Пропускливи черва - диагноза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пропускливи черва - диагноза
преди: 1 година, 14 дни, прочетена 1139 пъти
Няма да се откажа да си върна здравето, въпреки че абсолютно никой не може да ми каже какви изследвания да направя!
Няма да спра да се боря да изляза от това положение, защото живея в мъки от 3 години и нямам никакъв живот, защото се чувствам като тежко болна постоянно и гледам само да си избутам задълженията и толкова.
Така, ще карам по същество, темата е за това как да получа ОФИЦИАЛНА диагноза, с какви изследвания. Лекари и гастроентеролози са категорични, че нямам проблем, но моля запознатите да прочетат до края...
И така, единствения начин е сама да си "назнача" изследване и с него на гастро за диагноза. Симптомите ми са: зверско подуване в долната част на корема, изпълване на червата с газове, болка и задържане на течности в цялото тяло. След много, много експерименти, установих, че е от глутен съдържащи продукти. Правих си изследвания за целиакия и бяха отрицателни. Също така, нямам никаква малабсорбция, нищо не ми липсва. По тази причина никой лекар не иска да се занимава с мен. Но симптомите ми са особено тежки и не ми позволяват да живея нормално.
Ето защо просто не мина на безглутенова диета: Лекувам се и от друг проблем... Функционална аменорея... Възникна след като бях ограничила тестените и сега всички лекари твърдят, че това я причинява, щом е възникнала няколко месеца по-късно, и отказват да търсят друга причина. И единствения начин е да докажа, че не са прави и всичко това ми е противопоказно.
И аз мислех, че това е някаква измислена диагноза (и съм завършила биология, не ми е непозната тази материя), за да могат разни шарлатани да си продават "детокс" продукти, програми и т. н. Докато не установих, че това с пропускливите черва удивително не съвпада с моя проблем. Но всички микроелементи, протеини, липиден профил, ПКК са ми перфектни. Но имам намален имунитет като цяло, от две години имам симптоми на поленова алергия, а преди никога не съм имала никакви.
Всичко това след три години спазване на препоръките на лекарите за аменореята, полза нямам, но те продължават упорито да си държат на тяхното.
Съжалявам, ако е малко дълго или объркано, постарах се да опиша случая си, но темата е само и единствено за това как да докажа, че имам проблем с червата, знам че единствения начин е да нацеля изследване, защото гастротата ме отпращат и няма как да ме насочат. За това питам тук.
Правила съм всякакви други изследвания, абсолютно всякакви, за отхвърляне на друга причина. Също така с множество експерименти, първия беше напълно случайно пробване на безглутенов хляб, после пробване да не е от други съставки в тестените, FODMAP и т. н., но не е.
Моля ви, кажете ми какво изследване да направя, за да докажа този проблем. Знам, че при деца го доказват като диагноза, защото ако не го направят може да има последствия в развитието, но при възрастни се решава само със спиране на съответните продукти. Но в моя случай пък това пречи на другото лечение (на фертилитета), знам че е глупост, но за да се търси друга причина там и да не се тъпче на едно място, трябва да го докажа с някакво изследване.
Моля модераторите да публикуват историята, защото вече три години не живея, а съществувам...
ПС: Пробвах просто да се примиря и да свикна с тези симптоми. То така или иначе три години по неволя си ги търпя. Но съм кълбо от нерви (меко казано), изпокарала съм се с всички, уж воля, уж не знам какво, докато не успея да си контролирам нервите. И всичко заради това проклето усещане за подуване и подпухване - просто не мога да го понасям, всичко друго мога много повече от повечето хора, но това не и не. Затова отчаяно моля за помощ как да реша въпроса...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 13 дни
hash: 7bbbe5b112
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Въпроса го решаваш с плодова диета, само на плодове, наблягай на портокали и лимони, идва пролет почват плодовете, гаранция за 4 месеца ще оправиш всичките си оплаквания.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 5c4500821d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз го имам това и също непоносимост към млечни продукти. Сега от година на сам преди всяко хранене взимам храносмилателни ензими, в една таблетка са всичките видове. Млечни почти не ям, но ако случайно хапна, преди това взимам също един определен ензим. Заредила съм се с таблетки, в къщи, на работа и в дамската си чанта имам винаги. И така си живея на хапчета, но се чувствам добре и даже успях малко да отслабна. Преди имах чувството че се натравям от всичко, което хапна. Корема ми беше като бременна в 7-ми месец и въпреки, че гладувах, качвах килограми не знайно от какво, след като не ядях.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: ec5c1db60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тест за хранителна нетолерантност, консултация с алерголог.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: 96918da9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Стандартните стари изследвания за целиакия не дават резултат дори и на хора носители на гени за целиакия и изявена симптоматика.
Гастроентеролозите у нас са невежи по темата с глутена, целиакията, глутеновата непоносимост.
Препоръчвам първо тест за хранителни непоносимости в лаборатории Геника, в който да са включени всички глутенсъдържащи култури и глутенът. Мисля, че ги имаше в средния по цена тестов панел, който не е най-скъпият. Ако излязат положителни, тогава можеш да си направиш тест за носителство на гени за целиакия.
Може да имаш глутенова непоносимост, без да е целиакия.
Ако се окаже, че е целиакия / автоимунно заболяване/, може да си направиш капсулна ендоскопия за заснемане на състоянието на червата. Може и да не я правиш, защото е доста скъпа.
Глутен обаче има почти навсякъде и ако това се окаже проблемът, пиши, ще ти отговоря с подробен списък и насоки.
Някои автоимунни заболявания могат да предизвикат аненорея.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: ac87218ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   АВТОРКАТА
Аз много добре знам какво и колко да ям, за да се чувствам много по-добре. Преди 3-4 години точно това бях направила.
Но получих тази "функционална аменорея" и лекарите си твърдят, че е от това и АКО ИСКАМ ДЕЦА, ДА НЕ СПИРАМ НИЩО. И че щом изследванията за IgA, IgG и IgE са отрицателни - нямало основание за глутена. Тези за "непоносимости" били "ала-бала". Аз съм правила и това иначе - излязоха 16 от 24, но не се било признавало това изследване! Нямам проблем с никоя от тези 16 храни, но четох, че когато излизали повече като брой (без значение от вида), било основание за диагноза "пропускливи черва". Също и можело да възникне алергия някаква и причината пак да е от червата. За трета поредна година пролетта имам симптоми на сенна хрема, за това не ми се занимава с изследвания за сега, минава ми ако стоя на закрито, а за другия проблем няма почивка - денонощно и целогодишно! Но ако се свързва с проблем с червата, има смисъл да се "доказва". Толкова неща изписани за тези "пропускливи черва", а накрая това не се признава, онова не се признава...
Никога не съм си мислела, че лекарите толкова лесно казват, че "всичко е наред"...
Целият проблем е с гинеколозите и ендокринолозите. Обикалям близо две години - не искат да видят друга причина за аменореята. Сигурна съм, че ако изясня нещата с гастроентеролозите - като докажа, че нищо не си внушавам и че не е "мода" при мен - ще си променят мнението и за причината и лечението на аменореята. До тогава не мога да се пречупя и да спра да следвам съветите им. Този проблем ми е най-важен. Но вече спя по 2-3 часа и се будя от усещането за подуване. Не го понасям и това е. Преди можех да спихна леко от диуретик, но вече и това не помага и не мога да спя изобщо, чак когато съм до крайно изтощение заспивам. Но не мога да прилагам нещата, от които се чувствам добре, защото просто са набедени за причина за объркването на хормоните и това е... Искам да се "откача" от това веднъж завинаги! Но докато нямам доказан проблем, се води "функционална" причина, т. е. все едно сама съм си виновна... А нищо чудно и "неоткриваемия" чревен проблем да е и причината за аменореята.

Съжалявам, ако звучи странно или объркано написано, това е защото и случая ми е странен, но трябва нещо да се предприеме, не може да се тъпче на едно място и вместо да се търси причината за крайно нередовния цикъл, просто да се набеждава всеки опит да си облекча "стомашните" проблеми.

 
  ...


...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 95e9a24975
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   АВТОРКАТА
Благодаря, номер 4! Кои са старите изследвания? Антиглиадинови антитела IgG и IgA съм правила. Теста за непоносимости е на лаборатории Кандиларов. Тези в Геника същите ли са? С класове от 1 до 6, като 1 и 2 са отрицателни. Пшеница и ръж са ми клас 4, ечемик - 3, но имам и доста други клас 4 (например домати, фъстъци, свинско, киви), от които нямам никакви оплаквания. За пропускливи черва четох, че се гледа само процента на положителните, а не толкова какви са. Тези в Геника признават ли се, на мен това ми трябва! А генетичните?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: 7bbbe5b112
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 5 След като знаеш какво да ядеш, защо след твоя начин на диета получи аменорея??? Лекарите също са ти казали че си получила аменорея от непрвилната си диета, но ти отказаваш да се храниш като нормален човек! Това се нарича "функционална" причина!
До преди 3 години когато не си правила странни диети не си имала болести, след като си почнала своите диети си започнала да имаш оплаквания.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 2c3f25135b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Смятам, че тези пропускливи черва и непоносимости са пълна глупост. Покрай Хашимото знам за тях от Интернет. Едва ли не всички болести се дължат на пропускливи черва.
Аз спазвах цял месец палео протокол строго и щях да умра. Само отслабнах много. Нито подуване ми мина, нито нищо. Нищо от това не смятам, че е доказано.
Ако ви се занимава с глупости, може да видите и Рей Пийт. Аз съм ужасена от неговите препоръки, но във фейсбук има група с ентусиасти като вас, пробвали всяка щуротия.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 1ccf55a06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   АВТОРКАТА
До 7 : Какво отказвам? !? Цялата история я писах заради това, че над две години ми е важно само какво казват лекарите, а не как се чувствам! Обаче не знам как ме търпят всеки ден хората крайно изнервена, аз не мога да се понасям, защото се чувствам като балон.
Знам, че много от нещата, писани по темата са глупост. И точно за това когато наистина има проблем, слагат всичко под общ знаменател.
А за глутена никога нямаше да ми дойде на ум, ако не бях взела много намален безглутенов хляб от чисто любопитство и проблемите, които имам от всякакъв друг, независимо евтин бял или скъп многозърнест и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: a6cb68fe68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   АВТОРКАТА
От недоспиване и бързане последния ми коментар е с недовършени изречения, но предполагам досега е станало ясно, че доста експерименти съм правила да не е нещо друго, а не глутен.
За пропускливите черва - понеже имам проблеми и когато не консумирам глутен, просто са много по-"леки". Не знам "глупост" ли е по принцип, знам само, че моите "болежки" не са глупост и трябва да стигна до някакво компромисно лечение, което да е и на чревния, и на хормоналния проблем...
Номер 4., ако четеш темата, моля те, кажи ми какво изследване да направя. Явно си запознат(а). Благодаря ти!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 дни
hash: a6cb68fe68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   АВТОРКАТА
Благодаря на всички, толкова сте щедри, отделихте по-малко от минута, за да ми дадете информация, която ще промени целият ми живот. Благодаря, че ми казахте как се казва изследването.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker