Бременност и майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бременност и майчинство
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 879 пъти
Здравейте, на 24г съм, бременна съм в 3ти месец, работя по принцип от 5г без прекъсване и съм плащала страшно много пари за осигуряване. Взимах чисто 1500лв и данаците ми бяха 800-900лв горе-долу. Въпроса ми е следният. Отидох в чужбина за 3 месеца да пробвам да видя как е там, не ми хареса и се върнах защото забременях, реших да оставя детето и да се грижа за него. Сега ще започна нова работа на трудов договор, но първите 6 месеца са пробен период, ако не кажа на работодателите и си пусна болничен след 2 месеца работа там нали не могат да ме уволнят както направиха в чужбина като разбраха, че съм бременна и защото съм добра и им казах, но ме уволниха уви. Знам, че това което ще направя не е правилно но искам да си получавам майчинство. Доказала съм през годините, чрез работа и плащане на всичко дължимо към държавата, че съм работлив човек, но просто така се стекоха нещата, не по план. Ако им кажа ще ме уволнят това го знам със сигурност. Не искам да ме съдите, а да ми влезете в положение. Ако се пусна в болничен нали не могат да ме уволнят? След болничният мисля директно майчинство да си пусна. После след майчинството ако решат да ме махат, но през тези 2 години са ми важни, защото не искам да взимам социално майчинство, няма да ми стигнат парите нито за наем, а камо ли за бебето. Бащата на детето ми остана да поработи още малко там и ще се върне и той после да ми помага. Знам, че ще има и хора в коментарите които ще кажат, ааа писна ни от такива като вас да прибирате парите на данъкоплатците без да работите и т. н. Не забравяйте, че споменах че и аз бях от тези хора дето ми писна да работя за цигъни, безработни мързеливи и прочее. Такава ми беше съдбата в чужбина просто, не знаех че ще се стекат така нещата моля не ме съдете за избора, че съм избрала да задържа детето в тази криза. Благодаря ви много за отделеното време, ще очаквам отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: e64932ae8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Някои жени и само на социални, успяват да си гледат децата. Ще си свиете малко личните разходи и вместо за себе си, ще харчите за детето. Не сте самотна майка, детето има баща, който работи в чужбина-значи не сте съвсем лишена от доходи. Има жени, които са много по-зле от Вас и пак не се оплакват.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d7b99bb645
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Как по скоро да си свия личните разходи като 132лв са ми за заема, наема 300 защото заради войната в Украйна няма по-евтини. Ток, вода като сложиш, телефон. И излизат над 600лв сметки. Имало жени дето карали на социални. Е аз не искам да съм от тези жени. Мъжът ми скоро ще се прибере, з ащото го уволниха и му взеха последните 3 заплати, в Холандия плащат на седмица. Затова питам хора които разбират, ако само ще ми философстваш по-добре недей даже коментира. Доходи нямам, никакви. Живея още у наще защото нямам и 2лв, чакам да стане понеделник да започна работа и да търся квартира за 300 лв. Защото най-евтините са по толкова

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e1c9ec76d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Рааботодателят ти не е благотворително дружество, за да ти плаща здравни осигуровки по време на майчинството, без изобщо да си работила и да си се доказала във фирмата му. А след като се върнеш от майчинството, да продължи да плаща осигуровки и да търпи отсъствието ти, защото пак все ще си в болнични. Заради такива като теб, не наемам нераждали жени или с малки деца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6aa7573173
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мацка, надявам се след коментара на номер 3 да си разбрала каква огромна грешка си допуснала връщайки се в България. Тук ще си второ качество, защото си жена.
Дано обаче скоро на робовладелците като номер 3 малко им таковат майката и стегнат законите за дискриминация.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2f232d135b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 3, заради такива като теб пада раждаемостта в държавата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e64932ae8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Към номер 2 (авторката) от номер1-това е сайт за споделяне и изказване на мнение-не си ти тая дето ще нарежда на хората да говорят или не! Щом живееш при вашите и нямаш никакви пари-тогава какво дете въобще ще раждаш? ! Как ще го отглеждаш? То лесно размножаването, ами после?
Като си тръгнала да се жалваш в поста, поне да беше написала всичко, а не после да го обясняваш в злъчни коментари. Хората, които коментират-няма как да ти знаят цялата история. Хем искаш съвет, хем после се репчиш. Никой не ти е виновен за ситуацията, не си само ти, казах ти-има хора в много по-лошо положение и пак не мрънкат толкова. Все ще си намериш работа, успокой се-можеш да се хванеш, като сервитьорка някъде-там няма да ти го направят на проблем-че си скрила известно време бремеността си-в ресторантите и механите-им трябват слуги да им работят, поне ще получаваш пари. И като камериерка можеш да си намериш нещо временно-чудя се защо ли ти давам акъл при цялата ти арогантност, но ми е жал за детето-то не е виновно горкичкото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d7b99bb645
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мъжете ще се окажат наистина мръсни арогантни копелета спрямо жените. Явно жените са второ качество, нищо че жена е направила избора да ви задържи. Говоря за коментар номер 3. Не наемал нераждали жени, то и затова държавата намалява с всеки изминал ден на население, защото жените ги е страх да раждат, защото нямат закрила от държавата пък камо ли от капути като тоя. Чак ми вдигна кръвното. Лелееее. Аз ако съм на нейно място директно заминавам за чужбина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker