Въпрос за жълтия кантарион - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос за жълтия кантарион
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 5722 пъти
Някой лекувал ли е тежка депресия с Есберикум от аптеките? До колко ви помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 11f6713711
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Тежка депресия се лекува с коренна промяна на начина на живот - и задължителна намеса на някой, който да действа активно като водач и организатор на болния, докато излезе от омагьосания кръг на рутината.
Започва се от кратки разходки, после умерени спортни занимания, приятелски събирания, клубове по интереси... Много е стимулираща грижата за външния вид, също така осиновяване на животинка и т. н.

Жълтият кантарион има доказано силно действие, а също бананите.

Ето и една полезна статия:
Кажете „да" на фолиевата киселина, известна и като витамин В9. Тя е свързана до голяма степен с производството на хормони, които ни карат да се чувстваме щастливи. Затова наблягайте на броколи, спанак, фасул, черен дроб, ръжен хляб, сирене, извара.
Яжте често пуешко месо, сьомга и кисело мляко. Те са богати на триптофан, основна аминокиселина, която усилва нервната система и стабилизира емоциите. Когато човек е потиснат от нещо, той може да прибегне до помощта на по-прости продукти като мляко, извара, сметана. Те са особено полезни, тъй като съдържат калций и магнезий, а тези микроелементи успокояват нервите и помагат за здрав и спокоен сън.
Три пъти седмично в менюто ви трябва да присъстват риба, орехи и тиквени семки (за предпочитане сурови). В тях се съдьржат изключително ценни ненаситени мастни киселини, недостигът на които според британските медици може да доведе до депресия.
Хормонът, който действа като естествено успокоително, е серотонинът. Неговият синтез се стимулира от витамин С. Ще си го набавите, ако на трапезата ви по-често присъстват червените чушки, кивито, чаят от шипки, боровинките, магданозът.
Поемате ли достатвчно желязо с храната си? Ако сте вегетарианци, задължително е да си намерите други източници на този микроелемент, който останалите си набавят от месото. Липсата на желязо е причината да се чувствате постоянно уморени, разсеяни, а паметта ще започне да ви изневерява. Не е изключено да изпаднете и в депресия. Яжте повече магданоз, фасул, елда, стафиди, мед и лимони и много витамин С, който подпомага усвояването на желязото.
Билки против депресия? Защо не? Най-женското лечебно растение е жълтият кантарион. Запарката от тази билка е най-безобидният начин да се справите с лошото настроение, тъгата, меланхолията. Немски диетолози го предписват дори и при най-малките спадове в настроението.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c47c3db420
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям думите на 1. Само, че сама се справих. Промяна задължително на града, никакви телефони с близки и познати, на работата промяна или дори 6 месеца на село само сън и храна, ако имаш как. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b8de3f4515
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Благодаря приятели

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0ca45dbc26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай с фитнес или някакъв спорт, на мене много ми помогна, повярвай ми.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b8de3f4515
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От Авторката, наистина ли ти помогна, колко сериозна беше депресията ти

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6559025712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   <Любовта е най-великото лекарство! >

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b9554bb8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Депресията е сериозно заболяване и трябва да се лекува също сериозно. Не вярвам психиатър да ти е изписал само есберикум и да те лекува така-ако е така-сменяй го, защото е несериозно. Антидипресанти плюс психотерапия е лечението. Но хапчетата са само за опора, останалата част от лечението е само и единствено твоя работа- в крайна сметка, ако наистина искаш да се излекуваш, ще стане, ако не-никой не може да ти помогне, трябва сам/а да го искаш. Няма да стане бързо, но и ти не си стигнала до това състояние за един ден, нали? Ако се влияеш добре от думи, купи си книгите на Луиз Хей. Започни занимания с йога. Процесът на лечение е продължителен, имам наблюдения, макар и не от личен опит... Научи се да обичаш себе си и тогава нещата лека полека ще отшумят, позитивната нагласа е много важна, а тя се изработва и тренира-друг път няма.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b8de3f4515
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много благодаря и на теб, приятелче под номер 7! Психиатъра ми е изписал Анафранил, другите антидепресанти не ми действат и съм уплашена, че никое няма да ми помогне ;(

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 08d870f91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз пък имам апатия към всичко, преди страдах много, плачех, притеснявах се, борих се, но изглежда го надживях този период и сега ме е обзела пълна апатия-не ме интересува нищо, нямам цели, живея си ден за ден, без да си правя планове за утрешния, оставих хората около мен да се развиват т. е. да правят каквото искат, имам си само една мечта и нищо друго може би тя ми дава стимул, не съм същата както преди не се усмихвам, не се смея, нищо не ме интересува... ето сега ще закъснея за работа а даже от леглото не ми се става, а не ми се спи, не ме и мързи, нямам желание явно и за това

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b9554bb8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №7: Ако лекарят ти е улучил лекарствата, струва ми се, че няма начин да не ти подействат, просто трябва време. В края на краищата всяко лекарство действа с натрупване, не си мисли такива неща и най-вече не се отказвай самоволно от лекарствата, не прекъсвай лечението. Трябва да имаш доверие на лекуващия, иначе го сменяш, но от друга страна не можеш до безкрайност да го правиш, нали!? Зареждаш се с търпение и кураж и действаш. Знам, че е лесно отстрани, но ако се замислиш малко, ще видиш, че друг начин няма. Успех! След време този период ще бъде само спомен, а ти ще бъдеш отново човекът, който си била преди това!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bfbeaf4113
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравейте, депресията е много сериозно заболяване и може да има много тежки последствия ако бъде пренебрегнато това заболяване. Аз лично бях изпаднала в такова тъй като смених работа и ми се отрази малко на психиката, взех от рекламираните капсули жълт кантарион на Булгарикус. бг, тъй като жълтия кантарион го дават за депресивни състояния с успокояващо действие.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bfbeaf4113
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, аз от 2 месеца насам използвам жълт кантарион на капсули има ефект при леки депресивни състояния.http://bulgaricus.bg/bg/vitamini-minerali-i-dobavki/44-zhlt-kantarion-8002937459940.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker