Мнения за Ядрено-магнитен резонанс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мнения за Ядрено-магнитен резонанс
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1398 пъти
Здравейте на всички!
Предстои ми изследване на хипофизата (главата) с ядрено магнитен. Някой който е ходил може ли да разкаже как е минало изследването? Притеснявам се доста от този апарат и тези облъчвания както и от контрастното вещество. С ниско кръвно съм и се притеснявам да не ми стане лошо вътре. Ходих онзи ден, но ме върнаха заради алергии, и след консултация с алерголог относно контрастното вещество пак трябва да отида и да го направя вече. Преди мен имаше момче което му изследваха главата тъкмо и чаках доста докато излезне (Около 40мин е седял в апарата) и след като излезна се тропна на столчетата отпред защото му е станало зле и си е натискал паник бутона вътре. Доста ме притеснява, още докато чаках там ме заболя главата... Потърсих мнения за отворен апарат, но казаха че не е толкова добър и на отворен излизат по-добре резултатите.
Ще съм благодарна някой ако сподели мнение.
Благодаря предварително и бъдете здрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: d7b4086a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   На мен ми е правено изследване на главата за 40 минути. Нищо особено, но трябва да не мърдаш и да запазиш спокойствие. Просто е досадно. Но ако се филмираш, че е нещо кой знае какво се случва, може да се притесниш и да провалиш изследването. Аз съм била без контраст. Единствено, си свалих полото, защото реших, че може да ми стане топло и това да ме притеснява. Всъщност, беше хладно в залата. Също, предварително отидох до тоалетна и бях пила малко вода.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 16a0fdc0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Щеше да ме убие констратното в- во, което ми вливаха.
Чак като започнах да посинявам и треперя, разбраха, че нещо не е наред.
А ЯМР беше заради аденом на хипофизата, за който не се съмняваха, че е там, но понеже бил микроаденом, искаха да измерят долу- горе колко микро е и дали ще може да се унищожибез операция. Основното "доказателство" за аденомът бяха завишени нива на пролактин и бяла течност подобна на прозрачна кърма от гърдите.
В последствие аз пък установих и доказах, че повишеният пролактин и течността в гърдите са от прекалено чести тренировки и масажи на гърдите (покрай цяло тяло).
Това, което може да се сметне за "аденом" при ЯМР може да е просто натурално активна хипофиза, която е малко по- голяма и секретерища в сравнение с калцираните от десетките неща, които ни се подават с цел... приспиване.
Жива и здрава съм години по- късно, без никакви аденоми, без "лечения" по мед. диагнози, но с актив(ира)на хипофиза.
Проучвай си добре нещата, внимавай какво допускаш/позволяваш, на непотвърдени поне на 3 места диагнози не вярвай.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2de8f1fe65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нищо срашно, единствената причина да ти стане лошо е твоето лично притеснение. Момчето са го държали дълго време защото е мърдал и са заснемали няколко пъти докато изкарат резултат който не е размазан.
Имах аденом на хипофиза и вече нямам, ходих на ЯМР с контрастно общо 4 пъти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7632d9a99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нищо не се усеща в машината и не е вредно облъчване като от рентген. По-скоро може да те хване клаустрофобия или някакъв друг вид паника.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: edf3b3f09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   до авторката-не знам защо на някои хора им става лошо, може би имаш клаустрофобия и затова така да се притесняваш...
Аз съм ходила 2 пъти на Компютърна Томография на главата и винаги ми е било такъв кеф, че честно казано-едва се удържам да не заспя или да не започна да медитирам-самият шум и уединението-унасят... знам, че е различно, но не чак толкова-пак е подобна машината. А ти -по каква причина ще ходиш да ти изследват Хипофизата? Питам, защото можеш да си ми полезна с отговора си, т. к. имам някои хронични здравословни проблеми и вече се чудя какво да правя.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a5902b21a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, аз съм си правила на таза. Не е страшно, стоиш в апарата и слушаш звуците, които са доста силни, но не е непоносимо. Лежиш и максимално гледаш да не мърдаш. Не трябва да има метални предмети по теб.
На мен контрастно вещество не са ми слагали и наистина по-добре е да кажеш ако може да не ти слагат. Лекарите попринцип слагат само ако видят нещо притеснително, за да се вижда по-ясно.
Чувствах се леко замаяна след изследването, но всички се учудиха и казаха че не е било така при другите хора. Бързо ми мина.
Не съм имала проблеми от изследването. Попринцип това е най-ясното изследване за диагностика, на което органите най-добре се виждат и в милиметри дори се вижда ако има промени и възпаления. Не се притеснявай от стоенето в апарата и си го направи, само запитай дали може да не ползват контрастно вещество.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0d4299e64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Автор: Мерси на всички! По принцип нямам страх от затворени тесни пространства (или поне не знам да имам... ), но не знам защо така съм се наплашила, просто в последно време ми причернява от всичко....
Колкото до контрастното вещество се опитвам да избягвам всякакви лекарства, тъй като с годините пиех почти всеки ден нещо, и освен да ми минава болката и създава друг проблем друго не ставаше. Опитвам се всячески да не пия нищо, но за контраста ми каза личната лекарка, невролога и тези които правят изследването че в моя случай е задължително.... Вчера ходих на алерголог, нямам алергия към веществото и пак ми изписаха хапчета за нищо....

Номер 5 - Отивам както номер 2 каза поради съмнения за аденом на хипофизата. Като в моя случай е по-скоро грешка от лабораториите. Първо ходих на АГ с оплаквания за нередовен цикъл, намери ми малка киста на яйчника и след като тя изчезна си влезна в норми. Да обаче сега пак ми закъснява и ми каза да си изследвам пролактина. Първия път на изследването чаках около 30мин на опашка, отделно като влязох ме сложиха 10-15мин на столче тъй като пролактина се взима когато си в пълен покой. Излезна ми наред пролактина, АГ ми каза че всеки месец се менял и да отида пак за всеки случай. Отидох пак една сутрин, бързах, ходих 20мин пеша, нямаше опашка в лабораторията и дирекнто ме сложиха на стола почти тичайки от път. Резултата беше нечовешки - Ако максималната норма на пролактина е 635 (за тази лаборатория), то моя беше 1877... демек трябва да съм се гътнала вече :д Всички казаха че е грешка, включително и тези в лабораторията, но късно вече ми издадоха направление за ЯМР. Ако не беше този невролог, нямаше въобще да отида и щеше да си изтече направлението, но е наш близък и не мога да си правя своеволия....

П. С Благодаря на всички и бъдете здрави :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 70aa306fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   При висок пролактин има хиперинсулемия. На пациентите на втори час след храна им пада захарта до 2. 5-2. 8, виждала съм и 1. 9. Мислят си, че имат паник атаки и буквално с години ги тъпчат с антидепресанти, защото никой не им прави точното изследване. Ако наистина ти е верен резултата на пролактина ще имаш големи отклонения в кръвната захар и инсулина. Направи следното нещо сутринта се наяж, засечи си два часа след приключване на храненето и отиди в точното време да ти боднат пръста за кр. Захар. Ако е ниска, значи наистина имаш секретиращ аденом на хипофиза и трябва да вземаш мерки. Иначе е безмислено облъчването.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0d4299e64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автор до номер 8

Благодаря ти! Ендокринолог ме беше питал дали някой от семейството ми има диабет и аз потвърдих за баща ми. Казаха ми да си изследвам инсулина, но аз така и не отидох защото не ми се занимаваше 6часа с това.... в момента се храня здравословно и не мисля че имам проблеми, захар консумирам единствено от плодове. Но въпреки това ще направя което каза, баща ми си е взел апаратче за измерване на захарта, не знам колко вярно показва, но ще опитам определено още утре. Благодаря още веднъж! :)))

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 850403215d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Правили са ми два пъти, но без контрастно вещество. Това не е рентген, така че не е толкова вредно облъчването. Стоиш около час мирно и това е. Единствено бученето беше доста дразнещо, но не е по-силно от мотора на самолет, т. е. напълно поносимо. Аз едва не заспах вътре. Не се притеснявай, ако не страдаш от клаустрофобия няма защо да ти прилошее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker