Духовен въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Духовен въпрос
преди: 4 месеца, 25 дни, прочетена 450 пъти
Здравейте!

Преди известно време започнах да чета библията и се отказах от много неща секс, наркотици, пиене и тн. И се чувствам много по добре и доволен от себе си, но въпроса е там, че в живота ми започнаха да се случват само кофти неща. Няма да влизам в подробности, но бях на косъм да ме одерат жив в гората, не се ебавам.

Дори още леля ми понеже цялото ми семейство са вярващи, не знам аз колко са вярващи като цяло, понеже вярата им за мен не е вяра след като гледам какво говорят и какво правят и как си използват библията и си я прииначават само, за да манипулират хората и да ги убеждават за неща в тяхна полза, както и да е той Бог накрая всеки ще осъди според заслуженото му. Nevermind

Споменах леля ми, защото като и споделих, че съм започнал да чета библията тя ми каза "Браво на теб, но сега ще видиш че много странни неща ще започнат да се случват" и реално така и стана...

WTF???

Някой преживявал ли е нещо подобно?
Наясно съм, че дявола мрази библията и вярващите и са последни дни и според мен просто е почнал с атаките, за да ме откаже от вярата ми.

Пак питам, някой преживявал ли е нещо подобно?
Случвали ли са ви се странни неща след като сте започнали да четете библията и след това?

Наясно съм, че кофти неща се случват на всички, но аз бях на няколко пъти на косъм от смъртта.

Благодаря на всички отговорили.

Peace and God bless. ✝️

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 645be667e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Познавам бивша мутра, която биеше хора и се занимаваше с наркотици. По принцип е свестен и интелигентен човек, но попадна в лоша среда и затова стана такъв. Обаче по едно време започна лека по лека да се опомня, да чете Библията и дори се покръсти (преди това се водеше мюсюлманин). Скоро след това катастрофира и остана инвалид до ден днешен. Той обаче твърди, че Господ го е спасил, защото е можело изобщо да не е жив, а и си бил сам виновен, че е карал с превишена скорост. После си направи зала за трениране на деца с увреждания, в същото време преподава и лекции по цървките.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: c562c8e28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ами ако ти се случват такива неща, май сам си си отговорил:

"след като гледам какво говорят и какво правят и как си използват библията и си я прииначават само, за да манипулират хората и да ги убеждават за неща в тяхна полза"

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4005911da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Религията е едно от най-лошите неща създавани от човека..

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 2885832a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Виж сега, авторе, това че четеш Библията и ако е най-вече Новият Завет - е хубаво и добро нещо!

Но това е само началото на обръщането към Бога!

Следващият етап е постепенно да се въцърковиш - в Православната църква, естествено, защото само тя е наследник на древната апостослска църква и преподава вярно Божието слово.

И на първо място да повярваш силно, от цялата си душа и сърце, в Бога и да заживееш Богоугодно - като започнеш да водиш православен църковен и духовен живот. Да посещаваш Богослуженията, да се молиш на Бога, да вършиш добри дела, да избягваш греховете и да се бориш със страстите си...

Иначе за това, което говориш, аз лично не съм забелязвал такова нещо. Имал съм някои леки изкушения - примерно в началото не можех да издържам на цялата Света Литургия, но постепенно Бог ме укрепваше все повече и повече!

Може би при теб Бог го е допуснал, за да разбереш, че без Бога си нищо, и трябва винаги да се уповаваш на Бога и да продължиш пътя си към Него - като се въцърковиш!

Поговори и с опитен православен свещеник по този въпрос!

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: b5bf4406a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм на подобен път като теб.
Опитвам се да съм смирен и добър християнин, избягвам повечето пороци.

Обаче, осъзнавам, че отричам себе си по този начин, когато се опитвам да влезна в някаква рамка и да си мисля, че съм лош заради това или онова, което мисля или правя. Което води до негативни мисли а тези негативни мисли водят и негативни случки, които ти усещащ на гърба си. Не се опитвай да бъдеш перфектен, бъди себе си, работи над себе си. Има разлика между това да си духовен и религиозен. Ти си духовен, леля ти е религиозна. Обичай Иисус, моли го за прошка, но обичай себе си, защото той ни е създал такива.

Препоръчвам ти Луизи Хей - Излекувай живота си.

Всички сме грешници, не оставай мнението на другите да те контролира.

Амин

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 645be667e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И при мен е така. Обяснявам си го с това, че може би не сме истински вярващи, а един вид подсъзнателно вярваме за лична изгода. Може би подсъзнателно използваме вярата като търговия срещу предпазване от злини и точно затова ни се случват злини.

Нека уточня защо смятам така. Едно време давах пари на бедни, но го правех от сърце. Ставаше случайно. Примерно лежал съм в болница и там е имало съсед по легло, който не е можел да се прибере вкъщи, понеже няма пари, а е от далеч. И съм му давал. И след това ми се случиха хубави неща. Тези пари ми се върнах 1000-кратно. Буквално.

Проблемът е, че забелязах това и къде съзнателно, къде несъзнателно решавах да продължа да давам, но с идеята, че ще ми се върне. Е, тогава ми се случиха какви ли не гадости.

Има и друг момент, че Бог понякога нарочно ни праа изпитания, за да осъзнаем някои неща. Ето примерно аз пуша. Веднъж имах доброкачествен тумор. Вероятно е било, за да се опомня и да откажа цигарите. Аз обаче не ги спрях. Втори път се опяви същия тумор, аз пак не се опоминх. Трети път ми се появи този път на коляното, така че да не мога да ходя два месеца и да съм на легло, за да мина през ада, но поне е доброкачествен. Аз се поизплаших и започнах да сънувам кошмари, че имам и рак на белия дроб. Няколко нощи вече не мога да спя от кошмари. И сега вече ми секна желанието за пушене. Вярно, че само от два дни не пуша, но и нямам желание, което никога не се е случвало. Нещо, което беше немислимо преди.

Та искам да ти кажа, че може би понякога като ни се случват гадости, всъщност така се предпазваме от по-големи бели.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 1781f249ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Сексът е важен за организма, защо трябва да не правиш секс. Човек трябва да е добър, ама има неща, които са прекарани.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 970f1a46a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И създаде човека бог по свой образ и подобие...

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 7b7f3ecb64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Живота на вярващия не е лек, особено, когато сме нови във вярата и нямаме твърда основа от познания за душевното и връзка с Бог. "Моите хора погиват поради липса на знание" казва Бог, духовна борба срещу началства и власти всеки ден. Залогът е голям - става дума за спасението нашата душа. От това как ще изживеем живота си тук на земята, определя къде ще е душата ни в отвъдното. Плъттта ни дърпа към старите ни покварни навици и нечисти мисли, докато душата иска да се извиси и да бъде като Исус. Няма да е лесно, трънлив е пътя на християнина, но винаги под крилото на Бог, с четене на божието слово, пост и молитва, живота ни ще е смислен и тегобите ще са поносими.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 2c76c668cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   В началото винаги има атаки. Всички духовни битки, които ти предстои да водиш ти се случват, за да станеш по-силен във вярата. Случвало се е преди година да си мисля, че едно изпитание е тежко, а в момента да не го приемам за изпитание. Ти вече имаш и по-голяма чувствителност към греха, което означава, че грехът го приемаш по-тежко и го виждаш по-лесно.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 34cd4d7b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   В библията не пише да се отказваме от секс :)))

Зарежи библията, има много по-полезни за хората книги. Да си вярващ, смирен, добър и т. н. не значи да си религиозен, овчедушен или фанатизиран. Мисли сам. Обичай живота, така нереченият бог е навсякъде. Ние сме бог. :)))

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 2c2c575681
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Нали знаеш, "Прекален светец и Богу не е драг! ". Май си станал фанатик, а това никак, ама никак не е добре. Четеш Библията, супер, стараеш се да си добър, но не прекалявай, че накрая вместо добър човек, ще станеш побъркан. Така, че съветът ми е остави Библията за валко, обади се на приятели, излез на разходка, радвай се на живота и спри да вярваш на всичко буквално. Библията е писана от хора! Да, вярващи, но хора.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 4dd5376524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не знам как си представяш нещата и какво очакваш. Не ти ли идва на ума, че ако така всеки вярващ си оправяше живота и спираха да му се случват неприятности, то целият свят щеше да вярва и никой нямаше да си помисля да не вярва. Също като ученето - ако прилежността и шестиците водеха до уреден и доволен живот, всички щяха да учат и нямаше да има двойкаджии. Само че доста често успехите в училище се разминават с успехите по-късно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker