Самоубийство, психика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Самоубийство, психика
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 955 пъти
Какво мислите за самоубийството? Имате ли познати хора, които са се самоубили? Как се справяте с трудните моменти в живота и психическите сривове? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: d7609a69e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Аз съм мъж на 33, нямам такива познати, но аз самият съм го обмислял. Гарантирам ти, че всичко, което ще напиша е реално и вярно, защото, аз разлика от много други хора, аз съм бил на ръба.

Първото нещо, което е изключително важно е, че пътят дотам е дълъг. Човек трябва много дълго време да е в тежко психическо състояние, болката трябва да е не просто силна, но и много, много продължителна и постоянна. Говорим за години. С времето започва да се натрупва отчаяние, което е и основната причина да сложиш край на живота. Не усещаш да има изход, не виждаш начин да спреш ужаса, а той е там - силно и постоянно.

Второто нешо, което много хора не разбират е, че няма разделение на физически и психически проблеми. Едно и също нещо е. И докато при т. нар. физическите болести, в някои случаи, може да се запазиш психически, то психическият дискомфорт, ако е истински дълбок, те смазва и физически. Имах периоди, в които едвам ставах от леглото, перманентна тежка умора, всеки миг, всяка секунда. Почивка, сън - нищо не помагаше. Без да имам някакъв сериозен физически проблем се чувствах смазан. Едвам функционирах, което пък водеше до едно още по-тежко чувство на вина и непълноценност. Чувствах се като най-голямото нищожество, опитвах всичко, но нищо не помагаше. В един момент се чувствах буквално все едно съм в ада - където и да съм, каквото и да правя, чувствах един ужасен дискомфорт (меко казано) - както психически, така и физически. И тук стигаме до това да започнеш да обмисляш сериозно това да сложиш край. Няма да забравя един ден миналата година - беше някъде около великденските празници. Един много хубав слънчев ден, почивен ден. Излязох на разходка в парка, седнах на една пейка, а болката не спираше. В един момент слънцето се скри и започна леко да вали. Затворих очи и си представих как всичко приключва. И усетих спокойствие, невероятно спокойствие. Но аз не просто си представих как всичко свършва, това съм го правил много пъти, различното този път беше, че си представих и детайлите - как взимам пистолет, опирам го в гърдите си и стрелям.

Трето много важно нещо - емоционалното преживяване е нещо много лично, много индивидуално. То не е захар, или сол, да го измериш. Хората често обичат да сравняват преживяванията си, болките си, но това е дълбоко неправилно.

Четвърто - човек трябва да е достигнал до пълно отчаяние, за да го направи. Инстинктът за самосъхранение е един от най-силните инстинкти, които имаме, и е много трудно да го прескочиш. Хората казват, че трябва да си страхлив, за да го направиш - точно обратното е, трябва да си стигнал до момент на нечовешка смелост. Сам за себе си не съм убеден дали аз бих могъл да стигна там. Колкото и близо да съм бил.

Пето - най-опасните момента са, за човек, който го е обмислял е, когато е бил много зле дълго време и после леко се съвземе. Когато се чувстваш най-зле няма да го направиш, но ако си малко по-добре, събрал си сили, почувствал си леко отпускане - тогава е опасно. Не случайно много от самоубийците са изглеждали добре в последните си часове. Използваш този момент, защото знаеш, че не можеш повече, а точно сега имаш силата да го направиш.

Шесто - трудните моменти, сами по себе си, не пораждат желание за самоубийство. Мисли да, но за да стигнеш до ръба се иска много повече.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b1fb8d8b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Стигал съм до тоя момент, но в точния момент разбрах че това е най-лесното което бих могъл да направя. Според мен човек има нужда от природа в такива моменти и лек по лек да подрежда мислите си и да продължи напред.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b032617ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля, че всеки има право да умре когато и както поиска. Няма да нищя причините, заради които някой би се самоубил. Аз имам своите... и не е заради проблеми, проблеми има всеки, но не всеки се самоубива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3067c1cf50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Според библията самоубийството е грях.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 897aa87f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тва е най-тъпото и безмислено нещо, което можеш да направиш само ще навредиш на близките си и ще страдат за теб. А и както каза колегата горе самоубийството е тежък грях и няма да те чака хубав отвъден живот.


Хан Крум

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 10 часа
hash: ad4db80cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абе самоубийството като цяло е сложна и чувствителна тема. Вика се че било грях. А убийството не е ли? Да причиниш ужасна болка на някого, да го гледаш отстрани и ти да се наслаждаваш на страданията му без да се извиняваш или съжаляваш- ето това е вече грехота
За да си взел решението да си отнемаш живота, ще трябва да си се обърнал срещу инстинктите си и да си категоричен че надежда за твоето положение да се подобри няма. В много крайни случаи самоубийството е решение - например ако си със неизлечима болест която ти влошава здравето или съвсем вече положението ти е безнадеждно тогава може да се каже че ще е по-добре да се прекратят мъките които биха създали на страдащия ако той продължи да живее
Все пак живота трябва да се цени но не не на всяка цена ако ще означава ти да се мъчиш и да не ти е възможно да функционираш нормално. Има съдби по-лоши от смъртта
Самоубийството е трагедия, която във най-тежките ситуации се превръща във спасение. Без садистични извращения го изказвам

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker