Прекалено окосмяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прекалено окосмяване
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6857 пъти
Здравейте.

Аз съм момче на 14 години и имам УЖАСЕН проблем с окосмяването. Имам окосмяване навсякъде - по краката, ръцете (целите), гърба, корема, лицето, челото, врата, задните части, дори и в зоната между очите и брадата (след време сигурно при постоянно бръснене ще трябва да си бръсна брадата от очите надолу, та чак до гърдите). Знам, че повечето от вас няма да ме разберат, но е ужасно да се живее така. Искам да живея нормален живот. Искам лятото да не се спарвам с дебелата блуза, а да се покажа на слънце. Искам да плувам, да играя футбол и волейбол, но мисълта, че всички ще ми се изсмеят за това, че просто имам проблем с окосмяването, за който аз не съм виновен, ме съсипва. Обичам да плувам. Спомням си веднъж, когато бях малък, отидохме на басейн с нашите и през цялото време ме гледаше една жена. Гледаше ме и с отвращение, и малко се подсмихваше. Тогава не я разбрах, но вече сега разбирам. Бил съм на 8 години някъде, а сигурно съм бил по-космат от мъжа й. Наистина не знам какво да правя! Едва ли ще ме разберете, сега повечето са егоисти и мислят само за себе си, но не оценяват това, което имат. Повечето от вас имат проблеми от сорта - "червилото ми не е в тон с кожата ми!" или пък "нямам сперма, а съм на 13?". Докато моите са къде по задълбочени...

Много бих искал мнение от доктор, защото аз лично не мога да си го получа, първо защото майка ми не иска да говори на тази тема, второ - сигурно преглеждащия ме ще се изсмее, отколкото да ми помогне.

Затова се надявам на помощ от този сайт. Ако случайно има някой по-компетентен, нека да отговори. Бих искал да знам дали има лечение за това. И не препоръчвайте лазери, епилатори и т.н. Едно, че лазера е скъп и не ми е по-джоба, друго, че съм само на 14 и трето, че нито един от тези методи е траен. Вероятно трябва изследване на кръвта, но това не знам до какво ще доведе. Вероятно ще се разбере дали имам или нямам някакви проблеми с нея. И ако имам, оттам нататък не знам какво. Вероятно ще трябва да се тровя с хапове, от които, да се надявам, че няма да има странични ефекти...

Просто искам да си живея живота пълноценно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 390db1ddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам идея, но като момиче ти казвам, че за мен не би било проблем. Махай космите по гърба. По краката, корема и гърдите не е толкова зле, за някой е доста секси.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: de22265b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо не мога да ти препоръчам, освен да отидеш на лекар..
Би трябвало майка ти да се поинтересува зот този "проблем", не да го отбягва.
И не се притеснявай за преглеждащия, той НЯМА да ти се изсмее(сигурна съм! ). Този случай съвсем не е смешен..
Не знам какво може да ти помогне, но мисля, че ще ни ипишат някакво мазило(гел)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b786594e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Има сума ти оферти за лазерна епилация, защо не пробваш? Не знам дали на твоята възраст е безвредно, но дори да е, след някой друга година ще можеш! Вярно, струва доста пари, но е еднократно нещо и ако има ефект мисля, че ще си струва!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2c13cefee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко. Мъже сме, все пак.
Мъжките хормоните са ти в повечко (тестостерон).
Това е още едно доказателство за мъжката ти принадлежност.
Поне никога няма да обърнеш резбата.
Ще оплешивееш рано, какво пък?
Така съм и аз, змая не е утешително, но не се коси.
Генетично е. Вероятно някой дядо?
Имам двама епилирани познати, (голи охлюви) - гнусно е!
Виждаш и мацките N1 го приемат.
Тази мода с епилирамето и е време да отмине.
СПОКО!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2c13cefee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Към N2: "но мисля, че ще ни ипишат някакво мазило(гел)"
Какво ще му изпишат на момчето? Пулни глупости.
Иначе консултация с ендокринолог (безсмислено)
СПОКО!!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c0cea29736
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "Моите са прекалено задълбочени"
Всеки си мисли така за своите проблеми и тревоги.

Отстрани погледнато: мен не може да ме отблъсне това, че някой е окосмен повече, ако го харесвам като визия и човек. Все едно някой да не ме харесва заради това, че косата ми е права, а не къдрава. Това е тъпо, повърхностно.
Консултирай се с ендокринолог като толкова те притеснява.
А това с епилатора защо го пропускаш като вариант?
Е, боли доста ( мен изобщо ), но пък резултата не е като с бръсначката и космите оредяват наистина.

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9af619c5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на гинеколог, да ти пусне хормонални изследвания. Аз също имах косъмчета по лицето особено досадния мъх над устната но и на др места се виждаха. На ръцете ми бяха ужасно дълги чудя се как не се закъдряха и тях взех да махам. А косата ми ставаше на 1-2 дена мазна все едно не съм се къпала. А да не говорим за акнето ужас. Ходих преди 1 година на профилактичен и тая още като ме видя ми каза че имам хормонално нарушение и после ме прегледа и ми откри поликистозни яйчници. Не се знае от кога са но те са причината да съм с този повишен тестостерон и сега си пия противозачатъчните, за да се лекувам, но аз съм доста по-голяма от теб, и за мен няма проблем, защото вече не съм дете

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8245ad1cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има състояние Hypertrichosis, което се среща от време на време. Но може да не е такъв случаят с теб. Може да е прекалена активност на надбъбречната жлеза. Все пак е добре да се провери от лекар, на който му пука.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: affb785501
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Радвай се, че ще станеш Истински, груб, космат мъжага, а не като днешните фризирани, напудрени и обезкосмени мамини гейчовци с топирани опашчици! ...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2bb71cfcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът - благодаря ви за отговорите, надявам се хората около мен да мислят като вас. :) Въпреки това, държа да отида на изследвания, но това зависи до голяма степен от майка ми и баща ми.

№4,

"Поне никога няма да обърнеш резбата. "

Тук не знам как да ти отговоря. Имам голямо влечение и към двата пола... Опитвам се да си втълпя, че всичко е наред и ще отшуми, но... Нали знаете, има два типа хомосексуални - активни и пасивни. С който и да си представям, че съм (все още не съм осъществявал полов акт), за мен е важно да съм активния. Дали се дължи пак на тестостерона? Вероятно имам някакъв проблем с хормоните, то се е видяло...

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0ec08348a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторе, действително си хипер-сексуален!
Иначе, може би интересът ти се дължи и на възрастта ти. Много мъже в тази възраст още търсят себе си. Няма иначе лошо, аз познавам доста би-сексуални мъже, защо не?
Според мен, само окосмяването по лицето и гърба са грозни и пречат. Защо не отидеш при личния си лекар, за да ти даде направление за ендокринолог? Не чакай на вашите!
Между другото - имаш ли предци от турски, арабски, арменски произход?
Баща ти има ли този проблем? А друг роднина?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9cfe8e8ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да си е от генетичната информация, а тогава ще трябва да си премахваш редовно окосмяването, но трябва да отидеш на изследвания, за да се знае от какво е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2bb71cfcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   №11,

доколкото знам нямам такива предци, макар че баба ми е съмнителна, т. е. тя е с по-тъмна кожа, аз съм леко мургав, но винаги съм си мислил, че съм 100% българин. Честно казано, накара ме да се замисля. Ще питам нашите. :D Доколкото съм чувал само, дядо ми има някаква "македонска" жилка, но, както и да е, в какъв контекст ми го задаваш този въпрос? Баща ми е окосмен, да, но не се е превърнало в проблем. На места аз съм по-космат от него... Майка ми е като плужек (без нито един косъм), сестра ми също... при никой друг от семейството ми това го няма, а само при мен.

№12, №11,

то добре да отида на изследвания, но оттам нататък не знам какво ще правя. Веднъж, когато отидох на профилактичен преглед (трябваше да ми прослушат гърдите) и когато си свалих блузата, лекарката нищо не каза. Но аз не се стърпях и я попитах дали това, което вижда, има оправия. Тя ми каза съвсем човешки, че единствения перманентен начин засега е с лазер. Това беше първия ми и последния разговор с доктор на тази тема. Та, съмнявам се дори и с резултатите от изследването нещо да се направи. С тях бих могъл единствено да разбера дали имам проблем.

За моя радост, проблема не е толкова глобален като при хипертрихозата, но имам чувството, че може и да се превърне след време в точно това.

Относно депилаторите, епилаторите и тем подобни: нашите не искат и да чуят за това. Питал съм ги много пъти, но те са твърдо против, защото според тях това не е типично за един истински мъж. Честно казано, до голяма степен съм съгласен с тях. Но едно е да имаш косми в нормално количество, друго е да имаш навсякъде, по много и да се е превърнало в нещо грозно. :)

Благодаря на всички ви за коментарите и подкрепата!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0ec08348a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Дай ми определение за „чист българин“ (е, освен изкъпан македонец)?

Иначе - попитах, защото арабите, турците и изобщо хората с южняшки гени са по-окосмени. Проблемът е, че българите...меко казано не си знаем пройзхода, защото сме нямали преди Освобождението някаква държавност и власти, които да записват раждания, родители, женитби, а църковните архиви за унищожени или от турците, или от разни войни и комунисти.
Както и да е. Може да си е естествено при теб и ти да си въобарзяваш, че е прекалено.
Иначе - използвай кола маска за гърба, задника... Има и специална за лице. Не вярвам по-често от два пъти в месеца да ти се налага. Отиди на ендрокринолог. Ако нямаш проблеми с хормоните, тогава трябва да се примириш, че е генетично.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker