Панирах се от статиите в нета... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Панирах се от статиите в нета...
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 6756 пъти
Става въпрос за това, че преди 2 седмици ми излезе малка бучка отстрани под челюстта в дясно, невидима, но осезаема на докосване и тя самата не ме боли, а гърлото ми е възпалено. Съответно веднага се сетих, че са лимфните възли и ок отидох при личния прегледа ме - диагноза възпалени гърло и подути локални лимфни възли или нещо такова... и ми предписа спрей за гърло и нещо за подсилване на имунната система, защото му казах, че твърде скоро съм пила антибиотик по други причини (проблеми със зъбите).

Но след една седмица разлика нямаше, затова отидох при друг лекар, който потвърди диагнозата и вече ми предписа антибиотик и хапчета за смучене... Съответно като страшно несериозен човек си пих антибиотика - пълната програма 7 дни най-редовно, но така и не взех хапчетата за смучене - имах ги, но просто не ги смучех. Уж беше по-добре, но явно преди 2-3 дена нещо се простудих и пак ме боли гърлото, а бучката така и не се махна. Исках да ви питам - Колко време може да са ми подути лимфните възли?

А и главното - направих си страшно кофти услуга като се поразрових за лимфните възли и ми попаднаха сумати статии за Рак на ларинкса, от което можете да предположите как се филмирах като прочетох, че при него се подуват лимфните възли, но пък там пише за кашлица като част от симптомите, а аз не кашлям. Няма шанс да съм болна от нещо такова нали? И преди при настинки ме е боляло гърлото, дори по-силно, но никога не са ми се подували лимфните възли. Има ли смисъл да се тревожа, че може да е нещо по-сериозно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 30ae3abff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ооо, на мен са ми били подути със седмици. Гърлото ми не се оправяше- както ти каза беше възпалено. И аз така хапчета, антибиотици, но не се оправи. След време ми се натрупа работа и забравих за гърлото, случех хапче, но не мислих за буцата. Та не съм сигурна кога точно, но просто ми мина.
Ако имаше рак щеше да се усетиш, това е сериозно, примерно би различила гъбички от прост сърбеж //защото примерно не си се мила 2 дена//, или пък пърхот от гнидии... болка в корема от мускулна треска...
Спокойно, аз така колко диагнози съм си правила едва ли не си мислих, че имам проблеми с апандисита, а то си беше чисто преувеличаване, филмиране и голяма доза внушаване.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 423440f3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гранулом или пулпит.

Късмет :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d1a823ba69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не е това, номер 2 - имах, излекуваха ме дори, не се надуват лимфите, а под зъба и цяла инфекция става, както и да е....
Сестра ми често имаше това преди, слушай лекарите и не се самолекувай и не се прави, че знаеш повече. Защо не взе лекарството за смучене?
И не се гибсирай... Аз имам постоянно топче, пълно с втвърдила се лимфна течност - и в чужбина го изследвах с радио-магнитен резонанс, отровиха ме с глупости - козметичен дефект и това е. Стои си. Чат-пат като ме види познат лекар ме вика в ъгъла да ме плаши - ама аз си знам вече „диагнозата“. Не ми се прави пластична операция заради упойката. Само лекари го забелязват, никой нормален човек не ми гледа лимфите. Твоето обаче е повече инфекция някаква, лекувай се!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 845c166ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди на хематолог, за да си спокойна. Това е в тяхната област.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6849490ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бучката вече почти се махна като позабравих за нея и малко на своя воля макар и късно изсмуках хапчетата дето лекаря ми изписа... :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6849490ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Е оказа се наистина гранулом. След Нова година ме чакат доста мъки... Стискайте палци да са с добър край и да не се сбогувам със зъбчето...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker