Диоптрични лещи, мнения от хора с опит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Диоптрични лещи, мнения от хора с опит
преди: 10 месеца, 23 дни, прочетена 502 пъти
Здравейте, моля за мнение, тей като обмислям да пробвам лещи. Имам очила, но съм от хората които трудно ги търпят, а и предимно гледам наблизо и не ми е проблем, късогледство и астигматизъм. Не ми е много голям диоптъра но мисля да посетя очен за да ми обесни какви да купя. Въпроса ми като цяло е дали си струва, дали мога да работя с тях в не толкова запрашено помещение, но все пак не е и перфектно чисто. След определени часове се измарят очите ми от светлината на лампи, също и от слънцето и би ми било от полза да слагам и слънчеви очила и да виждам надалеко (съветваха ме че затъмняващи очила не са за мен като възраст и за проблема ми ) Също и не мисля че са ми чак толкова чувствителни очите, защото ако ми влезе нещо например мигла, търпя докато излезе със сълзи ако не успея да го изкарам по друг начин (не знам дали това е фактор за чувствителност, но не ми е голям проблем ) 20 + години съм, така че съм наясно с някои неща за тях, че са капризни и трябва да се внимава, но ме претиснява само да не си навредя на самото око. Има ли хора които ползват повече от година две, три, да споделят как се чувстват? Аз мисля да ги редувам с очилата, да не са ми постоянно на окото. Като цяло пиша това, защото попаднах на информация, че имало шанс освен инфекции да променят някак ретината, не знам кое колко е вярно, гледах че и дишащи продават но не съм наясно нито с марки, качество, нито какво да избера все още, наясно съм и че са скъпо удоволствие. Но колкото повече мнения прочета, би ми било от полза. Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 23 дни
hash: a4dfcda28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз съм с 3 диоптъра и ползвам лещи от години. Самата аз свикнах много бързо с тях, но съм чувала, че при някои хора трябвало време окото да свикне. Проблеми не съм имала, работя на компютър в офис и съм с тях по 10 часа и понякога повече. Единствено трябва да спазваш няколко основни правила.
-Ако лещите те са за 3 месеца (примерно, има различни видове) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги сменяш след 3 месеца.
-Педантична чистота. НИКОГА НЕ СЛАГАШ/МАХАШ ЛЕЩИТЕ БЕЗ ДА СИ СИ ИЗМИЛ РЪЦЕТЕ!
-Винаги ползваш пресен разтвор, т. е. като махаш лещите изливаш стария, наливаш нов и тогава ги слагаш в кутийката.
-Разбира се, не спиш с тях.
И гледаш да ходиш на преглед поне веднъж годишно.
Общо взето това е.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 6f2500a4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Нямаш проблеми - вземаш, научаваш се как се слагат и си караш. Единственото важно е да вземеш такива, които се махат всеки ден и да не се подлъгваш по мързеливи "седмични", които уж няма проблем да държиш по цяла седмица. Слагай и махай всеки ден и си карай работата. За астигматизъм не разбрах имаш ли или нямаш? Защото ако имаш, лещите май не се получават или ще са само за далече.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: d7f84e7de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нося лещи от 8 години и съм много доволен. Единственият проблем, който съм имал е с конюнктивит, който получавах няколко пъти, но най-вероятно причината беше, че ползвах 6-месечни лещи, сега ги сменям по-често и не съм имал този проблем. За цената, не са чак толкова скъпи, едномесечните са около 30лв.
Консултирай се с офталмолог и пробвай. Щом никога не си носил лещи в началото може да ти е малко трудно махането и слагането и носенето да ти е леко дискомфортно, но това преминава за около седмица.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 779b432e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От 2016-та година съм с лещи. Ползвам само и единствено на BioFinity! Други в очите вече няма дс си сложа. Някога се измъчих с какви ли не други измислени. Май тези са с най-голям процент пропускливост на въздух.

Аз не търкам лещите с пръст след като ги полея с разтвора, както са ме съветвали. Слагам лещата в шепичката и я поливам с разтвор, след това я хващам лекичко за края (БЕЗ НОКТИ) и обилно със струята разтвор я промива, за да съм сигурна, че няма нито една прашинка.
Слагам ги, но само за няколко часа и после ги свалям, за да не се задушава окото. По-възможност не ги носи дълго.
Не се къпи с тях, защото парата не е добре за тях и после много трудно ще ги свалиш от окото си и това може да те стресне, но няма защо.
Ползвам едномесечни и кутийката я сменям всеки месец.
Разтвор ползвам на Solex Lux от аптеките и съм много доволна. Години купувах от най-скъпите разтвори и просто няма смисъл.
Всеки ден, ако си ги ползвала сменяй разтвора в кутийката.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 300470251d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2, самата аз имам освен късогледство и астигматизъм. Както написах в предишния си коментар, номер 1, с лещи съм от години. Има специални лещи за астигматизъм, май се водеха мултифукални или нещо такова, но разбира се първо минаваш сериозен преглед при очен лекар (а не просто ти снимат очите в някоя оптика, както е масово) и чак тогава, ако прецени докторът, че са подходящи за теб ти дава рецепта.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 3981180af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нося лещи от 10 години, вече съм на 24г. В началото докато се науча как се слагат и кои са ми добре за носене беше голям зор, но като свикнах се слагат за 2 минути и се махат за секунди. Препоръчвам ти меки лещи, едномесечни. Моите са такива. Бях започнала с твърди и едногодишни, но с тях все едно имаш нещо в окото, а меките не ги усещаш. Преди стоях с тях до 8ч на ден, но вече стоя по 12ч, защото не нося очила, на мен ми се замайва главата от очила. И аз имам астигматизъм и ми изписаха торични лещи, но хем са скъпи, хем и от тях ми се виеше свят и си взимам само обикновени меки лещи, едномесечни, 6 в кутия за около 50 лв от един сайт. Тоест 6 лещи за 3 месеца, а и си имаш резерва, ако ти потрябва. На мен ми се е случвало да ми падне леща, когато я махам и да не я намеря вече, и слагам другата. В началото докато свикнеш ще ги слагаш поне по 20 минути, а след това като му хванеш цаката ще става за 2 минути. Не трябва да спиш с тях и доколкото знам, поне така бях чела, че като ходих на море не трябва да си с тях, защото водата може да попадне в окото. При мен така стана и окото ми почервеня, но ги смених веднага и нямах проблем. Та като ги сложа на плажа и стоя далече от водата да не направя беля. Ако имаш други въпроси може да ме питаш.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 587448c033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нося меки лещи от 30 г. Сменям ги веднъж годишно. Нямам никакви проблеми. За поддръжката горе са ти казали подробно. Но питай лекаря си, ако работиш в запрашено помещение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker