Напрежение в главата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Напрежение в главата
преди: 13 години, 17 дни, прочетена 99458 пъти
Здравейте, обръщам се към вас понеже никъде не срещам адекватни решения на моя въпрос.

Проблемът е сигурно вече от почти година - всеки ден чувствам едно замайване, не е виене на свят, ами чувство на умора, което ме кара да лягам по никое време, примерно 2 часа след като съм станал от сън. Напоследък спя по 11 часа нощем, ставам и пак съм изморен.

Преди 3 месеца някъде ходих при личния лекар обясних му така - "Докторе, изпитвам замаяност и напрежение в главата разположено най-вече в предната част и умора непрестанна". Той ми назначи само пълна кръвна картина и понеже съм безработен сега (на 19 съм) каза че от бездействие ми се е случвало.

Станах по-активен излизам много повече от преди, замайването още е налице и умората.

Следваща инстанция - психиатър - всички роднини и лекари ме убеждаваха, че съм за психиатър (впрочем наистина бях почнал да се вбесявам и да се депресирам, но това е следствие от симптомите, а не мисля че депресията е първопричината). Изписаха ми антидепресанти пия ги 3-ти месец и познайте - всичко е като преди, само че съм по-малко нервен, симптомите са си налице.

Всеки ми казва, че си въобразявам и че е на психическа основа, тъпчат ме с антидепресанти и тва е, а на практика нямам истинско изследване проведено освен кръв, а и на невролог бях пих бетасерк един месец, но не мога да кажа че имаше подобрение. Имах случаи с няколко силни световъртежа след които отидох на лекаря, но той каза тва - "Щото нямаш работа, от неактивност на психическа основа е". От там изчакахме още време не ми мина и хоп - направо на психиатър, а не мисля че имам нужда от него, защото нервите ме хванаха от симптомите а не обратното.

Това е - моля ви за адекватно мнение да ми кажете какво да изисквам от тия лекари, защото очевидно всичко е "психическа основа", но аз нямам едно нормално проведено изследване.

Симптомите накратко са - умора, замаяност, тежет в предната част на главата, като напрежение се усеща не е точно болка. Ако е болка е тъпа - като натиск. Благодаря на тези които ще се отзоват!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 16 дни
hash: daf9146637
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Прегледай си очите. Може от напрягане на окото, поради отслабнало зрение да се получава това напрежение. Прегледай си и зъбите. Понякога и те причиняват подобно неразположение. Примерно кучешките и резците може да са първоизточника. Може и да е т.нар. тензионно главоболие - главоболие от стрес и напрежение. Ти си без работа, бездействаш, но подсъзнателно може да се тревожиш за намирането на работа и т.н. и това да е причината. А може да имаш и анемия. Тя предизвиква умора. Аз около месец имах болки и бодежи в темето и почнах да си мисля всякакви неща. Но се оказа, че ми расте мъдрец и болката е от него, заради някакъв нерв, който изпращал импулси точно в тази част на главата.

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: b2e1829208
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пиеш ли достатъчно течности? Храниш ли се достатъчно? На мен ми се появяваше, когато в периоди пълни със стрес забравях да ям и пиех основно кафе (то дехидрира допълнително...)
Лола

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: d046eda634
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

4.   Първо запази спокойствие. И аз от една година съм със същите симптоми и да донякъде може да е нервна почва. Препоръчвам ти да махнеш антидепресантите, докато не си свикнал съвсем с тях. Втората ми препоръка е да пиеш чай от жълт кантарион- поне по 2 на ден. Помага, не бъди скептичен. Аз отачало не вярвах, но наистина това си е един вид природен антидепресант, поне няма да ти навреди. Трето мога да ти кажа - иди се виж дали нямаш синузит. Имам познат дето изпитва същите симптоми и му откриха синузит.

При мен беше на нервна почва. И аз пих Бетасерк, но издържах само 10 дни- и познах, спрях го и ми мина. Беше на периоди и то все свързани с напрежение и ядове. Желая ти успех и да знаеш-скоро ще се оправиш, само повярвай повече в себе си! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 12 дни
hash: 96319895ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Абе аз си вярвам достатъчно, ама през целия ден се чувствам като пиян и неадекватен. Тва е по-лошото. Все едно съм изпил 1-2 големи така се чувствам. Не мога да се съсредоточа и съм все едно в някакъв филм. Опасявам се нещо да не превъртам, или е друг проблема - физиологичен?

Искам да ми направят скенер, или нещо друго на главата, дайте идеи как да излъжа лекаря да ми го пусне, защото така като гледам май не го е много грижа. Всъщност скенера ще покаже ли нещо интересно?

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 18a89fafcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   Ех, какъв дълъг пост написах и го изтрих без да искам хаха.. Ще умра.
Спри всякакви лекарства, почини си седмица, без да излизаш на кафета и шумни места. Лежи си, разхождай се на вън. След това отиди на ДРУГ невролог и поискай ЕЕГ. Виж какво ще покаже изследването. Ако не покаже нищо може да искаш и скенер, но то няма много смисъл..

Задължително искай направление за очен, дори и личният ти лекар да се дърпа. Направи си отново изследвания кръв и урина и ще видиш, че проблема ще излезе наяве. Не си за психиатър, определено. Проблема е другаде. На мен от главоболие на 20 години ми откриха епилепсия. Изобщо главоболието и отпадналостта може да са много сериозно предупреждение за нещо сериозно. Не се бави, действай. Ще следя темата, ако се сетя нещо ще допълвам.

А иначе светлината и шума дразнят ли те? И какви обезволяващи си пил?

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 96319895ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Автора съм:

Шума не ме дразни, но към светлината имам проблеми от малък. Без слънчеви очила не излизам, чувствителни очи имам. Даже когато бях на очен преди време профилактично има един уред с който ти светят в очите, не знам за какво се използва, та скъсах нервите на докторката докато успея да си задържа погледа в светлината няколко секунди.

Номер 6 не съм пил по-силни обезболяващи от ибупрофен и аналгин. Болката не е силна, но вчера усетих все едно в предната част на главата където е напрежението някой ми изля студена течност - зави ми се малко свят, но отмина бързо. Ще ида на лекар пак да, ама тоя психиатър май беше излишен, те си мислят че си права майтап и че си измислям.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 дни
hash: 62cccfb916
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Направо си е бил излишен, ама карай сега поне знаеш официално, че не си психясал хахаха :)
Всъщност не е напълно излишен, те за да те изпратят явно са си имали някакви доводи, нали знаеш много често проблеми с главоболие отпадналост са свързани с някакви емоционални проблеми, стрес, депресия. Затова са те пратили..

Най-добре си направи ЕЕГ на главата наистина при невролог и отиди на очен. Тогава да видим. Там, даже (поне аз) сигурно ще ти дадът един тест да попълваш с доста въпроси относно болката, която изпитваш много подробно от сорта на в коя част на главата е , по колко часа трае и прочие..
Процедурата не е болезнена и ако има нещо наистина ще излезе..

Аз така ходих по мъките като теб много време, само че мен ме дразнеше музика, говор, светлина.. Психиатри, глупости ии на ЕЕГ накрая ми излезе в дясната част на главата някакво възбудено огнище ( то си има медицинско наименование, не ми се търси сега изследването да ти го кажа ) и си го имам от доста време..

И сега профилактично си повтарям ЕЕГ да видим дали не расте, защото може да е опасно. Просто като се преуморя, ядосам, притесня ии то се възбужда този нерв там и не се чувствам добре.. В последствие бях на едни много слаби успокоителни и ацефеин ( за глабоболие).. Пълно спокойствие, течности, добра храна ии се оправих. При теб може да е нещо подобно, не знам. Направи си изследването и ще видим..

Лоша

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 694a3ad915
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Здравейте :)
Ще се постарая да съм максимално кратка и ако наистина искаш да се оправиш трябва да не те мързи и да не си скептичен... предложените от мен техники съм изпробвала и ти гарантирам положителен ефект.
1. Обезателно трябва да спреш антидепресантите, но го направи плавно-намаляй ги на всеки прием докато стигнеш до нула.
2. Излизай на кратки разходки сутрин и вечер с нагласата, че това е оздравителен ритуал към който преминаваш като първа крачка на уважение към себе си.
3. Давам ти 5 лесни упражнения, които ако спазиш инструкциите и ги правиш по веднъж на ден ти гарантирам цялостно укрепване и преодоляване на проблема. Наричат ги "Пет тибетски ритуала за вечна младост"-книгата я има по книжарниците, но в новото издание не е описана техниката на дишане, която е ключова, затова ти давам линк към правилното изпълнение:
http://it-light. net/forums/index. php? showtopic=3060
А това е най-доброто клипче за начинаещи:
http://www. youtube. com/watch? v=jeKTFrJgBPU
ВАЖНО:Ако си пропуснал информацията за броя на изпълнение на всяко упражнение ти напомням, че е важно да започнеш с 3 бр., които ще увеличаваш всяка седмица с по 2 и така докато стигнеш до 21 пъти-от там нататък не се увеличава - всяко упражнение се изпълнява по 21п.
Абсолютно съм уверена, че проблема ти е от неправилно протичане на енергията по гръбначния стълб. Ако приемаш подобни съвети, ще следя поста тук и ще ти дам още няколко - за лесно премахване на главоболието без лекарства и за изчистване на организма от токсини. Бабите казват "Не питай старило ми питай патило. "Това, което ти предлагам е лично проверено и няма странични ефекти... :)))
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3d207e2431
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

10.   Здравеите ас сащо имам такав проблем вече от 3 месеца имам замаяност, санливост тежест в главата и болка и имам чувството че имам някакво налягане в главата. Ходих на лекари иследвания си правих всякакви на шчетовидната жлеза на очен лекар ходих гледаха ми очните дъна, периферието казаха че всичко е нормално ходих и на невролог исписа ми и на бетасерк каза че може би е вестибуларния апарат но не се оправям от тези лекарства.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d31258f484
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Здравейте, на 32год. съм и аз се включвам със същите симптоми / сънливост, не винаги мога да се съсредоточа, по няколко пъти на ден ми се случва да получа бодежи в главата, нямам сили и желание за никакво физическо натоварване /. Страх ме е да отида на доктор, за да не ми кажат някаква страшна диагноза, а и личният лекар ще ми се присмее със сигурност.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dd58ba3f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   ИМАШ ПАНИК АТАКА!Когато се успокоиш и се усигуриш финансово ще отшуми.Прочети за паник атаките!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a9153202b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Здравейте и от мен. На 30 години съм и преди 20 дни бях оперирана от извън маточна и вътрематочна бременост. Още след операцията се почувсвах много зле - виене на свят, отпадналост, стегнатост в главата и лицевите нерви, замайване, болки в гърба, гърдите. Имам схванатос във врата и понякога болки над клепача. При возене в кола ми става много зле и като съм дълго на недобро осветление или липса на такова в помещение без много светлина. Чувсвам умора в крайниците и при говор. Изстръпнали ръце, кашкавалени длани и захват. Докато пиша в момента дори едва усещам клавшите - безчувственост. Имам много неприятно и продължително стягане в гърдите и хранопрвода, метеоризъм и той се покачва към хранопровода, трудно оригване, но има позиви постоянно, 2-3 пъти с повръщане, чести киселини.
Много съм притеснена. Направих пълна кръвна картина, желязо, с - реактивен протеин днеср но само имам хемоглобин под границата 116 е в момента. Ходих на кардиолог - кръвно 100/70, 110/70 - не намери нищо освен леко изкривяване на гръбначният стълб, което при мен е наследствено - баща ми го получи и баба ми го е имала. Ходих на вътрешни болести и според лекаря имам старият не излекуван хеликобактер, който лекувах преди 6 месеца преди да бебеправим с мъжът ми.
Не съм правила снимка на дроба, не съм и ЕЕГ, което мисля да свърша утре.
Нямам проблеми с щитовидните хормони и са идеални за забременяване.
Нямала съм и проблеми с подобни симптоми до сега.
Питам Вас, тъй като много се притеснявам. Някой ако може да ми каже своите преживявания с подобни симптоми и какво е последвало.
В момента пия от 2 дни антибиотик Аугоментин - не го харесвам, но изписаха това, тъй като в болницата получих Е. Коли във влагалище от катетъра. Не съм имала това при приема в болница. В момента пия и продукти на Аквасорс за имунитета.
Моля ви за помощ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 43ea63f49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

16.   Ще бъда много кратък. На всички ви няма нищо. Или по=скоро има ви, но не е сериозно. Поне не животозастрашаващо, както си мислих аз и всички вие най-вероятно. Всичко е от натовареното ежедневие, стрес и депресия. Ще ви кажа защо. Имах същите симптоми като всички вас. Не можех да се събудя цял ден, Бях като омагьосан, тежест в главата. След много посещения на лекари и лежане по болници си внушавах все повече и повече, че умирам. ВСИЧКО Е В ГЛАВАТА ВИ МИЛИ ПРИЯТЕЛИ. Стреса е основната причина. Ще ви кажа защо. Махнах се от мястото където живея за половин година. Изчезнаха всички проблеми и с тях и симптомите. Върнах се след 6 месеца и пак са налице. Извод:Виновен е скапания стрес под който сме изложени всеки шибан ден в тази държава. Трябва само да спрете да се депресирате и да вярвате, че нищо ви няма. ЗАЩОТО НИЩО ВИ НЯМА. СПОКОЙНО.
P. S. Май не бях много кратък, но пък ако ми вярвате и сами повярвате в себе си ще се оправите. Никакви хапчета няма да помогнат докато не намерите причинителя на стреса и не го премахнете. С това ще умрат и симптомите :

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6320bb7157
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Здравей, от няколко месеца имам подобни симптоми на твойте, на 20 съм, аз също не работя в момента, нито уча но мога да кажа, че съм лъчезарна и никога не ми се е случвало да си внушавам разни неща и т. н не ми липсва нищо имам си и приятел с който се чувствам страхотно но се тревожа ето защо. Преди 3 месеца започнах да пълнея в несвяст, имах постоянен апетит и наддадох с около 20 кг за 1 месец (не съм била стресирана за нищо ). Тъй като ми закъсня с около 10 дни предположих, че съм бременна но се оказа че не е това. Въпреки всичко толкова голямо закъснение в месечния цикъл не ми се е случвало да имам досега. Освен напълняването започнах да чувствам и тежест в главата но не постоянна и не всеки ден, за периоди от около 10 мин в който главата ми тежи, замаяна съм, получавам сърцебиене и треперя. Последните ми се случиха съвсем отскоро. Нямам много здрави очи нося очила и лещи, редувам ги имам диоптър около 2. 5 късогледа съм, ходя редовно на очен, не мисля, че е това проблема. Още не смея да отида на лекар защото забелязах че пия много кафе, без да се усетя а и плюс това, имам ужасен навик, гриза си ноктите. Не знам дали има нещо общо. Забравих да добавя и нещо важно: напоследък усещам някаква тревожност, страх ме е да оставам сама у нас, вечер дори в моята стая. Имам чувството че всеки момент ще се случи нещо лошо, което не мога да предотвратя. Ходих да ми леят куршум, не помогна много. Засега го отдавам на бездействието и многото кафе, но ако тези симптоми продължат смятам да отида на лекар обезателно. Опасявам се да не изперкам или нещо подобно, ще се радвам ако откликнете! Благодаря! Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7915ba361b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Пии вода, поне 2. 5 - 3 литра на ден, спи по 8-9 часа макс, пии вигантол и магнерод (витамин Д и магнезии). Най-вероятно е липса ва винамини и минерали, обезводняване, много сън, слаба физическа активност.
Аж повече месо, ако можеш, по-малко захари (те ти радат моментно вдигане на захарта, и след 1-1. 5 часа след като ядеш шоколад например, кръвната ти захар пада и ти се приспива адски много), захарта влияе на всички хора..
Храни се редовно с месо и зеленчуци.


Поздрави, най-вероятно е от тези неща.
Аз самата имах такива проблеми преди време.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 05d928a198
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Аз бях със същите симптоми и се оказа силна форма на анемия! Боледувала съм твърд често, без да разбера. Ако се питате как така? Отговор: Един -два дена съм запушен нос и после от само себе си минава, ако имам болки в гърлото си взимах таблетки за смучене и то се е оправяше, през това време се хранех добре с добри хранителни продукти и дори не съм си и помисляла, че може да е анемия. За да провериш дали хемоглобина ти е наред, можеш да погледнеш вътре в долните клепачи на очите. Ако са червени е добре, но ако светли или дори бели, хемоглобина е слаб. Това може да се дължи и на това да си със настинка, вирус или анемия! Отиди на лекар, не започвай лечение сама!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 960a6f2b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Поискайте да ви направят скенер на главата!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 90b9849495
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

23.   Здравей, може и да не си за психиатър, провериха ли ти сънните артерии с доплер или контрастно вещество? Когата не достига кислород до мозъка, организмът реагира с внезапна сънливост, умора, може да изпадне и в паника, лекарите нямат време да те изслушат, а камо ли да те изследват, направо ти изписват лекарства срещу симптоматиката. Сега са модерни хранителните добавки, там не са отразени страничните ефекти и отговорността на производителя е почти нулева. Моето лично мнение, те са още по-опасни от лекарствата. Млад си, започни дихателни упражнения/ по Бутейко дишане, йога/, гладуване/сухо или водно/, суровоядство/руснаците са доста подробни по въпроса, напиши Изюм в гугъл и чети/, не се оставяй. ако ти не си помогнеш, кой друг?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c16eb4da63
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   ходил съм на какви ли не изследвания, от 5 години ходя по невролози и отоневролози, и какви ли не други, но ефект няма, сега пия Пароксетин и не мога да ги спра или намаля защото при всеки опит ефекта е страшен, моля ако някои има предположени какво може да се направи пишете

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 89cd02b999
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Да ви кажа и моето мнение. Такива оплаквания са много чести. Самата аз съм така и се счупих от ходене по лекари. Какво ли не проверяват като вариант за диагноза, включително и да те обвинят в бездействие и мързел, но едно нещо не се сещат. Това беше при мен и се откри, чак, когато попаднах в болницата- лошо кръвооросяване на мозъка. Това състояние предизвиква умора, апатия, депресия, сънливост, но ако си млад лекарите го пропускат като вариант. В момента пия съдоразширяващи и се чувствам добре. Вероятно ще ги пия доживот, но... няма как, не се живее иначе. В началото даже в болницата бях на системи съдоразширяващи, толкова усложнено беше положението. Ходех като замаяна, ушите ми шумяха, главата ме болеше нон стоп, депресирах се, затворих се и изпих един тон лекарства, включителлно и антидепресанти, преди да се разбере какво ми е.
Авторе, иди на невролог, ако трябва без направление и изрично му кажи, че искаш да изключите и тази вероятност, нека ти направи необходимите изследвания.
Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 085a1f79ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Приятел, разбирам те много добре. Понякога имам същите симптоми и наистина са на нервна почва, дори имам проблеми със стомаха, заради прекалено многото 'мислене'. Започни да се храниш по-здравословно, да спортуваш повече и най-вече да НЕ се тормозиш излишно, и емоционално, и ментално. Поздрави! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0409dc1c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   ЯДРЕНОМАГНИТЕН РЕЭУНАНС, невролог на главата и там ще се види да няма стеснени кръвоносни съдове които да пречат на моэъка да се эахранва с кръв може в ствола отдясно

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 60a05fa01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Аз имам същия проблем и това много ме изнервя и ме уморява...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 25ba0d8091
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

30.   здравейте, чувствам се така от около месец, но при мен тези симптоми са съпроводени и с високо кръвно. На 35 съм, жена, с нормално телосложение и ИДЕАЛНИ кръвни изследвания. Направиха ми и хормонални на щитовидната жлеза. И те са ок. При мен историята е малко по-дълга - около две години пих Деанксит, който от около 2 месеца спрях (постепенно). И преди ми се е случвал такъв период, но отшумяваше за около седмица - две. Сега продължи твърде дълго. Пия Магнерич и Жълт кантарион. Засега ефект няма. Имала съм 3 паник атаки - последната беше лятото. почти на 100% сигурна съм, че е от "нерви" и стрес, но не съм убедена, че един жълт кантарион е достатъчен.... пия и капки на Бах, както и шуслерови соли. Не искам да се връщам към Деанксита, защото ми се иска да забременея отново.... ще съм благодарна за всякакъв коментар. Успех на всички и бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c4a0972740
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Абе Момче, оправи ли проблема. Малко отдавна си писал, но аз имам сега същите симптоми и попаднах на твоят проблем. Но той е съпроводен от силна жажда, желание да ям много. Обикновено напрежението идва след като съм яла, а съм отслабнала главоломно за последните 2 месеца. Имам стеснен пилор на стомаха, но утре съм на кръвно захарен профил. Най-вероятно съм си направила някакъв глюкозен нетолеранс. Ако все още следиш, пиши дали са ти оправили проблема и как...

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9b61f1b068
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Аз съм със абсолютно същите симптоми от месец и половина! Ти жив ли си още, че аз имам чувството че всеки ден е последен и най лошото като при тебе, никой не ми вярва и всички ме успокояват, че нищо ми няма. Казват, че правя вазоспазъм на кръвоносните съдове от цигарите и алкохола и ми се отразявало по този начин? как е при тебе сега положението, намери ли някакво решение?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ed15305398
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Казвам ви моето мнение, който иска да го пробва, а който го вземе несериозно просто да го игнорира. Относно симптомите описани както от отворилия темата, така и на някои коментирали след това мога да кажа следното - същите ги имах преди около 7-8 години: странна отпадналост въпреки доброто ми хранене, апатия към случващото се около мен. Някакво странно главоболие в главата, различно от това когато съм имал настинка или зъбобол. По принцип преди това бях танцьор и лекоатлет на къси и средни разстояния... та определено минавах за активна личност от към физически аспект. Всичко това взе да се променя сравнитело бързо като настъпиха повечето симптоми, които някои са споменали. Нямах и никаква изживяна стресова ситуация, която да е отключила тези неща от психическа или психологическа (както там се нарича) точка. И аз като повечето от вас почнах да си мисля, че сигурно полудявам нещо, защото освен всичко друго и емоционалното ми състояние се промени, отразявайки се много на социалния ми живот. Един ден някой ми каза, че може да съм урочасан. Държа да отбележа, че до този момент в никакви такива бабешки истории не съм вярвал, дори в господ не вярвах. Но в отчаянието си да върна старото си аз, питах един ден сестра ми дали познава някоя баба баячка. Тя беше чувала за една в града, та ме упъти къде да я открия, като сестра ми пожела да кажа какво е станало след ходенето ми при баячката, защото дори и на нея бе любопитно да разбере имат ли смисъл тези неща. Тази баба от какво ми баеше не знам, аз след това се почуствах прероден.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 54dcc26d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Здравейте, аз съм със сущите симптоми и ми откриха аденом на хипофизата, след ядреномагнитен резонанс, има леко завишен пролактин. Кортизола ми също е извън нормите, казват от стрес, мен това ме съмнява. В момента пия бромокриптин и спя малко по-добре. Той поричинява уморяемост и не мога да преценя до каква степен са изчезнали някои от симптомите. Неврологът ми каза, че аденомът на хипофизата не можел да причини такива симптоми, но в чуждестранните медицински сайтове и форуими пише съвсем различно нещо. В момента обикалям по лекари, тъй като имам и сърцебиене, казват, че е от стрес, но за мен такова изказване е развносилно на "аз съм некомпетенет и дори не знам какви изследвания да ти назнача". Обвиняваха ме, че си измислям симптомите, преди да ме прегледат, а след това и да ме рпатят на ядрено-магнитен резонанс. Не се успокоявам с това, че симптомите, които според лекарите не се дължът на аденома са от стрес(като сърцебиенето например). Искам да си направя пълни изследвания, защото вече нямам никаква вяра в лекарската преценка. Преди 4 години, когато бях много зле ме изследваха и ми казаха, че имам липсва на витамин Д, а всъщност съм имала аденом.. За съжаление го откриха едва преди два месеца. Сравнително малък е, но аз вече не съм пълноценен човек и ще мине много време преди евентуално отнова да стана. Съветът ми към всички е да настояват за пълни изследвания, скенери, ЯМР и каквото е нужно. Успех на всички.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 25fcf38ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Подкрепям предното мнение и препоръчвам да си направите ЯМР или скенер на главата. Консултация с невролог и отоневролог също.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7742f21c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   здр имам същия проблем каквото си споделил и нещо с фокусирането с очите някой ако знае нещо да пише?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7e25cbbc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

39.   38 - имаш късогледство, астегматизъм, дългогледство или нещо друго - отиди просто на очен лекар! Много е важно, защото дългогледството можеш да го излекуваш с носене на очила ако си млад, а астегматизъм ако имаш и не носиш очила ще регресира много бързо.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 776b7bb98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

40.   Здравейте, ще се опитам да бъда максимално кратък. Имах абсолютно същите симптоми, отпадналост, сънливост, замаяност по цел ден, дори след следобедна дрямка, дори не можех да се концентрирам да гледам човек в очите докато ми говори, размазваше ми се, не можех да седя прав и да гледам в една точка-залитах, имах напрежение под очите и леко в главата, но много рядко и това в продължение на повече от година. Много диагнози като вас чух ( какви ли не глупости, пролетна умора, психични проблеми и т. н. ) Така при мен правилната диагноза се оказа синузит ( не в горната част на челото, а този под очите, зад носната кухина) беше запушен и пълен с кисти. Носът ми се запушваше понякога, но после се отпушваше, минаваше си като обикновена хрема. Направете си хубава 3D или 2D се водеше снимката цената е 20лв. на обикновена рентгенова снимка може да не се види този проблем (при мен така се случи миналата година) затова по-добре да отделите 20лв. и да сте сигурни. Лечението е хирургична интервенция и се нарича синускопия. Изключително лека безкръвна операция ( няма конци, шевове, превръзки, тампони и т. н. ) Престоят в болница е 2 нощувки, аз ходих в частна клиника в Пловдив с направление и доплатих 160лв. 3 дена след операцията съм като прероден, никаква сънливост или други оплаквания, чувствам се отлично и отново водя пълноценен живот. Надявам се да съм бил полезен, успех на всички.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ca4f1a9cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

41.   Здр те, и аз имам същтите симтоми, от 6 години, и още си ги имам. Скенер нищо нема, ЕЕГ пак нищи, на очен пак добре, кардиолог пак добре, а аз съм си все така, от две години, ходим на инвитро, с два отрицателни теста до момент. Чакам да ми излезне тромбофилията. Писнах също и Имунологични, сериозен дефицит на витамин Д. Хормонални добри, дразни ме голям шум, жегата съшто и много хора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 59221953e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Защо не пробвате витамини от В група-Витамини в комплекс, В 12, Алфа липоева киселина, ниацин, инозитол, фолиева киселина.
Заедно с тяхЕЕГ при невролог, Ядрено магнитен резонанс на глава-най-доброто. Във ВМА струва 300 лева

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e94f40b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Авторе, не пишеш вече... дано да си се оправил.
Преди година при мен се появиха абсолютно същите симптоми. Едва ли имаше изследване, което да не съм си направила. Лекарите ми казваха, че си измислям, предписваха ми всевъзможни лекарства, дори минах и през антидепресанти и психотерапия, докато наскоро не припаднах и ме изпратиха на скенер. Оказа се, че имам възпаление на синусите. Излекувахме го и в момента съм като нова. Никога не съм предполагала, че един проблем с носа може да доведе до такива неприятни здравословни проблеми, но е факт.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2953a47652
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

44.   Въпрос към номер 40 :Аз съм в същото положение , интересува ме къде сте си направили снимката : в кой град и в коя болница на тази цена 20лв?

Въпрос към номер 43 : Бихте ли ми казали как излекувахте този досаден синозит, защото и аз като вас съм на антидепресанти без да имам нужда от тях?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f4e5791612
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

45.   За 40. Здравейте! Бихте ли разказали къде си правихте снимката? Каква точно беше снимката? Благодаря.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7dd231b3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Здравейте, снимката е правена в Казанлък, http://www.orthodontic-services.com/ снимката представлява по-добрият вариант на обикновена рентгенова снимка, изображението е 3D и ако има нещо просто няма как да не се види.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 5e48f12376
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Здравейте. Прочетох всички коментари по-горе и се оприличих с половината. По-лошото е, че приличих и проблема на съпруга ми, за който отдавна търся лек. Вече втора година горе- долу един път в месеца у дома се прибира "друг". Когато го определям така говоря съвсем сериозно. Симптомите, които провява са като на алкохолик с малката подробност, че не сме близнали нищо. Та, замаян, неориентиран, зачервен, завалян говор, изпъкнали вени по главата и когато го попиташ "какво става" Добре съм. Всичко е ОК. Ти му говориш -Той едва те гледа и се рее... Реакциите са забавени. Чист пияница. Но не е пил нищо. Разплаква се от най-малкото.... И на другия ден- нищо. Пка си е същия.. Когато го попиташ какво став а. Помни, че нещо се е случило, но не помни какво. Хайде сега кажете. Понякога ме е страх да се прибера у дома. Страх ме е и децата да поверя. Научих се вече по телефона даже да го усещам, но файда йок

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 46e9c1cff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   Здравейте,
от една година имам постоянна тежест и напрежение в главата, което обаче ми пречи ужасно и едва го търпя вече. Лекарите не успяват да ми помогнат до момента. Моля за съвет.
Направила съм всякакви изследвания - не излиза никакъв проблем.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fc5104078b
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

51.   47 Аз имам подобен проблем със съпруга си вече повече от десет години. Това е депресионно състояние - така казват психиатрите. Вкарват го в някаква схема и му изписват антидепресанти. Това е добре, но те много силно влияят на функцията на черния дроб. Казват, че не ги интересува. Или се лекуваш от депресия, или се "спасяваш" както можеш. Получи някаква жълтеница и лежа в болница, за да се излекува от нея. Три месеца се "разсейваше" с това лечение и беше психически добре, но след това пак започнаха проблемите, които ти описваш. Много, много, много трудно беше за него, а и за мен. Сега пие 5-НТП - добавка е на основата на корен от растение от Африка. За сега е добре и силно се надявам да продължи така. В Мрежата ще намериш достатъчно информация за тази хранителна добавка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 34fdd9fcdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

69.   Към 51 Как успяхте да разбиете тази тежест в болница ли, защото при мен с депресантите не става? Имам я от доста време и много ми пречи, като топка ми е в главата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6215f4e91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

70.   Здравейте, аз имам същите симптоми от доста време.
Прочетох всички коментари и много изках да споделя и моят случай.
Минах през всички възможни доктори, скенери, кръв и урина и познайте какво - както казва автора на психическа основа било. Преди няколко месеца започнах да получавам припадъци. И пак на ново - спешно отделение, ядрено магнитен резонанс, ЕЕГ, тест на нервите, кардиолог, Холтер Монитор, невролог, психолог и антидепресанти.
Моля ви хора за нищо на света не взимайте антидепресанти.
Страничните симптоми са мбого по-упасни.
Аз живея в Америка и имам достъп до всяко възможно изследване и скенер който съществува.
Не отричам, че е много важно да се направи скенер, защото проблемът може да е по- сериозен да не дава Господ.
В моят случай след като ходих по уж най добрите доктори във Вашингтон, проблемът бе открит от кинезитерапевт.
Лоша Стоика -водеща до притискане на нерв. При мен е последен шиен прешлен. Прочетете в google може да намерите подробни симптоми - vagus nerve на латински.
Не е нито стрес, нито действия или бездействия. Просто гръбначно изкривяване. Има мбого колани за коригиране на стоиката или физическа терапия.
Ядрено магтитният резонанс, но на вратът ще покаже наранен или увреден нерв.
Ще следя този сайт ако някой има нужда ще се радвам да споделя още подробности.
И така приятели - след $2000 по болници един прост колан за $20 и кинезитерапия е решението на моят проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c7bfddbcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

72.   Имам апсолютно същите симптоми, някой може ли да ми каже от какво се получава...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 31329a5ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

73.   Номер 70, много точно! При мен се оказа нещо подобно. Само че аз имах удар в главата, уж не много силен, обаче в комбинация с ошипяването, ми разказа играта. С години се мъкнах по лекари-светила, плащах си за ЕЕГ, Скенер, ЯМР на глава и... нищо. Странното е, че нямам болки във врата, затова и повечето лекари го пропускат като възможност. Така че, ако си правите изследвания тип ЯМР, поискайте да ви "видят" и шията, даже и торакалния отдел. Също така , Доплерова сонография не е лошо да се направи. След което, добра кинезитерапия и/или санаториум, последван от подходящ спорт. И така цял живот, защото а си се отпуснал, а са се връща всичко! За протокола да кажа, че не съм изгърбен или нещо такова.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ae14207185
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

74.   Прехвърлих набързо всичко и което одобрявам е на на №70..
Отиваш момче при масажист, ама му казваш, искам врата о раменете на сухо.
Никакви масла, ала бала.

Или у вас вашите да те захванат.
Или сам, слагаш една възглавница под раменете легнал, главата да увисне малко надолу и се започваш сам.

Това си е чисто и просто лошо, много лошо кръвоснабдяване на мозъка. Стегнат врат, всичко се е втвърдило, как тече река през камъните и как тече в долината.

Аз го правя, но незная как ще е при теб.

Като си разтриеш сам врата, започни да го го въртиш ляво дясно и виж дали няма да ти се завие свят.
Трябва да не ти става лошо.
Става ли ти лошо, продължавай с масажите и упражнения за врата!

Трябва едно стотина пъти бързо да можеш да въртиш врата без да ти е кофти. Което е признак за възстановено кръвоснабдяване.

Пробвай!

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: fd2486c608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

75.   Здравейте, темата е много стара, а и не вярвам някой от хората, които са писали в нея да я четат още, но все пак ще споделя и аз моя опит. Преди два месеца започнах да получавам стягане в главата и замаяност, като "болката" преливаше към слепоочоето. Един ден пребледнях целия и започнах да губя равновесие. Отидох веднага на лекар и всичко ми беше нормално. Направиха ми пълна кръвна картина, скенер на главата и ЯМР. Познайте, ако вече сте чели горе коментарите и на мен не ми намериха нищо освен леко ошипяване на врата и доста изкривен врат, но на ЯМР казаха, че това по никакъв начин не пречело. Започна се обикалянето по доктори: офтоматолог, рехабилитстор, невролози и т. н. След месец се появи и нов симптом, зачервяване на дясното око и болка в него. Очния ми каза, че имам невралгия и ми предписа антидепресанти. Така, тук идва момента, в който искам да вмъква нещо за тези хапчета. Две години по предписание от кардиолог пиех прословутото розово хапче. Спрях го рязко и докторите ми се накараха, че вероятно симптомите ми са от това. За това и сега отказвам да пия други такива хапчета. Появиха ми се афти в устата, устните ми са постоянно сухи, езика ми поделя, кожата ми стана по-бяла, замаяността си остана заедно с тежеста в главата. Като напишете всички тези симптоми в интернет и може да получите удар от болестите, които ще излязат като една от тях е ХИВ. Сега ще се изследвам за анемия и ХИВ. Докторите му казват, че всичко е на нервна почва, което е странно, защото аз не водя стересиран живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker