Топче под кожата на ръката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Топче под кожата на ръката
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 63374 пъти
Здравейте, всички.
Ще започна с това, че не съм отишла на лекар още, защото не съм здравно осигурена. Ще продължа с това, че нямам доверие на лекари, които само взимат парите ми и в замяна на това да вредят на здравето ми като го влошават я с неправилна диагноза, я с грешно лечение. Не искам да обидя никой, просто съм изпатила. Е така ето го проблема ми, пък който има опит да помага.

Значи това лято беше много тежко за мен като работа. Може би от претоварване, на ръката ми излезе /под кожата/ едно топче, което си е твърдо като кокал. Мести се нагоре надолу/ при движение на дланта/ и ме притеснява, защото като се мърда ми мести вената. Близките ми са изумени, че не са виждали такова нещо. Дали ме боли-не. Само чувствам известно неудобство като ми се повдигне вената.
Търсих в интернет и прочетох, че може би става дума за мъртва кост.

Четох, че едни са били оперирани, други дупчени с игла, а трети отлагали във времето лечението, то се махало само, след което пак излизало. Доста съм объркана.

Имам един познат хирург, който би могъл да знае, но тай направо ще реже и оперира, независимо дали е нужно...
Това нещо се появи преди 2-3 месеца.

Ако някой е запознат и има опит, моля да сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9e6895c36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам дали е както казваш ти - мъртва кост, но може би наистина ти е станало от работата. И... 2-3 месеца ти стои? !
Как може до сега да не си отишла на лекар, направи го колкото се може по-бързо. :)

AE PEACE :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 19562d5a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди да се почви това топче боля ли те ръката?
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c0d532054c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Майка ми имаше подобно нещо също на ръката отгоре на китката и на нея и казаха, че може би е мъртва кост. Ти казваш, че е твърдо, но нейното не беше много твърдо-меко беше. Тя много се притеснява от разни операции и не беше съгласна с тази процедура. Някаква жена беше и казала да потърка монета от 1лв. на гробна плоча и да си натърка и това топче, но не се махна. Затова беше принудена да се подложи на операция, за да и го премахнат. Стана много бързо докато се притесняваше сега само и остана малък белег, но поне го няма топчето. Преди я болеше, защото работата и е свързана постоянно с голямо движение на ръцете и си мислехме да не е от претоварване. Но сега вече всичко е наред! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2703c79fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Авторката съм:)
номер 1,не съм отишла още,защото не си обръщам внимание на здравето по принцип.Даже нямаше да ме притеснява,ако не ми местеше вената.Понякога имам чувството,че ще ми спука вената...както и да е.
Знам че не е редно,но имам 100000 неща на главата.
номер 2,боляха ме и двете ръце,краката-петите и колената,целият гръбнак- абсолютно цялото тяло,защото много се натоварих.От китките си умирах направо.Даже усещах шип в горната част на гърба,но да не се отклонявам.Не можех да застана на ръцете си...но имах толкова работа,че въобще не обърнах внимание.
номер 3,явно трябва да ми се премахне чрез операция,а хич не ми се иска...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c62713544d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не се притеснявай...имам на двете ръце по две...когато се натоварва...се получават,аз работих тежка работа,с чук,железа и т.н.После работих на работа която натисках педали...на антракцион,четири години,получих и две на краката,пак от натоварване....Не се страхувай,мастна тъкан,която се натрупва като топче...не ти трябват никакви лекари,ама никакви...повярвай ми...от много години си ги гледам.ще ти излязат и още...няма страшноооо

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2703c79fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторката съм
Номер 5, много окуражаващо, благодаря:)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 19562d5a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, щом са те боляли ръцете и не си им обърналавнимание може да си получила възпаление на сухожилието. Аз имах такова и не трябваше да си натоварвам ръката една седмица. След това, въпреки, че не я натоварвах ми остана леко подута, ти си продължила твоята да я товариш, може от това да ти се е появило топчето. Сухожилието се подува и се създава нова допълнителна тъкан. Срга и мен не ме боли. Ако е това, няма нужда да се притесняваш от нищо, нито ти вреди, нито пречи на каквото и да е било.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 18bdacadbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Потърси съвет от лекар! Може топчето да не е безобидно, а всички знаем, че колкото по-навреме-толкова по-добре!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 71ecb78d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Свекърва ми имаше същото и започна упорито да го масажира с лек натиск, например до като гледа някакъв филм, до като пътува седнала някъде, бе въобще когато може... И с времето изчезна напълно. Сега няма нищо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3502fa14da
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Има много варианти от какво се е получило това топче - може да е някакво възпаление на тъкан, мастно натрупване или друго - това лекар може да каже.
От опит аз имах такова топче на китката, както при теб доста близо до вената. Понякога ме болеше при натиск, но като цяло просто си седеше без да го усещам. Като номер 9 и аз го масажирах от време на време, докато не се спука и сякаш се "разнесе" под кожата. Появи се още няколко пъти и пак с масаж си изчезваше. От дълги години не ми се е появявало на същото място, но по спомени беше меко като обвивка и твърдо във вътрешността си.
Все пак е по-добре да те види лекар, защото може и да е нещо друго, което не трябва да се масажира например. Прочети за тендовагинита, но и ходи на лекар!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f652bb0088
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравей. Незнам дали става за същото нещо със сигурност понеже ти трябва някаква диагноза от ортопед. Аз съм фризьорка и натоварването на китките ми е ежедневно и по доста врене. Такова топче ми излезе на лявата ръка и неможех да павя двете крайни движения китката нагоре или надолъ до край неможех по никакъв начин да я мърдам, неможех вратат да си бутна нито да се изправя сутрин от леглото с нея, въобще доста непосилна болка и се принудих понеже много хора разпитвах като теб и всички казваха различни версии накрая просто отидох на лекар и исках да се оперира, исках да се отърва от болката. Нарича се Ганглион и е като едно излишно малко сухожилийце в китката. При мен беше доста навътре в сухожилията на самата китка и не изкачаше то1но като топче. Направиха ми бърза операция от сорта наа.. 20 минути болеше малко но не толкова мн.. само че възстановяването след това е АД.. някакъв кошмар.. уви доктора беше много добър.. аз също съм без осигуровки и в частна клиника тази операция ми струваше 50 лв някъде или 54 нещо такова.. след 1 гдина работа отново почнаха болките.. сега е малко по различно.. малко по малко ме боли.. мога да я движа повечко.. но болката е подчти същата.. това е риск на професията ми и явно трябва да се примиря.. казаха ми да нося сребърна паричка върху нея с еластична лента отгоре. мисля че ме успокоява понякога.. профилактиката на китките е лесна има 2 леки упражненийца - бързо свиване и отпускане на самите ръце както и с юмруци правиш осморки във въздуха.. Дано съм ти помогнала с нещо.. :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2703c79fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Мерси много, да помогна ми. Щом е 54 лв. ще мога да си го позволя. Това, което ме притеснява е, че лечението е само временно, май така излиза.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f652bb0088
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Преди да си я направя чувах различни мнения, едни ги имаха и им бяха изпъкнали и не ги болеше, други са имали и са им изчезнали с времето.. други пък са имали изчезнало е и сега пак имат но не ги боли... аз имах проблем болеше ме и ме ограничааваше в движенията.. казаха ми че като си направя операция ще се появи пак дали пак там или на друго място просто ще се появи пак... претоварвам я постоянно просто и може би за това се получава пак.. макар че болката е по различна.. когато мн ме боли пия диклак хапченца, с едно ми минава но пък корема малко ме наболява от тях понеже са силни.. чувала съм за чекракчии, които те натискат на мястото и сигурно го пукат или.. незная.. но от други пък съм чувала че може вместо да помогнат да влошат положението... ако не те боли значи няма за какво да се притесняваш.. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9e05312171
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   СПОКОЙНО И АЗ ИМА СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ИЗЛЕЗЕ МИ ЕДНО ТОПЧЕ НА ЛЯВАТА РЪКА АМА СЛЕД 1 СЕДМИЦА НЯКЪДЕ ИЗЧЕЗНА :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f76ca7e3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Наскоро ходих, при ортопед за консулт относно ганглион и той ми обясни, че пукането на ганглиона чрез удар(метода на книгата) не се използва, понеже реално топчето се пука и се разнася и може да се получат няколко топчета. И аз имам едно, но не ме боли за момента, мисля да се оперирам, но честно казано този пост, с голямата болка след операцията ме уплаши.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2524d52a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Аз имам същия проблем, и ми препоръчаха операция, но ме е страх от операции какво да правя не знам, но
от четеното до тук ми става ясно, че колкото по навреме по добре.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: be4e4ca940
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   (Аз съм номер 11 и 13 съответно) Вече мина доста време от както съм си направила операцията.. може би подчти 3 г ще станат.. и нямам болки може би 1-2 пъти ме е заболявало за сега.. но всичко е наред и съм много щастлива.. и не съжалявам.. :) не е чак толкова страшно боли си като всяка операция но е бърза.. :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bd200d25d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   По скоро, става въпрос за ганглион (Ганглионите представляват кистични образувания, изпълнени с желеподобна материя и разположени по хода на сухожилия или в съседство със стави. Най-често се наблюдават в областта на китката, предимно на гърба, рядко от страната на дланта, по пръстите, като са възможни и други локализации. ).
По принцип лекарите няма как да ти помогнат, защото единствения начин според тях е да го премахнат оперативно. След известно време пак се появява. Мен ме оперираха и вече имам ново. Може да си купиш ластик от някоя аптека и да го носиш и така малко по малко ще се прибере, също така ако правиш масажи със стотинка и под бинта сложиш сребърна монета. Поне на мен това ми помага, тъй като работя на компютър и това ми натоварва дясната ръка и просто няма вариант в който да я оставя в покой да почива. Иначе правилния лекар е ортопед - не хирург. Късмет

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 764bb54fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Моето беше Ганглион и нито ластиците, нито сребърната монета ми помогнаха.. оперираха ме и за 2 г.. да е глухо злото.. нямам ново :) моят ортопед ме оперира.. Д-р Зайков Гр. Бургас

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0c2e8fa77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Здравейте!
Не зная дали още е актуално за вас, но сега го прочетох. Аз имах нещо подобно и се спасих с помощта на диета. Три дни ядох по 1 чаша бланширан ориз, сварен само с вода без сол. После три дни ядох ябълки, стафиди, сушени кайсии. Нищо друго. Това предизвиква разтваряне на шипове и други наслоявания от калций в тялото.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a45f4a7886
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Здравей, не знам дали още се интересуваш. Ще ти предложа нещо странно просто и лесно за правене. Единственото услувие е да си по - постоянна! Това наистина е обарзувание на китката и не е ясно как и защо се появява. Опитай когато имаш свободно време да си държиш китката обгърната с китката на другата ръка така че показалеца и да застава в средата на дланта на която е Ганглиона. Не си поставяй срокове и не се напрагай. Просто си дръж така ръката в удобно за теб време и си мисли че това е начина нещото да се махане. Можеш да си на 100% сигурна - това може и да не ти помогне, но няма и да те навреди по никакъв начин. Но ако имаш силна мисъл позитовно си настроена и не си мислиш че няма да успееш ще видиш какво ще се получи! Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 18bb454bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   И на мен ми се появи такова нещо само че близо до лакътя.
Като малко подуто е не точно топче и седи вече 3 дена, чудя се какво да правя. Мисля че не е от пренатоварване. Може би от удар.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b2320fa612
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Знаете ли че от един ден усетих малко топченце под лявата ръка на мишницата може да се каже не по средата на мишницата по нагоре, не ме боли. Какво може да е това защто много зе притеснявам?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0953ca96cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Майка ми и една съученичка имат същия проблем. При майка ми се оказа точно мъртва кост, но тя не е предприемала нищо и само се скри. Но при въпросната съученичка се разбра, че това топче е пълно с течност и ходи на хирург да и вадят течността. Но когато после пак почне да пише много домашни и да се натоварва, пак се появява.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f97c0af1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Аз съм на 15 години и скоро ти навърших. Аз имам същия проблем, но също така и много ме боли когато го пипам, за това днес отидох с баща ми до неговия хирург и ми направиха рентген, но на рамото ми нямаше нищо. Това топче го имам поне от 1-2 месеца, но не бях казала на нашите понеже мислех, че нещо ме е ухапало, но не беше така... Сега другата седмица в Понеделник ще отида, за да го премахнат(ако още ми боли и ако продължава да расте де) за това по-добре отиди на лекар ;) моето примерно специалиста не знаеше какво е и за това ще го изследва

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a95282889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   И на мен ми се появи такова топче от вътрешната страна налявата китка, твърдо е като кост, от 2 месеца. Натоварвах ръката си и се подпирах на нея при плевене в градината. Не ме боли за сега, но е неприятно. Един приятел ми каза, че съяо е имал и след 3-4 месеца е изчезнало, но неговото е било меко, което явно е било мастна тъкан, а моето прилича на кост.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a95282889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   И на мен ми се появи такова топче от вътрешната страна налявата китка, твърдо е като кост, от 2 месеца. Натоварвах ръката си и се подпирах на нея при плевене в градината. Не ме боли за сега, но е неприятно. Един приятел ми каза, че съяо е имал и след 3-4 месеца е изчезнало, но неговото е било меко, което явно е било мастна тъкан, а моето прилича на кост.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a95282889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   И на мен ми се появи такова топче от вътрешната страна налявата китка, твърдо е като кост, от 2 месеца. Натоварвах ръката си и се подпирах на нея при плевене в градината. Не ме боли за сега, но е неприятно. Един приятел ми каза, че съяо е имал и след 3-4 месеца е изчезнало, но неговото е било меко, което явно е било мастна тъкан, а моето прилича на кост.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a95282889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   И на мен ми се появи такова топче от вътрешната страна налявата китка, твърдо е като кост, от 2 месеца. Натоварвах ръката си и се подпирах на нея при плевене в градината. Не ме боли за сега, но е неприятно. Един приятел ми каза, че съяо е имал и след 3-4 месеца е изчезнало, но неговото е било меко, което явно е било мастна тъкан, а моето прилича на кост.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2b9345d747
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Само да уточня това топче е пълно със желе и може да се махне само или с операция

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9a0424e61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Имах такова топче на вътрешната част на китката,
точно на сгъвката на показалеца в меката част на дланта.
Приятели ме посъветваха да го масажирам със стотинка.
От начало не вярвах, защото основно ме болеше,
но след няколко дни започна да се смалява, и стана по меко.
В даден момент се смаляваше при натиск и след няколко минути
пак излизаше. В един момент напълно изчезна.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9900402025
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

36.   Здравейте, не изчетох всички коментари по-горе, но ми става ясно, че не сте намерили начин да се отървете от топчето. Аз имах веднъж, мазах го с Counterpain, изчезна, мина време, пак се появи, сега го мажа пак със същия мехлем и пак изчезва. Претоварва се ставата на китката, но лекарството ми помага, взех го от Гърция http://www.ebay.com/itm/CounterPain-Cream-100g-/322337613349

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 373b5046a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Здравейте! Ето, че и аз се сблъсках с този проблем. Имам го отскоро. Може би около 2-3месеца. Топчето е от вътрешната част на дланта ми, към средата. Малко колкото грахово зърно. До преди няколко дни се появяваше и като, че ли изчезваше на моменти и не го чувствах, но от 2-3дни стана болезнено при допир, при закачване нещо и взех да се безпокоя. Не зная дали да отида на лекар или да изчакам. След като прочетох вашите коментари, реших да пробвам някои методи пък да видим какво ще стане. Благодаря на всички, информацията малко ме окуражи. Ще пиша пак, когато имам някакъв резултат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker