Яйчников резерв - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Яйчников резерв
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1021 пъти
Какво означава да се изчерпи яйпниковия резерв на една млада жена (30 - 40 г) след като все още има менструален цикъл?! Какво отделя чрез тази менструация ако не неиплодени яйцеклетки?! И колко яйцеклетки има е този резерв и защо се изчерпва в такава ранна възраст? ! Може ли чрез някакви стимулиращи препарати това да се лекува или предотврати? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 63c83b20c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Българската дума ЗАПАС се превежда на английски език като reserve.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5358b87495
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Всичко много зависи от хормоните. Една жена може да има менструации до 50 годишна възраст, но яйцеклетките да са некачествени. То и за това има препоръчителна възраст за забременяване. Просто в един момент се променят нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05fd03114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Необратим процес за жалост. 40 може и да е новото 20, но не и когато става въпрос за репродуктивна възраст. Жената се ражда с целия набор яйцеклетки, които има, бройката е индивидиуална. Нормално е все още да имаш менструация дори с намаляващ резерв, обикновено в такава ситуация проблем е качеството, ако не успяваш да забременееш. Намери си добър репродуктивен специалист, а не някой квартален гинеколог.
И още нещо - вземи прочети малко за женската физиология, по време на менструация не се отделят яйцеклетки, а маточна лигавица.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2d6c4275
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Всяка жена се ражда с определен брой яйцеклетки. При всяка жена е различно. При всеки менструален цикъл се отделя по една клетка. И така докато свършат. Броят, мисля, е генетично определен, тоест, по рождение. Затова някои жени замразяват яйцеклетки, ако решат по-късно да имат деца.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d1f2cb50d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За съжаление и под 30 гл жените се сблъскват с този проблем. Има яйцеклетки, има цикъл, но качеството им не е добро. Консултирай се в специализирана клиника, има стимулация, вариант за бременност с донорска яйцеклетка също поне е разрешено в България.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b015fd67e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Намален брой яйцеклетки по рождение е много рядка аномалия. "Некачествени" яйцеклетки може да има и на 20г, това е много малко зависимо от възрастта, по-скоро е свързано с токсини, замърсяване на околната среда и нездравословен живот.
Може да се стимулира овулация с прием на хормони - естрадиол и прогестерон, ако организма не ги произвежда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04a80200b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Доколкото знам, това може да се дължи на вродена аномалия (рядкост) или на прекарано заболяване (примерно рак) което е увредило яйчниците и/или фоликулите (неузрелите яйцеклетки) в тях. Жената се ражда с милиони фоликули от които узряват около 400 през целия и живот (фертилна е в продължение на 40 години, средно). Точният брий яйцеклетки с които се ражда една жена е определен от нейната генетика. Кога е настъпила менопаузата при майка ти? Твърде вероятно е и при теб да настъпи на същата възраст.
А колкото до качеството на яйцеклетките, зависи не само от възрастта но и от стила на живот. Излишно е да се споменава че алкохол, цигари и други токсини влияят зле на целия организъм, включително и на репродуктивната система.
Ако имаш проблем със забременяването се обърни към специализирана клиника. Ще те насочат към най-подходящия вариант. В определени случаи може да се стимулира дейността на яйчниците чрез специална хормонална терапия. В други случаи се налага да се използват донорски яйцеклетки. Това вече ще го определят специалисти след като направят нужните изследвания. И както те посъветваха, недей да чакаш помощ от кварталния гинеколог.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cf7ec58e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 - благодаря за информацията! Казваш че здравословното състояние е от голямо значение даде пример с рак... Аз не съм онкологично болна... Диализно болна съм... Това може ли да остави трайни следи? ! За вбъдще? Влияе ли по някакъв начин на репродуктивността? Знам че в този период не бива и не може да се забременее - щ буд фатално.. не питам за сега... А за след години например ако се случи например трансплантация! Че попречи ли на качеството на яйцеклетките! Наследяване на бъбречни заболяване?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1df89162bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Всичко е строго индивидуално. Някои и на 25 се нуждаят от инвитро, други зачеват и на 45 по естествен път и раждат здрави деца.
Не е до възраст, а до здраве и начин на живот.
Жена, която не пие, не пуши, няма ендокринни проблеми и не се храни с произволни храни, може да забременее и много по-късно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1df89162bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 9, най-добре посети няколко клиники за инвитро и репродуктивни проблеми. Вероятно има начин да се изолира определено носителство на гени или още по-лесноъо, което тска или инсче отдавна се прави - да се роди дете от определен пол
Знам за наследствени бъбречни заболявания, които се предават само кръстосано - от майка на син, но майката не може да предаде заболяването, ако има дъщеря. Ако и твоето забокяване е такъв тип, проблемът ти лесно ше се реши с инвитро или дори стимулирано осеменяване.
Проблемът на всяка бременност е, че е изключително натоварваща за бъбреците и пикочния мехур и никак не е ясно дали изобщо ще можеш да износиш дете, ако си с трансплантиран бъбрек, но дори и да е така, срещу определена сума можеш да ползваш сурогстна мсйка, ковто да износи твоя оплодена яйцеклетка вместо теб.
Добре е да изясниш всички тези проблеми още сега и ско те посъветват да замразиш яйцеклетки, го направи.
Съвременната медицина предлага много варианти.
Моя колежка не можеше да износи дете. Имаше цели 7 спонтанни аборта и накрая намериха сурогатна майка от Полша, която износи и двете им деца. Сега имат момиче на 14 години и момче на 10 години. На сурогатнста квйка бяха плстили по 10 000 евро за всяка еднс бременност. Горе главата! Ще имаш твои собствени деца, просто проучи въпроса. Жената се

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker