широки рамене, нямам гинекомастия (не съм сигурен за правописа), имам сперма (гъста и бяла, ако това е от значение), тестисите са ми с нормални размери и еднакви по големина, нямам психически проблеми или проблеми с интеграцията.

Това, което ме притеснява е, че имам малко косми по тялото и нямам брада, краката ми са доста дълги и имам доста широки тазови кости. Отскоро започнах да спортувам активно и мисля, че значително съм възмъжал, но не мога да се отпусна, защото постоянно чета, че в медицината 2 + 2 не е = 4, тоест, не е нужно да имаш всички симптоми, за да си болен от синдрома.

Моля ви, дайте ми някакви съвети. Къде в Пловдив (или в София, понеже имам път натам) мога да си направя цигогенетичните изследвания, необходими при диагностицирането със въпросния синдром. Благодаря ви!

момче, 17 год.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8928c3075f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен си втълпяваш, но иди си направи изследвания в някоя болница та да си спокоен, все пак си непълнолетен може и да не ти вземат пари. Има много болести, чийто симптоми са сходни.. ето ти например подагра и запушени артерии-симптомите са едно към едно и ако приложиш самолечение и не предприемеш нещо за да знаеш какво ти е наистина рискуваш много.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a117d0345
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да проведеш консултация със специалисти в Националната Генетична лаборатория в СБАЛАГ Майчин Дом в София, част от Медицински Университет - София.

В мрежата лесно можеш да откриеш сайтът на лабораторията за допълнителна информация.

Съветвам те да действаш разумно, да не прибързваш и да не се вълнуваш излишно. Обсъди всичко с родителите си. Едно такова изследване не се провежда скришом и "между другото". ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се консултирай с личния си лекар подробно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7a16e2c867
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нищо ти няма от студент по медицина. Мъже с широки тазови кости има бол, тва не значо, че имат разни синдроми, за негроидната раса се приема, че нямат много окосмяване-тва значи ли, че всички са Клайнфелтеровци? Но те съветвам да се изследваш, за да спреш с глупостите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8d3a068c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Не съм лекар, но понеже съм бременна и ще изследват бъдещото ми дете точно за такива синдроми мога да ти кажа къде- Национална генетична лаборатория. Намира се в Майчин дом на 14 ти етаж, може първо да отидеш на консултация при проф. Кременски, които са безплатни, а също и да го потърсиш във форума на националната генетична лаборатория и да се свържеш с него онлайн, където той отговаря сравнително бързо. Има и имейл адрес, ако се поразтърсиш из нета и също да му пишеш на него, отново ще ти отговори. По принцип проф. Кременски е шефа на Националната генетична лаборатория, така че по-добър от него няма да намериш в тази област в България. Успех и дано не се потвърдят съмненията ти

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b83ebaafa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ще си позволя да коментирам, макар че нямам никакво медицинско образование. Според мен просто си втълпяваш. Сега си на 17 - демек си 10-11 клас там някъде. Доколкото си спомням тогава се учеше генетика и генетични заболявания, свързани с броя на хромозомите и т.н. Даже мисля, че си спомням, че синдрома на Клайнфелтър беше в учебника и мисля, че беше нещо хипер сериозно, а не свързано само с такива малки физически белези като тебе.

За мен просто си прочел учебника, ровил си в нета и си се стресирал. Просто психиката на човек е такава, че вижда всички симптоми от дадена болест в себе си. Между другото като бях на твойте години и аз си бях втълпила, че съм болна от хипер гадна болест. Просто напразни притеснения.
Ана

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dee8a29824
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чувстваш ли се отпаднал повечето време. Развивал ли си се по-бавно като бебе? Инче според мен трябва да се успокоиш малко. Паниката не помага никому. За какво ще се опитваш да си 'фърляш топа от ужас :)

-Death_Blade

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a5f87b90eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Студент по медицина съм. До колкото разбирам си от град Пловдив. Свържи се с професор Сарафян. Има впечатляваща биография и съвсем скоро обясняваше на лекция за подобен казус.
Младо семейство, не могат да имат деца.. правят изследвания - жената съвсем здрава, мъжът - синдром на Клайнфелтър.
Можеш да я откриеш в ХЕИ или потърси телефон в интернет.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ba4457bee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Адски много благодаря на всички ви!

До №5 - не знам ясновидка ли си, медиум ли си, но позна на 100% - видях го от учебника по биология.

До №6 - не, през повечето време се чувствам изпълнен с енергия и много рядко ме свърта на едно място (работи ми се, спортува ми се). в 5 клас ме оперираха от асансьорен тестис, а четох, че това е един от сигурните симптоми.. Още веднъж- благодаря Ви, очаквам още мнения. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: de3d067022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти си само на 17 години и си още полово незрял.
Тепърва има да възмъжаваш МНОГО ОЩЕ!
Има хора, които се развиват до 24-25.

Не си болен от тази болест.
Но вземи мерки да потискаш тези свои импулси да си приписваш разни болестни състояния.
Тези мисли са от типа на натрапчиви мисли - както тези за извънземни конспирации, магии, суеверия и прочие.
Всеки индивид минава през това, особено в пубертетските години, но само тези, които ОВЛАДЯВАТ И ПОТИСКАТ тези мисли са защитени от полудяване.

Запомни да не вярваш прекалено на всичко и да не се впечатляваш от НИЩО.
Така целият ти живот ще бъде стабилен и спокоен. Особено като премине този период на израстване, и хормонални неразбории, които влияят и на физика, и на психика. Ще видиш колко нормален и хубав е живота.

/А, и ако това ще те успокои - абсолютно всички останали твои връстници в момента имат същите или подобни драми. Всеки гледа под лупа собствените особености и ги нарича болести, несъвършенства и уродства. нямаш представа колко сте далече от истината всички/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker