Чувствам се грозна, стара и жалка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Чувствам се грозна, стара и жалка
преди: 1 месец, 9 дни, прочетена 850 пъти
Здравейте.
Има нещо, което много ми тежи. Реално аз няма как да спра времето или да променя нещата, но наистина не мога да приема, че остарявам. Тази година станах на 33. Много от вас ще кажат, че все още съм млада, но освен че визуално доста се промених, нещо и в мен се пречупи. Всеки път, когато се погледна в огледалото изпитвам чувство на отрицание и дори отвращение. Самия факт, че съм безсилна каквото и да направя( бих могла да тръшна едни пари по козметика и процедури, но дълбоко в мен знам, че това нищо няма да промени, няма как да върна времето... ) ме кара да се чувствам много изгубена, нещастна и омерзена сама от себе си. Скоро ме диагностицираха и с Хашимото, някак си все имам чувството, че това заболяване спомогна и да се състаря още повече. Само до преди две години се чувствах супер и в разцвета на силите си. Сега разглеждам стари снимки и се питам къде остана това момиче. Бих казала, че съм в депресия, не само заради това, че изглеждам ужасно, но и поради начина ми на живот. Едно препускане от работа, семейни битовизми и тревоги... просто унищожително е. Уморена съм от всичко и всички. Мразя се! Срам ме е да напиша всичко това, знам и че много ще ме упрекват каква съм лигла и темподобни и че не съм достоен човек, щом не мога да се справям със живота. Да, приемам, че съм такава. Аз съм всичко низше на тази планета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 9 дни
hash: 652efe2a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   1. Ако имате социялни медии ви съветвам да ги изтриете, много от нещата с които ни заливат социалните медии, могат да ни накарат да се чувстваме недостатъчно красиви, богати или умни.
2. Поработете с психотерапевт и аз бях изпаднал в подобна дупка, но за щастие работата с психотерапевт ми помогна да изляза от депресията.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 8921fd9c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Напълно те разбирам, защото повечето дни и аз съм така. Това е период, ще мине. Не се пречупвай. Купи си LED лампа за терапия с различни цветове. Най-полезен е червеният. Спя по 5 часа на ден, но с помощта на лампата даже изглеждам свежа. Друг е въпросът как се чувствам, но някой път човек няма избор.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 8130a23fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всяка възраст си има своите предимства и недостатъци. Докато си на 20, външния вид е най-важното, защото друго нямаш. Като си на 33, вече трябва да си много по-вече от красива кукла.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 8463baed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отиди на психиатър.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 57feeadc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Хашимотото можеш да го излекуваш с диета. Чети, има много инфо. Чети и за самоосъзнаване, постави си цели, излизай с приятели, пътувай и всичко ще бъде наред. Здравето ти- физическо и психическо- е твоя отговорност и в твоите ръце. Действай без да се оплакваш и без да бъдеш негативна. Успех!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 388701a7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз съм на 22 и се чувствам по същият начин. Нямам никакво желание за живот.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 1584b5bce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Как е интимният ти живот? Имаш ли човек до себе си? Важни са и тия неща.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: dfceb88830
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мила авторке в Христова възраст си, Христос на 33 са го растнали и е възкръснал!
Помоли се на Господ! Той знае правилния път!

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: db32ef54cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И аз съм така, но съм мъж на 36. И аз имам Хашимото с хиперфункция и това повлия на лицето ми, имам торбички и като синьо под очите. Сигурно ме мислят за наркоман.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 2bd5f41091
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Всичко е от нередовен полов живот.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 0f0038855e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   На 33 си още млада. Аз съм на твоите години и хората не ми дават повече от 27. Всичко е в начина на живот. Забрави за косметици и други глупости. Най-важното е здравословно хранене, спорт, сън и спокойствие. Стресът състарява и разболява. Опитай се да промениш малко начина си на живот и след няколко месеца ще видиш положителна промяна. Ясно че заболяването ти също се отразява, но аз също съм с хронично заболяване от 15 години, на лекарства, и нямам такива проблеми. Имах един период на силен стрес преди около 7 години. Безсъние, притеснения и т. н. За няколко месеца започнах да изглеждам много зле. Бях на 25 а изглеждах на 35 (35 зле изкарани). Намслих стреса, започнах да тренирам, да се храня по здравословно, стараем се да имам режим на съня и за няколко месеца се оправих. Сега изглеждам много по-добре отколкото когато бях на 24-25. Нямам никакви козметични процедури по лицето. Не е само до ген а и до начин на живот. Не се депресирай, а вземи мерки. Казвам ти, на твоята възраст организма е още млад и има голяма способност да се възстановява.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 54783690cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Виж сега, авторке, просто в момента си изпаднала в дупка!
На всеки човек може да се случи и се случва на много хора, но това не е болка за умиране!

Тези неща, за които се тревожиш са временни и маловажни и са без значение за безсмъртната душа на човека.

Но и дори да имаш и огромни проблеми и трудности - никога не трябва да се отчайваш!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези объркани хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка (защото сайтът ги трие) - просто напиши в Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстена - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

И нещо много важно, което изключително ме порази, когато се обърнах към Бога и се въцъркових в Православната църква- че няма грях, който да надвишава Божието милосърдие! - стига човек да се покае от цялото си сърце и душа за този грях, и за всички свои грехове!

Тоест Бог ни е дал възможност за получаване на прошка! И за тотално очистване от греховете - това става чрез Тайнството Изповед(разбира се и при наличие на искрено и истинско покаяние) пред православен свещеник!

Това е уникално и удивително! На грешника му е дадена възможност от Бога да се очисти, на мръсният - да се умие в сълзите на покаянието!

Така, че отиваш при православен свещеник в близкия храм(православна църква) и му разказваш всичко! И той ще ти каже какво трябва да направиш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 31b7f1dbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   О, и аз се чувствам на 35 стара, но всеки остарява.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: eef918f232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Погрижете се за здравето си. Направете нещо, за което сте мечтала, но поради много причини не сте направила, може би пътешествие, да речем. Купете си хубави нови дрехи и обувки и ги разхождайте. Ако не сте влюбена си позволете да се случи, ако не стане се забавлявайте искрено.. Малко по - полека с работата и битовизмите, ако можете ги улеснете и ги правете автоматично. Ако не се погрижите за себе си, няма да сте добре. Другите, които и да са те, си гледат повече себе си, отколкото вас.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 7864286a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мисля, че мога да ти дам адекватен съвет.

Напусни страната. Промени средата си.
Всеки би се депресирал - злобни и ментално - нестабилни хора, липса на перспективи за развитие, лошо качество на живот. Проблеми и интриги от близки.

Бях в твоето положение преди 2 години. Напуснах. За месеци се измених окончателно. Прибрах се. Започнах да пропадам.
Сега обмислям подробен план за емиграция.
Убеден съм, че това ще ти помогне.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 7a2ba24a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Имаш няколко варианта:
1. Сменяш партньора, защото явно те кара да се чувстваш зле. Новара любов подмладява.
2. Дай си почивка - напусни работа и изкарай някой друг месец на бюрото по труда. Почини си физически и психически.
3. Ядеш по-малко, правиш безглутенови диета, което ще регулира проблема с Хашимото.
4. Правиш житния режим на Дънов с лимец. Едно такова прочистване ще ти даде нови сили и енергия.
5. Взимаш си антидепресанти и живееш в измислен розов свят.
6. Почваш да пътуваш, намираш си хоби и смисъл на живота.
7. Излизаш навън и се виждаш с приятели.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 40db44f6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   С това мислене си докарваш болести. Прочети за психосоматика и хашимото. Не знаеш какво са проблеми и си ги измисляш, катофснанеш 50 какво ще правиш?

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: b8c9a63826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз бих упрекнал съпруга ти. Явно не си е на мястото, щом е допуснал да се чувстваш така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker