Тумор на тестиса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тумор на тестиса
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1239 пъти
Здравейте. На 25 години съм. Преди около един месеца напипах подутина на левия си тестис. Отидох на уролог и ми направиха изследвания. Оказа се, че е тумор (карцином). Лекарят ми каза, че незабавно трябва да се започне с лечение - химио-и лъчетерапия и ако не помогне, туморът трябва да се махне оперативно. Въпросът е, че не искам да се подлагам на лечение. Защо не искам е отделен въпрос, но НЕ искам да се лекувам. Когато го казах това на уролога той ме изгледа странно и ми каза, че трябва да го направя.
Искам да попитам длъжен ли съм да се лекувам, ако не искам. Доколкото знам такова решение не може да се вземе от пациента само ако той е непълнолетен или е с тежка степен на умствена изостаналост и някой друг трябва да подпише информираното съгласие. Обаче аз съм пълнолетен и с всичкия си, така че имам ли право да откажа лечението? Защо иначе доктора настоява толкова да се подложа на това лечение, щом не искам? Имат ли право да ме задължат?

Благодаря предварително за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 356244ac13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Защото ако не се лекува, заболяването е с летален край, за съжаление. Характерното за това злокачествено заболяване е, че засяга предимно млади мъже и е много жалко да не се подлагат на лечение!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6186a4c6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Запознай се добре с рисковете от химио-лъчетерапиите. Ако искаш можеш директно да се оперираш, но и там трябва сигурно да пиеш лекарства. Ако не искаш лечение, ще си ходиш на онзи свят. Рак или се лекува, или ти се издава директен билет за небесата.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a3079de6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не, нямат право да те задължат! Ти и само ТИ ще вземеш решение дали! Все пак ти препоръчвам още поне едно мнение.
Но ми е интересно какъв е мотивът ти да откажеш лечение. Ако искаш, сподели.
Аз не съм стъпала в лекарски кабинет от 18 г нямам нужда ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3ce02e2bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Махни го оперативно. В повечето случаи това е достатъчно. Не искаш да се лекуваш, защото химиотерапията убива? Отиди на още един лекар, който би те оперирал. Познавам хора, опитали алтернативно лечение, за съжаление то рядко помага. Моля те, помисли за близките, които те обичат!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 26dd0ed04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбира се че може да не се лекуваш. Тялото си е твое и никой не може да те задължи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 782a67b23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никой няма право да те задължи.

Странно обаче защо не искаш? Искаш да го оставиш така и в един момент да осъзнаеш, че е прекалено късно? Харесва ти да отлагаш проблемите си вместо да се сблъскаш с тях и да ги решиш? Винаги са ми били интересни хора като теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 00a444e2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Никой не може да те задължава! Ти сам си решаваш.
Ако вътрешно чувстваш, че може да мине естествено, не се подлагай на разни лечения. Важното е да следваи Интуицията си!
Освен това- може да е доброкачествен

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7fbd50d251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто казано: ако не се лекуваш, ще умреш от рак. Няма как по-ясно да ти се обясни.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9f6fd91abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нямат право да те задължат да се лекуваш. Докторът те е погледнал странно, защото ако не го лекуваш, ще умреш в мъки в недалечното бъдеще. Ще се появят разсейки в други органи. Едни от най-неприятни ще са тези във белите дробове - няма да можеш да дишаш нормално, ще кашляш кръв.

Според мен потърси мнение от още един или двама уролози и още толкова онколози. Странно е, че лекарят не ти е предложил да го махнеш веднага с операция.

Потърси също книгата на Ланс Армстронг (Lance Armstrong) - It's Not about the Bike: My Journey Back to Life. Вероятно си чувал за него - колоездачът, който спечели Обиколката на Франция 7 пъти, а след това имаше допинг скандал с него и върна титлите. Той се е излекувал от рак на тестистисите и е създал организацията LiveStrong в помощ на онкоболни. В тази книга може да прочетеш какво е да имаш рак и какво мислене е нужно, за да бъдеш победител. Много мотивираща книга. Мисля, че я има и на български под името "Пътуване обратно към живота".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 50c7cce486
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Разбира се, че няма как да те задължат. Лекарят вероятно просто иска да е сигурен, че си наясно колко абсурден е изборът ти, тоест, че е напълно "информиран избор". Не разбрах химията или операцията не искаш, или и двете? След операцията ще можеш да станеш баща без никакви проблеми, ако това е причината да отказваш лечение. Ако не е това причината - поне се насочи към алтернативно - което лекува имунната система, защото в нея е причината за всички видове рак. Успех!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5deed4c211
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти решаваш, никой не може да те принуди.
Имам такива случая в обкръжението си.
Единият 2 години не беше споделил с близките си и съответно, много късно започна с лечението. Получи разсейки в белия дроб, впоследствие почина.
Другият беше мъж под 30, започна лечение веднага, отстраниха му единия тестис, прави химиотерапия. Жив и здрав е повече от 5 години след премеждието.
Лекувай се веднага. Можеш да отидеш и при друг лекар за второ мнение. Гадно е, но имаш съвсем реален шанс.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c35323995a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Аз съм автора. Благодаря за отговорите. Понеже виждам, че някои от вас питат защо отказвам да се лекувам, ще обясня. Наясно съм, че ако не се лекувам, ще умра. Не искам да се лекувам, защото нямам причина да живея. Преди 3 години, когато бях на 22, си направих профилактичен преглед. Изследваха ми всичко, включително и семенна течност и така се установи, че имам азооспермия, тоест сперматозоидите ми не са годни за оплождане. Оказа се, че причината е заушка, която карах като бях на 15. И заради това не мога да имам деца. Кажете ми за какво да си лекувам карцинома и да продължавам да живея след като никога няма да изпитам щастието да стана баща и да имам семейство. Какъв е смисъла да съм жив ако никога няма да чуя думата "тате" изречена от устата на едно дете. Да живея цял живот сам, защото никоя жена няма да иска да се събере със стерилен мъж, това ли да ми е причината да се лекувам? Не искам да живея такъв жалък живот без жена, без деца, без семейство. Няма смисъл, затова предпочитам рака да ме убие и да се свършва.
Все още не съм казал на близките ми за карцинома, няма и да им казвам, защото ще започнат да ме притискат да се лекувам, а аз не искам това. Ще разберат в последствие. Не съм искал да става така, но щом не мога да създам семейство, не виждам смисъл да се лекувам.
Благодаря още веднъж на всички, които се включиха!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b2625c532
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Прочети и виж в нета за Aajonus Vonderplanitz. Този човек е диетолог и се е излекувал от рак на кръвта и рак на костите, които са най смъртоносни. Има написани книги "We want to live" се казва най-известната му. Начина по който се е излекувал е като почнал да яде прясно сурово месо и сурово мляко, също и сурово ферментирало месо в буркан нарязано на кубчета и оставено да ферментира. Той е изследвал цялото това нещо за да разбере как суровото месо е убило рака и е открил, че бактериите във ферментиралото месо атакуват и се хранят само с гниещи клетки тоест ракови и по този начин унищожават рака и дава пример с лешоядите и гарваните как нападат и ядат само умрели и болни животни, а не здрави.

Хан Крум

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f7c1c81473
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ти избираш, но защо не искаш да живееш? Майка ми заболя от рак, в началото много се страхуваше от химио и лъче терапията, но в крайна сметка това я спаси и вече 12-та година е жива след всичко това и си живее нормално.

Ако не искаш терапии, поне да се отстрани оперативно тумора, но без терапии имаш по-малки шансове за ремисия.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9f6fd91abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Направи си пак спермограма, може първата да е излязла фалшива.

А животът винаги има смисъл да се живее. Без деца даже ще ти е по-лесно. Можеш да си правиш, каквото си искаш, да ходиш, където пожелаеш и да си купуваш, каквото ти е кеф.

Колкото по-дърт ставаш, толкова повече ти се живее.

А ако толкова искаш дете, даже може да си осиновиш. Хвани си гадже първо, пък после мисли за децата.

Бих ти препоръчал да се излекуваш и да поживееш още поне 10-тина, 20-тина години и след това вече да решиш какво да правиш с живота си. Винаги можеш да се самоубиеш по-късно, ако още си депресиран. Хубаво е да имаш избор, а ако откажеш да се лекуваш сега, се лишаваш от избор по-късно. Тогава вече ракът ще реши вместо теб.

Помниш ли колко тъп беше, като беше на 10-15 години? Е, като станеш на 35, ще видиш колко тъп си бил, като си бил на 25. По-добре по-мъдрото ти "Аз" да взима такива важни решения. :)

Ако бях на твое място, щях да се лекувам и да си търся приятелка. Жените дават стимул за живот.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f3cc1bedc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Н 3 съм, авторе.
Ще ти споделя нещо, което много малко близки мои знаят. Не коментирай тирам това по принцип- никога! По диагноза на лекари се преполагаше, че доста години назад вече, ще мра.
Преди това още пък бяха ама съвсем категорични лекарите, че няма да мога да забременея- би било чудо, а дори по чудо някакво да забременея- нямало да мога да задържа плода.
Ок, имам двама сина, здрави и големи вече момчета.
Както става ясно, също аз пък реших, че ми е рано да мра, та отказах. В моят случай не съм се подлагала на химио и лъчетерапии, но смених тотално средата, начин на живот, хранене, и си вземах разни био неща подарени ни от природата.
Ако с операция ще се премахне туморът- не се лигави, а действай!
Знаел си име преди това, че има вероятност да е станеш биологичен баща. А другата ти "лиготия" че жена нямало да те вземе щом няма да можеш да имаш деца (върни се да прочетеш как и аз се предполагаше, че няма да мога) е толкова измислена, че... има толкова много млади жени, които НЕ искат деца или искат да си осиновят!
Проблемът не е в топките ти в гащите, а в топките в главата.
Можеш да бъдеш щастлив, имаш друга причина да не искаш... признай си пред себе си тази друга причина и си помислих дали пък е чак толкова важна, че да откажеш да имаш опит в живота и на планетата въобще щом тъй и тъй си дошъл. Този опит със сигурност ще включва негативни моменти и случки, но на 100% ще имаш и щастливи такива, заради които ще си е струвало да поостанеш още някое време тук.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 03353dc193
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   И на теб не ти е лесно. Аз съм жена и не искам деца. Струва ми се, че никога няма да поискам. Много жени не искат деца, както и мъже. 99, 9% след като са изсипали "смисълът на живота си", си блъскат главите и се чудят как да се отърват от това "най-голямо щастие" и на кой роднина да го капичнат. Нормално е да имаш инстинкт и много вероятно ти наистина да искаш дете ама това да ти е най-големия успех в живота? Посредствено мислене като на останалите неориентирани ботове, нямащи акъла и желанието да направят живота си по-уникален и смислен от размножаване и след това мразене на това потомство- защото така трябва! Ами ще ти набиват в кухата глава, че така трябва и ще те плуят до посиняване, как иначе някой ще се реши да се прецака така. И естествено, че ще ти се набива, че си егоист, а да изтърсваш копелета, които утре да започнеш да подритваш с досада, за да има кой да ти гледа старческия задник, не е егоизъм. Да имаш на всяка цена ТВОЕ дете при положение, че целия свят е препълнен с домове с изоставени деца, не е егоизъм. Това са си най-висши и духовни цели. ;) Чи къ ганя ще осиновява като баламурник, не си ли е да си възпроизведе тия невиждани, чудотворни гени на комплексиран и неориентиран търтей, значи нищо не струва. Мръсен егоист.
Ако си тук като останалите амеби колкото да се размножиш и то като не се знае със сигурност дали няма да го захвърлиш щастието на втория ден, явно наистина е по-добре хич да те няма. Света е препълнен с подобни нискокачествени гени. Спешно трябват хора, които имат някаква страст в тоя живот, да подобряват дадено нещо и така помагат тоя свят да не е чак такава дупка. Да има някакво мислене извън кутията и еднообразния, закостенял път на овчето стадо. И да не се затварят след 25-30 годишна възраст в черупката си, за да остаряват в посредствени битовизми със скоростта на светлината. Прави си сметката сега.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 25055995a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   17, аз съм автора. Мисля, че в момента съм в достатъчно тежко положение и без обидните ти квалификации! Аз съм НОРМАЛЕН човек и затова искам семейство и деца, за съжаление природата ми е отнела това право. Грехота е от твоя страна да си здрава, да можеш да родиш и да не искаш - това си е направо престъпление. Знаеш ли колко хора биха дали мило и драго да са здрави като теб, за да могат да си създадат поне едно детенце, а ти да можеш и да не искаш си е чист егоизъм. И не, не искам да осиновявам деца, защото няма да са си истински мои, а аз не искам да гледам чужда сперма (колкото и грубо и грозно да звучи). Нищо не може да се сравни с това да прегърнеш твоето си собствено детенце, което има твоите очи, твоята коса, твоето изражение, твоята усмивка, твоето сърце... Нямаш си на представа в какво трудно положение съм и през колко мъка съм преминал през последните 3 години откакто научих, че съм стерилен. Знаеш ли колко голямо е разочарованието през всяка една от тези 3 години да си правя нова спермограма с надеждата, че може да е станало чудо и да съм се оправил и в крайна сметка диагнозата ми отново да е тотален инфертилитет, поради азооспермия? Имаш ли представа как всеки път, научавайки същата диагноза, съм плакал като малко дете? Изобщо не си ми в положението и не можеш да ме съдиш. Никой не може... Надявах се, че като си споделя историята тук, ще получа съчувствие и разбиране, а не нападки и коментари от типа: "Ако си тук като останалите амеби колкото да се размножиш и то като не се знае със сигурност дали няма да го захвърлиш щастието на втория ден, явно наистина е по-добре хич да те няма. ", но явно съм грешал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fd8ff95a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 11, много искам да те видя в реалния живот какво представляваш. Жалко, че родителите ти не са били достатъпно прогресивни, за да мислят като теб! :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8d60d517ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Напълно те разбирам, но даваш ли си сметка какво ще преживееш като отказваш лечение, виждал ли си раково болен? Мъките са адски, ако се хване навреме както е при теб, ще се избавиш от страданието, а нищо не се знае, може пък и да може да имаш деца след време, лекувай се а останалото не го мисли, всичко ще се нареди!

Успех и бързо оздравяване!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 95a3713c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторе, ако си нещастен, то е защото ти сам така си решил. Ако смяташ че животът ти ще бъде жалък и празен без семейство и деца, той наистина ще бъде такъв и причината ще е единствено в теб.
Съжалявам че ще ти го кажа, но разсъждаваш твърде инфантилно. Няма хора чиито живот да е 100% уреден. Всеки си има някакви проблеми. Живота не ти поднася това, което искаш, а това което ти е нужно за да се развиеш на духовно ниво. Ако 3 години се тръшкаш и страдаш, проблемът е в нагласата ти а не в обстоятелствата. Щастието не пада от небето, човек трябва да поработи за него. Нали си чувал приказката "помогни си сам, за да ти помогне Господ"? Точно там се крие решението на проблема. След като вече си разбрал горчивата истина, няма никакъв смисъл да продължаваш да се самосъжаляваш и да губиш години от живота си. С това нищо няма да постигнеш. По-добре вложи усилия в нещо наистина продуктивно и полезно за теб. Вместо да обвинавяш природата погледни на ситуацията като на един шанс. Шанс да се развиеш в друга насока и да допринесеш по друг начин на обществото. Шанс да откриеш себе си и да станеш по-силен. Ако ти си неспособен да бъдеш щастлив сам със себе си, никога няма да бъдеш щастлив с друг човек дори при идеалните обстоятелства. Има хора с наистина ужасяващи недъзи, инвалиди... и въпреки това живеят щастлив и пълноценен живот и конференции дават по цял свят за да мотивират хората. Децата далеч не са смисъла на живота. Смисъла на живота е такъв, какъвто ти решиш да бъде. Ако единствената ти цел е да се размножиш, ясно че ще си обречен на нещастно съществуване. Ако имаш други стремежи ще имаш пълноценен и щастлив живот. Ти решаваш.
Всичко това ти го казвам като изстрадал човек с хронично заболяване. И аз така си мислех че с живота ми е свършено и на 20 исках да умра. Цели три години живях потънала в собствената си мизерия и се чудех защо на мен ми се е паднало такова зло. След това разбрах колко глупава съм била тогава и как човек сам се прави нещастен. Добре че се осъзнах навреме.
Съгласна съм с н17. Природата е умна и именно затова е заложила определен процент от хората да не създадат поколение. Защо? Ами просто защото ако всички хора тръгнат да се размножават то тогава наистина ресурсите биха се стопили за нула време. Трябва да има баланс. При всички животни е така. Определен процент от поколението умира я от болести, я жертва на хищници. Когато се наруши този баланс става объркване в цялата екосистема. Много велики учени, творци и революционери не са имали деца и точно това им е позволило да постигнат всичко, което са постигнали. Децата изсмукват силите, парите и времето на човек. Не е учудващо че повечето родители не могат да се похвалят с кой знае какви постижения и това се дължи на факта че са твърде заети с децата.
Ако след всичко което ти казах продължаваш да мислиш че смисъла на живота е в децата... ами вземи осинови едно дете. Помисли че човек когато създава собствено поколение не го прави от алтруизъм, а точно от егоизъм. Желание да задоволи собствените си нужди. Родителите като решават да направят дете изобщо не го питат иска ли то да се роди или не, харесва ли ги за родители, и т. н. Създават го защото следват инстинкта си за самосъхранение, т. е. изпълняват най-примитивните програми заложени в тях. В това няма нищо лошо естествено, така сме устроени, но е важно човек да е наясно с факта че създаването на дете не е вид алтруизъм. Когато обаче осиновиш дете, нещата стоят по друг начин. Ти реално правиш услуга на едно изоставено същество, предлагаш му по-добър живот и родителска грижа. Ето тогава вече може да се говори за алтруизъм.
Сега, ако ТИ решиш, ще си третираш рака, ще приемеш обстоятелствата покрай твоя инфертилитет и с усмивка ще дадеш нова насока на твоето съществуване. Може да намериш страхотна спътница до теб за която да не е проблем липсата на деца. Може пък с времето да се решите да осиновите. А може и след няколко години така добре да се уредиш професионално, та да не ти се занимава с деца.
Ако обаче решиш да не се лекуваш, най-вероятно ще умреш бавно и мъчително. Ракът не е болест, която да търпи отлагане. Ако не се лекуваш сега, може би утре ще е твърде късно дори и да искаш.
Представи си следната ситуация: две години не се лекуваш. Изведнъж се влюбваш в жена, която отвръща на твоите чувства. Започвате връзка, изведнъж осъзнаваш че искаш да живееш. Опитваш се да започнеш лечение, но рака така е прогресирал, че лекарите не ти дават никаква надежда. И започваш бавно да умираш, пред очите на твоите най-близки хора които не могат да ти помогнат, колкото и да желаят.
Недей да бъдеш такъв ужасен егоист. Помисли за твоите родители и близки. Заслужава ли си да ги накараш да страдат заради твоето детинско поведени? Заслужава ли си за нероден Петко да се тръшкаш, вместо да дариш обич и признателност на хората, които са те отгледали? Вземи се в ръце и се дръж като мъж, а не като тийнейджър. Успех и дано се осъзнаеш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 95a3713c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Обърни се към сериозна клиника за третиране на инфертилитет и забрави за уролозите от държавни лечебни заведения.
Ето тук имаш малко повече информация за лечение на твоето състояние.
Потърси и клиники в чужбина. И вместо да се вайкаш вземи мерки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b596a172e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   От автора: 22, това бяха жестоки думи, определено не знаеш как се чувствам. Как може да говориш така... Не разбирам защо всички вече смятат, че да нямаш деца е нещо нормално и хубаво. Та това е смисъла на живота - ако не си създал поне едно дете в тоя живот, за какво си живял изобщо. Аз искам, но не мога, ти можеш, а не искаш... Накъде отива света изобщо... За каква природа ми говориш, че е умна - циганите раждат на 16 и нямат възможност да си гледат децата, а аз бих дал мило и драго да се радвам на дете, а не мога - на това ли му казваш природен баланс. Казваш ми да не се държа като тинейджър, а като мъж. Какъв мъж ще съм обаче ако не създам поне едно дете, за какво да съм жив изобщо... Май по-добре наистина рака да ме довърши и да се свършва...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fc9b161078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Прочети тази статия от болница в Истанбул, която лекува азоспермия. Надежда има и то голяма!
https://bahceci.com/bg/blog/kakvo-e-azoospermija-i-kak-se-lekuva/
Никога не се предавай без бой!
Никога не се предоверявай на лекари, особено български.
Повечето са ужасно некомпетентни. Има и добри, но трябва доста да се търсят.
Подложи се на операция, колкото се може по-скоро. В София има 5-скенери, модерни ЯМР и могат много точно да засекат тумора. Ина и радиочестотно лечение. Чичо ми се разболя от рак на простатата и премина през това лечение. Вече 8-ма година е здрав и без разсейки. Едната ми леля - сестра на баба ми преодокя рак на гърдата във втори стадий и живя 30 години след това. Почина на 92 г., защото си счупи крака и получи тежко възпаление.
На татко рака се откри късно. Нямаше симптоми преди това- лимфом в 4-ти стадий с множество разсейки в черния дроб. Няма толкова жестока и болезнена смърт, никакви лекарства не помагат, само се молехме всичко да приключи по-бързо. За 2 седмици просто се стопи.
Не унивай! Бори се! Млад си и има надежда да получиш живот, за какъвто мечтаеш и да имаш свои деца!
Баправи кобсултация с рази клиника в Истанбул, търси и други. Потърси във фейса групи за азоспермия, исибено чуждестранни. Със сигурност има такива.
Възможно е именно туморът да ти я причинява.
Наложи ми се много търчане по лекари през последните години. С много четене и анализ се насочих към правилните узскедвания и открих проблемите, все аз. Скъсах се от четене, но всичко се оправи.
Повечето лекари са гола вода. Трагедия за пациентите.
Иди на църква и се помоли за здраве и деца. Вярвам, че ще оздравееш и до няколко години ще имаш собствено семейство и деца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 49b0c5da7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ако се самоубиеш, пак няма да станеш баща. Можеш поне да дадеш шанс на "чуждо" дете да се развие нормално, а не в институция.
Иначе щом не е по рождение (генетична) тази азооспермия, мисля че може жена ти да забременее от теб, но с изкуствено (ин витро) оплождане. Щом не искаш осиновяване, това е другия вариант.
Отделно малко лекари изследват обстойно проблемите и решаването им, така че това, което са ти казали, няма как да е 100% сигурно. Попаднал си на лекар, загрижен за съдбата ти. Не знам уролог ли е, какъв е, но такива се броят на пръсти в цялата страна и вероятно може да ти помогне и за другия (репродуктивния) проблем.
Обсъди добре нещата със специалисти, ако нямаш предразсъдъци и с психолог, така или иначе нямаш какво да губиш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1ece570cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Искам да кажа, че 17 много добре се е изказала. 22 също.

Дали ще се лекува автора или не, си е негова работа. Но да седи и да ми плещи тъпотии от рода "ама смисъл на живота е, да създадеш поколение" това е старо разбиране и примитивна мисъл. По тая логика цигани, негри, индийци, които са толкова бедни са сред НАЙ успешните нации на планетата, защото само се размножават, открития нямат, учени също почти нямат и т. н. Това да смяташ, че единствената ти цел в тоя живот е да имаше деца е доста тъпо мислене, ама доста... По добре е, човек да работи над себе си да се подобрява всеки ден, и да е по добра версия на себе си постоянно, да има пари, да е успешен, да може да си позволи всичко, което иска. Да създаваш неща, дали ще е добра музика, филми, или изкуство, книги, картини, спорт ако щеш да си сред първите места и победител... Мога да кажа, че когато човек се състезава в нещо (дори за онлайн игри да става дума), и печели чувството е МН по добро за мен, отколкото да имам 5 деца примерно.. Или като направиш добра сделка, като купиш/ намериш нещо, което е ценно, търсено за малко пари, и още повече, по късно като го продадеш с дебела печалба. Или успееш да се подобриш, като човек (особено ако е сам, без чужда помощ) и да придобиеш някакви умения, дали да си компютърен специалист, автомонтьор, спортист/ атлет/ състезател, или в нещо да си успешен... Бих избрал всеки път да съм богаташ (сам да се изградя, не наследствен), да мога да обиколя света подобаващо (не като бедните типаж номади пътешественици), да видя различни градове, хора, култури, архитектури, природи и т. н. и т. н...

Това е само част от нещата... Да направиш деца всеки го може и почти всеки може да ги отгледа. Е според вас със смотаното ви мислене, циганите, като си правят по куп деца, значи са едни от най полезните жители на планетата... Това да смяташ, че репродуцирането е, НАЙ важното и смисъла на живота на човечеството за мен само тъп човек би го казал това.... По тази логика, професори, откриватели, създатели, изобретатели и много други хора, които са избрали сграстта им, пред едните наследници, тия хора нищо не са постигнали, според мирогледа ти и на другите, като теб... Масовката хора нямате мечти, идеали, цел, страст и т. н. Масовката 90% ако не и повече, сте така "да имам деца е мисията на живота ми", и сте фенове на чалгата/ кючеците, на социалните мрежи, на телевизията и предавания, като фермата, карате и колите си като камикадзета най вероятно.. Абе с 2 думи много от хората с това мислене сте селяндури и ганьовци, инапе нямаше никога да кажете, ЧЕ това е смисъла на живота. По скоро както и номер 17, така и мен ни дразни, че може да кажете, че децата са важно нещо, НО като кажете, че те са НАЙ важното нещо, това е безумие и плоско мислене..

Както 17 вече каза, някои гени е МН по добре да НЕ се размножават и да изчезват, особено на слаби ментално мъже, простаци, престъпници. Това важи и за жени, защото и там има измет, познавам за нещастие такива.. И една такава селяндурка, която не само е грозна и външно и вътрешно, и по държание е пълна простачка, и за щастие е калпава и не може да зачене дете (проблема не е от мъжете, двама знам имат деца от други жени), и се и радвам, защото такива подчовеци, НЕ трябва да продължават да съществуват.

И да добавя още нещо, знае се и е факт, че хората с висока интелигентност, това да си пр8дължат рода им е назад в главните цели. Да направиш деца е ЛЕСНО, обапе да постигнеш много други неща в тоя живот, хич НЕ е лесно. Не всеки може да е шампион, не всеки може да е богаташ, не всеки може да е артист/ човек на изкуството. Докато ВСЕКИ (почти) може да наорави деца, сега виждаш ли разликата...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: eedad04941
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Абе вие дето пишете тука нормални ли сте изобщо. Човека ви пише, че е стерилен и това го съсипва, има рак и се колебае дали да се лекува или не си струва да живее. Казва, че дори близките му не знаят и най-вероятно това означава и че няма подкрепа от никъде. А вие му говорите, че някои гени трябва да изчезнат и искате да кажете, че едва ли не така му се пада на автора, че е в това положение.
17, 22 и 27 не знам какви сте но определено не сте НОРМАЛНИ човешки същества. Нямате грам съжаление, съчувствие, човещина... не знам за автора но определено вие не трябва да се размножавате, не искам и да си представям какви нещастни деца бихте отгледали с такова мислене като вашето. Вие сте пълен крах за човешкото общество!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 49b0c5da7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Не всички, които искат да оставят наследници, го правят заради мнението на някого си. Особено и точно " в днешно време".
Авторе, много хора са карали заушка, на лекарите им е най-лесно да пляснат някаква най-вероятна диагноза. Според мен търси решения, вместо да се предаваш. Един колега имаше такъв тумор (на 23 години), лекува се и сега е жив и здрав.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 32faf2bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   27 като родиш поне едно дете, едва тогава ще имаш правото да се изказваш кое чувство е по добро. Такива глупости си написал/а, че даже не можеш да си представиш. Скоро не бях чувала такава тъпотия. Добре, че нямам толкова прости хора в обкръжението си. Поне в такава сериозна тема си замълчи и не се излагай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker