Студени ръце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Студени ръце
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 10556 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 16 години. Така моят проблем е, че имам студени ръце. Лятото са ми топли, но сега откомври месец дори вън да не е толкова студено ръцете ми са лед...
В училище нямаме парно и там си ходя със ръцете в джобовете вътре са ми топли, но като си ги изкарам след няколко минути пак стават ледени, не знам защо, може би защото идва зима, но чак пък от сега да са ми студени.

Днеска в училище седяхме със едно момиче в час по български и я докоснах тя каза "ти си студена като труп уе госпожо пипнете и ръцете", госпожата дойде пипна ми ръцете и започна нещо да ми търка ръцете, да ми раздвижва пръстите, да ми мачка ръцете също така ми каза, че не ми достигало кръв до ръцете, за това ми били студени.
Вие как мислите, някой друг има ли този проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7fbefbf742
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм същата, че почват да се напукват зимата и се занимавам с едни простотии С разликата че не си държа ръцете в джобовете и някак си никога не ми е пукало особено. Та, да наскоро говорих с момче от класа ми (но неговите ръце са по-топли от моите) и той спомена, че уж страдал от студени крайници, т. е. не достигало достатъчно кръв до ръцете при самото кръвообръщение. Не знам дали се лекува, нямаме парно в училище, на нашите не им пука много, дори до печката пак си ги усещам хладни. Мажа се с крем и не се напукват, значи е добре, а иначе съм свикнала, когато искам да са топли винаги намирам начин. Още помня някъде 4-5клас урока за триенето, как така се затопляли ръцете и върши работа, после в джобовете или пък с ръкавици, получава се.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7b410d3f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам този проблем, ужасно е. Краката ми също са студени. Кофти оросяване на крайниците. Нямам идея как се лекува, но веднъж питах в аптеката за Гинко прим и ми казаха, че това е за възрастни хора. Посъветваха ме да ям пържоли и да пия червено вино, но аз не ям месо, затова не мога да кажа дали действа. Все пак ми звучи като доста приятно лекарство, така че може да опиташ. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dacd6b7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Имаш слабо оросяване. Аз съм същата от много време. Можеш да пиеш хапчета за по-добро оросяване на крайниците, но лично на мен не ми пречи и не искам да си пълня организма излишно с медикаменти. Въпрос на избор :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60d1e49a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имах този проблем в предишното ми училище, където парното рабодеше много слабо и дори устните ми ставаха тъмно лилави. Това също става ако си по-слаба иначе сега в новото ми училище е топло и поне не ми посиняват устните, но ръцете ми пак са студени.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3a12f20eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Проблеми с кръвообръщението, може би- повече движение!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8f7ebb8bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мила авторке, най-вероятно имаш синдром на Рейно, имам и други познати с този проблем. По-долу съм ти копирала малко инфо, но най-добре е да отидеш на лекар, не става само с разтриване. Не е защото идва зима, а защото студ или стрес го провокират, но те не са причината.
Сара


Синдромът на Рейно представлява епизодично нарушение на периферната циркулация на кръвта. А това нарушение е следствие от локален артериален спазъм на дихателните артерии и кожните кръвоносни съдове. Спазъмът е реакция на студено или на емоционален стрес.
Клинически това състояние се проявява с рязко изменение цвета на кожата на пръстите на ръцете. Спазмите на кръвоносните съдове се предизвикват от дефект в централните и локалните механизми на регулация на вазомоторните реакции.
От синдрома на Рейно страдат от 3 до 5 на сто от хората. Разпространението на заболяването зависи от климатичните зони. То започва обикновено в подрастваща или в младежка възраст. Среща се по-често при жените.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8941e7cbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно това е проблема. Имаме лошо оросяване на крайниците. Не съм специалист или лекар, но страдам от същото нещо и е отвратително да съм толкова леден. Свиква се, ноо н е особено приятно да са пипнеш някъде с тези ръце. Буквално сме катоходещи трупове :( Не знам има ли как да се оправим от това състояние :(

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8f7ebb8bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има лекарства, отиди на лекар. И зимата ходи с ръкавици.
Не се притеснявай!
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6af05eeeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Повече движение! Ако си много слаба, хапвай повечко. Иначе, няма начин с движение да не се оправиш... и откога пак няма парно в училище? Аз си мислех, че поне вие ще имате парно... Ние през 90-те при минус 10 градуса нямахме парно, взехме си всички едни юрганести якета. Много са за препоръчване. Една моя приятелка беше набарала от някаква втора употреба яке с пук вътре, 4 години изкара с него - нямаше алтернатива това яке. Търси си такова - като юрганче е, шушлеково с пук вътре, топли много!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6f36d39179
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката : Благодаря ви хора :* зимата задължително ще хода със ръкавици!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c655c54d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аз и баща ми го имаме същото. Той пи гинкобилоба и какво ли не за оросяване за, паметта и нищо.
Аз нищо не пия примирила съм се. Хора всякакви, колкото и да ги разтриваш не може цял ден да мачкаш и мачкаш. А не може 24 часа да ходиш на стадиона да има движение и да цирколира всичко правилно.
Ти не се ли разрови из интернет преди да пуснеш темата. Като прочетох за синдрома преди 2-3 години си помислих че и при мен го има, но ме е страх да ида на лекар. Аз например стане ли студено и цял ден да стоя до печка климатик няма полза, малко да мръдна и всичко изстива. Вече съм свикнала с този проблем. Ти също ше трябва да свикнеш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 73a952387e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми то за начало докато само ти е студено се трае. но с времето става по зле. аз в началото бях с студени ръце и крака. после тсавите на ръцете започнаха да ме болят и кожата на ръцете ми се цепеше. пиех гинкобилоба, не е задължително да е гинко прим има и други варианти единствено това ми помогна.но трябва да вземеш мерки докато е време

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5993c7fa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Оф и аз съм така от много години. Започна когато бях ученичка и продължава и сега, вече съм на 36. При мен стават направо патологични състояния. Особено пръстите на краката - не помагат нито топли ботуши, нито два чифта термо-чорапи. Няма кръв и това е - пръстите се подуват, посиняват, губят чувствителност. Мога да забуча игла в тях и няма да усетя.

После вечер като се прибера и седна до печката да се стопля, започват страшните болки - както когато ръцете ви са измръзнали и ги подложите под струя гореща вода. На следващия ден пак стават безчуствени щом изляза навън.

С ръцете е малко по-леко положението - там имам само леко подуване и посиняване, но поне не боли толкова.
Пробвала съм какво ли не. Сега ще си взема "ГинкоПрим Хот", видях наскоро рекламата, може пък това да ми помогне. Иначе всяка зима за мен е ад.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eb5e876944
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ж29:
Съжалявам да го споделя, но и аз съм така...
И мен ме успокояваха - лошо оросяване, стеснени кръвоносни съдове и т.н. Докато един ден, поради силна мигрена, не попаднах на свестен невролог.

След това преживях куп посещения на доктори и изследвания. В крайна сметка, оказа се, че имам генетично заложено заболяване - неврална мускулна атрофия. До сега са открити 110 нейни разновидности.

Води се много рядко нелечимо заболяване. Представлява бавно и постепенно саморазграждане (деминерализиране) на периферната нервна система, докато не стигне до централната такава... Щом се разградят нервите, няма какво да изхранва мускулите и ... те деградират и се саморазтварят и самоунищожават.

И така, към днешна дата нямам мусули на дланите, ходилата и прасците (до колената). Студът е моят най-голям враг. Атрибути като ръкавици, чорапогащници и топли чорапи станаха неизбежни, но спасение няма... Няма лечение...

Мило Момиче,
* Наистина трябва да отидеш на медицински прегледи - поне опитни и наблюдателни ортопед и невролог.

* Можеш да се обърнеш и към Националната генетична лаборатория, която се намирав Майчин дом - София. Прегледите и консултациите са безплатни. Изследванията са по Здравна каса, а ако са по твоя инициатива - максимум 280 лв. Специалистите там са изключително отзивчиви и състрадателни. Не се запазват часове и т.н.

* Рекламират много билкови продукти за подобряване на оросяването, но ти трябва да знаеш, че по-добро от Комплекс Витамини "В" - няма. Най-причистен такъв е "Милгама N" и "Милгама 100". 100 капсули = 36 лв, но ги продават и на отделни блистери. Приемът трябва да е с продължителност минимум 3 месеца х 2-3 таблеки дневно, за да има ефект. Подхранва цялата нервна система. Масово се прилага от здрави хора, че в това натоварено ежедневие без нерви останахме...

* Има и друг препарат, който е безвреден за целия организъм - "Пирамем". Това лекарство няма никакви нежелани странични действия. То разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Ти си ученичка, скоро ще станеш и студентка, "Пирамемът" може да ти е от полза и при обучението. Той засилва умствените възможности, но трябва да се приема по 3 капсули дневно, 2-3 месеца, преди полагането на изпити. Като студентка, изпитната сесия беше 1 месец. Аз го пиех 2 месеца преди това и в месеца на сесията. Полагала съм усилия, безспорно, но факитте са налице - 4 отлични дипломи за висше образование. "Пирамемът" се изписва безпроблемно от личния лекар.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e01165795b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Да, и при мен е така. Аз съм на 14 и от година - две всяка зима ръцете ми стават студени, само когато се покажа навън. Променят цвета си на лилав и се напукват. Особено дясната. При краката изстудяването е по - рядко.
Нямам никакво обяснение за това.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8ee82ffe37
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Имам същия проблем. Мисля, че ги прецаках една зима когато излязох без ръкавици за 5 часа в студа... Та от септември започвам да нося ръкавици - с "отрязани" пръсти, а когато стане по-студено вече и по-дебели. Иначе ми се зачервяват и един вид посиняват от студа. И са ледени. Това се случва и вкъщи когато е студено. Лятото нямам този проблем, но започне ли студа се започва.. Каня се да ходя на съдов хирург от около година, но все го оставям за после.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 74be537489
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ако имате студени ръце, имате проблем с гръбнака в горната част, ако имате студени крака, имате проблем с гръбнака в долната част.
И в двата случая, активен спорт, йога, или всекидневни упражнения за гръбнака.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6c55e7e2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   И аз съм така от както се помня, а вече съм на 38. Студени ръце, студени крака.... от това спасение няма! И в един момент вече се свиква, и не му обръщаш чак толкова много внимание. Но погледнато от добрата страна на нещата.... ако ще и цял ден да не съм си събувал обувките, нали краката ми все са студени и не се потят, чорапите ми никога не миришат :):) :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4c8618552b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Съществуват и вече се предлагат и в България т. нар. уормъри за пръстите на краката и ръцете много популярни в Русия и северните държави със суров климат.
Поддържат нормална температура за около 6 часа.
Мисля, че ще са Ви от полза, аз лично съм много доволен, ползвам ги вече две години при студено време, а съпругата ми ги носи дори в къщи защото и тя има подобен проблем със студени пръсти на краката!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 74be537489
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   за №18/ от вик

Когато човек не се поти, означава, че лимфата му е в кофти състояние.

Когато човек не се поти, задържа токсините и натравя организма си.
Потърсете повече информация за лимфната система.

Съвет:
вечер топла вода и морска сол в нея измивайте краката си.
Ще видите как малко по-малко ще се затопляте. Лекарите говорят за кръвообръщението и то е вярно, но забравят лимната система.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 22d1f3da60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   А може и да си вампир! Изпитваш ли глад който не можеш да заситиш със никаква храна? ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8ced650abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Според мен този проблем може да се премахне с кардио и други тренировки. Кардиото развива сърцето и то изпомпва повече кръв към крайниците. Аз преди да почна да тренирам ръцете ми бяха лед студени повечето време ама сега постоянно са топли :д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker