Дълга борба с кандида, помагайте! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дълга борба с кандида, помагайте!
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1022 пъти
Здравейте! Всичко започна преди 2 години, когато един ден се събудих и имах страшно вагинално подуване, болки, сърбеж, зачервяване, парене и секрет. Отидох на гинеколог още същия ден и се оказа, че имам гъбична инфекция Кандида Албиканс. Имам и гъбички на единия нокът на крака, не знам дали са свързани по някакъв начин. Та предписаха ми вагинални лекарства, които не подействаха. След това в период от 1 година обикалях по различни гинекологични кабинети, изписваха ми какво ли не като антибиотици, пробиотици и кремове, но нищо не помогна трайно. След някои лекарства се влошавах още повече (имах страшни сърбежи, рани и подувания) след други - инфекцията се появяваше отново едва след няколко дни. Също така започнах да имам проблеми със стомаха (кашави изпражнения, чести газове и подуване, което преди това беше необичайно за тялото ми, това продължава и до днес). Отделно по кожата ми често се появяват гъбични петна, третирам ги с Канестен и след няколко месеца отново се завръщат. Дойде момент, в който ми писна да се хвърлям пари на вятъра и реших да се лекувам с природни продукти - измиване с оцет, скилитка чесън във влагалището и тн. За съжаление тези неща също не помагаха и в крайна сметка реших да оставя тялото си да се бори само. С две думи се предадох. От година не съм приемала никакви лекарства и смея да кажа, че имам сърбеж доста рядко. Все още имам леко подуване и зачервяване около срамните устни и ануса, но не ми пречи в ежедневието. Също така започна часто да ми се случва да изпитвам нуждата да уринирам, но без болка и парене като при цистит. Просто неконтролируемо желание. Някой път е слабо, друг път е много зле. Всичко е на приливи и отливи и вече не знам какво да правя. Страх ме е отново да се доверя на гинеколог, а знам, че природни лечения няма да са достатъчно ефективни. Моля за съвети! На 21 съм, в това състояние съм от 19 годишна и много намаля самочувствието ми и качеството ми на живот. Искам да намеря партньор, с който да имаме стабилни отношения, но последната ми връзка се разпадна след 8 месеца неефективни лечения. Чувствам се сякаш цял живот ще съм така, а много искам да имам семейство в близките години...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 55ef46ec5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Първо правиш основното при гъбични инфекции, а то е да елиминираш бялата захар и да промениш начина си на хранене като цяло.
Второ правиш така, че да засилиш имунитета си. Имай предвид, че имунният отговор на организма се формира на 80% в червата.
Потърси видеа на д-р Берг по конкретния проблем, както и лекари с познания на аюрведа. Моят съвет е да се обърнеш към холистичен начин на лечение, защото той лекува причината, а не последствията. За тази кандида си има причини - тя ще вирее и няма да бъде ликвидирана докато ти и й помагаш за това.
И последно - има хранителна добавка за кандида, вижадала съм я в базар-а.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 75769f5414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От авторката:
Благодаря за съвета! Взех си смрадлика, с която да си правя външни промивки в комбинация със сода бикарбонат; клеева тинктура за укрепване на имунната система; пробиотик за чревната флора на допелхерц със съдържание на лактобацилус бревис (по указание на Д-р Берг), както и хомеопатичното лекарство Сепия 15CH за лекуване на гинекологични и кожни проблеми. Единственото, което не намерих бяха капсулите с масло от риган, отново препоръчано от Берг. Също ще избягвам захари, тестени продукти и кофеин. Ще наблюдавам в следващата 1 седмица как вървят нещата и ще пиша отново тук. Но ако имате допълнителни предложения, моля, давайте ги! :)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9f67b9e9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Диета и пробиотици - гъбичките са трудни за премахване. Трябва и да имаш добър PH баланс в тялото

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7326cc460b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Щом имаш стомашни смущения и гъбички по кожата, всичко е ясно, кандида албиканс живее в стомаха ти, а от там инфектира цялото тяло. Дължи се на неправилно хранене. Явно ядеш прекалено много въглехидрати, а захарите са основната храна на кандида албиканс. Не само трябва да ограничиш захарта и сладкото, ами изцяло трябва да избягваш продукти като бял хляб, ориз, картофи, макарони, пици и изобщо тестени изделия. Наистина има хора които се тъпчат с тесто и не страдат от гъбички, но всеки организъм е различен и явно на теб не ти действат добре. Яж пълнозърнест или черен хляб, интегрален ориз и ограничи картофите. Замести сладкото със черен шоколад или продукти със стевия. 1-2 пъти в седмицата може да правиш изключение и да си позволиш нещо тестено. Яж задължително кисело мляко и зеленчуци. Ограничи плодове с висок гликемичен индекс. Купи си капсули с пробиотици, само с кисело мляко не е достатъчно защото има най-различни видове млечно-кисели бактерии, а киселото мляко не ги съдържа всичките. Карай така няколко месеца и ще се оправиш. Избягвай стрес и недоспиване, защото това изтощава имунната ти система и със слаб имунитет няма да пребориш гъбичките.
Специално за вагиналните гъбички ще ти помогнат локални пробиотици, продават ги в Amazon. Не знам дали в Бг аптеките може да намериш вагинални капсули и тампони с млечно-кисели бактерии, но в чужбина продават. Скъпички са, но помагат. Има марка Saforelle и Muvagyn. Без диета обаче нямат такъв ефект.
Аз страдах 4 месеца от упорити вагинални гъбички, беше ужасно, но се оправих прилагайки всичко което ти казах. Сега се храня без ограничения.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a63dcb36ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката към коментар 4:
Първо благодаря за изчерпателния отговор. Обнадеждавате ме доста! Нека премина и към въпросите, а именно:
• Ако всичко идва от червата, то проблем ли е да се консумира алкохол по време на спазването на указаната от Вас диета? Доколкото четох вино и бира са най-лошият вариант, докато спиртни неподсладени алкохоли не застрашават балансирането.
• Честото пушене на електронна цигара със сладък вкус противопоказно ли е?
• Пробиотикът, който съм си взела на Допелхерц Лакто-Про може ли да замести тези от Амазон ефективно и ако не, може ли да прикачите линк към някои, които са помогнали на Вас?
• Предполагам за тези тампони става въпрос? Дали може да ми кажете колко време трябва да се използват и дали има нещо специфично, което трябва да знам по време на прилагането им?

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b92f75ee61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сутрин на гладно чаша топла вода с 10 капки клеева тинктура - това е смърт за гъбичките!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker