Болки в кръста. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болки в кръста. Помощ!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 887 пъти
Здравейте,
Ж23, от известно време имам непоносима болка в кръста, която се проявява, когато съм седнала или се изправям, и при упражнения, в които явно опирам "схванатото". Причината горе долу я знам - работата ми е на компютър и се налага да стоя седнала продължително време.
Но това усещане е много неприятно. Примерно не го усещам, когато вървя, но като съм на кростренажора доста боли и правя чести почивки.
Намалила съм интензивността на тренировките си, до лека йога и упражнения за подвижност. За няколко дни има съвсем минимално подобрение
Можете ли да ми препоръчате някакво мазило или хапчета?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 57f2db821c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Препоръчвам ти преглед при нерволог - не хапчета и мазила, защото не знаеш от какво точно е предизвикана болката и по-добре не експериментирай със самолечение.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c281e95ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "Ставиксин" помага при схващания на ставите и защипани нерви: двете най-чести причини за тези болки.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 88f21f9cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Права си за причината - продължително седене. Проблемът обаче не е нито в ставите, нито в нервите, а в мускулите на седалището. От седенето те стават лениви и един вид забравят да си вършат работата, оттук започват да компенсират други мускули, които не са създадени с такава роля. Това е много често срещан проблем при съвременните професии, целенасочено трениране на глуетуса е единственото дългосрочно решение. Хапчета и мазила само ще замазват и задълбочават проблема.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 882073beed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   С подобни болки, но в гърба един гол направо направи чудо - волтарен форте има 1. 16% и 2. 3%, препоръчвам ти първо по-слабия. Ще се преродиш

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 277212dde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката:
Здравейте, благодаря за всички мнения. Ще посетя лекар, ако нещата се влошат или няма подобрение от методите, които прилагам в момента. Мазилото и билковите капки ще ги взема утре и ще ги изпробвам тях. Колкото по-бързо се възстановя, толкова по-добре. Търся и качествени масажисти, дето се вика "да ми наместят гръбнака".

Ще опитам и целенасочено трениране на глутеуса, макар че с тези болки се тревожа да не стане по-зле. Имам различни видове дъмбели вкъщи, ще използвам най-леките. Ма*ната й на мускулната маса, после ще горя пак сланини ако трябва. Приоритет ми е възстановяването. Имам лоши спомени от период, в който разчитах един месец на родителите да ме обгрижват, защото по време на тренировка прещипах нещо в гърбът си и с всяко минимално движение крещях от болка.

Та така, леко съм на принципа - ще спя и на йога постелката си, на твърдо ако трябва, ще пробвам всеки народен лек и алтернативна медицина преди да отида на лекар.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 88f21f9cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Оставам с впечатление, че имаш история на контузии, което говори, че не тренираш умно. Понеже и аз съм била в твоето положение, спасение намерих с фитнес програма, изготвена от Любомир Иванов. Вече 4 години той ми изготвя програмите, има диплома по физиотерапия и съобразява всякакви болежки и индивидуални нужди. Някой умник ми е набил единичка на мнение номер 3, но живи и здрави да сме - аз мазила и противовъзпалителни забравих какво са, оправих стойката, функционална съм, пък вие правете оборот на фармата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4f38526ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Трябва да си направиш EMG /електромиография/при невролог за дасичане на нервите по целия гръбначен стълб, рентгенова снимка на лумбални прешлени, опашка странично и анфас и ако се открият засргнати нерви на EMG, вероятно да те пратят на ЯМР.
Кинезитерапевтите искат изследвания, за да знаят коя зона да третират. Добрите кинезитерапевти вършат чудеса.
За мазане много ефективни са Ибутоп / особено този в оранжева опаковка/ и Votaren forte. Ако ти се случи да развиеш дискова херния, спасението са свещички Voltaren forte или Profenid. При използване на Voltaren към 6-7 дни е възможно подуване на краката или цялото тяло и трябва да се спре. Като цяло, ако не се стигне до дискова херния, по-добре да използваш Ибутоп. И двете са ми изписани от невролог. След 18 години известен ми проблем с нерв в 3 и 4 прешлен, развих лека дискова херния едва сега. Преди само след много интензивни тренировки се е изявявала дразнеща, но търпуна болка. Болката сега беше ужасна, не можех да мръдна и на 2 см в легнало положение и следваше много болезнено затягане. Спасиха ме свещичките Voltaren и 10-часово ходене без да седна. След посещението при невролога, лечението продължи отново с мазане. 1 седмица бях на Voltaren forte за мазане и свещички. После продължих само с Ibutop изписан ми от невролога.
Вдигай тежки предмети и чанти само от клекнало положение, избягвай протягания, уреда за изтегляне на тежести с ръце във фитнеса в близките 20 дни. Трябва да седиш само на твърди столове и да спиш на твърдо легло или диван. Ако нямаш твърдо легло, поставвнето на сгънати одеяла по йего увеличават твърдостта.
След 2 седмици мазане съм на 95% вече възстановяване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker