Сериозен проблем със сладкото! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сериозен проблем със сладкото!
преди: 8 месеца, 5 дни, прочетена 614 пъти
Здравейте!
Момиче на 22г. съм и от малка имам проблеми със сладкото. Не съм дебела. Преди бях добре, сега съм малко едра, но родих преди 11 месеца.
Проблемът ми със сладкото е, че то ми действа като наркотик и много ми зависят настроенията от него. Няма и един ден, без който аз да не ям сладко. Мъжът ми не иска да ям всеки ден. Казва ми да ям петък, събота, неделя, а то някъде да отидем или нещо да си купя хубаво, което да си заслужава, а не поредният шоколад или вафла. Но аз не мога. Обичам след обяд, след вечеря всеки ден да ям. А ако спя следобед с бебето е нещо страшно. Събудим ли се, ако не хапна нещо сладко, съм много нервна. Докато е на работа си купувам и ям вкъщи, после се чудя как да хвърля или скрия опаковката. Понякога си купувам сладко и го крия и докато се къпе, го изяждам. Като бях малка също много ядох сладко, но не всеки ден. И тук проблемът не е в килограмите, а просто, че не е здравословно всеки ден да се яде сладко, а и финансово отиват всеки ден по 5-10 лв. за сладко. Започнах да пуша цигари с цел да не ям толкова сладко, но не - няма ефект. Към психолог мога ли да се обърна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 5aa73b434d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това е гаден навик, който, за съжаление, все повече и повече хора го имат. Независимо от килограмите, ако продължаваш в същия дух, скоро ще хванеш диабет, ще получеш хипертония, може и до инфаркт да стигнеш. Цигарите пък са още по-лош вариант от сладкото. Най - добре се храни добре, за да не може, като си гладна, да ядеш сладко. В крайна сметка посети лекар. Може да имаш някакви хормонални проблеми или нещо подобно, и затова да ти се яде толкова сладко.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 315617e3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Kъм ендокринолог.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 3331c0b015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има алтернативи като мед, носи си в чантата, когато ти се прияде нещо сладко, хапваш от него, ще засити жаждата ти за сладки неща, не се лишавай, но и не прекалявай, умерено е правилното нещо, това е ключът към щастието.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 6cad73a364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не каза колко изяждаш всеки ден? С 5-10 лв. можеш да купиш бая сладко да ти кажа. Ако това го изяждаш всеки ден, то си за консултация с доктори.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 7b169c2ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ендокринолог. Бях така и се оказа инсулинова резистентност.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 1e184ef126
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сладкото е най- бързия и приятен начин за получаване на серотонин. Обаче е зависимост като всяка друга- никотинова, алкохолна, наркотична и т. н. Щом си зависима потърси психолог, за да разбереш причината и да елиминираш тази отрова. Нямаш си представа колко е вредна захарта и не само тя де, тъй че действай! Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: d007894cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбира се, че е инсулинова резистентност. Меда не е решение. Няма никаква разлика между меда и бялата захар освен малко количество витаними и минерали. Меда в случая е в пъти по-лош от захарта, защото е 50% фруктоза. Фруктозата, за разлика от захарта НЕ предизвиква инсулинов отговор, но това е изключително измамно. Това значи, че фруктозата не може да бъде изтеглена и единствения начин да се преработи е чрез черния дроб, където и отива. Хората ядящи мед, считайки го за по-добър от захарта и идея си нямат какво си причиняват. Т. нар. неалкохолен омазнен чеерен дроб, който предизвиква и инсулинова резистентност или я утежнява. В крайна сметка и фруктозата, и захарозата приключват пътя си в тялото като глюкоза, това е захар. Разлика няма. Разлика няма и между ефекта на алкохола и този на меда за черния ти дроб, и двете го омазняват, предизвивкат инсулинова резистентност, а в последствие и цироза. Черния дроб не прави никаква разлика между фруктозата на меда, на портокала, на крушата и тази на ракията и уискито - факт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker