Запек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121579)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18629)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Запек
преди: 5 месеца, 22 дни, прочетена 637 пъти
Здравейте, писал съм преди по най различни теми свързани със запека, за последните години съм приемал най различни пробиотици, инулини, хуск също така лаксативи, разхлабителни сиропи и всичко това помагаше временно докато корема ми превикне и след това абсолютно всичко спираше да действа и и виждам голям зор с ходенето до тоалетна... Най вече имам проблем че не съм се изходил напълно, сега ще кажете еми иди на доктор, да ходих досега 3ма обиколих предписваха ми сумати работи и всичко имаше един временен ефект. И пак отново проблеми - на едни прегледи заключението беше че съм имал хроничен дуедонит, не знам вече какво да правя недостиг на витамини ли имам или просто лениви черва. Някой ще ми даде ли съвет как да си оправя проблема или да пише какви работи е взимал че са му помогнали за перасталтиката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 6604203323
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Вземай английска сол. Друга опция е да си вземеш иригатор.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 654d4d2a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не пиеш достатъчно вода. Започвай деня с чаша топла вода и хапвай малко мед. Пий вода половин час преди хранене и никога по време на хранене или веднага след това. Чакат се няколко часа според това какво си ял, най много време за смилане отнемат протеините.
Примерно- сутрин, като станеш от сън, топлата вода с лимон, малко мед, после на всеки половин час по чаша вода със стайна температура, до към 8. 30, в 9. 00 закуска плод. Към 11. 00 горе долу вода, после пак и към 12. 00 обяд. После изчакваш нужното време и периодично пак пиеш вода преди вечеря, гледай да е ранна. Вода и три хранения на ден- това е. Хапвай много зеленчуци, сурови и варени, внимавай с хляба- едно че не знаеш какво има вътре, второ вече не е много полезен. Ограничаваш сладкото до мимимум, никави газирани, пакетирани и подобни вредни неща. Потърси домашни храни, избягвай купешко месо( и месо по принцип) и колбаси, намали солта също. Ще се оправиш, споко, тялото ти е жадно и има нужда да започнеш да се храниш здравословно. Успех!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 0b394ceca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За съжаление е така. И аз го изпитвам по себе си как в началото разхлабителното действа добре, а после отслабва ефекта му.
Май си трябва драстична промяна в диетата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 3ca9b1796e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не знам дали ще помогне при теб, но винаги когато пия чаша прясно изцеден сок от някакъв плод, примерно протокол, до половин час перисталтиката побеснява и съм на гърнето. Друг вариант е да изпиеш 3 чаши прясно мляко, което има същия ефект.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 65522da917
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Братле, маркуча в дупарата с хладка вода и си 6.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: eb56a1752b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А наясно ли сте каква е причината все повече българи да имат проблем с червата?
Причината е в това че през последните 30-50 г използвахме прекалено голямо количество антибиотици, както върху себе си, така и върху животните които отглеждаме. Предполагам сте наясно с кръговрата на водата, ние и животните отделяме голямо количество от антибиотика с урината си, този антибиотик не изчезва, няма и как да го пречистят в пречиствателните станции, нито каните ни с филтър го пречистват, той е попил в земята, извира заедно с водата по извори и кладенци, пълни водоемите, сами пресметнете с какво количество антибиотик напълнихме природата си и пием вода в която има някаква част от антибиотика, който съответно убива бактериите в червата ни ежедневно, това е главната причина да имаме стомашни проблеми, и не, бутилираната минерална вода няма да ви спаси, нея преди да я бутилират също е взета изпод земята. Антибиотика които сме освободили в природата е и причината все по трудно да лекуваме болести, защото болестотворните бактерии вече са резистентни, към познатите ни антибиотици.
Може да пробвате да пиете дестилирана вода, но тази по магазините не е дестилат, а просто облъчват с ултравиолетово лъчение и ни я продават за дестилат, затова трябва сами да си дестилирате.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 6169a40e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не пиеш достатъчно вода, както е казал номер 2. Аз ако не пия 2 литра вода на ден, колкото и фибри да изям, пак ще имам запек. Второ, спортуваш ли? Ако не си физически активен и червата ще са ти лениви. Ако нямаш време за спорт, то поне излизай всеки ден на разходка за половин час най-малко. Човек който седи цял ден, няма как да е здрав. И за последно, ограничи сухата храна като хляб, ориз, макарони и подобни, и наблегни на супи и манджи с повече количество течност. Отделно задължително плодове и зеленчуци. От химията която продават в аптеките не очаквай резултати, това е временно решение, после естествено че стомаха и червата привикват и хапчетата престават да действат.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 27bcfe8bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Супи мой човек - Супи. На закуска и обяд. И без вечеря

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 89b6111cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз имам подобни проблеми. Ходя почти всеки работен ден пеш на работа. Уж пия вода, чат пат правя упражнения, но не помага.
Напоследък започнах да консумирам зелен чай с мюсли. Мюслито е с много малко захари, малко сушени плодове и ядки (в Лидъл има някакви). Общо взето половин чаша сух материал и допълвам с горещ чай и половин чаена лъжичка мед (да убие горчивината на зеления чай, но не и да бъде сладко). Общо взето почти се нормализираха нещата. Пректикувам го от две- три седмици, всеки ден. Не е съвсем "леко", но е "меко" и дори ходя по два пъти на ден! Явно ще трябва така да правя занапред.
Пробвай. Не е супер вкусно, но не е в никакъв случай лошо. Плодовете и ядките разнообразяват и не е като да е само овесени ядки. Не добавяй захар. Захарта е лош избор (и меда дори ако е много).
Дам, и другото е редовно хранене и без прегладняване. За съжаление това при мен е доста труден за преодоляване навик.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 89b6111cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Всякакви лаксативи, соли и т. н. са временно решение, за спешни случаи и са третиране на симптома, не отстраняват причината.
Трябва да си регулираш действието на червата, и да подхраниш бактериите там. Според мен това става с приемане на достатъчно течности и фибри с храната. И движение.
Абе прочети. И аз не знам.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: a423ab6782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хора пише автора, не си мислете че не пия вода изобщо, под 1. 5л вода на ден не падам, а пък последното нещо което ще направя е да си правя клизми в банята разбираш ли, писах за разхлабителните лекарства че абсолютно към всички корема ми превиква и спира да действа както трябва няма да изброявам работи които съм взимал щото са много, а пак за супи, супи много не ям течни храни по скоро ям в тава печено в тава пак някакъв тип манджа без значение, другото което е пуснал съм изследвания за хеликобактер пилори някой да е имал тази бактерия в стомаха и след това като е излекувал да каже поне дали му се е оправил корема от подуване, газове запеци такива мнения дайте... А не яж манджи, взимай английска сол и нещо от сорта от тази сол единствено може да докарам електро дисбаланс в тялото и после липса на минерали магнезий и тема подобни... Фибри ВСЕКИ ДЕН приемам хора на прах мрах разбираш и няма баце нищо не става...

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 7ac2ae043b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Консумирай банани, сливи, плодови пюрета, зехтин.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 92117271a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Въпрос на хранене най-вероятно. Кажи какво ядеш примерно сутрин-обед-вечер и колко. Няма как да ядеш полу течни неща или боб/леща/грах, да добавяш сушени кайсии/сливи/круши и сок от круши/сливи и пак да имаш запек.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 654d4d2a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Може да имаш проблем с глутена и лактозата, пробвай да не ядеш хляб, тестени и млечни. Може да си направиш тест за хранителна непоносимост, само за основните храни поне, но май не е много евтин. И поне един литър вода повече на ден.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: eb56a1752b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 11 Авторе, човешкото тяло има нужда от 35мл вода на всеки килограм телесно тегло за да функционира нормално, тоест 72 кг човек трябва да пие 2, 5 литра вода дневно, също задължително трябва да приема 1 гр йодирана сол на всеки 10 кг или 70 кг човек трябва да приема средно 7 гр йодирана сол всеки ден, което е една препълнена чаена лъжичка. Когато човек не яде сол в тялото липсват хлориди, без хлориди, тялото не може да произведе солна киселина, стомашните сокове са слаби, следователно няма добро храносмилане, от там много газове подувания запек

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 89b6111cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами явно не искаш да си промениш хранителните навици, а само да глътнеш някое хапче. Дори не опитваш и казваш че няма резултат...
Пробвай с мюслито, както писах по-горе. Не е кой знае какво. Не го правя на каша, не е гадно. Фибри на прах... Не знам.
Какво стана с хеликобактер? Това не е ли за стомаха? Надявам се правиш разлика между стомах и черва... Дихателен тест ли прави или нещо друго?

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 0e0fb33487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много водаа, ама много вода, мюзли/овес, бадеми и растителна храна основно. Само внимавай с калориите. И спорт, джогинг, разходки. Успех.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 0d47d512bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Пише автора: теста за хеликобактер пилори излезна положителен, до колкото съм питал познати са го лекували в продължение на 4месеца със антибиотици, но обаче до колкото четох за тази бактерия немога да намеря сходно с този проблем където го имам свързано със запека, някой който да я излекувал бактерията да даде мнения тука какви проблеми е имал преди това да си направя някакъв извод то вярно че стомах и черва са две различни работи ама всичко първо тръгва от стомаха и слиза в червата дали е възможно ако я излекувам напълно бактерията да ми се възобнови чревната флора и да ми заработи корема както трябва, белкем да разтоварвам като самосвал??

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 654d4d2a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Наличието на хелиобактер пилори няма общо със запека. Лекуваш бактерията в стомаха, а за запека променяш начина на хранене и особено на пиене на вода. Успех!

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 054546c51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей!
Пише ти човек, който 40 години живо страдаше от хроничен запек, знам за какво говориш. Откъм 5 годинки та до 40-тата ми година нямах седмица в живота ми, в която да съм имал редовно изхождане.

Запекът съвсем не е шега работа, мнозина го пренебрегват, но това си е сериозно заболяване, което трови и съсипва целия организъм.

Какво ли не е изпробвала майка ми - то сливи, та топла вода на гладно, та масаж на корема и в крайна сметка само клизма помагаше, защото не ходех по цяла седмица по голяма нужда, дори цапах долното си бельо. Голяма мъка беше и за мен, и за нея!

Като пораснах и заживях сам, се оправях криво-ляво, къде с разхлабващи храни, къде с билкови чайове, но всичко, както казваш, бе временно.

Какво ли не съм опитвал през годините - та билкови формули, та упражнения, та пробиотици, та разхлабителни храни, но така и не постигнах редовен стомах.

В крайна сметка с напредването на възрастта нещата започнаха да се влошават, изчезнаха дори позивите за дефекация, а запекът ставаше все по-упорит и вече дори чайовете и дуфалак не помагаха. Трябваше да направя нещо.

Изчетох доста неща, отбрах това, което тялото ми диктуваше.

Първото нещо, което сторих бе генерално да сменя позата за дефекация. Хората пренебрегват това, но нашето тяло е анатомично създадено да изпразва дебелото черво в клекнала поза, с бедра подпиращи и притискащи дебелото черво. Това е единствената правилна поза, която улеснява максимално изхождането, няма да навлизам в подробности има един сайт, изчети го! http://squat. beinsa. info/

Второто нещо, което разбрах е, че тялото иска ритъм, режим. ТОВА Е НАЙ-ВАЖНАТГА ЧАСТ!!!
Започнах да си отделям сутрин време за създаване на ритъм. В 8 часа изпивах голяма чаша топла мека вода (не хлорирана и не варовита), след което правех простички йогийски упражнения, нещо като тези https://www. youtube. com/watch? v=xTjKuAU0ZI0 за да раздвижа червата.
После отивах и кляках в тоалетната известно време. Дори нищо да не се случваше, така давах сигнал на тялото, че съм готов за елиминиране. Можеш в началото докато още създаваш навик за тялото, преди да влезеш в тоалетната, да раздвижиш червата с глицеринова свещичка за запек (май Изилакс се казваха). Така изграждаш режим на изхождане. После свещичките няма да са ти нужни.

След като спазвах този режим 10-на дена, забелязах, че като станеше около 8. 30 часа червата сами се раздвижваха и скоро започнах да усещам и позив горе-долу по едно и също време - тялото разбра, че по това време на деня се изхвърлят отпадъците. Скоро бе нужна само чаша вода сутрин за да ми се доходи до тоалетна, без да правя повече упражнения.

Затова - режимът е много важен! Ако ти е по-удобно вечер, тогава създай навика тялото ти да елиминира вечер.

Сега просто изпивам чаша вода сутрин и сядам пред компютъра да прочета какво ново има по нета, без да се движа, докато ми се доходи до тоалетна. Забелязал съм, че ако тръгна да върша други неща и се движа, не се получава.

Третото нещо, разбира се, е направих корекции в храненето. Още от дете знаех, че белият хляб и въобще тестените неща ме запичат. Затова го намалих до минимум, а в диетата добавих животинска мазнина, като сланина (макар да бях вегетарианец) за смазване на червата. Плодове, разбира се, но само тези, които твоето тяло иска.

Четвъртото нещо е че не оставях да се получи запичане. Ако не съм ходил повече от 2 дена ползвах глицеринова свещичка, в краен случай - клизма. Но не оставях да се стига до запек, както преди.

Сега, 4 години по-късно, мога да кажа, че нещата са много по-добре - запичане се получава само ако наистина не внимавам с храната или се обезводня в жегите през лятото. Но от мен да знаеш - храненето не е толкова от значение, колкото това да слушаш тялото си и да следваш режима си.

Ще ми се някой да ми беше казал тези неща преди 30 години!

Пожелавам ти успех, дано съветите ми ти свършат работа. Но от мен да знаеш

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 996aaaa89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторе, прочетох ти историята и двата ти коментара 11 и 18, но никъде не прочетох на колко си години. Прочетох и всички коментари и не съм доволен от доста съвети които са ти дали коментаторите. Слушай и чети внимателно това което ще ти кажа. Аз съм възрастен мъж и живея в Щатите. Когато бях млад аз също имах проблеми със запека. Но причината за това било, че аз ядях много приготвени десерти и всички лесни за ядене храни. И развих запек и по 5, 6 дни не бях ходил по голяма нужда в тоалетната. Това беше ужас. Някои хора ми препоръчаха да прочета две списания, заглавието на едното беше "Let, s live", a на другото заглавието съм забравил. Та в тези списания се говореше за жива здравословна храна. Какво значи жива, ами това са всички пресни плодове и зеленчуци. Също всички сурови ядки и семена като тиквени семки, слънчогледови семки и т. н. Ям сирене, кашкавал, варени яйца, а ако можеш да ги ядеш сурови още по-добре. Аз съм вегетарианец от много години и никакви запеци нямам, дори ще ви кажа, че някой ден дори два пъти ходя до тоалетната. Не се очудвайте, суровите плодове, зеленчуци и суровите ядки правят това възможно. Говоря за бадеми, фастъци, орехи, кашу, бразилски ядки и т. н. Аз ям само типов пълнозърнест хляб, никакъв бял хляб. Ако някой път ми се дояде боб, леща или лахут, да тях трябва да сваря, но това се случва рядко. Единствената животинска храна която 2, 3 пъти на месец си позволявам това е Сьомга и никакво друго месо. Недейте забравя, че и Исус Христос е давал на своите ученици да ядът риба.
Искам да ви кажа, че хората са жертва на вкуса на храната, те не се интересуват от хранителните качества. Често виждам хора да купуват бял хляб и като ги попитам защо купуват този хляб те ми отговарят, хмммм много е вкусен. А като прочетеш съдържанието на този хляб написано върху пакета ще видиш от 50 до 100 съставни части, производителите го правят вкусен и да не се разваля, но хората не обръщат внимание на този факт. Да бъдеш вегетарианец не е трудно, просто отначало трябва да проявиш малко воля. Но ако искаш да си здравословен като мен трябва да смениш диетата и да станеш РОБ на вегетарианска сурова храна.

Ще ви дам един пример с един българин който живееше в САЩ и преподаваше математика в едно училище. Оплакваше ми се, че има много лош запек и че след 5, 6 дни когато иде в тоалетната лайното му излизало като кюфте с много голяма болка. Дадох му същия съвет, който описвам и тук на вас, но той не обърна никакво внимание. След няколко месеца чух, че умрял в болница. Математик, но от здравословно хранене не разбира. Много жалко.

Авторе, отново се обръщам към теб. Не си каза възрастта, но аз мисля, че си млад. Ако не искаш да страдаш от болезнени и вредни запеци смени диетата си към сурова зеленчукова, плодова и всякакви видове ядки и семена, кисело мляко, сирене, яйца и ще видиш как запека ти ще изчезне. Дано решиш да направиш промяна в начина ти на хранене. Късмет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker