Тежък ПМС /Предменструален синдром/ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежък ПМС /Предменструален синдром/
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 6510 пъти
Жена на 42-43 години съм. Последните няколко години се усещам, че преди да ми дойде цикълът, ставам ужасно нервна. Ще кажете, нещо обичайно. Тц, ама не. Ставам проклета, нервна и зла. Карам се с близки, познати и който ми падне. И децата не подминавам, ако ме ядосат. Я ще щамаросам 11-год. щерка, я ще кресна на 20-год. си син/него няма как да го набия... :) /. Шофирам агресивно и почти нахално, а съм човек, който в останалото време прави както на мравката, така и на всеки автомобил път. Събарям някоя чаша, чиния, разсеяна съм, пуша като комин/а в останалото време пуша, но не чак толкоз де... /. Ям като разпрана. В такива дни и виното ми се услажда повече.

Теорията ми е, че се карам с хората, защото ми падат задръжките в дните преди цикъл и не си държа устата зад зъбите-просто не мога. В останалите дни мога да си замълча и да преглътна нещо. Разбира се, имам някакви основания-не е като да си измисля нещо, което да не съществува, а се опирам на действителни грешки на хората около мен. Взеха и за мезе да ме имат-„а, на теб ще ти дойде, ясно... ”. Някои чакат да ми мине, други се карат, опонират и аз се изнервям още повече.

Все се заричам-в тия дни няма да излизам една седмица. Ами не става. Все ще изникне нещо да свърша, да купя, не може все в къщи. Ще взема и катастрофа да направя/недай си боже... /. Бях близо до разкъртване на ламарини преди 2 месеца, но нямаше как да стане нещо сериозно, скоростта и на двамата беше ниска.

Искам съвет от вас, който не е свързан с финанси. От няколко години нямам здравни осигуровки, на частно не мога да си го позволя, вече съм и безработна... Критическата ли ме подхвана рано-рано? Как да се справя с това чудо? Сама съм, нямам съпруг, имам гадже-и той не ме търпи, пък и аз си знам, направо му казвам, за да не се мъчи, да изчезне за 4-5 дни и нещата ще се наредят.

Синът ми не е с висока заплата, едва себе си оправя... А цикълът ми е почти перфектен-на 28-31 дни. Само като времетраене се съкрати, на 3 дни. Течението не е силно вече. И ме болят повече гърдите около овулацията и преди да ми дойде, доста повече от преди, че и яйчници взеха да ме боцкат... В чудо се виждам. Вече се плаша. За себе си, но и за хората около мен. Още колко народ мога да изгоня от живота си заради тежък ПМС? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 85a08a16a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има едни шишенца с някаква течност. Има и естрогени в тях. Вземи си. Може да ти помогне. По принцип агресивността се дължи на високи нива на тестостерон. Иди на ендокринолог, но на тази възраст е нормално нивото на естроген да е паднало и затова да си толкова агресивна.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9ecc1c715
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има в аптеката Агнес - билков лекарствен препарат, които оправя цялата хормонална система като първо въздейства на хиофизата в мозъка, а тя като диригент - на всички останали жлези.
Опаковката е малко над 10 лв и стига за 2 месеца. Истински резултати ще забележиш чак след третия месец, просто ще бъдеш нов човек, а да не говорим за другите ползи - в резултат от нормализираните хормони изчезват всякакви бучки в гърдите, намалява рискът от рак. Аз забелязах, че спрях да ревнувам, чак не мога да повярвам, но явно има връзка.
Може да се пие и след климактериум, винаги има полза, даже наскоро четох, че влияе добре и на мъже, като оправя техните мъжки работи.

Само като помисля, че отказвах да го пия няколко години след като гинекологът ми ги предписа... Добре че видях добрия ефект при сестра ми и склоних.
Ж, 38 г.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a8261716ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не взимайте никакви билкови глупости... , кой знае, какво са забъркали. Ако имаше лек за ПМС, тогава щяха да са станали милярдери.
Иначе - 1 е прав.
Друго - вземи малко противозачатачни, за да ти се регулират хормоните

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9ecc1c715
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 2 към 3 - ЛЕК ЯВНО ИМА, щом го твърдя аз и други жени около мен.
Спести си отхвърлянето на доказани с годините лекарства.
Това, че лекарственото вещество се извлича от билка /витекс/ не го прави неефикасно - продава се само в аптеките и дори има български аналог, който не съм пробвала, но предполагам, че има подобно действие.
Ако "билковите глупости" не действаха - как ще обясниш действието на други широко прилагани лечебни препарати като Карсил - екстракт от бял трън - единственото безвредно, но силно лекарство за черен дроб. А колко още други има.
Авторката на темата сама може да потърси информация и да си прецени. А ти, номер 3 явно не си истински доброжелател, нито медицината ти е силната страна. Какво тогава правиш в темата?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 83e21f08e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Посети гинеколог. Аз също имах кофти ПМС, но в момента пия хормонален препарат за друг гинекологичен проблем и трябва да ти кажа, че вече втори месец няма и помен от ПМС, чувствам се чудесно-така че-лекар, няма смисъл да се тормозиш

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 786fb41257
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Билкови препарати, това е оправията. Колко боклуци съм изпила още от десет годишна - то за ПМС-то, то за болките, то за намаляване на кръвотечението... нищо не ми помогна, докато тук, в Лисабон в магазин за билкови препарати и здравословно хранене продавачката не ми даде комбинация от билки. И ето, вече половин година - направо се родих. Съдържат детелина, иглика някаква, ямс, глухарче и май алое. За сравнение - преди карах по 7-8-9 дни, като първите - понякога с тампон и превръзка, на час и нещо. Сега - само превръзка, верно от нощните, на около два часа, зависи от времето и натоварването. Болки нямам, а цикълът ми определено се нормализира, на 21 до 25 дни е, по 6-7 дни. ПМС-то изчезна. Гърдите ми също вече не ги чувствам напрегнати, от противозачатъчните бюстът ми се увеличи на два размера и постоянно ме болеше. Единственият недостатък е, че не е евтин продукт, но пък колко болнични съм излежала, колко болкоуспокояващи и кръвоспиращи съм изпила, колко превръзки и тампони. Заслужава си всяка стотинка. Билките са достъпни иначе, предполагам, че във всяка билкова аптека могат да ги набавят, а с лъжичка мед направо си е вкусно чайче.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker