Искам да се самоубия. Не знам дали ще издържа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да се самоубия. Не знам дали ще издържа
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1331 пъти
Здравейте! Пиша тук за да потърся помощ. Напоследък не се чувствам добре ментално. Не мога да споделя на близките си хора за емоциите си понеже имам чувството, че ги натоварвам и започвам да се чувствам още по-зле. Чувствам се като проблем. Напрежението в училище не ми се отразява добре. Не съм усточива на напрежение. Не знам какво да правя чувствам се сякаш съм затворена в клетка. Сякаш не мога да избягам и единствения изход е да сложа край на живота си. Страх ме е да кажа на когото и да било, защото имам чувството че ще ме помислят за луда. Знам, че това не е решение на проблема, но се чувствам толкова сама и не разбрана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: d595af9c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не си споделила защо точно не се чувстваш добре ментално, още си в училище, добре. Ще трябва да изтъриш още малко, като влезнеш в унивеситет е много по-добре. Имаш и възможности за извън България, ако тук живота не ти харесва. Започни да спортуваш нещо, помага много за психическото и физическото здраве. Танци, плуване за момиче е идеално. Горе главата!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 557651a5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Напрежение в училище всички сме изживели, но това е само един етап в живота. Не всичко са учебници, учене и изпити. Знам че пубертета е труден, изведнъж се сблъскваш с абсолютно нови ситуации и проблеми, изведнъж всички започват да очакват много от теб, но о пак повтарям, това е само етап. Много е глупаво да се самоубиваш, просто е идиотско. Животът е пред теб. Проблеми в училище, с родителите... всичко в един момент става минало. Просто в момента в тялото ти бушуват хормони и това се отразява на емоционалното ти състояние, нормално е.
Ако нямаш доверие на близките за да споделиш колко зле се чувстваш, просто им кажи че в последно време усещаш че си много напрегната и искаш съвет за това как да се отпуснеш и релаксираш. Заеми се с някакво хоби, което ти харесва. Може спорт, рисуване, танци... просто нещо което да правиш в свободното си време. Ще се учудиш колко ще те освежи и помогне. Предложи на вашите да направите някоя екскурзия през уикенда. Сподели на някой приятел как се чувстваш. Но наистина, голяма глупост е самоубийството. Аз така преди 7 години исках да се самоубия поради раздяла и болест, но размислих. И не съжалявам! В живота има трудни моменти, но си заслужава човек да стисне зъби и да ги преодолее защото определено след трудните периоди ще имаш и периоди на невероятно щастие.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 152b3e0298
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Звучиш ми като някоя на 15г. дето е в депресия. Аз не разбирам как може в днешно време младите хора да се чувствате депресирани и да нямате желание за живот. Наистина.
Навремето нямахме 5 лева в джоба, не като сега - гледам лапетиите поркат бира и пушат трева - от къде пари? Въпреки това излизахме да играем футбол, гонехме се, седяхме на покривите на изоставени сгради и си говорехме до вечерта. Пиивахме си сокче и хапвахме по един сладолед, след тва се прибирахме и цъкахме WoW на компа. И бяхме айляк, смеехме се и не ни пукаше.
Ама аре, ще ти кажа истината за ситуацията ти, дано ти подейства като шамар и да те мотивира малко.
Живееш един живот, който те подтиска и затова се чувстваш депресирана. Наместо да пробваш нещо ново и да промениш живота си някак, както и да е, теб те е шубе "да не те сметнат за странна и луда". Удобно извинение да не промениш нищо. Затова оставаш на същото дередже и се чувстваш като в клетка, но не осъзнаваш, че клетката си я създаваш сама. Реално имаш толкова много възможности, просто те е страх и наместо да се престрашиш, ти мислиш за самоубииство. Жалкарско.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cc2cca16f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Сподели възрастта си и ни кажи в какво училище ходиш.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0b7712e60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Доста по възрастен съм от теб. На 41 съм. Мога да те уверя, че в живота има и хубави и лоши моменти. И това е нещо съвсем нормално. На два пъти в живота ми се е наложило да потърся помощ от психолог и съм благодарен, че поговорих с такъв човек и ми помогна да преодолея дадения труден момент. Самоубийството никога не е било решение, никога няма и да бъде. Освен това е и грях. Бог ни е дарил с живота ни и да си го отнемеш е най-тежкия грях.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 57bd01c78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Отиди при училищния психолог. Или при частен психолог. Не пишеш какви са ти проблемите, но всяка ситуация има решение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2a991a276e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Така мила са разсъждавали хората преди 50 г. Какво значи луда? Изказ на някой пенсионер. Помисли, че масата от хора не издържат. Спри да обръщаш внимание на глупости, концентрирай се върху училището, без да влизаш в излишни драми. Поговори с накой как се чувстваш, да говориш е много важно. Сприфда запад тъпи фейсбук звезди с топ живот. Колко е вярно друга тема. И се замисли, че някой те е родил и гледал толкова години и искаш да почерниш родителите си. Много си млада и незряла, а мислиш, че знаеш всичко, но не е така.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d6e290358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "И ако умра, ще ме е срам от сълзите на мама. " Махмуд Даруиш

Посети училищния психолог. Дано ти помогне!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 670d952940
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Като чета подобни неща се убеждавам колко съм силен прихически... Бедна ви е фантазията какво съм преживял и никога не съм си мислил за самоубийство... Слушай сега внимателно.

Намери си нещо, което ти доставя удоволствие и същевременно е полезно за теб и се занимавай с него.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8c7c3b7bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти не си проблем, не си луда и не си сама! Под това мога да се подпиша, само да ми дадат лист и химикал. Където и да си, смятай, че аз съм до теб! А вероятно и други тук ще бъдат твоите "виртуални ангели". Да видим дали е останала човещина в тоя сайт или сме твърде заети да се кълнем един друг и да се самоизтъкваме!

Ти си прекрасен човек, който има още много какво да даде на този свят. Нямам търпение да го направиш! Ти си важна и това никой не може да ти го отнеме или оспори! Дотогава бих ти предложил, но ти ще решиш сама дали да го приемеш, да намериш някой, който да те изслушва без да те съди. Просто да те слуша - хората помнят ли какво е да слушаш някого без да го оценяваш и да му връчваш списък с неща, които да "поправи"? И идея си нямате колко хора имат нужда просто да си излеят душата без да се притесняват от реакцията на другия! Те и сега се чувстват зле, защо да се тормозят и за вашите реакции? Спрете да бъдете част от проблема и станете част от решението!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d1fcc6d059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Сподели тук какво те мъчи или както вече е казал някой по- горе - посети училищният психолог. Трябва да намериш отдушник на тези емоции. Споменаваш училище, така че си в тази крехка възраст, в която все още не си се научила да владееш емоциите си напълно и не знаеш как да ги трансформираш.
Самоубийството не само, че не е решение, ами ще е наказание и да близките ти. Само ти представи колко много сълзи биха изревали те.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0dfb8ebc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей, според написаното най-вероятно сме на една възраст. Честно казано ще си призная, че и аз в последно време започнах да изпитвам подобни усещания най-вече с това, че нищо няма да стане от мен. Дотук за мен, сега да поговорим за теб това, което мога да ти кажа, е че не си сама тъй като, както казах преди малко, че от мен нищо няма да стане поради факта, че още от началото започнах с не много силен успех и започнах да мисля, че се превръщам в едно бреме.
В крайна сметка вярвам, че ще се оправят твоите неща и ще тръгнеш по една по-добра посока. Друго нещо, което искам да кажа, е че все някога ще намериш съмишленици, с които ще можеш да споделяш своите хобита, мислене и т. н.

Успех занапред и ти желая всичко най-хубаво! Съжалявам, че написаното от мен е толкова разбъркано, но се надявам да схванеш идеята ми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker