Психичното здраве на кучкарите и бездетните събирачи на животни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121571)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18624)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психичното здраве на кучкарите и бездетните събирачи на животни
преди: 5 месеца, 12 дни, прочетена 1649 пъти
Защо в България се навъдиха толкова хора, които събират какви ли не животни? Защо във всеки блок има поне 15 лаещи кучета и стана норма да се гледат и да бъдат част от семейството? Защо тези, които не могат или не искат да имат деца се вкопчват в кучето и започват да го гледат като дете - да го хранят с помии по 50 лева, да му обличат якета, да му слагат обувки и качулка. Да ги возят в количка? Хората реагират остро, когато им кажеш, че в заведение и магазин не могат да влязат с кучето, било им дете и разни такива умопобъркани приказки…. Как стигнахме до там, че на голяма част от местата да е пълно с кучета, улиците да са заринати с лайна, в парка да вони от километри, да няма къде да си пуснеш децата на разходка свободно без да делиш място с кучета. Дори на площадките се опитвах да ги водят, нагли са като им направиш забележка, а всичко е облепено със стикери без кучета. Всички междублокови пространства са опикани, ъглите на всички сгради също. Вонята е нетърпима, лаят също. Кк се справяте с кучкарите и мизерията им? Как отговаряте на психично болните, че кучето им не е дете и няма място при малки деца? В София е нещо страшно, няма места почти без песове. Как е в по-малките градове още ли висят на вериги отвън и спят в къщичка? Гледат ли кучета в блоковете и има ли такава епидемия от луди?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 7eaf1d7843
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Айде, още един дето така добре си е наредил неговия живот, че почнал и чуждите да нарежда. Я си гледай в собствената паничка и не се пъни да съдиш другите: всеки има правото да живее, както намира за добре!

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: a54155b059
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ами прав си авторе, хората се побъркаха. И междудругото съм забелязал, че питбулите са все повече и повече. Доста е интересно как от 200 породи всички си избират точно тази която има най-висок брой на убити/обезобразени стопани, деца, други кучета и т. н. Няма психолози вече да излязат по телевизиите да обяснят как така се събудихме една сутрин заобиколени от пълни откачалки, но това е... Ще траем. Стават все повече и все повече. Ако трябва да бъдем честни на децата няма какво бъдеще да им дадем в тази кочина. Или емиграция или въобще да не ги правим тези деца, че ме е страх да си помисля какви инвидиви ще се разхождат след 20-30 години като родителите са им толкова зле.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 443b0abf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз съм един от описаните от теб хора, авторе. Като цяло ми е през оная работа дали някой ме мисли за луд или не.
Винаги събирам изпражненията на кучето си, не му давам да пикае по входове. Не го водя по детски площадки, забранено е и не е редно. Не влизам с него на места, забранени за животни. Дори и да не ми харесва, в частен обект те решават кого да допуснат. Плащам му данък и входна такса.
В паркове и междублокови пространства го водя. Това са споделени пространства и кучето ми има право да бъде там колито аз, ти и децата. Има си закони и наредби. Държа го на каишка или го пускам далеч от хора.
В квартала ми повечето хора го обичат, децата му се радват и играят с него. Можеш да со сигурен, че няма да си изгоня кучето на улицата, понеже на теб не то харесва. И мен много неща ме дразнят - шум, пушещи коли, но търпя, трябва да се търпим.
Не се заяждай с кучкарите, няма да спечелиш нищо. Един кто теб се опита да ми прави проблеми. Даже на бой налетя, опитах да го усмиря. Тогава заплаши кучето ми. В резултат приключи с оток на окото, счупен нос и натъртвания. И ясно му дадох да разбере, че ако кучето ми пострада, ще го излежа. А не бях удрял човек от ученическите си години.
Нямаше свидетели, разбира се. Но за да защитя кучето си съм готов да ида в затвора.
С приятелката ми още нямаме деца. Искаме и сме говорили, че ще ги учим на любов към животните. Ще растат с куче и котка.
Жив и здрав да си и дано осъзнаеш, че омразата към животни води и към зло с хората.
И ако някога имаш проблем с мен, съветвам те учтиво да ми кажеш какво те притеснява. До сега обикновено съм вземал предвид оплаква ията на околните и сме намирали компромис, с изключение на описания горе случай.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 9167f62c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   Браво за това мнение. Крайно време е да се постави ребром въпросът за кучешката популация и вкученените социопати да бъдат въдворени веднъж завинаги

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: fbe8a9526e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Избързваш със заключенията. Причината мнозинството от хората да предпочитат да имат куче пред това да имат дете е, защото средата в България не позволява отглеждане и нормално развитие на дете. В училищата няма никакъв контрол, държавата липсва и никой не иска детето му да бъде вкарано на конвейрът с пагубното влияние и израждащото възпитание от боклуци и наркотрафиканти върху него и от детето му да стане наркоман или морална развалина в следствие на средата в която се намира извън дома му. Единици са децата които се разминават с това. Единици. Кой нормален човек ще си прати детето там? Ето защо хората предпочитат да имат кучета вместо деца. И е точно обратното, за среда и реалност каквато е българската по-скоро психично болни са тия които имат деца вместо кучета. А затова са виновни липсващата държава, полиция и прокуратура, а те са липсващи защото за това са виновни именно самите българи с примиримостта им и пасивността им. В парламента партиите се карат кой да открадне по-голячо парче от парите на българите и го казват открито пред очите на българина, а реакция от народа никаква. Може би така трябва да бъде. Може би трябва да изчезне този народ. Просто не става в никакво отношение, както политиците и управниците така и масата от хората. По отношение на замърсяването от кучетата по улиците съм единствено съгласен с темата. Затова аз си возя петел в детска количка, за да не се изхожда по улиците, тъй като е много гнусно човек да върви и да попада на такива неща. В ресторната като му подам в количката купата със салатата я омита за 2 минути.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 0b2409df08
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Казано е отдавна - кучкарите са различна порода хора. Наистина не са уравновесени във мнението си за животното. Редовно се виждат пуснати свободно кучета със сериозни размери, и ако попиташ собственика защо го позволява отговора е че "той/тя само си играят". Очевидно глупака не си дава сметка, че аз не мога да знам дали кучето идващо към мен и детето ми/жена ми само си играе и не мога да вярвам, че всяко, което срещам само ще си играе. То е животно и не може да носи отговорност, затова трябва да я носи човека, който го притежава. И тази отговорност е да е на каишка и под контрола на собственика си. Защото идиота няма да може да го спре, ако 1. има котка 2. има друго куче 3. врейки се в краката ни го настъпим 4. дете, което не разбора опасността го оскубе или му бръкне в окото и хиляда други сценарии, които ако забелязахте от списъка, не са неща, които се случват веднъж на 30 години.

Ама на психично болния кучкар тези всичките опасности са му по-малко важни от "правата" на кучето му. Как съм щял да се чувствам аз цял живот вътре или на каишка. Животното ти НЯМА права. Хората имат права и едно от тях е лична неприкосновеност. Кучкаря решава, че кучето му било "детенце", "равноправно" и какви ли още не щуротии. Ама нямаш правото да решаваш. Или живееш по правилата на обществото или хващай гората и си живей на нивата на майната си където "детенцето" ти да си тича и да си е свободно без да е опасност за околните. Схванете вече, че никой не ви иска - обществото ви отхвърля и всички искат да се махнете от нас, защото не може да се разчита на вас. Отговорността, която се очаква да можете да я носите, си личи, че не можете да я носите - забелязвате ли, че това е дефиниращото качество и на психично болните, приети в клиника? Че не могат да носят стандартната човешка отговорност и да пазят останалите от опасностите, които могат да представляват те или притежанията им? Странна прилика, а?

Кучетата не са ви деца и факта, че никой не ви иска и няма да направи семейство с вас или да ви направи деца, не значи, че трябва да ползвате животните като някакви извратени заместители на болезнената си нужда. Като серийните убийци, които отвличат хора, за да инсценират рождени дни, понеже в детството, никой не е ходил на рождените им дни и тази липса я изразяват насилвайки хора да присъстват.

Да имаш отклонено от реалността виждане за света, например, че кучето ти е дете и не е опасно или че може да носи собствена отговорност и да не нарани никой, защото някак си разбира, ч е не е правилно, е дефиницията на психоза.

През живота си ще срещнете хиляди кучета. Няма как да се доверите на преценката на нестабилните им собственици, че всяко едно ще е безопасно. Дори добронамерени, кучетата могат да бъдат опасност при определени обстоятелства, някои от които изброих по-горе. Просто не могат да се контролират и затова се разчита на собствениците им да ги контролират, но за жалост те масово са неадекватни. Често това е заради факта, че са взели кучето не с отговорно разбиране какви задължения намеква това, а по причини от рода на самота, скука или защото приятелите/семейството/съседите си били взели и изглежда "яко".

Огромен процент от кучкарите не са психически стабилни и отговорни хора и съм силно ЗА всякакви законови мерки за затягане на контрола над кучетата по улиците, както бездомните, така и тези, които са собственост на някой и умопомрачителни глоби за водене без повод И намордник И документи за здравен статус на животното приспиване без апел за всеки инцидент със нападение. С радост бих плащал под формата на данъци за финансиране на такава промяна.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: c0edd3fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Да и най-дразнещо че не дават път по улиците на майки с колички или майки с малки деца, а въпросните трябва да чакат накъде нашийника с кучето ще се тутка. Доказано е, че това са психологически дефицити. И тези хора са огромни егоисти и навсякъде тръбят, че кучето им е по-лошо от живота на човек, защото хората били гадни. Ами не е нормално.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 8bfd56a3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Със съгурност е много, много далеч от нормата...

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 3287d25784
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   А вие подобни биологични единици знаете ли, че най-тежките психопати са започвали с убииства на животни и омразата към тях? М? ! Ясно, е че няма как да ви се обясни на вас какво ви е сбъркано ама малко от малко може да навържете 2 и 2. ;) На такива биологични единици (най-неразвития умствено и емоционално организъм, т. е просто жив организъм) обикновено лее злоба и непоносимост към всичко заобикалящо го, всичко им пречи и винаги те са на върха. Дори и днане забелязват, че техния връх е някъде из микроорганизмите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 4be57dad29
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Надявам се модераторите да не го сметнат за обида, но си голям мрънкалник, авторе, ще ме прощаваш. Гледай си твоя живот. Ако искат да имат кучета и ги възприемат за част от семейството, то това си е лично тяхна работа! На теб някой непознат държи ли ти сметка за нещо? Не.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 71190b66b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   До : Номер 2
И аз имам питбул. Душичка е. Котки я бият :д
А вие как възпитавате децата си?
Като масата хора, които като видят куче на улицата, държейки за ръка детето си, изрича известната реплика : “ куче. Внимавай. Ще те ухапе. ”
И не можете да научите близките си, децата си и приятелите си как да се държи адекватно в присъствието на животно?

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 71190b66b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

13.   В заключение ще кажа, моето куче е по-чисто, по-умно, по-обичано, по-възпитано, по-добре хранено, с по-качествени дрехи обличано, повече пътувало, повече пъти виждало морето, повече пъти ходило на планина, повече пъти посещавало пещери, културни събития, ресторанти и хотели, от 90% от децата ви. Ако вие полагахте толкова грижи за децата си, които имате, защото искате, колкото нас, стопаните на кучета, може би, само може би, светът би бил по-добро място.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: a29c5cab2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Подражание, малоумие. Такива фактори. "Всички имат куче" - дай и аз да имам да съм "като хората".

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: ade623f0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Имам две биологични деца, имам и на 4 лапи, какъв ти е проблема?
Обърни се към кметствата, кажи им да не прибират в джобовете си парите, предназначени а почистване.
И не слагай всички в едно, не бъди толкова плиткоумен или поне не настоява да го показваш. И на мен ми е писнало от същества на два крака, с две мозъчни клетки, ама на...

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: b1ff401c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Авторът е доста директен и циничен, но аз напълно го разбирам. Аз съм човек, който винаги е обичал животните. Като дете два пъти съм имал котка и веднъж куче. Винаги ми е жал за тях и е много лошо, че държавата ни допуска толкова много бездомничета да страдат по улиците. Но нека се върнем на темата за така наречените кучкари. Да и аз съм забелязал, че една огромна част от тях са изключително конфликтни, заядливи и озлобени хора. Не знам защо, нямам обяснение. Същите тези никога не биха подали залче хляб на улично куче или коте, но напротив, ако имат някаква едра порода куче биха го насъскали срещу някое бездомно. Същите тези често влизат в конфликти и с подобни на тях. Живял съм за дълги периоди от време в Англия, Дания и Швеция. Това са едни от най-либералните и толерантни общества. Там, ако нараниш животно ще бъдеш съден. Но дори и там никой не си позволява произволно да си развежда кучето, където му падне, а какво остава да не почисти след него.... Отделно, че такава огромна концентрация и брой на кучета просто няма. Не са проблем кучетата. Нито котките, нито хамстери, папагали и каквото щете. Това са животинки, било то малки или големи. Проблемът е от така наречените "кучкари", които използват кучетата си за да създават конфликти, мизерии и поразии. Наистина нямам обяснение, защо е така. Вероятно нещо им липсва на тези хора.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: ec2417c62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

18.   От София съм и куче-манията наистина взема страшни размери. По-зле е от наркоманията в момента.

Няма как да им обясниш на такива хора каквото и да било, защото тяхната ценностна система е обърната наопаки. Такива масово ако видят човек да рови в кофите или да е паднал на земята "заслужава си го/да е работил/да е учил на времето", в същото време гледат не по едно, а по няколко кучета и харчат грешни пари за тях.

Не се бъзикам, в квартала ми познавам поне няколко човека с по 3-4 кучета! После българите били бедни - да бе, вижте цените на кучешката храна, вижте цените на ветеринарен лекар, а Хора УМИРАТ без лечение, но явно кучето има повече права от човека...

Луда работа е това.

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 924604ca44
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Автор е, прав си! Но Проблемът е много по-сериозен, отколкото изглежда. Нараства броя на ненормалниците с всеки изминал ден. Такива, които не зачитат чуждите права, не спазват правила и са потенциални убийци дори.
Между другото аз съм от тези, които нямат деца. Обичам животни, . Но не бих заменила дете с животно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: acf1695a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Отваряш болна тема, това е като да кажеш на тревоман, че има проблем. Няма лошо в кучетата, но наистина ги измъчват тези, които ги държат в затворено пространство като апартамент.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 0cd667cb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Нямам проблем с животните, даже аз самият имам котка. Но хората, описани от автора, са наистина дразнещи. Тяхното състояние граничи с шизофрения.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: ba571f1076
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Да, сутрин е пълно с кучкари в градинките и наистина е смешно. Винаги съм обичал животни и съм чел за тях, ама прекалено много хора започнаха да се превъзнасят и това се забелязва. Отивам сутринта за работа с колелото, минавам няколко крачки и някакво куче почва да ме джавка и да ми скача, а тъпата му стопанка седи и се усмихва и вика, , Недей да се закачаш" и грам не се притеснява, че бързам за работа. У всички тия кампании да строят колиби и да завиват кучета с юргани.. и май някой се опитва да отклонява хората от сериозните теми. Щом почнеш да говориш срещу кучкарите, ти си лош човек! Ограничените им опорни точки.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: c5cbfb520e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Мен повече ме притеснява психичното здраве на безделниците, които имат твърде много свободно време, което вместо да оползотворят създавайки нещо полезно, пропиляват в клюки и даване на акъл на останалите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 7e8d6d89c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   И аз обичам животните, но също като теб подобни неща ми идват в повече. Преди 2 г. станах свидетел как жена беше пуснала без повод двете си кучета на детска площадка а когато един от бащите и направи забележка, едва ли не тръгна да му казва, че той трябва да държи децата си до него на каишка, за да може животните и да си играят необезпокоявани. Само, че след човекът и напомни, че детските площадки са за децата, а за кучетата има други бързо бързо стана и си тръгна с подвита опашка. Една колежка също почна да ми говори колко скъпо удоволствие били децата, скоро навърши 33, но за някои неща не е пораснала. Половин месец занимаваше целия офис как очаквала скъпото и чихуахуа да забременее, сигурно за дете или внуче нямаше да се вълнува толкова много. По ТЛС преди време гледах за жена обсебена до такава степен от домашните си любимци плъхове, че беше пред развод с мъжа си и беше промила и на сина им мозъка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 5b8fe9e264
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   От номер 4.
Първо, колкото и да ме дразнят такива като автора, наистина има проблеми, които трябва да адресираме. Няколко:
- Липсата на хигиена - някои стопани не си събират след кучетата. Един на петима да е и то става тоалетна.
- пуснати големи кучета да тичат безконтролно. Дори и да не са агресивни, някои хора просто се страхуват.
- отглеждане на породи, за които човек просто не е подготвен. Горе стана дума за питбулите. За да се грижи човек за такова животно, трябват специални познания и много време за работа с него. И аз искам хъски, но си взех пинчер просто защото нямам време да обучавам подобен звяр и може да създам опасност.
- Има домашни кучета, наранили хора и други животни.
Не бива да игнорираме тези проблеми. Аз лично говоря с други кучкари и им правя забележка, ако кучетата им серат в квартала и не си чистят. Някои се засрамват и си вземат бележка, други не. Не знам какво е решението, нямам всички отговори. Най-общо нормални адекватни правила и спазването им. Например зони само за деца(детски площадки) и такива споделени, където децата могат да играят с кучета(паркове, полянки). Но няма как да искате забрана на отглеждането на кучета, понеже ви пречели. И ПТП-та стават, колите замърсяват, много хора загиват от катастрофи, пияни шофьори има, но няма как без коли. Нали се сещате, че колкото и да се карате с хората, никой няма да си изхвърли кучето? Говорете с хората, когато има проблем. Поне понякога има начин да се разберете. Една крива съседка ми мрънкаше, че кучето ми с лая си ѝ събужда бебето. Куче е, какво да го правя. Но все пак се поинтересувах кога детето спи и гледам да избирам подходящо време. Или му слагам намордник докато се отдалечим от прозорците ѝ (много е смешно на пинчер).
А на притесняващите се за психичното здраве, да вземат да се образовт малко. Кучето е опитомено преди повече от 30 000 години. Това е ерата на ловците и събирачите. Преди още да бъде открито земеделието, преди да има ферми, преди одомошаването на животните. Тоест не е било, за да пази стадото и фермата. Природата е създала симбиозата между нашите два вида по една или друга причина. А ефектите от общуване с куче са доказани от науката - повишено ниво на окситоцин, помага срещу депресия, спомага за социализация. Вземането на куче доказано помага при лечение на зависимостки като алкохолизъм, хазартно пристрастяване, наркомания. Доказани са положителните ефекти за едно дете, което расте с куче - стават по-отговорни, по-социални, с по-високо самочувствие. Няма нужда да изброявам цялата помощ, която ни оказват при пазене на стада, при водене на слепи хора, при спасяване на затрупани под руини и снежни преспи, в полицейската работа. Говорим за симбиоза на десетки хиляди години.
Който се притеснява от алергии, бактерии, че внасяло прах - ОК, да не си взема. Баба ми не обича кучета и затова когато я посещавам, не го водя със себе си. Но не ни съдете, няма да спрем да гледаме животни заради някоя мрънкаща лелка като автора. Най-много да се изпокараме.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 6562c0fd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   А за психичното състояние на хората решаващи да имат деца, защото "така трябва"??? За тези, които учат децата си да малтретират и истезават животни. Имаше случай един изрод, който даваше на детето си пушка, за да стреля по котки. Имаше случай малки изродчета да хващат и горят котенцата пред блока. Имаше случай малки изродчета да хвърлят котенца през прозорците на входа, да ги хвърлят пред преминаващи влакове, да ги давят... За психичното състояние на тези изроди да кажете нещо, госпожо??? Тия същите изродчета в по-горните класове ходят с ножове и решават проблемите си с насилие. Най-вероятно по същия начин учите децата си, че животните са мръсни, трябва да се ритат, за да не приближават 'чистия" човек? А вашите, деца, които използват дърветата по улиците за тоалетна? Десетки пъти съм виждала майки и баби да се гъзят докато чаветата ходят по малка или голяма нужда. Познайте дали чистят след себе си. Толкова е нелепо точно в момента, когато се разбра че децата в България са едни от най-тъпите в света вие да излизате с такава тема. Хора, които не могат за едно дете да се погрижат тръгнали да дават акъл как да живеят другите. Не знам дали го осъзнавате, но тази оценка на децата всъщност е оценка на родителите. Тъпи деца отглеждани от тъпи родители. Вместо да си посипете главите с пепел вие продължавате да гледате в чуждата паница.
Един ден ако имам дете винаги ще имаме домашен любимец и ще го уча да обича всички животни. За да не стане като вас и себеподобните ви.
ж, 25

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: fab3c34760
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Нищо против хората които гледат кучета, но има такива които са фанатизирани кучкари и едва ли не поставят живота на кучето пред този на човека. Само да се скараш на някое куче или да го подгониш, започват да те нападат и да те изкарват някакъв изрод който се кара или гони горкото куче. Дори куче да ухапе дете такива хора обвиняват самото дете, че не е възпитано например. Във Фейсбук групите постоянно се публикуват кучета които се разкарват сами по улиците. Веднъж си направих майтап и реших да напиша коментар под публикация в която казват, че кучето притеснява хората и аз написах “като ви притеснява го изгонете или го целете с камъни” и получих гневни реакции. Против съм насилието над животни, но понякога се налага да използваш някакви средства като камъни или пръчка да изгониш някое куче когато те подгони и те лае защото понякога могат да бъдат опасни за нас и да ни наранят.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: c0edd3fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   13, ти не си наред. Не знаеш кой как си облича децата, колко пътува и т. н. Да се настройваш срещу хора с деца, в контекст, че твоето куче било пътувало повече и прочие, е направо смешно. Колкото и да го обичаш съществува една йерархия: живот на човек стои над този на живот на едно куче. А който мисли, че не е така, просто не е наред с главата. Ако седи срещу вас дете и куче повечето кучкари биха спасили кучето. И там е проблемът им. Вече изкривяване в главата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: a3929ec9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Аз обичам животните. Имала съм котки и купета и в момента имам куче, което си стои в двора и не излиза на улуцата. Къпя го, почиствам му след тоалетна, но си е в двора и не пречи на никой. Направили сме му три къщи, не една.
В града обапе е проблемно... Излизам от блока и на тротоара изпражнения от кучета постояна. Съседката храни 15 улипни котки и улицата е осеяна с котешка храна.. Отида да седна в парка, то смърди. Хората събират акото на кучетата, но те и пикат. Всеки води по 2-3 кучета и пикат навсякъде. Как да ти е приятно в парка или да седнеш на тревата или да играеш с топка. Извеждат куче от входа на един блок и на дълъг повод, за малко да ме ухапе, като се спусна. Стопанина вместо да го дръпне, не направи нищо. Просто не става. Всяко семейство по 2-3 кучета и е пълно с улични котки. Обичам ги много, но ми идва в повече. В центъра на площада минаваш и всяко дърво опикано и мирише.... Знам ли нещо трябва да се измисли. По принцип в града е трудно с животните.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: a29c5cab2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Аз едно не мога да разбера - маса случаи има на кучета убили човек или нахапали го почти до смърт. И случката се коментира, но кучетата видиш ли били в приют и МИСЛЯТ какво да ги правят. Що за абсурдно малоумие? Щом има смъртен случай или тежки наранявания, кучетата веднага се убиват. Дали ще ги "приспиват" или ще ги застрелят с ловджийска пушка са технически подробности. Но да се държат живи и да се мисли какво да ги правят е проява на пълна ненормалност. След 20г току виж се води дело и кучето-убиец има адвокат, който да го брани.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7f8b8b5f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Господине/госпожо, по-голяма смрад от градския транспорт и Централна гара в София няма, но уви миризмата в подлезите не е от кучешка урина. Кучетата също така не си изхвърлят боклуците където им падне, не си спират колите на тротоара, така че да се принуждаваш да ходиш по платното. Кучетата не се качват пияни зад волана и не убиват деца, които пресичат на пешеходна. Кучетата са бездомни и може би Ви дразнят или притесняват, но не по тяхно желание. Виновни сме само и единствено ние хората. Защото това са животни, не бъдете изненадани като животното се държи като такова, дразнете се на хората, които са повече животни и от тях. А доколкото кой си облича кучето не виждам това по какъв начин Ви касае лично, явно си нямате друга работа и сте изключително дребнава личност.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7e8d6d89c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Съгласна съм с теб номер 33, спомням си как преди 5 г. зоофанатиците тръгнаха в защита на питбул разкъсал дете на 3 г. Кучето убиец си продължи живота детето изгни в земята. В друга държава веднага щеше да бъде приспано а собственикът осъден или поне глобен. В една група същите тези защитници кълняха майка с две малки деца нападнати от глутница, че си го заслужавали и, че са предизвикали горките кученца. За мен това не са нормални хора болестно състояние е да желаеш смъртта на дете заради животни. Гадно е, че има бездомни животни на улицата ама ако тези хора наистина ги беше грижа за кучетата щяха да си приберат от улицата поне едно от тях. Преди 3 г. две дами от столичен квартал ореваха всички социални мрежи как кучето пред блока им изчезнало дори Нова Тв, а когато 5 г. дете и баща му изчезнаха и половин година по -късно ги намериха удавени в язовир случаят се забрави за две седмици. Питам се дали историята нямаше да се развие по друг начин ако имаше същата вълна от съпричастност за детето каквато и за кучето? Същите дами, които твърдяха, че много им е мъчно за купето и за другарчето му по съдба всъщност им е отнело 10 г. да осъзнаят, че мястото на тези животни не е пред входа на блока и да намерят дом. За мен това не е истинска обич към тях ако наистина го обичаха щяха да ги осиновят по -рано вместо да им подхвърлят остатъците от манджите си твърдейки, че се грижат за тях и да купуват за децата си породисти кучета. Същите тези защитници никакви го нямаше когато неправомерно избиха стадата на хората в Странджа, делфините по морския бряг и когато един луд остави на произвола на съдбата посред зима конете си в Осоговската планина.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 1af760b760
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Н 33, ще се съглася с теб веднага щом същите закони се прилагат за хора!

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 4428e06500
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Авторе, аз имам дете и куче и преди разни хора мразещи животнине да ми скочите, че съм лошо майка защото позволявам на детето и кучето да си играят, ще ви кажа, че никога не бих лишила дъщеря си от най-добрата й приятелка!
Преди да родя имах само кученцето и да, на моменти се отнасях с нея като с бебе. Не съм я возила в количка, но редовно зимата я обличам в дрешки, защото е от дребна порода и има опасност да настине. Е, по-добре с дрешка, отколкото да търча при ветеринарна. Защото, куче или не, е живо същество и няма да я оставя болна или гладна! Пък вие си мислете каквото искате.
В парка ходим заедно и съответно понякога сме на детската площадка за да може дъщеря ми да се люлее, катери и да прави пясъчни замъци. Тогава кученцето е на каишка и не му разрешавам да ходи при децата. Не, че 5 кг пухкава топчица ще им направи нещо, но все пак. А и внимавам да не си върши физиологичните нужди там. После е неин ред да си играе с кученцата на кучешката полянка (в нашия парк има специално заграждение), тогава пък внимавам дъщеря ми да не притеснява другите животни, точно защото не я е страх и много иска да иде да ги погали, но не всички кучета обичат непознати деца да ги пипат. След това се прибираме, мием лапичките задължително и след това се отдавамена спокойни занимания (четем приказки, гледаме анимации и т. н. ). Разбира се това е програмата за почивните дни. Когато съм на работа е различно, детето е на градина, а кученцето си спи цял ден и чака да се приберем.
Мисълта ми е, че можеш чудесно да гледаш и бебе и куче в апартамент стига да ги научиш да спазват няколко правила.
Колкото до хората, които нямат деца и гледат кучето си като бебе? А вас какво ви пречи дали е в количка, дали го гушкат и т. н.? Честно казано мен много повече ме дразнят родителите, които оставят децата си да правят бели и да притесняват околните на публични места. Няма начин поне веднъж да не сте били в заведение, в което родителите си говорят спокойно на масата, а децата им тичат наоколо, блъскат се в сервитьорката, крещят около другите хора и т. н. Дори и да заведа кученцето си с мен в близката пицария, първо ще изберем маса на вън, второ ще е вързана и трето ще внимавам да не вдига шум. Често ми се е случило сервитьорката чак накрая да разбере, че има куче! Защото тя си лежи кротичко до стола или под масата и тъй като както казах е малка, хората или не я забелязват или решават, че е плюшена играчка! Е, сега ако имах питбул или доберман, определено нямаше да ида с тях в пицарията. Въпреки, че си е до възпитание, в нашия парк има един бултериер и като го видях без каишка на поляната при другите кучета, изтръпнах. Оказа се, най-лигавото и най-любвеобилното куче. Това, че е от такава порода не значи автоматично, че ще нападне някого.
Така, че кучетата са отражение на стопаните си. Ако си някой татуиран тип, небръснат и гледащ лошо, нормално е да си вземеш и куче от съответната порода и по-лошо да го възпиташ да напада и хора и други животни. И тук съм съгласна, че ако искаш такова куче трябва да имаш къща с двор, а не да го гледаш в 60 квадрата на N етаж и да създаваш проблеми в парка, но 2 кг чихуахуа на кого пречи?

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 0d5308cf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   Коментарите в тоя сайт за пореден път ме убеждават, че всичко дето им се случва на хората в българия си го заслужават. Да ги газят по пешеходни и светофари, да ги ръгат и убиват, да ги спукват от бой по протести. Всичко е заслужено. Даже други път почвам да гоня с колата хора по тротоарите, не съм с куче, значи имам право да ви разметам, щом кучетата са проблема.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 3c0c556e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Номер 27, искам да ми отговориш на въпроса ако СОБСТВЕНОТО ти дете бъде зверски нахапано и разкъсано до смърт от СОБСТВЕНИЯ ти ротвайлер, ти чия страна ще вземеш?? На кучето, или на детето? Като те чета с каква злоба и агресия пишеш за хората и как наричаш децата "изродчета", нищо чудно да избереш първото.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 02f146cae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Номер 37 - такива като теб, които си влачат песовете по площадките, защото били с дете са ми любимки. КУЧЕТА НЯМАТ МЯСТО НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА!!! Малки, големи, смърдящи, недмърдящи, с якета, лаещи или не никога не ги водете и не поставяйте хората в неудобно положение да идват да ви правят забалежки и да се занимават с вас. Извеждай си един път детето и един път песа, никой не е длъжен да се съобразява с вас. А за това че го видиш по ресторанти без коментар. На място с храна кучета не трябва да има, както и в магазини, молове, търговски площи на открито тип пазар. Дръжте си винаги песа на каишка до вас, водете го само в огражденията и не занимавайте другите със себе си. Като си се хванала на хорото да имаш и куче и дете ще излизаш по 10 пъти на ден, а не да си вържеш кучето на пейката и да си дърпат хората децата от него. А вкъщи като искаш го остави да му яде космите, да му пие от водата, да му бърка в храна, че ако искаш и дрехите да му носи. Това са си лично ваши кучкарски извращения!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 4afd0e366c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Вие наистина не сте нормални, какво ви пречат животните не мога да разбера? ! Те не притежават злобата, която вие "хората" притежавате, а още по- жалкото е, че възпитавате и децата си да бъдат такива- злобни, негативни, мрънкащи и хленчещи! Животните никога не биха ни наранили и нагрубили нарочно, не са способни на такива зверства, като вас! Който не обича животните, не обича и хората, съжалявам, но е истина. Гледайте си работата, без да разваляте настроението и да нарушавате спокойствието на околните, киселяци има и то в повече.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 6562c0fd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   27 до 39 А как се нарича същество кефещо се да причинява болка на невинно създание? Не е ли изрод? Кучетата са както ги научиш. Ако ги учиш на агресия ще са агресивни. Ти вероятно си от хората, учещи децата да мразя и да бият беззащитните. Не се изненадвай ако един ден те привикат затова че детето ти е убило човек. Психопатите се учат как да истезават върху животните. След това минават на хората. За щастие всички около мен обожават животните. Това е и критерият ми за хора - мразиш ли животни нямаш място в живота ми, не чакай нищо от мен, пълен игнор. Толкова елементарни същества сте животномразците че не се замисляте за вероятността една жена да има здравословни проблеми и затова няма деца. Затова прехвърля любовта за детето, което никога няма да има към куче или котка. Както казах, децата в България официално са едни от най-тъпите в света, не могат да четат, не могат да смятат. Така че се фокусирайте върху този проблем, не върху чуждия живот.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 0b2409df08
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Аз съм 6 и въпреки, че мнението ми е против повечето кучкари, то е против анти-социалното им държание и нереалистичните мнения за животното им и опасността, която може да представлява. Направи ми впечатление номер 37 като много смислен коментар който е на здраво мислещ човек и пример за стъпил на земята собственик на куче. Ако беше така при останалите, нямаше да водим разговора (Е, пикнята, няма как да се спести, ама нали... поне другото е ок, добра сделка е).
Трудно ми е да вярвам, че номер 40 изказва толкова негативно мнение за другия коментар, при положение, че в 37 има супер много логика, смисъл и внимаване да не пречиш и да не нарушаваш правата на останалите. 40 е пример за сляпа омраза и слагане на всичко под ножа, което не е позицията на останалите от нас, които се изказваме против определени навици или липсата им у притежателите на кучета.

Идиотите, които смятат, че ако коментираш 1 проблем, значи си ок със всички останали неправди или че хората не могат да са престъпници, няма и да им отделям индивидуално внимание - Ако вие имате мозък колкото грахово зърно и можете да имате позиция само по 1 въпрос или смятате, че това тук е някаква война където ние сме отбор "хора" и одобряваме всички човешки постъпки, а съдим кучетата, моля ви - прегледайте се. Пуснете теми за човешки зверства, за политическите си недоволства и с радост ще коментираме там - няма място в тази тема и не става за това въпрос.
И последно за плитките корита - Никъде не казваме, че проблема е дали животното наранява нарочно или със злоба. Проблема е, че има наранявания и има какво да се направи по въпроса. Изобщо не става дума за злина или някакво намерение у животното. Няма да промени позицията ми, ако съм ухапан не от злоба. И отговорността да го предотврати е у собственика и у общината в случая на бездомните. И преди да насочите аргумента срещу правителството пак, се сетете, че общината отдавна щеше да се е справила с бездомните, ако вие, природозащитниците им позволявахте. Ама нали природозащитниците масово не виждат по-далеч от носа си, нищо че спорят по системни, макро въпроси, удължаваме проблема, вместо да го решим веднъж. Ама няма гръбнак за това... Наддава се вой веднага, щото баба ти Пенка и малкия Бобчо от Обеля 17 не могат да живеят без кварталния бълхарник, ама в същото време не го вземат да се грижат на пълен работен ден за него. Лицемерно е, ама няма да се промени, защото и мнението на глупака тежи, колкото смисленото, а тъпото е маса, мислещото са единици.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: edbd876622
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   42, не ми отклонявай въпроса с контравъпрос, ами му отговори! Ако ти имаш малко дете и огромен питбул/ротвайлер/друга едра порода и песът ти изяде собственото дете, кого ще защитиш - песа, или детето??? Отговори на въпроса, не се крий като мишка!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 6562c0fd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   42 до 44 Какво да отговарям на тъпия ти въпрос. Никога не бих учила куче на агресия. Агресивните кучета са резултат на възпитанието на агресивни хора.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 6177fcc24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   До номер 3 не съм автора, но имам проблем с хора като теб. Първо адмирации че почистваш след кучето си, но моя проблем е че в българските градове няма една тревна площ която да е окосена и да мога както в английските паркове да се излегна и да чета книга, камо ли да пуснеш по поляна малко дете да се учи да ходи да пада и да лапа пръсти след това, както го правят в англия. Навсякъде в българските градове е опикано и осрано. Тръгнеш да играеш на топка и тя цопнала в нечие изпръжнение.
Проблем ми е че дори кучето на половината стопани да е на каишка, идвайки срещу мен, по тротоара, казвам дръпни го, стопанина отговяря ма то само да те подуши, ама то не хапе, ама то няма да ти направи нищо, ми не искам да ме души, как да обесня на такива хора, че не искам да имам кучешка слюнка по обувните си, не искам кучешки косми по панталона. Не мразя животните! Мразя несъобразителността на стопаните им. Мразя държаните и общинските служители че не си вършат работата не глобяват достатачно, така че да приучат собствениците на животни да соазват описаните в наредби и закони правила.
Имам апартамент, в нашия вход сме 24 апартамента, 6 са празни никой не живее, от останалите 18 в 7 има куче и никой не плаща нито вход нито данък към община за куче, никой не чисти след кучето си около блока, държат ги затворени по цял ден и вечер като изведът животните те бързат да се изпикат на 1, 5-2 метра от входната врата в дясно, там има дърво, предполагам разбираш за каква миризма става въпрос и същите тия на събранието на входа обвиниха баба на 72г която живее на 1 етаж че заради нея миришело, другите мълчим за да не предизвикваме скандал, но така ни се иска да кажем от какво мирише, че едвам се сдържаме.
Принудих се да се изнеса в най-близкото село, на 8 км от града, на село кучкарите са много по-малко, и хората отдавна са сменили "кучетата пазачи" с камери, а по улиците в селото има много по малко животински фекалии от колкото в панелния квартал в града, макар в селото да има овце и крави, за тях са определени пътеки от кмета къде да минават, за да отидат на паша, така че да не мърсят улиците на селото.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 55447e75e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Обичам животните, имам куче във вилната ми къща, в апартамен не бих гледал! Според мен стопаните са виновни, а не животните, всеки който си вземе животно вкъщи трябва да носи отговорност за него! Трябва да има тежко наказание за изхвърляне на домашен любимец, както и да има някакво ограничение за броя на животните в едно домакинство.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 6562c0fd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   42 до 44 Вместо да се занимавате с глупости фокусирайте енергията си във възпитаване на децата си. Агресията в училищата в много по-голям проблем, ама не ви се говори за това, нали? Невъзпитаните, наглите, необразованите, носещите ножове, пиещи и пушещи деца са много повече от кучетата. Резултат от провалени родители, направили деца само защото така трябва. Психичното здраве на изброените е много по-големият проблем.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: be80baae76
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Напълно подкрепям автора. Много мога да кажа по темата и нищо хубаво и добро за българския кучкар. Българският кучкар е по-лош, тъп и нагъл от което и да е животно. Само кучкарят заплашва живота и здравето на околните с песа, който развежда БЕЗ КАИШКА. А за някои породи си трябва задължително и намордник.

В София съм. Такъв кенеф няма. Ако отидеш в парковете, пълно е с кучета, които са без повод. Има много повече кучета, отколкото ДЕЦА! Само като погледнеш как изглежда българският кучкар, разбираш що за комплексирано, озлобено и противно човече става на въпрос. Само прочетете изказванията по темата от кучкарите. Един бил човек, защото онзи му правил забележка! Ако попаднеш на такъв като мене, смятай че никога няма да стигнеш до българския затвор, защото ще ти издам еднопосочен билет за ония свят, а кучето ти специално ще го изгоря живо в околностите на града.

Колко такива получовеци-полуживотни ми късат нервите до ден днешен. Песове, от най-големите породи са ме лаяли на кръв и сами скачали по няколко пъти, а кучкарят-СТОПАНИН ми разправя как то си играело и даже не идва да го хване. Това се е случвало многократно. Включително от някакви пикли, които си разхождат злобните кучета.

По закон всяко куче над 5 кг. трябва да е на повод, а и с намордник! Всяко! Глобите доколкото знам са между 300 и 1000 лв. Аз почти не виждам куче на повод. Виждам някакви дегенерати, които викат по кучетата си повече и по-силно от пъдарите на село. Тея кучета непрекъснато са ти в краката, непрекъснато лаят и се гонят едни други и то пак в краката ти или близо до тебе, което те принуждава непрекъснато да се оглеждаш. Злобните и нападателни кучета са страшно много. Тука сега ще чуя някакви абсолютно тъпизми от сорта, че кучетата лаяли само злите хора и как подушвали страха. Това може да го твърдят само изключително плоски, невежи и неуки хора, които вярват в някакви суеверия. Имам предостатъчно примери за обратното.

Само преди няколко дена бях свидетел как едно куче уж си играеше с едно случайно минаващи момиче и я захапа за ръката. Няма нужда да давам примери. Толко са много, че всеки сам се е сблъсквал с проблема, наречен "български кучкар".

Аз също съм гледал куче и винаги е било на повод, винаги. Точно както изисква законът.


Общо взето проблемът не е в животните, а в хората. Толкова прост народ като българският няма. Не ще да гледа деца и внуци, ами популацията на кучета и котки надвишава в пъти човешката популация на територията на страната. Много добре зная за какви цени става въпрос за храна, обезпаразитяване и лечение на кучета и котки. В не малко случаи толкова, колкото да гледаш едно малко дете.

Лелички, отчаяни от живота, дребни душици и комплексари са това, застрашаващи живота на околните, неспазващи българското законодателство. Всички такива са длъжници на държавата, за дето не си плащат дължимите глоби, които за съжаление няма кой да им връчи и събере.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker