Фобия и депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Фобия и депресия
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1117 пъти
Здравейте скъпи читатели. Жена на 25 години съм. Повече от месец съм в депресия. Нямам желание за нищо и много често плача, изобщо не съм щастлива. Но не това е най-големият проблем. Имам страх от преглъщане на храна, тоест отнема ми много време да сдъвча храната и след това с 300 зора преглъщам. Мисля, че тази фобия не е често срещана (и по-добре). Преди съм имала паник атаки, различни внушения и т. н., но точно това не ми се е случвало и се измъчвам доста. В живота ми не се е случило някакво лошо събитие и не мога да си обясня на какво се дължи това. Успявам да ям, но в сравнение с преди количеството храна, което изяждам, е много по-малко. Не се нахранвам и оставам винаги гладна, свалила съм вече около 5 кг. Също така избягвам много от храните. Когато много ми се дояде нещо (плод, зеленчук, нещо сладко) хапвам съвсем малко и спирам.. По време на ядене се усамотявам. Знам, че това е внушение, също така не знам точното наименование на тази отвратителна фобия, но продължава много време и не мога да водя нормален начин на живот. Опитвам се да се разсейвам чрез разходки и спорт, но и това не помага. Нямам възможност да посещавам психолог или психиатър, затова се обръщам към вас. Ако някой е имал същият или подобен проблем, или пък негов познат, приятел, роднина се е сблъсквал с подобен тип проблем, моля да ми даде някакъв съвет как бих могла да се справя и да започна да се храня нормално. Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3ca90967cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Може да си купиш книгата на Силвия Браун-Изцеление от предишните животи-евтина е, на достъпна цена. В нея има много такива странни истории на хора с различни фобии появили се от нищото, но после става ясно как всяко нещо си има причина и т.н., дълго е за обяснение-препоръчвам ти книгата, може би ще ти помогне, най-малкото нищо не губиш, ако я прочетеш; страшно е увлекателна.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 04254edbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Това не е фобия, а хранително разтройство. Не виждам да си дала адекватна причина защо не можеш да посетиш психолог или психиатър, а и не мисля, че има такава. Депресията си е съвсем сериозно състояние и не се взима толкова насериозно, колкото би трябвало. Затова вместо да ти говоря клишета от сорта на "започни нещо ново, прави това, което обичаш и тн." ти казвам съсвем сериозно, потърси професионална помощ. Няма нищо срамно, не си казвай " аа аз да не съм като тия лудите, че да ходя на психолог" . А ако нямаш финансовата възможност, взимаш на заем от когото можеш, здравето ти няма цена.
Айде, надявам се да осмислиш работите и всичко да е окей.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3ca90967cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Към номер 2- повечето Психолози и Психиатри и те не са наред с психиката. Гледат само да вземат парите на хората и говорят празни приказки, поклащат си главата в ритъм и нищо съществено не правят. Психиатрите дори изписват купища отрови, уж лекарства, но с куп странични ефекти, които още повече съсипват здравето на хората .

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b114041d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какво не искаш да приемеш в своя живот и в себе си. Какво не може да преглътнеш? Храната ще бъде смляна и ще се превърне в изпражнение... Това е цикълът на живота, едно умира за да живее друго. Ако си загубила, нещо ценно в живото си, може и човек да е, който ти е давал сила и те е успокоявал, сега те е страх, да разрушиш храната и да я превъртеш в отпадъчен продукт, защото подсъзнанието ти я обвързва с някого или нещо, което не искаш да пуснеш или да приемеш. Фобията ти изтласква тази тема и болка в друга посока, като защитен механизъм. Ти не си виновна, довери се на естествения кръговрат на природата...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5889f2f203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Иди при личния лекар и искай направление за психиатър.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2297f0b906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Методът "семейни констелации" ще ти покаже защо се е появило това чудо и ще те спаси буквално. В кой град си? Намери семинар и иди непременно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker