Кефир (тибетска гъба) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кефир (тибетска гъба)
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4051 пъти
Здравейте, тия дни ровейки се из нета попаднах на статия за тибетската гъба. Пише за многото и лечебни свойства. Интересува ме някой дали я е ползвал и какво ви е мнението за нея? Благодаря за обърнатото внимание :) Айде споделяйте ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 754430b022
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едва ли е толкова чудодейна гъба, която стои в мляко-и ние си имаме кисело мляко.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6935c101d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ми ползваше такава гъба срещу бяло течение. Пиеше я един път дневно и за 40 дни се оправи. Аз също започнах да я пия поради същата причина, но пропусках и накрая спрях. Но мисля че помага. Ще се поинтересувам по темата за какво още се използва. Но по принцип е доста лековита.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2513f585d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тибетската гъба я пия от няколко месеца. Нече имам здравословен проблем, а защото моя приятелка се запали по нея, даде ми и на мен и на другите приятелки. Аз лично не усещам нещо по- различно да става на тялото ми, но вярвам, че има полза от нея. На българското кисело мляко кое е полезното-това, че съдържа полезни микроби, които влияят много добре на храносмилателната система. Проблемът е обаче в днешно време на всички промишлено произведени храни слагат консерванти, за да увеличат трайността на продукта. Обаче полезните микроби в киселото мляко са живи само няколко дни. Така че като купим мляко, което има срок на годност един месец от датата на производство, няма как в нефо да са останали живи дееспосовни полезни микроби. Аточно това става в кефира, който се получава от тибетската гъба. Със сигурност приемаме тези полезни микроби. С прости думи казано ползата от гъбата е, че помага на всяка клетка на тялото да си върши по-добре работата, така че организмът да е по -устойчив на болести. Майката на една приятелка е имала високо кръвно и пиела хапчета. Няколко месеца след като почнала да пие гъбата, кръвното й се е нормализирало без да взема лекарства Така вече 2 години. Друга моя позната, с която заедно почнахме да пием, имаше проблем в кръвните изследвания-някакъв показател на кръвта постоянно е бил под норма. Сега наскоро като си направи нови кръвни изследвания-всичко се оказа чудесно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b5413c809b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, не говори за българското кисело мляко, като нищо не разбираш.
Консервантите се слагат в храните, за да УБИЯТ бактерии - значи, ако имаше консерванти в киселото мляко, то нямаше да подкваси, защото просто консервантите няма да дадат на млечно-киселата бактерия да се разпространи.
В КИСЕЛОТО МЛЯКО НЯМА НИКОГА КОНСЕРВАНТИ, това го запомнете!
Съвременното кисело мляко е с висока трайност, защото е пройзведено в стерилна среда. По време на комунизма, млякото се е разваляло по-бързо, защото не са се спазвали минимални хигиенни стандарти.
Има обаче друг момент днес - добавката на сухо мляко, което разваля вкуса.
Ползват се и евтини закваски от Западна Европа, които не са кисели, а имат по-скоро мек млечен вкус, което на българина не му харесва.
Изобщо - на пазара има достатачно млека, има и по-кисели, пробвайте. На мен ми се е случвало да си купя в българия вкиснато кисело мляко, просто хладилникът не им е бил на ниска температура, много си беше хубаво млякото за таратор.
Млечно киселата бактерия са я ползвали хората у нас, за да КОНСЕРВИРАТ прясното пляко и да го направят по-дълго използваемо. Имали са хората хиляди овце, какво да го правят това мляко?
Аз съм си правила домашно мляко, пак може поне 3 -4 седмици да не се вкисне в хладилник. У дома обаче далеч не мога да покрия стерилните условия на една съвременна фабрика.
Не се повлиявайте от митове, ставате за смях - да сложиш консервант в кисело мляко, сирене е просто убийство за продукта, такъв продукт не може да съществува! Гледайте Е-тата в други продукти - салами, бисквити и сладки неща - Е-та няма в продуктите, които се правят С БАКТЕРИИ, с гъбични култури (сирене Бри) и т. н. Яжте си кисело мляко, гледайте да не съдържа палмово масло и сухо мляко.
Добър апетит!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker