Спиране на кафе/цигари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Спиране на кафе/цигари
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 659 пъти
Здравейте. Вие как спряхте или намалихте кафетата и кофеина като цяло. Искам да ги намаля, но ми е много трудно. Пия всеки ден различно, но повечето пъти по 3 и то силни кафета понякога заедно с кола. Преди години пиех по 5 и успях да смъкна до към 3-4 но и сега се е случвало да стигам 5 след което не се чувствам добре и сърцето ми бие доста силно. Ако обаче се опитам да пия по 1 се чувствам страшно отпаднала и нямам сила дори за елементарни неща както и съм в отвратително настроение и не понасям никого. Въпреки че е имало дни в които съм пила само по едно кафе, но това е било много рядко. Искам да успея да ги намаля до към 1-2 на ден най добре ще е до 1. Но не знам как. Опитвам се обаче след 2 дена не издържам и пак започвам да пия по доста. Знам че това ще има последствия когато напредне възрастта ми. В момента съм малко над 20те и няма плоблем но след време знам че ще има. Искам да намаля но не се получава за дълго. Лятото пък към кафето като добавим и 1-2 фрапета и положението съвсем се утежнява. Другото което е, спрях цигарите за 4 месеца и сега пуша по 1-2 на ден. Нямам проблем пак да ги спра но имам чувството че пак започнах да пуша дори и малко заради кафето. Просто да пия кафе без цигара както и обратното да пуша без да пия кафе не ми харесва. Именно затова и пуша ако не е кафето може би ще пуша по кутия на година(главно на партита и дискотека) гадно ми е да пия кафето без да запаля както и да пуша така цигари без да съм взела кафе. Дайте някакви съвети вие как успяхте да ги спрете или намалите и кафетата и цигарите.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 60772f334e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Най-лошото е, че вече си се научила. Аз съм на 20 и са ми предлагали кафе още на 14-15, само съм близвала и това е. Пия по 1-2 кафета на годината. Мога да ти кажа добър заместител - вода с лимон. Поне на мен ми действа доста енергизиращо и е събуждаща, но знам за навиците, доста трудно се преодоляват. Иска се доста воля. Аз до преди две-три години имах зависимост към колата. 3 години подред, почти нямаше ден, в който да не пия и ми започнаха нервни тикове от нея. А в същото време ми действаше като дрога. Хем исках да я спра, хем не можех. Един ден просто си казах край и като седнах да обядвам си направих айрян, вечерта пак така и взе да ми харесва. За жалост имаше дни, в които като хапвах пилешки крилца с руска салата например и то докато ядеш мислиш само за колата, защото щеше да подобри вкуса, а я няма :д. Сега пия кола един-два-три пъти, зависи, в месеца. Няма как ако седна на ресторант и си поръчам нещо пикантно или с мръвка да не си поръчам. Иначе си пия айрян. За да излекуваш една зависимост трябва да и намериш заместител. Даже съм се замисляла по въпроса и накрая все ми излиза заключението, че една зависимост се лекува с друга.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4068bd10ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз съм в подобно положение с кафето. По принцип добър заместител е черен шоколад, както и какао с много разтворено какао във водата или млякото, може и неподсладено.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3997d8a27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш да пробваш да замениш обикновеното кафе с безкофеиново, леблеблия, инка и другите подобни алтернативи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3f175e125d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От 20 годишна пия по 2-3 кафета на ден. Вечер чаша кола, понякога Ред бул. И нищо ми няма, сега съм на 34. Кръвното ми е 100/120 на 60/80. Това за вредата от кафето е мит, отдавна отречен. Други са факторите, които влияят върху нервната системе и здравето. От време на време - 1-2 пъти в годината си купувам цигари и една кутия мога да я пуша месеци. Не съм пристрастена към цигарите, а си паля за разнообразие в месеца 3-4 пъти. Има теории, че цигара на ден предпазва от алцхаймер. Храната, която се предлага тук е много по-вредна от кафето. Та ако целта ти е здравословен живот трява всичко да си произвеждаш сама.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 81e27b7d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моето кръвно пада от кафето, никога не се вдига (вероятно защото е диуретик). При някои хора е така, споделяли са същия ефект.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0bcd0609ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бях около 35-40 годишен, чиновник, пиех по една винена чаша кафе сутрин и още 1-2 кафета през деня/нормални количества, не по 200 г. /. Усетих, че започва е дно превъзбуждане/не сексуално, а като цяло/-омекване на коленете, слабост в краката, треперене на пръстите на ръцете, трудно заспиване вечер и след консулт с лекари спрях кафето. След спирането нямам такива проблеми. Не ми беше трудно, защото не ми беше чак толкова нужна, въпреки че ми беше приятна употребата. С цигарите обаче не е така-и досега не съм ги спрял. Спрях ги за три месеца преди десетина години и пак почнах. Явно съм зависим-не мога с инат. На 68 години съм. Някои спират с инат/воля/, някои след установена връзка с влошено здравословно състояние-като настина например/хрема, температура и т. н. / рязко намалявам цигарите. Анализирай нуждата, приятността, зависимостта от кафето и цигарите и опитай. Най-лесно става след като се убедиш, че нямаш нужда от тия навици. Цигарите имат доста повече неблагоприятни ефекти върху здравето. Кафето е бял кахър в сравнение с цигарите, но нямаш нужда от толкова кафета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker