Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 941 пъти
Здравейте, хора.
Аз съм на 20 години и не знам какво е, но напоследък съм много отчаян без неясна причина и имам ниско самочувствие.
Нямам енергия, нито желание за нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8f7c90f17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Липса на витамини или други елементи, нарушен циркадианов ритъм (будуване през нощта и сън през деня), липса на слънчева светлина (за да може тялото коректно да отделя матонин от който зависи съня) или някакви неосъзнати травми които са повлияли и на самочувствието ти.
Започни да спортуваш дори да нямаш енергия. Чрез движението ще усетиш прилив на енергия, а и настроението ти ще се подобри. Спорта влияе много добре не само на тялото, а и на психиката.
Не пишеш дали учиш или работиш. Бездействието лошо се отразява, човек има нужда да усеща че животът му има смисъл, а рова означава да си си поставил цели. Може в краткосрочен или дългосрочен план. Важното е да ги има и да работиш за да се осъществят.
Може и да е състояние свързано със смяната на сезона. В северните държави процентът на самоубийства и депресии е висок и до голяма степен това се дължи на малкото слънчеви дни в годината.
По принцип е нормално човек да има периоди на по-малко желание и енергия, по-мрачно настроение... но ако това продължава месеци би било добре да потърсиш по-професионална помощ.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 251a35321e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Няма какво да се отчайваш родителите ти ако са живи и здрави имаш покрив и какво да ядеш. Започни да спортуваш колкото и да те мързи. Чувал си приказката че апетита идва с яденето, така че се стегни стани от леглото и почвай. Също така прави единствено неща които ти доставят удоволствие.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 149dfa2610
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да ти прозвучи грубо, но защо не посетиш психиатър.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fde79b85ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   На всеки, който се чувства зле, препоръчвам да посети психиатър за консултация. Все още има дълбоко неразбиране и криене, обикновено, на такива състояния. Хората и не могат да разпознават сериозните случаи, за които е належащо лекар.
На всички да кажа- живеем в трудно време, което ни натовари много психически. По-трудно е от голямата криза преди 32 години. Пандемия, пак финансова криза, която обхваща целия свят и война наблизо, ни хвърлиха в постоянен страх и несигурност. Това рефлектира първо върху психиката. Грижете се за себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 258ece70e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 3, коментарът ти не звучи грубо, и аз препоръчвам посещение при психиатър. За съжаление в българското общество тегне голяма “стигма” над посещението при такива специалисти, защото едва ли не, само “лудички” ходят при такива, а това далеч не е така.
Да ходиш при психиатър, не значи че си луд.
То повечето не правят разлика между психолог и психиатър, а тя е от земята до небето, така че не очаквам много де.
Депресията е състояние, в което абсолютно всеки един човек може да изпадне, и трябва да се консултираш със специалист психотерапевт.
Ж23

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0d15d4415e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, авторе! Искам да ти кажа, че като прочетох това, което си написал, буквално се почувствах така, все едно аз самият съм го писал. Явно с теб сме в едно положение. Горе-долу сме набори - аз съм на 21 и също се намирам в положение, като твоето. Постоянно се чувствам отпаднал, нямам сили/енергия за нищо. Сънят ми не е качествен изобщо. Ето например миналата нощ едвам заспах в 2:00, на сутринта, като ми звънна алармата в 6:30, направо ми идеше да се гръмна. Ставам рано, защото съм студент. Специалността ми е доста отговорна и натоварваща и смятам, че и това ми изпива силите до голяма степен. Вечер трудно заспивам, сутрин трудно се събуждам. И независимо от това колко спя, все се чувствам уморен. Например миналата събота реших да си поспя малко повече и да не настройвам аларма. Спах до 9:30, при което се предполага, че трябва да съм се наспал, но въпреки това целия ден ми беше много изморено. Напоследък дори трудно намирам концентрация за учене, чувствам се много непродуктивен. Изглежда състоянието ми не остава скрито и от колегите ми, напоследък често ме питат дали всичко ми е наред, дали имам някакви проблеми, даже ми казаха, че изглеждам отслабнал. Реших да се премеря и наистина съм отслабнал с 5 кг, преди бях 81 кг, сега съм 76кг.
От известно време си мисля дали да не посетя психолог, но основно ме спира това, че съм мъж и не искам някой да си помисли, че съм женчо, понеже ходя на психолог. Знам, че това не е правилно мислене и че няма значение дали си мъж/жена. В крайна сметка всички сме хора, изпитваме стрес, умора, напрежение. Тези емоции са унисекс и нито един от двата пола не е застрахован. Просто аз имам някакъв комплекс явно и това засега все още ме държи далеч от психолога, но ако нещата ескалират, най-вероятно ще трябва да отида.
Съжалявам, че не мога да ти дам адекватен съвет, защото, както виждаш, и аз съм в същото положение като теб. Поне мога да ти кажа, че не си единствен, както виждаш, и аз съм така, а и много други - със сигурност, макар че не всеки си признава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8a1710acc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не се отчайвай братле не си само ти в такова състояние. Аз съм на 24, но от 16-18 годишна възраст някъде животът и самочувствието ми тръгнаха надолу, както и получих някои здравословни проблеми, които ги имам и до днес, защото са много странни и докторът не можа да ми каже какво ми е точно. Та до преди това да се случи си бях ок, с самочувствие, вяра в себе си и знаех, че ще се справя с живота и трудностите, които ми предостави, но нещата не станаха така. Завърших, започнах гадна работа с остарели работници, там се задържах 3 години. Представи си какво ми беше 3 години да работя с възрастни с, които си нямам и 1 обща приказка... Напуснах и сега от 3-4 месеца съм безработен, търся си работа. Осъзнах, че една от основните причини при мен е, че все още живея с нашите и сега си търся работа в София(аз живея близко до столицата) и съм решил като си намеря работа да започна да живея в София(намерил съм една изгодна оферта, та ще има къде да живея самостоятелно) и се надявам това да ми попромени живота - свободата и да няма кой да ти соли на главата разни щуротии по цял ден като на някво малко дете. Другото нещо е разбира се жените. Аз съм от малък град и тук всеки знае всеки, кой с кого излиза, кой коя е праснал снощи и т. н и това на мен лично винаги ми е пречело, защото не обичам да знаят другите твърде много за личният ми живот(както и мен не ме интересуват другите и какво правят), та се надявам в големият град, където не познавам никой и никой не познава мен да започна да заговарям повече жени и да започна да излизам/спя с повече жени и евентуално да си намеря сериозна приятелка( това със сигурност би трябвало да ми вдигне самочувствието ). Отделно от скоро(около 2 месеца) съм започнал да правя промени в животът ми като например : Спрял съм да гледам порнография и да правя (знаеш какво докато я гледам), защото осъзнах, че това не помага с самочувствието, а го срива(гледането на голи жени на монитор представяйки си, че ги *****, докато всъщност някакъв пич го прави ), спрял съм да ям всякаква добавена захар, започнах да правя тренировки вкъщи и други подобни, които се надявам след година-две да ми попроменят малко живота/вида. Има и други неща, които искам да имплементна в животът ми, но за тях се искат пари, затова когато започна работа ще започна да правя и тях. Та това е моят съвет общо взето - започни да правиш някакви тренировки, ако вече не си, спри добавената захар(само ще ти помогне, ако го направиш), спри да гледаш порно и да лъскаш бастуна и помисли за някакъв начин да живееш самостоятелно, да започнеш да взимаш сам решенията в животът си, защото това е единственият начин да станеш истински мъж според мен. На мен в момента ми е много гадно, че живея "при мама", нито 1 момиче не съм забил и как да го направя, къде да я заведа? Надявам се да съм ти помогнал и пожелавам и на двама ни да се "оправим" и да се вземем в ръце в най-скоро време!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 95410fd80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пийте SSRi, стига мрънкахте!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 42c92273a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Купи си витамини за мъже. Консумирай повече плодове, съдържащи витамин С като киви, мандарини, поръокали, сок от лимони с мед.
Може би не се храниш пълноценно, не излизаш навън в слънчевите часове на деня и вероятно не спиш достатъчно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker