Физически здрав, а нисък тестостерон, що за явление? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Физически здрав, а нисък тестостерон, що за явление?
преди: 1 година, 17 дни, прочетена 1473 пъти
Здравейте,

Мъж на 32 години съм. Имам нисък тестостерон от много години и почти нулево производство на сперма. В същото време имам и свръхактивен пикочен мехур – чести позиви за уриниране на малки порции (повече от 24 уриниания за 24 часа на порции от по 50 мл. и по-малко).

Според изследванията съм физически 100% здрав. Правиха ми и магнитен резонанс на мозъка и нищо не откриват. Тестисите и простатата са добре. Само дето видях, че имам раздразнен пикочен мехур и затова уринирам често. За ниския тестостерон нищо не откриват. Няма тумори, няма други болести, нищо, абсолютно нищо. За съжаление официалната медицина е безсилна относно 2-та проблема и не можа да ми помогне с нищо.

Според мен е глупаво да се изписват лекарства за свръхактивен пикочен мехур при положение, че няма тестостерон, който да държи мускулите на пикочния мехур. Пробвал съм от такива лекарства дето уж блокират рецепторите на пикочния мехур. Ефектът от тях беше само в началото и после стана по-лошо. Няма мускули, които да държат мехура. Безпочвено е да ги вземам тези лекарства.

Основният проблем е с тестостерона, от там идват и другите проблеми според мен.

Пробвал съм с билки и бабини зъби, ама няма ефект. Няма ефект от витамини, минерали и не знам си какво. Само изхарчих парите в морето за скъпи хранителни добавки, стимуланти, разни измислици и не знам си какво още. Всичкото менте.

Пробвах с гимнастика и пак не става. Също и с диети.

Питах за тестостеронова терапия, ама казват, че временно решава проблема докато се прилага, а после организмът свиква от външния източник на тестостерон и спира да го произвежда по естествен начин, т. е. това не е решение на проблема, а влошаване. Не може до края на живота ми да инжектирам всеки ден тестостерон, просто е абсурдно.

На какъв лекар да отида вече не знам. Изпокарах се с всички лекари, защото не ми помогнаха с нищо. Вече нямам доверие на официалната медицина.

Някой друг има ли подобен проблем тип аномалия, която е нечувана и невиждана? Не става дума само за пикочния мехур, а като цяло за хормона тестостерон, от който идва цялата работа. Как се справяте с такива аномалии, при които лекарите са вдигнали ръце и са се предали? Буквално това е провалът на официалната медицина. Само те препращат на други лекари и си подхвърлят топката. Трябва сами да се лекуваме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 17 дни
hash: 6a851ed935
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Спокойно, не си само ти в тази ситуация. Благодарение на храната, която е бъкана от химии, животните се инжектират с какви ли не хормони, много мъже ще стават като тебе. Целта от 1 век насам за някои хора е точно тази - как да намалят производството на тестостерон при хората. Това е един от методите за подчинение и обезлюдяване на населението.
Да станеш бодибилдър също е такъв метод. Сам знаеш, че с прием на тестостерон, собственото производство спира. Т. е. това са хора зависими до живот.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 907eb0ca25
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хората с хипертония и диабет си взимат дозата всеки ден и не се оплакват, а ти дори не си почнал терапията и реши че това е под твоето ниво, така ли? Ще ти кажа една тайна - медицината може да излекува напълно само гъбични и бактериални инфекции. Всички останали заболявания се лекуват симптоматично и с поддържащи терапии. Това което си чел, че взимането на хормон води до атрофия на жлезата е вярно, но това се случва само при злоупотреба най-вече при културистите. Когато започнеш терапията ще те диспансеризират и ще ти следят нивата на тестостерона за да са в нормата.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 44d05815be
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Трябвало е да живееш по-здравословно като млад явно... Билките и добавките помагат, прави си редовно прегледи да не развиеш някоя болест, която все още не могат да уловят, защото не ми звучи твоята история добре.
Колкото до инжекциите - доста хора си ги бият, твой си е изборът.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 16 дни
hash: a3ce96a800
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Това са неща които се случват в някаква степен навсякъде в т. н. "западен свят", има филми, изгледай ги. От химията която слагат във водата и храната е. На някои може да им действа повече, на други по-малко. Ако ти самият си злоупотребявал с химия, също може да се случи. Примерно тия всичките "батки" които трупат мускули, и се правят на големите мъже, на практика са импотентни... Скапали са си собствения хормонален баланс и тялото им не произвежда тестостерон, живеят на спинцовки.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: a361301cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен отиди при други доктори, да си кажат и те мнението.

А за свръхактивния мехур можеш да си вземеш мъжки урологични превръзки.

 
  ...


...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 6d202163cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Та така, аз съм в същото положения, само че аз пия бира, че и пуша тука от 3 месеца, но от години ми е нисък тестостерона, с пикането съм в сходна позиция на периоди. Иначе си ми става, да чукна на дърво и си имам желание в повечето случаи. Ама не си е работа. Това, което прочетох е, че има много фактори. Пластмасите са топ проблем, а ние ядем и пием яко от тях, включително и в самата вода има, тоест, микро пластмаси, които няма как да избегнеш. Храната, начинът на живот. Като цяло, рядкост са мъжете с нормален тестостерон. Няма какво да се направи. И аз се боря с този проблем, както ти споменах. Или минаваш на ТРТ или се примиряваш. Щом по всякакъв начин пробваш и не става, това са ти вариантите. Лекарите знаят не много повече. А и те като цяло не търсят причините, а "лекуват", поне болшинството. На мен ми е интересно ако някой си е решил проблема. Аз от дете го имам, но и с килата съм нагоре, та не знам ако спра бирите и нормализирам теглото си, дали ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 16 дни
hash: 02bfd5efd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 6, алкохолът и в частност бирата влияят много сериозно на тестостерона, особено при редовна употреба дори и в минимални количества. Според научни изследвания бирата намаля дихедротестостерона и увеличава нивата на естрадиола (женските хормони) при мъжете. Така че спирай с пиенето и бирата, ако искаш да си покачиш нивата на тестостерон. Наднорменото тегло също влияе негативно изключително много.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: e3382e5d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Накратко - имаш ли наднормено тегло, пиеш ли, пушиш ли.
Ако да - това влияе лошо на тестостерона.
Взимал ли си стероиди в миналото?
Изолираха ли някаква бактерия от урината?
Пристрастен ли си към порнография?
Тестостеронът се секретира основно от тестисите и малко от надбъбречните жлези.
Добре е да те види и ендокринолог, освен ехография на тестиси и изследване на простатата.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: a790bbabdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Явно проблемите ти са от това, че нещо много сериозно си нарушил законите на природата и на природосъобразния начин на живот.
Отговори си на въпроса, какво ядеш и пееш? Дали не злоупотрябваш и дали не прекаляваш с консумацията на дадена напитка или храна.
Ето някои напитки, които много лошо влияят на тестостерона или иначе казано, направо го убиват: бира, алкохол, енергийни напитки, кафе, кока-кола, черен чай, оцет, напитки съдържащи някаква киселина. Освен това кафето и кока-колата са силни диуретици. Прекалената употреба на кафе може да те доведе до състояние да уринираш често, но с по-малко урина, както ти описваш своето състояние. Бирата е голям враг на тестостерона. Убива го. Енергийните напитки също. Кафето и кока-колата също.
Замисли се и с какво се храниш и дали не злоупотрябваш с някоя храна. Животински храни съдържащи хормони, имитиращи продукти и други.
Употребяваш ли наркотици, стероиди, разни химии, лекарствени препарати? Ако употрябяваш наркотици, недей да чакаш тестостерон.
Самонаблюдавай се и се замисли, какво най-често консумираш в ежедневието си и без какво не можеш. Усъмни се именно в него, че тази напитка или храна може да ти създава проблеми.
Можеш да споделиш малко повече и с нас, за този неща.
Ако консумираш някои от посочените неща, трябва да се опиташ да спреш консумацията за известен период от време, например месец и ще усетиш положителния и възстановяващия ефект.
Премини на природосъобразен начин на живот и хранене и ще се оправиш. Истинската храна за човека са суровите плодове и зеленчуци. Те трябва да присъстват в менюто ти в изобилие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 876bb0a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ами какво да ви кажа, не пия, не пуша, не съм с наднормено тегло. Ходил съм при ендокринолог, ходил съм при уролог, ходил съм при невролог, ходил съм и при психиатър и нищо не откриват. Няма никакви болести просто. Останалите хормони са добре, надбъбречната желза е добре, хипофизната жлеза е добре, няма множествена склероза, тестисите са добре, простатата е добре, нямам диабет, нямам херния никъде, гръбначният мозък изглежда добре. Какво още да изследвам според вас? Просто няма какво. Нито съм дебел, нито съм охранен. Вегетарианец съм си, но не това е причината. Има други вегетарианци, които нямат този проблем. Не е от това, че не ям месо. Просто става някаква аномалия в организма.

Все пак благодаря за коментарите.

Автор на историята.

 
  ...

...
преди: 1 година, 13 дни
hash: cafbc22003
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вегетарианец или веган? Изследвал ли си витамин Б12 и Б6?

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 876bb0a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Вегетарианец съм. Ям яйца, мляко и извара. Нали вземам витамини Б и никаква полза. Не е от витаминин и не може да бъде от витамини. Изключено е просто. Тук освен нисък тестостерон има и раздразнен пикочен мехур, който няма нищо общо вече с витамините. Има хора дето се хранят само със слънчева енергия и имат всички витамини. Това с витамините е мет. Нищо не правят тези витамини. Само вицове може да се разказват на тема витамини. Те не лекуват такива тежки проблеми, при които половата система буквално пресъхва и няма производство на сперма.

Нито пък съм наркоман, както споменаха горе. Бях минал 40 дена на диета картофи, хляб и плодове, но не се излекувах. Освен да пробвам по-дълга диета само на 1 нещо да продължи поне 1 година. Това с пластмасите в напитките и водата е вярно. Вярно е, че всички храни са отрова, с изключение на плодове, зеленчуци и ядки. Аз наблягам на естествените храни, ама пак няма полза. Правя си често салати, ям авокадо и плодове. Правя си само домашни питки без набухвател. Дори не купувам хляб.

Автор на историята.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: 3d4cfdd68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мисля, че прекалено си се вманиячил. Гледай да си здрав, да нямаш болки, живей здравословно и това е. Спри с тези изследвания. Тестостеронът се мени постоянно.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: dc65b9ccc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А ерекция имаш ли?

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 222ffa5580
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Цитирам:
"Вегетарианец съм си, но не това е причината. Има други вегетарианци, които нямат този проблем. Не е от това, че не ям месо. Просто става някаква аномалия в организма. "

Сега го замени със следното, получаваш алергична реакция към фъстъци. Американец (все едно) съм, има много Американци които нямат проблем да ядат фъстъци. Невъзможно е да е от фъстъците. "

От къде знаеш (си сигурен на 100%) че точно че си вегитарианец не е причината?

Няма да навлизам в дебати за витамини и минерали. Защо просот не пробваш 1-2 месеца да добавиш месо в менюто си и да видиш резултата. По-важното - Как се чувстваше / колко уринираше когато НЕ БЕШЕ вегетарианец. Беше ли по - добре. Това се нарича причина ---> връзка. И само по този начин може да си 100% сигурен - с реален експеримент а не самозабжлуждения и наблюдения над други хора. Това което работи за тях може да не работи за теб - и обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 91a3d754c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, не съм автора, но по-полека с тона. Познавам семейства вегетарианци, които от 4-5 поколения поне не консумират месо. Никой няма този проблем, включително мъжът ми, който над 30 г. вече е вегетарианец..
Авторе, нали си здрав, приеми, че нещата са такива към момента и спри да ги мислиш. Все някой ден ще разбереш какво се случва, който търси- намира, споко.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: db52333d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторе, 15 е прав. И аз ще те посъветвам същото. Постепенно вкарвай месо в менюто си. Но за по-дълго. Трябва да ядеш месо всеки ден в продължение на месеци, година поне и се изследвай пак. Аз съм бил вегетарианец 12-13 години. След като се върнах към месоядството открих положителни промени в спермата и семеизпразването. Няма да пояснявам. Това са лични наблюдения. Това, че някои цял живот уж не яли месо (има доста вегетарианци, които са такива само за пред хората) и били плодовити не значи, че и при теб ще е така. Пробвай, за да разбереш. В месото има незаменими хранителни вещества.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 876bb0a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   А хора дето се хранят само със слънчева енергия защо са с по-висок тестостерон от мен? Как стана този номер? Значи минавам на слънчева енергия и проблемът ми се решава. Няма логика да е от неядене на месо. Проблеми с витамините нямам. Ако имах проблеми с витамините, тогава разбирам причината да е от вегетарианския начин на живот, но нищо общо няма. От 98-ма година съм вегетарианец. Преди 15 години нямах такъв проблем с тестостерона, но често уринирах, а сега и 2-те неща имам. Винаги се набавят витамини от ядки, от зеленчуци, плодове, млечни продукти, яйца и т. н. Всички нужни витамини в месото се секретират и без да ям месо. Стига с това месо, повдига ми се от него. Нещо дето не съм ял 25 години няма кой да ме накара да ям. Все едно да ме накараш да ям изпражнения. Няма как да стане. Няма да се подобри нищо.

Автор на историята съм.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 дни
hash: 7e04730aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От номер 9
Авторе, не ни каза, дали употребяваш енергийни напитки, ежедневие ли са ти кофеиновите напитки - кафе, черен чай, кока-кола. Слагаш ли оцет в салатата, лимон. Напитки, които съдържат киселина в себе си, ежедневие ли са ти? Киселината пресича белтъците (тестостерона). За да уриниш толкова често, това най-вероятно е от кофеиновите напитки. Кафето, кофеиновите напитки са силни диуретици.
Приемаш ли често някакви лекарства. Може и от тях да е причината.
Търси причините в това, което ядеш и пиеш, и евентуално лекарства или някакви химии. От това са ти проблемите.
Самонаблюдавай се и анализирай, всяка една напитка и храна, която приемаш. Наблюдавай отделно всяка една храна и напитка, как ти влияе, като останеш само на нея и започнеш да я консумираш в по-голямо количество, и ще откриеш, кое ти пречи и кое ти помага.
При теб нещата с тестостерона не са нормални. Със сигурност природата не те е създала така.
Едни храни и напитки изграждат тестостерона, а други го разграждат.
Може и консумацията на много яйца да ти предизвиква раздразнен пикочен мехур. Знае ли човек, и те не бива да се консумират много.
Ако можеш, премини повече на суровоядство. Плодове, зеленчуци и ядки в суров вид. Това е слънчевата храна. Топлинно обработената храна е умъртвена храна. В нея няма живи клетки. Не дава енергия.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 876bb0a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не употребявам енергийни напитки, нито вземам хапчета и не знам си още какви глупости. Споменах, че не пия кафенца, мафенца, коли, моли, алкохоли и всякакви измислици от човека. С такива прости диети не се лекува такъв неврологичен проблем. Неврологичен, защото пикочният мехур е нервен и раздразнен. Предполага се, че и тестостеронът е нисък заради същия проблем. Но както каза и ти, само суровите храни ще са от полза. Трябва да е бахти диетата, че да се излекува такова чудо – поне 10 години на суровоядство.

Не знам дали влияе и излагането на слънце. Затворен съм и не излизам твърде на разходки.

Автор на историята.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 876bb0a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Днес пробвах един метод с отпускане и стягане на пикочо-половата мускулатура все едно имам ерекция и спермата се изпомпва със стягане и отпускане на мускулите или все едно прекъсвам струята при уриниране и имаше подобрение. Вече имам и желание за секс. Това се случи за пръв път от години без желание за секс. Със сигурност е мръднал и тестостеронът нагоре. Ще се изследвам. Остава да реша проблема с честото уриниране, който също е на нервно-мускулна основа. По същия начин ще се излекува и този проблем. Просто отключих бараката. Всеки един здравословен проблем си има ключ и парола за решаването му.

Автор на историята съм. Пак ви пиша, защото има промяна в състоянието ми и надежди. Бях се отчаял.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 91a3d754c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   За честото уриниране се изследвай за наличие на бактерии Ешерихия коли в урината.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: ec92dfede2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Всъщност аз познавам веганите по ниския тестостерон, а него го усещам по шесто чувство, поначало някои хора имат повече тестостерон, други по-малко, но липсата на месо определено оказва влияние

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker