Мъжки проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мъжки проблем
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1150 пъти
Здравейте!
Много се надявам темата да бъде одобрена, защото вече не зная къде да търся отговори и силно се надявам тук да ги намеря. Малко ще е дълго.
Работата е там, че през месец май забелязахме голо кръгло петно на брадата на приятеля ми. Гладко без зачервявания, болки или сърбеж. Той е от хората, които няма веднага да тръгнат по лекари, за жалост. Беше съвсем малко. Поразровихме се из интернет, като видяхме, че има доста такива случаи, наричало се Алопеция ареата, което представлява малки кръгчета неокосмена част от главата или брадата. Народните лекове са чесън и Родопско чудо. Взехме, мазахме, но започна да се разраства, като на отделни моменти тръгват руси, тънки косъмчета, които понякога са и с черен връх. Когато видях, че става все повече вече го убедих да иде на лекар, защото явно вече не касаеше т. нар. Алопеция, която е малки петна. Отидохме при уж някакво светило, което буквално му казало че, може да се оправи, може и да не се. Сами може да се сетите колко ентусиазиран излезе от кабинета. Мъжете тук ще разберат колко кофти се чувства от цялото това положение, а и той си обичаше да пуска брада, сега това няма как да се случи. След тази лекарка каза, че категорично няма да иде повече на лекар. Четох, четох какво може да е и как да го оправим. С много убеждения минахме през зъболекар, защото можело да е и от проблем със зъбите. Такъв няма, направиха му и някакъв тест с ток. Правихме и тестове за алергии, не откриха нищо. Пусна си кръвна картина с урина, витамини и хормони, мъжки и женски, и там няма проблем. А петното продължава и продължава да се разраства. Казват от стрес може да е, да има го като опция, защото последната година и половина беше доста напрегната и наистина стресираща за нас. Сега гледа да не се ядосва много, но и как може човек да изключи изцяло стреса, който ни заобикаля в тези времена? Единственото което вече ми идва наум е, че може да е от прекаран Коронавирус. Прекарахме го януари месец, а наскоро на една снимка забелязах, че още март е имало нещо съъъвсем мъничко, но въобще не сме го видяли. Много ви моля кажете имали ли сте такъв проблем, вие или някой познат, близък? Кажете ми с какво се е оправил, след колко време, къде да търсим проблема вече, аз се изчерпах от предположения какво и защо може да бъде. Вярвам, че тук има много хора и поне някой е чувал или се е сблъсквал с такъв проблем. Не искам да гледам от страни и да знам, че не съм направила всичко възможно да разбера какво е и да го предотвратя. Просто вече сме в безизходица, а сами може да си представите как се чувства той. Дали е възможно наистина да е следствие на вируса, той го и изкара доста зле. Много благодаря на всеки, който отдели време да го прочете и се надявам да открием изход. Бъдете здрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: a55794d61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Първо, това не е нещо фатално заради, което приятелят ти трябва да се хвърля в драми. Слава богу, ще може да живее и без брада.
Второ, наистина трябва да се научи да ходи на прегледи и да се грижи за здравето си. Много добре ми е известно, че мъжете масово не им се занимава с такива работи.
Трето, фокална инфекция може да се търси на много места, не само при зъбите. Виждам, че сте направили изследвания, но дали са съвсем коректни. Къде ги правихте? Наистина ли там няма инфекция?
Корона вирусът причинява и косопад и може да е следствие от него. След това, може да се търсят и други вируси и това е трябвало да ви го кажат на прегледа при зъболекаря. На мен ми бяха дали няколко изследвания да направя- Ебщайбар, Човешки папилома вирус, за лаймска болест. Съветът ми е да се върнете при зъболекаря или дерматолога и да бъдете по-упорити. Продължавайте да мажете с народните мазила. Тъй като си много ангажирана с проблема, прочети и чужди форуми по този въпрос, може да намериш нещо полезно.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 03c97d60c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Да се види за витилиго.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 69e181692e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Стрес е адекватно обяснение, и на мен в по-стресови моменти от живота през годините са ми излизали странни плешиви петна в брадата. Руси/рижави косми имам от тинейджърство (20 години), това е по-скоро нормално за хора с по-твърд и черен косъм на брадата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e46fc5881f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На синът ми се появиха подобни петна на главата. И ние тръгнахме по лекари и правихме какви ли не изследвания. Имаше предположения, че има връзка с Коронавируса, по някакъв начин влияе на имунната система и кара организма да атакува фоликулите. Понеже е дете му изписаха кортикостероиден крем и едно мазило с екстракт от люти чушки. Честно казано ефект и аз не виждам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c4706c5747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитайте друг кожен лекар.
Стресът наистина оказва влияние.
Бъдете по-често сред природата.
Дано се оправи приятелят Ви скоро.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker