Паник атака и летене със самолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атака и летене със самолет
преди: 28 дни, 18 часа, прочетена 296 пъти
Здравейте, от няколко години страдам от паник атаки, като преди 2 години след такава ми откриха надкамерна тахикардия. Подложи се на аблация и да чукам на дърво, от тогава не съм получавала кризи с толкова висок пулс - над 220. Страхът обаче остана. И в моменти на стрес започвам да изпитвам неоснователна тревожност, започвам да се фиксирам върху пулса си, чакайки всеки момент да скочи до небесата и т. н. Обикновено паник атаката преминава след няколко минути, нужно е просто да се разходя (движението ме кара да се чувствам по-добре) или в краен случай вземам валидол. Най-големият ми проблем обаче са самолетните полети. Никога не съм изпитвала ща страх от летене или от затворени пространства. Напротив, обичам да летя. Не бях пътувала със самолет от преди началото на проблемите ми с паник атаките и преди 3 месеца ми се наложи. 3 полета в едната посока, и 3 в другата. От 6 полета, нямах проблем само с 2, като през единия просто не издържах, станах от мястото си и помолих стюардесите да ми разрешат да се разхождам по пътеката. В момента, в който се разсея с нещо или някой, атаката затихва и отминава. Момичетата бяха страшно мили и като им обясних проблема, започнаха да си говорят с мен, докато се успокоя. Обаче аз вече се паникьосвам от мисълта, че следващия път отново ще се случи. Дайте съвет, как да се справя с паник атаките по време на полет? Има ли нещо ефикасно, което мога да пия, без да се стига до тежки успокоителни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 27 дни, 17 часа
hash: c5f3dc04e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Стюардеса съм и съм имала хора с паник атаки на борда. Най-доброто, което можеш да направиш е точно това, да си говориш с нас или да се разхождаш по пътеката. Като видим, че някой почва да изпада в такова състояние, просто го молим да ни придружи до задната кухня и там се опитваме да го разсеем с разговори. Обикновено помага и проблемът е избегнат. Не мисля, че ти трябват лекарства, но ако толкова държиш, "мента, глог и валериан" ще те успокоят. Единственото важно е, да не пиеш никакъв алкохол, че ще влошиш нещата. И се опитай да не мислиш, че ще ти се случи. По-скоро мисли за нещо хубаво, а по време на полета се ангажирай с приятно занимание, чети интересна книга, слушай любимата си музика или гледай филм и си убедена, че няма да имаш проблем, но ако все пак се чувстваш притеснена, помоли колегите за съдействие.

 
  ...
преди: 27 дни, 11 часа
hash: bb88ac0166
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами зависи докъде но до Румъния, Турция, Гърция, Сърбия че дори и Централна Европа (Австрия, Унгария, Словакия и Чехия) може да се пътува удобно и по земя - с кола, автобус, а до Румъния и Турция и с влак. Аз също мразя самолети. Отидох до Букурещ с влак от София и миг не съжалявам, че не бях със самолет. Със самолет се изнервям повече. Бързо е но струва 400 лева до Букурещ, а влакът 50. До Русе 25 лева и то 1-ва класа.

 
  ...
преди: 27 дни, 1 час
hash: 7351d08b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Представи си, че си клонирана на две. Стоиш и се наблюдаваш отстрани как се качваш на самолета и изведнъж тази, която наблюдаваш започва да си внушава някакви неща, да си вярва как едва ли не ей сега ще умре, откачи, задуши, започва да нервничи и да не знае къде да се дене. Докато всички около нея си седят във фотьойлчетата, щото и те са в същата ситуация, и си гледат живота - четат си, музика, филмчета...
Не е смешно?
Моят съвет - гледай се отстрани, все едно не си ти.
Ще мине

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 15 часа
hash: 28e18468c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Започни с метода на Вим Хоф, за да подготвиш организма си за екстремните ситуации.

Можеш да прочетеш повече в нета или да изгледаш видеа, но накратко: 30 дълбоки вдишвания, след това издишваш и задържаш дъха си 1 минута – 1 минута и 30 секунди. Поемаш дълбоко въздух и задържаш 15 секунди.

Това е един рунд. Правиш толкова, колкото организмът ти желае. Оптимално 3 – 4.

Друг ключов момент от метода е контролируемото излагане на студ – студени душове. Колкото организмът ти позволява. 10 секунди, 15 секунди, 1 минута. Отпусни се и забрави за тревогите, насочи мисълта си към нещо приятно.

 
  ...
преди: 25 дни, 12 часа
hash: b8b7558be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Благодаря на всички за съветите. Мента, глог и валериан не помагат. Преди всеки полет пих по 3 таблетки валидол под езика и въпреки това паниката си беше на лице. Странното е, че първата паник атака не започна, защото съм мислила и съм се притеснявала за полета. Напротив, влязох в самолета без никакви притеснения, и в момента, в който си седнах на седалката, дланите ми започнаха да се потят и ме завладя безпричинно чувство на тревога. Следващите полети вече конкретно мислех дали няма да се случи отново и си я самопредизвиках. Ще опитам техниките, за които сте написали. След 3 месеца ще летя по същия маршрут, и ще бъда с дъщеря си, притеснявам се да не се случи отново и да уплаша и нея

 
  ...


...
преди: 25 дни, 3 часа
hash: 04c9dd090b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Пристъп на безпокойство (бълг. ) - panic attack (англ. )

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker