Търся мнение от медицински работник, сестра, лекар или човек преживял подобна ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121396)
 Любов и изневяра (29757)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Търся мнение от медицински работник, сестра, лекар или човек преживял подобна ситуация
преди: 1 месец, 29 дни, прочетена 575 пъти
Наложи ми се да ида до Бърза помощ заради главоболие, там ме пратиха да ми вземат кръв. Действието се развива в Германия, там една изключително странна сестра с пирсинг на носа и татуйровки по цялото тяло ми взе кръв. Източи за 3 отделни колбички. После не пожела да извади иглата от вената ми и се опита да ми инжектира нещо. Извади някаква бяла тубичка с нещо и се опита да я свърже с иглата във вената ми. Аз я спрях и я попитах, какво е това.. А тя ми каза, че ще ме промие малко с вода. Аз се дръпнах и й казах, че съм дошла само да дам кръв, не да ми бие нещо за което нищо не знам. Тя се ядоса и хвърли колбите ми с кръв в кофата за боклук... каза ми, че след като не давам това, значи е по-добре да си ходя в къщи. Аз излезнах и викнах моя приятел германец да я попита, какво искаше да ми сложи. Казах й също така, да ми върне кръвта. След, като се върнах с него в помещението където беше тя, тя държеше в ръцете си колбички с кръв. Не бях сигурна дали са моити и пак я попитах, тя ме попита, дали ще си ги нося вкъщи... приятелят ми я пита, какво е искала да сложи... после ми каза, че не я е разбрал, защото говорела бързо и използвала някакъв медицински термин. Ужасих се... Ще моля за мнение, ако има разтвор, който чисти иглата, за да няма съсиреци с кръв в нея. Защо ще го прави, когато е във вената ми? Изследванията ми излезнаха и бяха нормални. /ако са били моите/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 29 дни
hash: 583365031c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Определено страдаш от хипохондрия.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 839279ed08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   След вземане на кръв се маха иглата. Съмнявам се да ти слага нещо.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: f6bcabb777
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Много добре си направила, че си я спряла. На запад взимат пари за всичко. По време на Ковида лекарите взимаха страшни пари. За смърт в болница от Ковид болниците получаваха нещо от сорта на 39 000 долара за САЩ. За хоспитализиран поне по 12 000 мисля беше. Направи си сметка дали болниците и докторите не желаеха смъртта на повече хора???

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 6d07802666
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това са малки тубички/флакончета с физиологичен разтвор, може да е с хепарин. С него се промива иглата, или абоката, за да не се образуват съсиреци. Нищо страшно няма.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 89c33de969
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Тя няма право да прави каквото и да е без твоето съгласие. И тази реакция е странна за мед. лице.

Днес и на мен ми взимаха кръв за да ми изследват захарта и липидите. След като свърши ми притисна мястото с памуче, за увери, че е спряло кървенето, отгоре сложи лепенка и това беше... Понеже ми правят изследвания на кръвта на 6 месеца, никога не е било по-различно.

Каква е тази бяла тубичка, с чието съдържание да ти чисти нещо си в кръвта? И защо се е разфукала и ти е хвърлила шишета та в кофата.
Направи оплакване и говорете с шефа на практиката.

Ти защо не направи оплакване, за да ти

 
  ...


...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 6769ca07b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Отиди на психиатър

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 6a80d25326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жена съм, по принцип не съм конфликтна. Но на тази мед. сестра съм и избила зъбите на мига...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 88733447ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тука докторчетата как наскачаха и си показаха рогата. Била си луда, за психиатър и пр.. Пазят си хляба. А иначе да убиват хора срещу пари могат. Да правят ненужни операции, за да източват Здравната каса - пак могат. Започнаха и да инжектират някакви експериментални препарати на хората директно в кръвта им, говорейки как това било за твое здраве и как са щели да те спасят. От какво бе? Да ни спасите от по-дълъг живот, ли?

Вече ви ходим в кабинетите и излизаме с една камара лекарства, които вместо да ни подобрят състоянието, ни го влошават. Отишли сме сравнително здрави, излизаме от вас сравнително болни. Така стоят нещата.

Станахте толкова некомпетентни, нагли и алчни, че няма докъде. Вие съвсем забравихте Хипократовата клетва, ако въобще някога сте е знаели. Убийци!

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e5d083b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   №1, каква хипохондрия сънуваш, знаеш ли какво значи? Никога(над 70 год. съм), когато са ми вземали кръв, не са правили никакви "промивки", как да не се съмнява авторката, това не е хипохондрия, а будна съвест. По добре да разберат дали тази мед. сестра е действала по правилата и да си потърсят правата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e5d083b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   №6 ти четеш ли? "После не пожела да извади иглата от вената ми и се опита да ми инжектира нещо. " Ако е било абокат, той няма да е сложен от тази сестра, а тя не пожелала да извади игла която тя е поставила, тук има разминаване. Защо е искала да промива игла, която е за еднократна употреба, или германците си ползват иглите многократно!?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: cad092e625
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Най-вероятно е сложила абокат и чрез него е взела кръв, след това е промила с физиологичен разтвор (така се прави). Абоката не остава с иглата в ръката, а остава само тънка пластмасова тръбичка. Най-вероятно е трябвало да ти се вливат неща и за това с абокат. Толкоз. Стига сте писали глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker