С моите болести България и климатът тук вече не са за мен.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

С моите болести България и климатът тук вече не са за мен....
преди: 11 месеца, 8 дни, прочетена 1558 пъти
Здравейте на всички тук! Минавам да се оплача защото никой не ме разбира! В миналото си имах доста инциденти падания, катастрофи, спортни травми и т. н. Когато бях около 20 сякаш бях безсмъртен а сега съм, като дядка! Имам дискови протрузии по гръбнака което ме мъчи най много и имам и хипотиреоидизъм който отключих от медикаменти. Когато е лято болките по тялото ми почти нацяло изчезват и мога да се движа свободно, не съм вкочанен и артритен и сякаш живота придобива старият си облик. Но когато е зима се възпаляват нерви от дъждовете и падането на атм. налягане и всичко почва да боли. Цялото ми тяло се сковава като дърво, мускулите ми се сковават, имам крампи и изтръпвания, невропатии, болки и всичко ми щрака и пука особено там където е било травмирано в миналото. Просто е АД на адовете. Аз не живея буквално а просто съществувам. Не работя живея с разни продажби по нета и дребни далаверки в колкото да оцелея. Но това не е живот и в краен случай съм си отделил 1000лв. за патлак и ако ми писне да си тегля куршума. Същото е и с хипотиреоидизма зимата ТСХ скача а лятото е на половина. Ендокринолога ми каза ако живееш на топло място ще и е добре и на жлезата. Тоест зимата ми е*бав* майката отвсякъде. То вече няма и реално зима, защото сухият студен типичен БГ климат не би ми пречел толкова както бе преди 10-15г. ама сега времето е психопатско! Изведнъж студено после топло и най лошото дъждовно и влажно почти през цялата така наречена "зима"! А от Март месец тая година вали непрестанно да не говорим, че Октомври и Ноември пак валя по моя край. В България вече времето не е стабилно и това се превърна в моят личен кошмар! Опитах с разни бани и лечения, инжекций и терапии и нищо не помага а за капак ми нараниха черният дроб... Гадните им химий наречени лекарства точно те ми отключиха това с жлезата. Другото което е, че вече като видя или чуя прогнозата за времето буквално почвам да се гневя и депресирам защото реално аз имам 3-4 месеца в годината живот без агония. Последните 8 месеца за мен са АД и като видя сивото мрачно и гадно небе ми се ще да се гръмна особено сега когато и лятото ми се изяжда от пустото му лошо време! Единственото което ми остана е евентуално да се преместя в Испания там поне, като вали и е лошо времето е за седмица две и после месеци наред е стабилно, слънчево и сухо. Не знам как ще се чувствам там честно казано никога не съм бил в Испания, но нямам друг избор вече. Харесвам си България и съм националист човек ама това не се издържа а и тук се превърнахме като в Англия.
Само тази мисъл досега ме спира да прекратя тази моя агония наречена живот.
М36

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 243d6613a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Каква Англия, човек? Поваля точно два месеца и вече сме били Англия. Ами цяла зима дето не падна капка сняг/дъжд? Лятото вече почти не вали. Имаш всичко на всички няколко валежа април/май и няколко септември/октомври. И това ли не можеш да изтърпиш? Освен отиди на Сахара да живееш, където вали веднъж на 40 г.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 1e8af2e6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей, съжалявам за състоянието ти. За съжаление не мога да ти дам съвет как да го подобриш, но мога да ти кажа личните ми впечатления от Испания.
Бил съм на много места там, всеки път за около седмица. Нв си спомням да е валяло дори и един път, напротив - почти постоянно беше слънчево и приятно, дори и през зимата е 15-20 градуса. Зависи и в кой район си обаче. Ако си в районите около Барселона и Валенсия е така - слънчево и топло. Бил съм там през декември и януари - усещането беше като за нашата пролет (която май вече я загубихме). На север обаче мисля, че климатът е малко по-различен - понякога има и дни със снеговалежи. Така, че съветът ми е, в случай, че се решиш на тази стъпка - да избереш районите около Валенсия и Барселона. Не е задължително и да си точно във Валенсия или Барселона, ако не искаш да живееш в голям космополитен град. Има и доста очарователни малки и не толкова малки градчета наоколо.
Друга дестинация с топъл и слънчев климат е Кипър. За там обаче не мога да изкажа лични впечатления.
Иначе напълно споделям наблюденията ти за променения (вероятно трайно) климат в България. Най-пресният ми пример - аз живея в София по принцип, но първата половина на месеца бях изяън София. Върнах се в неделя и оттогава вече 4 дни минаха, за които съм видял слънцето да се показва общо за 2-3 часа максимум...

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 10aa1c8b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ходи на иглотерапия и ще се оправиш

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: d46427b696
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей, напълно те разбирам. И аз съм по същият начин като теб: дискови протрузии, хипотиреоидизъм, а на всичкото отгоре и алергия към треви и др. растения, които имаме тук. Лекарите са ме съветвали ако имам възможност да се преместя на друг, по - топъл климат, че ще ми е доста по - добре. Полагам неимоверни усилия с хранителен режим и добавки/лекарства да се стабилизирам по някакъв начин, но шантавото време в последните години просто ме съсипва и мен, нищо не помага да съм на 100% нормален и енергичен, деен млад човек и това ме депресира.
Днес точно това се чудех - къде ще е най - добре за мен да емигрирам, защото вече ми е писнало да нямам никаква енергия и да се чувствам по този начин. Просто психически и физически вече не издържам тук. В малкото нормални и хубави слънчеви дни и при мен положението се подобрява значително и имам желание за живот. Иначе е трагедия, едва се мобилизирам да свърша нещо. Никога не съм живяла извън България, но бих искала да опитам, защото имам нужда от промяна в живота си. И според мен, като че ли най - удачният вариант за Европа би бил в Испания. Аз също натам мисля да се насоча, с английски език предполагам ще се справя в началото, но не би ми било проблем да науча и испански в движение.
Желая ти здраве, сила и успех! :)
Ж25

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До номер #1 когато нямаш здравословни проблеми и шантавото време в случая не ти пречи е мн лесно да лаеш насреща. Дано не ти се падне на теб да трябвя да търпиш такива неща пак ще те питам тогава каква песен ще запееш.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 6b162181c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз съм жена на 34 години и те разбирам напълно! Имам твоите проблеми и живея в Германия в един от най- дъждовните градове. През зимата е ужасно и на мен не ми се живее! Сега е лято и нищо не ме боли и скоро отивам в Испания за 2 месеца и много се радвам. Бих останала там да живея, но не знам дали ще успея да изкарвам достатъчно пари... Може би ще спестявам тук няколко години и тогава...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От Автора до:

#2 Благодаря приятелю за подкрепата и за информацията и аз съм се насочил към някой град във Валенсия област. Да, там казват че имат хубав топъл климат както казваш и ти.

#4 Ако желаеш може да разменим координати и да си помогнем с информация ако найстина мислиш да емигрираш към Испания. Поздрави! :)

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   #6 Аз също живях в Германия и там също не ми бе окей така, че мога да те разбера. Относно парите зависи от много неща да. За жалост в Испания си има безработица. А към къде си се насочила като област там?

Автора

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 009fd2ec75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Искрено ти съчувствам, защото и на мен времето много ми влияе на здравето и дори вчера пак се ядосвах, че лятата ще е 2 месеца, асле пяк дъжд и студ. Ако ти е трудно да се преместиш в чужбина може да пробваш в град в Южна България, примерно Сандански или Пловдив. Нямам преки наблюдения обаче.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 7476ae4c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   #4 до Автора:
Да, сериозно го обмислям и те първа започвам да проучвам нещата. Няма проблем да си разменим координатите ако модераторите на сайта го позволят по някакъв начин. Поздрави! :)

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До #9 от Автора
Здравей, да аз също беснея от това време смисъл 8-9 месеца гадно нестабилно време с циклони от дъжд рязки спадове и качвания на градусите и най вече ниското атмосферно налягане. Например целият април бях в ужасни болки защото налягането през целият месец беше ниско под нормалното. И след 8-9 месеца агония какво имам от 2 до 4 месеца по добри и кошмарът започва октомври пак. Другото което забелязвам е, че влажността е мн висока също и това също е проблем. Сандански едва ли ще ми върши работа да там е с някой градус повече, но средиземноморските циклони си се сипят и там, атмосферното налягане пада и там и няма да стане. Трябва ми стабилен топъл сух климат.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 318e30b2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе, имаш ли идея какво би работил в Испания и ще успяваш ли да плащаш квартира, режийни и т. н. Все пак стандарта на живот там е по-висок няма какво да се лъжем. Иначе те разбирам, и аз съм с протрузии и ставни болежки.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: b67d0af6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Е, то и в страни като Испания, Италия и Гърция също си има средиземноморски циклони и често си вали, само дето е по - топло. Не знам, топло и сухо целогодишно май е само на Арабския п - в и Сахара.

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 11636badb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Има хора, които са много въодушевени от болестите и като разказват за тях. Не е нормално да не работиш, естествено, че ще мислиш само за болежки.

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До #4 от Автора

Пиши им на оставеният от тях контакт в сайта аз им писах за да ти предадат надявам се че ще позволят!

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Интересно според 17 който не работи мисли само за болежки? Вероятно може би който работи всичко му минава и е добре? Само, че това въобще не е така.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 84d7f04ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Проблемът ти е в небалансираната ендокринна система. Ще се оправиш!

Чети във фб групата посветена на Рей Пийт.

И.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 754e7d4f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До #4 от Автора
Насочи ли се към дадено място регион? Как си с испанският? Поздрави.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 7476ae4c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 4 е. Не съм се ориентирала още, а ти? Аз мисля да се опитам да си намеря работа първо от тук, може би чрез проверена агенция, за да имам представа каква работа ще мога да си намеря там, заплащането къде какво е и имайки тази информация вече да реша към кое място да се насоча. Испански не знам, знам само английски, но както казах не ми е проблем да го науча, аз се уча бързо, а и съм чувала, че не е труден за учене език. Например в Дания знам, че се осигурява безплатен курс за базово ниво на езика, може и в Испания има такава опция.
Ти си им писал на модераторите, но те май няма как да се свържат с мен, защото в този сайт пишем без регистрация, така че ако искаш пробвай да си оставиш някакъв контакт в коментар пък да видим. Поздрави!

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8a643c1524
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   От Автора до #4

За хора с нашите проблеми най добре като климат е област Валенсия. Аликанте и градовете около него в този район го дават най благоприятен климата. Аз доста съм се интересувал между другото а и едно момче също тук в коментарите по горе го потвърждава. Също така има и директни полети до там от терминал 1 в СФ. Аз също съм с добър английски а в момента си уча и испански.
Същевременно говорих и с посолството какви док. и т. н. ще са ми нужни за работа и квартира там. Говоря и с хора успоредно които живеят там и които ми дават инфо кое как е. Абе доста неща са си.

Модераторите няма как да се свържат с теб понеже тук е анонимно. Ако желаеш все още да се свържем с теб ти трябва да им пишеш на оставения от тях имейл тук на сайта, за да ти дадат съответно те оставеният вече от мен мой имейл. Аз ги помолих ако ти се свържеш с тях те да ти предадат моя личен имейл и съответно след това ти да ми пишеш на него и така да установим контакт. Или пък ако ти си оставиш твоя имейл на тях те да го предадат на мен, аз да ти пиша и съответно така да се свържем. Ако разбира се те са благосклонни на това, на което се надявам. Опитах множество пъти да оставя в коментар различни мой контакти за връзка, но те ми ги изтриха всичките. Т. е. явно не може в коментар и политиката на сайта не позволява. Затова се надявам да е възможно да ни свържат по този начин. Та ако желаеш пиши им и да се надяваме да стане. :)

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8a643c1524
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Автора до #4
Аз опитах в коментар както ти казах да оставя имейл, но всичко бе изтрито. Можеш да опиташ и ти да оставиш също в коментар, но не вярвам да ти го одобрят и пуснат. Опитай ако искаш и ако не стане им пиши както ти обясних по горе.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: b67d0af6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Пак съм номер 14 и с риск да стана досаден, ама вие не гледате ли поне в Синоптик какво е времето по градовете в Испания? Ами и там през ден си вали, има гръмотевици, градушки. Испания си е средиземноморска държава, но нямало средиземорски циклони, а имало само в България, която е без излаз на Средиземно море -, , логика". Може би е по - добре да пробваш да живееш в някой южен български град, като Петрич, Сандански, или пък дори Пловдив, Благоевград и Бургас.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 36c47da5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей, не си досаден така е прав си в това което казваш, но има съществени разлики и ще се опитам да обясня какви са те поне за мен!

- Живял съм в Италия около 5 години и там е както казваш нон стоп дъждове, като почнат найстина нямат край и са ужасни порой и дори в момента там е бедствие. Подобно на Италия последните три месеца е времето в България и да се надяваме да спре вече, че иначе ще има и тук сериозни последици. Тук подкрепям с двете ръце казаното от теб за Средиземнорските циклони и дъждове!

- За Испания също си прав, но с изключение обаче за южните области като Валенсия, Алмерия, Мурсия и донякъде част Барселона! Дори тази година там имаше толкова оскъдни дъждове, че забраниха да се хаби вода за глупости. Да там също вали факт!
Никой не го оспорва това, но вали десет дни до две седмици и после от 3-6 месеца може и капка да не падне. Следя им отдавна времето и говоря с хора от първо лице живеещи там и да ти кажа от началото април месец без ядове си ходят на плаж а аз април палих камината тук и до момента още използвам чорапи в края на май месец...

- Искрено се надявам там да е топло целогодишно и без резки смени... качвания и спадания с плюс 10-15 градуса разлика в рамките на ден два това ме убива от болки мен. Да, ясно че ще вали и там но, като започне се надявам да спре след седмица две а не както тук да ми стоят циклони над главата по цели месеци с ниско атм. налягане и да ме боли всичко без почивка. Да не мога да видя слънце в продължение на седмици че понякога и месеци! В момента там вали дъжд има и градушки факт, но вали от 20май преди това капка не бе падало с месеци и сега ще гледаме колко ще продължи там, но колкото и да е едва ли ще е месец или пък цели месеци. Дъждовните дни в България като цяло по статистика са 120! Това са 4 месеца дъждовни дни и ако прибавим ниските температури и честите смени нагоре надолу за хора с проблеми е мазало! Диапазоните тук са малки кратки и остри а там се надявам да бъдат по големи и така болките и мъките да бъдат по търпими и за по кратко време.

- За Сандански, Петрич и Благоевград съм го мислил, но не е сигурно дали ще има въобще някаква разлика за мен освен нали няколкото градуса повече. А Бургас там зимата с тия ветрове ледени абсурд.

#Автора

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 3d364a16a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Номер 4 как си? Успя ли да си намериш нещо чрез агенция и започна ли да учиш езика? :) Автор

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker