Силно окосмяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Силно окосмяване
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 5902 пъти
Здравейте, извинявам се предварително ако не съм пуснала историята на правилното място.

Момиче на 15 съм. Още от малка имам окосмяване по цялото тяло. Преди не ми пукаше, но от известно време просто самата мисъл ме побърква. Майка ми също така знае за проблема ми и лятото ме заведе на гинеколог.

Оказа се, че имам поликистозни яйчници и затова окосмяването ми е повече от нормалното. Докторът ми каза, че кистозите са твърде малки и не може да се направи нещо... Личната ми докторка ми каза, ако толкова ми пречи да пия противозататъчни, но майка ми не ми позволява, каза ми, че съм твърде малка, а просто... самата мисъл ме побърква. Не ме разбирайте погрешно - грижа се да се обезкосмявам редовно.

Но космите просто растът с ужасно бърза скорост. Например веждите ми растат за няма и 2 дена.

Не знам защо точно реших да споделя, може би защото никой друг освен майка ми не подозира за проблема ми, защото както казах, се обезкосмявам редовно.

Четох доста в интернет за обезкосмяването, но освен епилиране нищо не помага... Окосмяването ми е най-изразено по корема и краката. На гърба не е чак толкова, но все пак се забелязва.

Съжалявам за разпръстнатите мисли... Ако някой има същия проблем, ако иска, може да сподели как се справя с него. :)

П.С. Извинявам се за правописните грешки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6aba56cd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Взимай противозачатъчни, те не са само за предпазване от нежелана бременност, но и при такива проблеми. Слушай лекарите, не майка си - нея е страх да не тръгнеш с момчета. Обясни ?, че това си е твоето тяло. Имах в гимназията такава съученичка. По едно време отслабна, разхубави се (и тя с повечко косми беше), оказа се, че взимала тези хапчета. Ниско дозирани.
Не искам да те плаша, но с поликистозни яйчници после ще имаш проблем при забременяването. Чистят се пак с хормони, друга моя позната така си зачена и роди здраво дете без проблеми.
С две думи - хормони ще трябва да взимаш и без това. Може пък сега лекарите да успеят да те поизчистят. Довери им се! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c7dd2f4d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче на 21 години и имам същия проблем. Не искам да те плаша, но ще става и по-зле. Като бях на 14-15 и аз бях доста окосмена, но сега съм още повече. Епилирам си цялото тяло. Пия противозачатъчни, но не виждам никакво подобрение. Така че не знам как да ти помогна, това нещо май няма лек. :(((

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a9a69289a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здрасти! Накарай майка ти да ти разреши да пиеш противозачатъчни, защото наистина помагат! Аз съм на 13 и веднъж цикъла ми не спираше и мама ме заведе на гинеколог. Гинеколожката каза, че имам кисти и ми изписа противозачатъчни /от по-слабите/. Каза да ги пия 6 месеца. Вече ви пия от 3 месеца и има ефект. Махнаха ми се пъпките, цикълът ми стана редовен е така. Пробвай, струва си!

Ержебет

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b3b3a433ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: А може ли да ми кажете приблизителната цена на противозачатъчните и дали ги дават на деца? :D Майка ми няма да ми даде, но явно ще е без нейното позволение, също така една приятелка иска да опита.. Ще съм благодарна, ако някой отговори. :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1d02682584
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Здравейте задалжително ли е за този проблем да правя секс и ако може обеснете всичко за това защото не искам майка ми да знае.. напишете ако може за тези хапчета дали може да се получи някои проблем и какво се прави и някви... такива плз..
*Луната*

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 00d2fc362a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   НЕ ПИЙ НИКАКВИ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ!
ЩЕ СИ РАЗСТРОИШ ХОРМОНАЛНАТА СИСТЕМА И ПОСЛЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ, защо иначе мислиш, че майка ти не позволява?
Не си ли чувала, че с хормони шега не бива?
Ето ти обаче нещо безобидно, с което при постоянна упротреба можеш силно да подобриш ситуацията.
Копирам ти цялата статия:

МЕНТОВИЯТ ЧАЙ ПОМАГА ПРИ ПРЕКОМЕРНО ОКОСМЯВАНЕ

Пиенето на ментов чай два пъти дневно намалява нивото на мъжкия полов хормон, причиняващ прекомерно окосмяване /хирзутизъм/ по корема, гърдите и лицето, предаде БГНЕС.

Хирзутизмът може да причини сериозни проблеми от психологично естество при жените. Лечението на хирзутизма обикновено включва медикаменти, които намаляват нивото на андрогените (мъжките полови хормони в тялото).

В някои случаи, прекомерното окосмяване е резултат от подлежащо медицинско заболяване като например синдром на поликистозни яйчници. Жените произвеждат малки количества от мъжките полови хормони, като тестостерон, но по-високите нива на тези хормони водят до прекомерно окосмяване.

За да се проучи ефекта върху жените, 21 доброволки с хирзутизъм, 12 от които са били с поликистозни яйчници, са получавали по чаша ментов чай два пъти дневно в 5 дневен период по време на фоликуларната фаза от цикъла си.

Учените са установили сигнификантно намаление на свободния тестостерон в кръвта и увеличение на някои женски хормони, включително на фоликулостимулиращия хормон.

Ментовият чай може да повлияе метаболизма на хормоните като тестостерона или синтезирането на андрогенни хормони, обясняват изследователите. Нужни са повече проучвания за потвърждаване ефекта на ментовия чай върху умерения хирзутизъм, отбелязва ръководителят на проучването проф. Мехмет Нуман Тамер.

Понастоящем терапията за хирзутизма включва използването на орални контрацептиви за супресия на андрогенната продукция или медикаменти от типа на спиронолактон, но това проучване показва, че ментовият чай може да бъде добра естествена алтернатива за жени с леки симптоми на хирзутизъм, твърдят учените.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ аз ще ти кажа, че освен ментов чай, можеш да приемаш и ментова тинктура от аптеката, приета на капки, разтворени във вода.
Никога не оставяй без мента и ще се радвам след немного време да се появиш тук и да споделиш за положителни резултати.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9ac8df99ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти с право не дава да пиеш хапчетата. На лекарите не им пука за теб. Ти си случей, отнемащ 20 минути от месеца им. Независимо какво пиеш, мисли, това не са витамини. Прочети първо за противозачатъчните. Как се правят как действат и въобще за ефектите от ебавката с хормоните. По време на пубертет всичко е рискове. За да ти сваля още малко самочувствието че знаеш и можеш да погълнеш всичко ще ти кажа че от антибиотик може да оглушееш. Нали, невероятно:). Хайде със здраве.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c883256233
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това с противозачатъчните силно зависи от качеството им и от продължителността и НАЙ-ВЕЧЕ от редовността на вземане. Естествено, че с хормони ебавка не бива, но като гледам на авторката хормоните и така или иначе не са много в ред. С хапчета може само по-добре да стане.

Номер 6, първите ти 3 реда са пълни глупости! Кой ти каза, че от хапчета се разстройва хормоналната система? И кой ти каза, че няма оправяне? Има премного жени, които ги пият години наред, идва си им редовно (по-редовно от преди) и всичко е на 6. Като решат да забременеят ги спират (да, можеш да ги спреш от днеска за утре, но е препоръчително да е след като ти дойде), забраменяват си и пак всичко е на 6.

Или си пълна параноичка, или си чувала за противозачатъчни последно преди 10 години.

Това дето казваш за чая от мента - може да е така, не споря. Нека авторката да пробва и ако има ефект РАЗБИРА СЕ е по-добре с чай от мента, отколкото да се тъпче с хапчета. Но да оплюваш хапчетата сами по себе си с отявлено неверни факти не е правилно.

Номер 7, вярно е, че на лекарите не им пука много-много за пациента, важното е да кашират парите и тва е. И е вярно, че от антибиотик може да оглушееш, на мен като дете за малко да ми се случи (да чукам на дърво, нашите се усетиха навреме). И е вярно, че и противозачатъчните имат доста странични ефекти, особено ако пушиш, имаш високо кръвно, проблеми със сърцето и т. н. Но както всичко в медицината, трябва да се преценят ползи и вреди. Според мен ако на авторката чая от мента не й помогне, противозачатъчните определено си струват риска, предвид потенциалната полза.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7c11763b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 7 - последвах съвета ти и ще започна да пия от чая.. след като казах на майка ми тя доста се зарадва, че се отказах от противозачатъчните :D (не че съм взимала). Ако има резултат - ще пиша пак. ;)

Номер 8 - и да не ти се вярва, имам самочувствие. Не бих си позволила окосмяването да ми го свали. : ))

Мерси на всички за съветите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8d0d126fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, авторке, къде видя нещо за самочувствието ти в предния ми коментар?

От 8

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7c11763b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От авторката: казах коментар номер 7, а не 8. :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7c11763b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

12.   Просто съм объркала номерата, съжалявам за което.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0481270d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке, по-добре отсега взимай противозачатъчни. Явно имаш сериозен проблем и само с чай от мента няма да има кой знае какво подобрение. Вероятно имаш висок тестостерон, но космите, които вече са ти пораснали, няма да окапят. Въпросът е да не ти се появяват нови. А майка ти, след като е толкова загрижена, защо не ти купи уред за фотоепилация или да те заведе в някой салон. Да, скъпо е, но по-добре това, отколкото заради окосмяването да се срамуваш цял живот и никое момче да не те хареса. Противозачатъчните таблетки не са бонбони, но в твоя случай ще помогнат. Недей да си самоизписваш обаче. А твоята приятелка да не пие, ако няма нужда. Най-много да си навреди, ако не са подходящи за нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker