Болест след болест, нито ден почивка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болест след болест, нито ден почивка!
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 981 пъти
Моля за сериозни коментари. Ще захочна от начало- имам добър и щастлив живот, но със здравето съм зле от 3 години насам. Всичко започна с един обикновен летен следобяд, когато получих впезапни и ужасяващи болки, които приключиха с хоспитализиране. Там - грешна диагноза, съответно лечение, заразяване с вирус и много тежко психическо състояние. При връщането ми на работа състоянието ми се влоши още повече, но не срещнах разбиране от колеги и началство, макар да бях 2 месеца на легло. А до този момент нямах дори главоболие вечер и боледувах 1 път годишно от настинка! С напредване на времето се появиха още тежки проблеми - кожни, хормонални, вестибуларни, чревни, стоматологични.... и пр. и пр. Влошаването на едно, водеше до изчистване на друго и така в порочен кръг. Някои проявления бяха твърде видими и си докарах страх от излизане от вкъщи, хората ме зяпаха. Да не говорим за похарчените пари за прегледи и терапии. Повечето от лекарите твърдят, че нямат обяснение, за това което ми се случва. Повечето от впезапните заболявания хронифицираха и не се знае какво ги е отключило! Пия витамини, гледам да съм по-спокойна, но като погледна календара не мога да посоча последователни 48ч, през които да съм била без болка. Буквално всеки ден от седмицата се случва нещо различно и често е свързано с болка. Вече не пия болкоуспокояващи от страх да не си претоваря черния дроб, търпя до откат, но това ме побърква още повече. Да поясня- не съм боледувала от Ковид и не съм ваксинирана, не пия, не пуша, храня се предимно здравословно от години, не съм веган. Пробвала съм вкл. алтернативна медицина без особен резултат. Вече не съм същият човек. Помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4104410701
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   На колко години си? И при мен последните 2 години здравето ми се срина и станах по страхлив от бабичка. А съм мъж на 40 г. Преди 2020та спортувах и бях много издръжлив. Сега дори по равно ходя трудно. Ваксинирам съм вероятно съм карал к19 веднъж, но съвсем леко (ако изобщо съм го карал) Отделно преживях 3 фракури за тоя период, а преди това не съм имал нито една.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51c8e660a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Добре е да пуснеш изследвания за различни автоимунни заболявания, възможно е да си отключила нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 06f95dc7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторът: съжалявам да го чуя... На 31г. Да бях на 60 - добре, ама.. пък до тогава какво ще е не ми се мисли!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6496228353
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Дай подробности за началото - къде бяха тези внезапни болки, с каква грешна диагноза те диагностицираха и с какво те лекуваха, с какъв вирус си била заразена, какво ти показва микробиологията и въобще кръвните изследвания, снимките на вътрешните органи? Изследвана ли си за менингит? Изследвана ли си за аденоми и онкологични заболявания? Какви заболявания имат роднините ти? Имаш ли на работа досег с химични препарати и токсини?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 02c2b4dce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм по същия начин, само че при мен се случи това след тежко прекаран Ковид, който най-вече ме удари в дишането ми.. естествено. След като “оздравях” започнах да поддържам температура, подуха ми се лимфните възли на двете подмишници, след което бартолинова жлеза, след което ми се появиха проблеми с корема, червата, щитовидната жлеза, висок пулс и още какво ли не.. Вече почти 2 години съм така, а съм на 20 години. Въобще не е лесно, знам как се чувстваш и просто нямам обяснение за това. Аз също посетих изключително много специалисти, направих си всевъзможни изследвания, рентгени, ехографии и какво ли не - еднакъв резултат - нищо ми няма, а аз се чувствам ужасно. Психиката ми също вече е съсипана. В Бургас има много добър хомеопат, психиатър и психолог, не знам дали вярваш в хомеопатията, но на мен този човек доста ми помогна. Пиша ти инициалите му - др. И. Д. Ако се интересуваш прочети за него в Гугъл. Много известни личности в България, а и не само му се доверяват. Сама ще прочетеш. Късмет и гледай да не падаш духом. Всичко ще се оправи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 83a8f858fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът към коментар 4: внезапно се появи и без видима причина, лечение в болница беше изцяло антибиотично за гинекологично заболяване, което не се потвърди от следващи лекари, тъй като ме изписаха все още в лошо състояние. Хормони- норма, десетки ехографии, назначен скенер - норма. Сигурно 20 пъти ми е вземана кръв за различни болести и все добри резултати.
Последва временно затишие с епизодични кожни и стомашни проблеми, но по-късно се появи внезапно масивно главоболие, световъртеж и шум в ушите. Двама невролози се занимаваха с мен и не поставиха конкретна диагноза. Обяснение- стрес. Нормално кръвно налягане и без отклонение в хормонален статус, съмняваха се за съдов и мозъчен проблем, който после изключиха след доплер и рентген. Терапията включва хранит. добавки и обезболяващи. Трябваше вече да подействат, но проблемите явно са хронифицирали. Ендокринолог също изключи заболяболявания от неговата област. Работата ми е на компютър. Никой от моите роднини не страда от подобни заболявания. На хартия съм здрава. Реалността обаче е друга.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6496228353
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Много прилича на нелекувана, резистентна на антибиотици стафилококова инфекция, довела до усложения. Има ли пускано такова изследване? Те са няколко вида.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b4a14dc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пишеш за хормони, но не и за автоимуни маркери. Възможно е да имаш Хашимото с вдигнати ТАТ и МАТ, без хормоните да са мръднали.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51c8e660a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, след като прочетох допълнителното ти описание може би ще е добре да посетиш и психиатър, просто за да изключиш възможността симптомите ти да са на психическа основа. Понякога световъртеж, шум в ушите, главоболие и стомашни проблеми могат да бъдат симптом на тревожно разстройство.
Също и имунолог не е лошо да видиш, за да изключиш алергии и автоимунни заболявания.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51c8e660a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторке, лошото е че търсиш игла в купа сено.
Главоболие може да има и от синузит и от мигрена и от какво ли още не.
Щом си лекувана със силни антибиотици стомашните проблеми може и да са от там. Не ме разбирай погрешно, антибиотиците спасяват животи, но понякога се уврежда чревната флора и е възможно след силен антибиотик да имаш раздразнен стомах по 1-2 години дори.
Предполагам ти е изписван пробиотик?
Щом имаш кожни проблеми аз бих пуснала IgE - имуноглобулин Е. Ако е завишен вероятно си развила някоя алергия, която може да обясни проблемите със стомах, кожни проблеми и главоболие. Тогава вече трябва консултация с алерголог.
А ако всичко ти е наред е възможно и да говорим за психосоматични симптоми.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b3465a76d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Правила ли си тест за хранителни непоносимости? Не малко такива създават общи, видимо несвързани и многообразни симптоми с вариращ интензитет, които лекари с пренебрежение диагностицират погрешно (защото в учебничето им не пише за комплексни проблеми, а "синдром на някой/нещо си е състояние, при което... " и до там). Отделно, всеки "специалист" е такъв само за определена под-система от тялото (пример: ендокринолог, алерголог, имунолог, .... ), всякаш това са някакви отделни парченца от конструкторче, които може да извадиш и тялото да функционира нормално и без тях. Никой не отчита връзката помежду им и как едно разбутване на нещо от едната би могло да се отрази на останалите. Това за мен е някакъв абсурд. Изписвали са ми лекарства, от листовката на които е ясно написано да НЕ се ползват от хора с моите симптоми. Отделно дозите са КОНСКИ. Е, как няма да е "1 оправиш, 3 ос*реш"? !
Казваш, че се храниш здравословно, но почти всички хора имат извратена представа за това какво означава това. Принос за това имат разни инфлуенсърчета, писателчета на хранителни статиики във форуми (където удобно се предават и техни "брандови" добавки), онлайн бодибилдърчета, че даже и една немалка част диетолози. Защо мисля така? Защото и мен ме въртяха така докато сам не взех нещата под контрол. Не казвам, че задължително това е проблемът ти, но организмът е като машина - подаваш ли правилното гориво, ще функционира добре. След като набиват заучени фрази от типа "всеки е индивидуален" за удобни теми, защо това да не важи и за храненето? Ако не натоварваш ендокринната и имунната система с това да коригират щетите от неправилно хранене, е доста по-вероятно да си и по-здрава. Все пак, имунната система отговаря за почистване на ракови клетки, издръжливост срещу вируси, инфекции и т. н. Ендокринната пък - за цялостното ти разположение и работата на останалите органи. При всички положения, няма да ти навреди да си оправиш нещата от към хранене. Ако дълго време си го карала така (по каквато и да е причина), дори сега да промениш нещата, то хроничните проблеми ще си останат, но поне ще можеш да ги потискаш само с храната си и евентуално някакви лекарства по предписание (аз си намерих натурални заместители на химията). Трябва да почетеш обаче доста по въпроса (аз ползвах 3 чужди езика, Уики-то и НАУЧНИ публикации от списания) и да имаш критично мислене, иначе риска да се увредиш е наистина висок. Но имай в предвид, че лекарите печелят от посещенията ти при тях и нямат изгода да ти лекуват проблема, а по-скоро да лигавят/размиват симптомите, оставяйки те единствено по-обедняла и неизлекувана. Те, фармацефти, фитнес гурута, мотиватори, диетолози и т. н. са всички ръка за ръка, част от тази схема. Само от теб зависи дали ще се отскубнеш.
Витамините (на хапче), както и всякакви пробиотици са една пръдня, увита в лъскав пакет. Много от тези витамини се синтезират в органите ти и "по трасето" при определени процеси. Попадането им директно в стомаха, където няма да се усвоят, има нулев резултат за здравето ти (и отрицателен за портофейла). Неслучайно навсякъде пишат "Продуктът да не замества здравословното хранене". Може да се евтини (някои са даже безобразно скъпи), но по-добре е да инвестираш в правилна храна, отколкото в подобни глупости. Относно пробиотици - едно кисело мляко съдържа освен тях, и калций и бор, че добри мазнини за здрави клетки и кожа. За какво са ти някакви "чудотворни" прахчета тогава? Разбирам да си на антибиотик и да приемаш подобни неща, но и аз съм се тъпкал не малко с такива и са нямали никакъв ефект. От както промених хранителните си навици, направо се преродих. Иначе и мен ме изкарваха с 330 автоимунни заболявания (Крон, Лупус, ... ), ракове (на панкреас, бъбреци, щитовидна жлеза, ... ), със СЕЛЕКТИВНИ хемероиди (т. е. един ден са там, друг почиват), изкараха ме рептил (с поникнали 3 сливици след като бяха оперативно отстранени преди 15 години), с цели неработещи органи (при положение, че всички хормони, които произвеждат са напълно в нормата), загорял до безобразие (тресене, изпотяване, будене през нощта, отпадналост, ... поради "незадоволителен сексуален живот"), и куп други простотии - всеки развален грамофон каквото си знае. Дано съм бил полезен със споделеното.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: fb3bdc268c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Може да имаш направена черна магия за болест. Посещавай Киприянови молитви.
Друг вариант е да е на психическа основа.
Ако не са тези неща, със сигурност има някаква физическа причина, която да е довела до това. Направи си максимално подробни изследвания.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51c8e660a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, понякога третата сливица рецивидира - пораства отново. Без майтап.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b3465a76d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 13, аз неслучайно написах сливицИ (сиреч и 2-те странични). Въпросните "сливици" се оказаха подути лимфи на мястото, където бяха, но това не попречи на "специалисти" с по 30 години стаж да твърдят, че съм рептил и са ми поникнали обратно, след което да ми предложат да ги оперират (отново). Хубаво, че не се съгласих. За третата сливица е ясно, че може да се възстанови - и при майка ми е същата работа, но това не е същината на проблема, който описах. В коментара си описах за тотално неглежиране на симптоми, чисто нечовекшко отношение при престой в болница (беше отделение по ендокринология и вместо да ми назначат съответните изследвания, една нощ се събудих, гърчейки се неконтролируемо от свръхпроизводство на инсулин, а те ми се изсмяха и на сутринта ме пратиха при психолог, който ме разпитваше колко съм доволен от сексуалния си живот), измислици от сорта "тука има, тука няма" относно хемороиди, тумори на панкреас, щитовидна жлеза и др. екзотики от лица, които (уж) са лекари и дълги години им се редят пациенти за лечение... Случките са от София, а не някое погранично село - сами си правете изводите какво е нивото на здравеопазването (за тези, които не са наясно или имат някакви излюзии).

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51c8e660a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, моите съболезнования за лошия опит, който си придобил.
Да, трудно се намират читави лекари, виждала съм много грешни диагнози.
Виждала съм и лекари, които успяват с една операция да излекуват случай, който всички други са обявили за нелечим.
Има и доза късмет в това да попаднеш на добър и заинтересован специалист, а не някой, който просто отбива номера.
И все пак медицината е хубаво нещо, когато се практикува правилно - продължителността на живота в Африка, където нямат редовен достъп до здравни услуги и лекарства е 45-49 години.
В България е значително по-висока. В по-хубави държави пък е още по-висока. Значи все пак полза от медицината има, ама да попаднеш на правилния доктор.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d58c8e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 11, 14 е много прав, но защо не допуска вероятност за наличие на истинска болест при авторката?
Към авторката защо криеш от нас къде е била първата болка, и каква диагноза първоначално са лекували лекарите в първата болница? Двата месеца на легло?? За заразяване с какъв вирус става въпрос?
До колкото се разбира всички последствия са започнали от това,
Иначе нормално ми се струва след два месеца лечение на легло с конвенционалните медикаменти да получиш проблеми с стомах и/или черва, както и стоматологични проблеми. Нещо вестибуларните не ми се връзват с коремните и ме учудваш, но може да се предположи да са два различни несвързани проблема.
Не описваш в момента какви са ти оплакванията, какво точно приемаш, като витамини, лекарства, обезболяващи и др? Но мога да ти кажа че болезнени симтоми може да се получи както от болест, така и от страничните ефекти на обезболяващи или предозиране на витамини.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ea76fc8f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До предходният коментар, от Авторът- за какво криене става на въпрос? Първата диагноза е възпаление. В болницата се заразих със сезонен вирус, който прекарах тежко, заради сринатата имунна система. После постепенно се развиха всички други състояния. В момента пия слабодозиран антибиотик за кожата и много витамини и добавки за различните други състояния- вит. Б, Д, Ц, Омега 3, Магнезий, селен и цинк, пробиотик. Обезболяващи гледам да не пия вече. Само паракофдал когато е нетърпимо. Не съм си правила тест за хронштелни непоносимости, благодаря, ще си направя. Въпреки това ни си чувствам изобщо добре. Благодаря за коментарите на всички!!!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9b98435b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Възпаление на какво? Каква ти беше първата поставена диагноза и какви са били причините за нея?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d58c8e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторке, защо пишеш глупости? На въпрос "къде е била първата болка" отговаряш "Първата диагноза е възпаление" Възпаление на кое бе моме, на големия пръст на левия крак ли?
"За заразяване с какъв вирус става въпрос? " отговора ти е "сезонен вирус"! Ние от къде да знаем кой сезон си била в болница, зимните вируси са грипоподобни, летните са стомашни с диария и повъщане, на пролет идва сезона на вирусна варицела и скарлатина??? Та кой е сериозния вирус? А може би вирусна пневмония или хепатит е вируса? А може би СПИН той също е вирус.
Ако по подобен начин обясняваш и на лекарите оплакванията си, разбирам защо нямаш диагноза. Трети път ни се обясняваш и нищо не си ни казала, макар да зададохме точни и ясни въпроси. Ние питаме с цел да помогнем, ти увърташ отговора си. В такъв случай не виждам кой и как може да ти помогне.
П. П. Когато те питат какви лекарства приемаш се отговаря примерно
вит Б комплекс на софарма по 1 на ден
вит Ц 400 на допелхерц по 2 на ден
и тъй нататък
Когато те питат в момента какви са ти оплакванията, не се отговаря с "постепенно се развиха всички други състояния". Ние досега така и не разбрахме, какво те боли тази седмица/месец и какви са тези състояния. Световъртеж ли, главоболие ли, зъбобол ли, диария ли, ставите ли те болят какви са ти оплакванията?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1205e34dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   20- можеш ли да не обиждаш така? Превърна темата в упреци, все едно някой е длъжен да дава точен отчет! Авторе, разбирам те. Тук са без значение са точните ти диагнози, не сме лекари. Според мен всички неудачи са въпрос на странични реакции от многото и хаотични лекарства многоооо стрес. Грешната диагноза в началото те е съсипала. Според мен ти трябва почивка поне месец. Има програми по НОИ за балнеолечение. Успех!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 480dbdc113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Много неприятно, наистина, но дали не драматизираш малко повече от необходимото?

За моите 30 г. на този свят съм преживяла 7 операции.
Имаш ли идея това колко болничен престой е? Колко възстановяване?

Освен това, когато бях под стрес боледувах постоянно, та така до срив на имунната система, резистентност към всеки антибиотик и накрая отстраняване на сливици. Когато не си дете и се разделиш с тях, процесът на оздравяване е меко казано гаден. Но да се върна на стреса - беше достатъчно някой да ми кихне и край. Веднага съм болна, че даже преживявах по-зле от този, който ме е заразил.
А веднъж бях на басейн и после се случи нещо странно с клепача ми - заради бактерия така се поду, че направо ми се затвори окото. (Е*аси си казах. )
Изобщо в здравословен план преживях тотален кошмар и лутане от лекар на лекар какво се случва.. На никого не пожелавам.

Но!

Според мен ти си се вглъбила много в здравословното си състояние и доста от нещата си ги отключила от стрес. Разбирам, че е доста притеснително за теб и търсиш изход, но първо се опитай да се успокоиш и малко да си откъснеш мислите.
Аз лично успях да се откъсна от стреса. Трдуно, но го постигнах.

Само да вметна - хомеопатията е меко казано глупост. Съжалявам, но е.
Трябва ти много спокойствие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d58c8e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До 21 кое по точно е обиждане, не използвам обидни квалификации! Ако за упрек приемаш, факта че авторката ни е задала тема по която да коментираме без да ни даде данни, ми дава правото да питам, ако нямаше тема нямаш да питам.
Ти можеш ли сега да коментираш картината, която е закачена на моята стена в дома ми? Точно така е направила и авторката, в темата си моли за помощ, за здравето си, но не казва къде я боли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker