Спиране на антидепресантите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Спиране на антидепресантите
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 73865 пъти
Здравейте, от 4-5 месеца пия золофт. Струваше ми се, че няма голям ефект и реших да ги спирам - стигнах до половинка на ден, обаче почнах да се чувствам притеснен нещо и ядосан - дигнах си дозата на хапче и половина каквато ми беше назначена в началото.

Как се спират тия лекарства? Въобще някой справил ли се е с депресията и паник атаките (при мен са по-скоро пристъпи на агресия), или тва ш*бано положение е за цял живот? Иде ми да се гръмна наистина - преди бях нормален, социален, имах купища жени, приятели, живот мечта - сега съм пълен смешник, който ако не си пие хапчетата нещо му става - на 21г съм, давайте някакви окуражаващи мнения на хора, които са се справили.

Недейте да ме успокоявате, че сте така от 50 години примерно и не сте се справили, искам нещо по-позитивно и все пак да не е лъжа. Тези, които смятат да се оплакват да си намерят друга тема моля.

Дайте ми съвет как да приключи това отвратително положение - от хора, които са се справили!
Предварително благодаря на тези, които ще помогнат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 19c0e09bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Не ги спирай още, а ги взимай, докато не си стъпеш на краката. Виж, трябва да можеш да се приемеш и със слабостите си, и да умееш да губиш. След много напрегнат начин на живот - учене редовно и работа нон стоп в чужбина, се сринах. Един професор по физика ми каза, че той след като е завършил се е оттеглил на село - да, при баба си и дядо си, крави е гледал човекът - лазарен физик! ЦЯЛА ГОДИНА. И след тази година, далчеч от стреса и живот с природата се е почувствал по-добре - следват докторантура, професура в Бостън и сега човекът е добре. Не го е срам, че е имал такъв период.
И аз така - близо година прекарах в спане, четене на леки книжки, ядене и бягане за здраве. Е, не бях на село, но същото. Ако имаш как - отиди малко на село или в някакъв манастир за година - ще те приемат, ако им помагаш в работата. И след година ще си нов човек. Ако учиш, ще имаш сили, ще имаш просто желание за всичко, ако работиш - ще си 100 пъти по-добър в това, което вършиш. Научи се да губиш и да ти кажа - здрав дух, здраво тяло, но и обратното важи!!!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 073871e889
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Антидепресантите се спират много трудно и постепенно! Правилно си започнал с по- малка доза! Когато аз спирах антидепресант, бях много зле- една, две седмици ми изтръпваха ръцете и краката и бях като парцал. Имах чувството, че е като някаква постоянна нервност и тръпки навсякъде по- тялото. Може би антидепресантите не са били подходящи за твоите оплаквания и затова не си усетил ефект. Потърси друг психиатър (предполагам, че психиатър ти ги е изписал). Също съм забелязала, че когато се спират такива лекарства, понякога първите седмици ефекта е обратен- сякаш положението се е влошило и не е имало ефект, подобрението се усеща някъде месец след спирането! Може и да бъркам тук- просто при мен беше така! Иначе не се притеснявай ще се оправиш, винаги има изход и той много често е в главата ти! Успех

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9adb9d285
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

3.   Бе прай си кото си знаеш. Това е то, когато си нищо, и си далеч от Бог.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4d7fe36a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   За сега прочетох до 1 и 2, много ви благодаря. Номер 2 усещането е точно както ти казваш - само че аз не изтръпвам, ами се чувствам напрегнат и нервен. Аз така или иначе мисля, че поначало диагнозата ми е сбъркана (или съм бил в депресия, но не от тези най-тежките с мислите за самоубийства), обаче организма ми е привикнал с тях и когато се опитах да ги спра се случиха проблемите с нервността, притеснителността и т. н. Но точно това се чудех дали отминава тоя симтом.

Имах поначало типични симптоми за депресия, но съм почти убеден, че не е на психическа основа - да, чувствам се уморен, нямам енергия, замаян съм, но като цяло имам силно желание да живея, но самите симптоми ме затрудняват да го правя и се мотам из къщи повече от колкото излизам, защото ми е лошо. А тези симптоми може да са на още куп неща признак, обаче на лекарите им е най-лесно - на психическа основа е, иди на психиатър, отидох, пия си лекарства, но съм все още уморен, замаян и без енергия... и без нерви. Та според мен е редно ефекта им да е по-осезателен на хапчетата, но и аз мисля че си зависи от мен да се справя, ако действително съм в депресия.

Все пак давайте още мнения как сте успели да ги спрете и помогнаха ли ви?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b5b5442eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Много правилно си мислиш, че си зависи от теб да се оправиш.

Аз ги спирах няколко пъти - постепенно. Стигах до едно положение, в което си мислех, че съм по-добре, но при първия изникнал проблем пак изпадах в омагьосания кръг и започвах да ги пия. Един ден се събудих и казах "Ще му *ба майката! " и от този ден дори хапче за глава не съм пила. Просто осъзнах, че това, че всичко е само в главата ти не са просто приказки за успокоение, ами самата истина. От този ден се почувствах нов човек и си върнах стария начин на живот, а повярвай ми моето положение беше в пъти по-тежко от твоето.
Много против съм тези антидепресанти. В някакъв момент може да са ти като патерица, за момент да се успокоиш, но създават една тъпа зависимост и после ти е трудно да живееш пълноценно без тях. Да не говорим колко странични ефекти имат и колко уж помагат. Когато пиех едните спях по 18-19 часа. Еми то есествено, че няма да се изнервям и ще съм спокойна като спя. Можеше и с чай "Лека нощ" да постигна същия ефект..

Спирай ги, защото още повече ще свикнеш с тях. Тегли една майна на всичко. Да, нормално е да се изнервяш, да се притесняваш. Хора сме. Изживявай си емоциите - псувай, блъскай, плачи, смей се. Не ги притъпявай с измислени хапчета, защото всичко се насъбира и след време ескалира непоправимо.
Желая ти успех и съм напълно убедена, че можеш да се справиш.
Ако имаш някакви въпроси - попитай.

А и, много е възможно тук да ти се включат хора с "депресия" тип цял живот или 20 години. Не ги чети изобщо, защото от човек до човек има разлика. И от депресия до депресия също. Както и от самозаблуда до самозаблуда.

Лоша

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bea9f902ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Здравей, аз съм пак номер 2! Прочетох какво си написал и искам да ти кажа, че това че продължаваш да си уморен и замаян е от антидепресантите. От тях ти се спи много повече и затова се чувстваш скован. Миналата година бях в същото положение като твоето- изпадах в необяснима агресия, искаше ми се да чупя, викам, удрям дори, но не съм посягала! Всичко трупах в себе си и бях мн зле през останалото време! Но честно казано попаднах на психиатър, който не държи пациентите му да пият постоянно антидепресанти! Наистина и аз около 3 месеца бях почивка на тихо и спокойно място и отстраних от себе си хората, който ме подлудяваха! Всичко е поправимо, помисли кое те дразни и от къде идва проблема. Иначе за хапчетата, започни пак да ги спираш, може да трепериш в началото, но не посягай пак да увеличаваш дозата! И ако пак отидеш на лекар, му заяви категорично, че не си дошъл за да ти изпише антидепресант! Ж22

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4d7fe36a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   Мерси пак за отговорите.

Стресовите фактори са безброй много. Наистина са ужасно много в моя живот - почни от семейство, безработица... пълен ужас идело ми е да изчезна и да прекратя контакти с абсолютно всички, които познавам. Обаче тези симптоми ми пречат да се боря - не съм от хората, чакащи нещо да им падне от небето. Знам, че в тоя живот само ние сме си отговорни за решенията, за успехите и неуспехите, но безсилието ме довършва, а до преди... година да кажем изобщо не беше типично за мен да се чувствам така.

А за спането номер 2 си права - спя по 10-11 часа на нощ и пак ставам трудно, имам шантави сънища (безумно реални), направо все едно съм ги преживял...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c9d77c4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Пак съм номер 2! хахаха това за сънищата ми е много познато! Сутрин се опитваш да се събудиш, обаче не можеш да си отвориш очите и само сънуваш някакви глупости, които изглеждат толкова реални, все едно си там! От хапчетата е. Треперенето ще мине за седмица - две, но сънищата остават малко по- дълго! Не се притеснявай от това! Иначе проблемите ти са сериозни наистина- като не се чувстваш добре в семейството и си безработен няма как да се изнесеш, но това е временно, игнорирай ги и се опитай реално да преценяваш нещата, които се случват или ти говорят! Ако си от малък град може да запишеш университет и така ще имаш евтино общежитие и можеш да се хванеш на работа през това време! Такава идея ми дойде на ум! Има още много неща, които могат да се измислят! Аз например, когато бях в това състояние винаги виждах, само един възможен вариант и той винаги беше лош! Сега имам най- малко две възможности и двете винаги положителни за мен!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4d7fe36a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм студент, от София съм, всичко е нормално. Ама трябва да се изнеса мисля си, че това е начина. Друго е човек ако е по-самостоятелен... а аз мразя като не съм.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 62ca6aa527
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   О, авторе при родителите си ли живееш?
Изнеси се - вземи си стая в някакво жилище с много студенти в Младост и ще се разведриш. Винаги има с кого две думи да обелиш, канят те наляво-надясно, а за учене и самота - стаята!
Много е яко. Колко ще ти излезне - до 200 лв.
Заслужава си, вместо да се тровиш с наркотици.
Освен това като излизаш и другарка можеш да си намериш, цветно е и е истински студентски живот!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 21fec1c50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   До 6, можеш ли да кажеш кой ти е психиатъра, и дали е от София? Аз лично нямам познати, но днес разбрах, че една позната, на която много държа има подобни проблеми. Не съм знаела, защото не съм в БГ и я виждам рядко... Та.. тя пиела антидепресанти в продължение на 3 години и сега ги е спряла. Не знам дали е било постепенно или отведнъж (не попитах за подробности, защото не съм много веща в тази област..) В момента доста се била влошила, не искала да излиза от вкъщи и много била депресирана. Също така не мога да кажа, дали я избива на агресия... Или поне засега не мога.

Факт е, че семейството и търси добър психиатър, защото досега на тези, на които са попадали не е помогнало особено... Опитали са и с хомеопатия, но и там нямало ефект...

Пиша това, защото искам да помогна на семейството и, защото са ми наистина много близки и държа на тях! Та... ако знаеш някой добър психиатър в София, ще се радвам да споделиш. (И това не се отнася само до 6, но и към всички останали...)

Благодаря!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 54735d857f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Аз спрях антидепресант, който не ми действаше никак добре. Докато го спирах се чувствах чудесно. Но когато го спрях почна ад. Защото по-скоро се бях пристрастила към идеята да ПИЯ нещо. Но го спирай - золофтът е гаден, пила съм го малко - ужасен е. Аз пих друг антидепресант. Да знаеш- дебелее се от тях, не ти се прави секс и се батисват бъбреци и черен дроб.
Спорай постепенно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bea9f902ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Здравей номер 11! За съжаление не е от София! А е наистина добър, защото преди него ходих при още трима, които само ме объркаха още повече! От голям град сме, но доколкото знам в сайта не може да се дава абсолютно никаква информация за градове и имена!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4d7fe36a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Пак ги намалявам, все ще успея, не ми се занимава с тях. Би трябвало човек да може да се справи, макар че аз съм почти 100% убеден че съм със сбъркана диагноза, но няма значение. :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4d7fe36a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Спрях ги - имам сега едни като мини-световъртежи, за около 1 секунда, ама са на честичко... може ли да е страничен ефект, до колко време отминават тия неща от спирането?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2e2cba5c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Преди години в работата ми настана такава какофония, че щях да откача. Обзе ме гадна депресия, не ми се ходеше на работа, не заради това което вършех(имах интересна работа), а заради няколко подмазвачи, които вмирисваха обстановката.

Отначало не обръщах внимание и се опитвах да се дистанцирам, но явно подсъзнателно съм товарил психиката си и един ден тя рухна. Мислех си, че всичко ще отмине от самосебе си, но нещата се задълбочиха.

Имаше моменти, не мога да стоя на едно място, трябваше непрекъснато да съм в движение, в стаята не ми стигаше въздуха и все навън(на открито) бягах, много гадно беше. Не минах без антидепресант, ползвах сравнително лек, но и той ми помогна, беше"деанксит". Ползвах го около3-4 месеца редовно, като ме поотпусне и ми стане по спокойно го спирах напълно.

След някой друг ден отново усещах, че нещата се възвръщат, профилактично вземах по 1 драже на ден, след няколко дена отново ми минава, пак спиране. Постепенно периодите на спиране се увеличаваха, а мислено се самоуспокоявах, че всичко е отминало.

Истината е, че след година напуснах този колектив, иначе не знам дали щях да се освободя така леко от депресията. Това наистина е психическо заболяване( по скоро моментно състояние), намалява хормона серотонин в организма, и нервната система бие тревога, трябва да се навакса този хормон! Как?
Има много начини, в зависимост от обстоятелствата.

1:Ако се премахне главният дразнител, може да се мине и без лекарства: стоене повече на слънце, пребиваване на спокойно място сред природата, плуване, пиене на чайове(най вече жълт кантарион), ядене на много шоколад, много помагат и домашните любимци-отнемат напрежението.

2: Ако не се премахне дразнителят, трудно ще се излезе без антидепресанти, ако отидеш на психотерапевт, ще те натъпче с химия, че ше забравиш даже кой си. Трудни мигове преживявяш, но всичко ще мине, временно са ти изтощени батериите, има как да ги заредиш, млад си, ще успееш!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ee87be3600
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   здравейте,
и аз ходих на психиатър. НО не ми помогна-защо ли. може би бях като пробно зайче. първо изписа един вид антидепресанти, после друг, но не можех да ги пия. появиха се страничните ефекти. гадеше ми се, треперех, получих силно напрежение.
въобще се влоших. накрая ми каза, че не съм била за антидепресанти. ами защо тогава ми ги изписа!? а никога не съм била в депресия, просто имах някакви страхове.
и така, в момента пия ривотрил, смятам и него да спра. стига вече!
всеки ти изписва лекарства. а трябва да прецени дали си достатъчно болен, за да ги пиеш.
на моменти имам си някакви нервни кризи. но съм по-добре без тях! те ме побъркаха. спрях ги преди 2 седмици и още не мога да се съвзема.
ако някой е минал през това, нека ми пише.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: afb2198e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   И аз пия антидепресант, психиятара ми ми изписа езопрекс 20мг сутрин и отначало имаше някакви подобрения, но после не можех да работя барзо умалявах тревожност и сега започнах да ги спирам сега пия по половинка през ден но с тожа замених с водорасли хранителна добавка да избавя химията която се е натрупала в мене продуктите са на аква сорт и си пражя скенар терапии има голям ефект. АНТИДЕПРЕСАНТА потиска нервната системна тои не я успокоява. Тази система се нарича ВЕГИТАТИВНА системата която контролира органите на човека. НИКОГА НЯМА АНТИДЕПРЕСАНТА ДА ПОМОГНЕ ТОЛКОЖА КОЛКОТО ХОМОТЕРАПИИТЕ НЕ СЕ ТРОВЕТЕ А ИЗБЕРЕТЕ ПРИРОДНОТО.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 54735d857f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Аз съм пила антидепресант и смятам, че това е най-ужасното нещо, измислено от човека. Тези "лекарства' се намесват директно в невро-хуморалната регулация на хората и батисват целия отганизъм. Пих тритико, от което се чувствах ужасно. Беше в комбинация с ксанакс и после с атаракс. Спрях го под лекарски контрол. Беше ужасно... Смениха ми със золофт, който ти спомена - не ми се говори за ужаса, който изживях. Пих го няколко дни, но ще ги помня цял живот...

Накрая стигнах до ривотрил, който пих 6 месеца с постепенно намаляване на дозите. Ефектът от него бе временен. Но май беше по-малкото зло от тразодона (това гадно име точно пасва на така нареченото тритико - това е оригиналното му название).

Сега съм "чиста". Пак ми е зле, но никога повече няма да допусна да падна във водовъртежа на тези дроги.
Искам да кажа, че преди да почна да пия тези болуци, у нас нямах дори аспирин. Не пиех никакви лекарства и си ми беше ОК.
Антидепресант се спира, но ТРУДНО.
Но се спира, повярвай ми.
Успех:)

 
  ...
преди: 12 години, 22 дни
hash: ee87be3600
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Как да се излекувам? кога организма се изчиства от тези гадни антидепресанти? пих ги за кратко- около 3 месеца, но през това време животът ми се преобърна. спрях ги, защото не ги понасям. сега съм по -добре.
кажете ми кога ще свърши всичко това?

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b66e23cbc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Здравейте,

аз пих Золофт 3 месеца, но реших, че не искам да съм зависима от хапчета и го спрях (постепенно разбира се). НО в началото след като го спрях имах световъртежи, не можех да ставам сутрин, е да- бях леко депресирана и не ми се правеше нищо, но бях решена да се справя сама без хапчета. Освен това ми се струва, че качих 2-3 кг за тези 3 месеца със Золофт и много се ядосах.
Надявам се да остана чиста и да не ми се налага да пия повече хапчета. Ще заложа на нещо природно и на спокойствие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4858e09f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

23.   Ако искаш да се справиш с проблема започни психотерапия при психоТЕРАПЕВТ(не психолог). Ако ти е много трудна терапията я комбинирай с Коаксил. Това е най-добрия антидепресант. Намери добър психиатър да ти го изпише. Колкото и съвета да получиш ще са ти полезни, но недостатъчни, за да преодолееш проблема.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bf5c37a92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Не знам от къде да започна, но знам, че започнах с антидепресантите след проблеми с дрогата. След 2-3 години опити да се справя с проблема ( вкл. и комуна) проблема все се връщаше докато не ми писна и депресира до такава степен, че увреди сериозно личния ми живот! Имах нужда от сериозна помощ. Лекувах се в болница за 15 дни, където ми даваха други медикаменти, различни от тези които съм взимал, но като излезнах имах желание да не пипна нищо повече. За огромно мое сажъление установих, че не само, че не са ми помогнали, ами дори са задълбочили проблема, който имах. От около 10 дни не съм пипал нищо и симптомите на абстиненция, към ужким безобидните "антидепресанти" не искат да отшумеят, а докторите ме уверяват, че не би трябвало да имам такива!!! Седя си в къщи, защото ако излезна, всички знаят какво ще направя. Не те съветвам да се затвориш у вас но аз почнах да забелязвам, че алкохола много ми помага, но това е само в процеса на спиране. Не по много, а толкова колкото да се поуспокоя!!! Една-две бири или бутилка вино, разделени на 2 или 3 приема дневно ме правят спокоен, но се надявам острите симптоми да отминат до дни. Но знаеш, че се привиква и към него, така че трябва да знаеш какво правиш и най вече да не станеш алкохолик!!! Една-две бири не ме правят такъв, защото имам опит и с алкохола, но внимавай много. Трябва да знаеш всичко е строго индивидуално! Надявам се да не навредя на никой, а напротив само да помогна!!! Но съм твърдо решен да не се "закачам" повече за нищо!!! Трудно е знам, но стискам зъбки, пием си биричка и това е. Ако работите това е сериозен проблем да знаете. Трябва много време и търпение, но не е невъзможно! Убеден съм!!! След спиране на бирата не съм имал нежелани състояния!!! Знам, че изходът е близо. Но трябва да се внимава!!!
Петър се казвам и съм от София.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 25b89882b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   По възможност не пите >антидепресанти< трудно се спират това е което мога да кажа.... единствено и само в краен случаи и трябва да е точния >антидепресант<.. успех на всички и не се предаваите а се борете и не се потдаваите на фантазите си...!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 401b449840
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   колко време трябва да се спират антидепресантите, пия сероксат от 6 години и ми писна вече, искам да ги спра ама малко ме е страх, защото работя и незнам как ще се чувствам

 
  ...

...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 644f22309d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие! този съвет ми хареса, ще го имам предвид, благодаря на автора му

 
  ...
преди: 11 години, 10 дни
hash: 919460ca17
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Здравейте!!! Изчетох доста от коментарите и се радвам, че имам възможността, макар и косвено да се запозная с хора имащи проблеми сходни до моя! А ето и моят проблем: Преди около година след доста проблеми в личен план и прекалена натовареност в работата, излязох в отпуск. Първата седмица от отпуската си се чувствах като парцал и постоянно спях.
През втората седмица от отпуската си бях поканена на РД и именно там започна всичко. Както се забавлявахме на масата изведнъж усетих невероятно напрежение в гърдите, светлината започна да ми дразни и ми прилоша. Прибрах се в къщи и ми измериха кръвното, беше 140/ 100, като се има в предвид, че до него момент винаги съм имала проблем с ниското си кръвно налягане. Денят когато се случи това беше петък. На следващата сутрин, като се събудих, станах и отново ми прилоша и целия уикенд изкарах на легло. В понеделника реших да ида на лекар, но отново вдигнах кръвно и ме откараха в Спешния център. Отново кръвното ми беше високо. Направиха ми изследвания и кардиограма, но всичко беше наред, само че аз не бях и имах ужасно сърцебиене. Там ме надрусаха и ме освободиха. Майка ми ме посъветва да се консултирам с наша близка която е психиатър. Когато отидох при нея тя ми каза, че всичко се дължи на психическа основа и ми изписа Деанксит и Ривотрил. Съвсем леко се поуспокоих, но не за дълго. Скоро отново започнах с кръвното и бях подлудяла да го меря по 100- пъти на ден. Не можех да се позная и контролирам. Тя ми каза, че трябва да ги сменим и да открием моето лекарство. След опити с още няколко вида най после улучихме и моето Ленуксин- 10мг. Докторката ми каза да ги взимам минимум 6 месеца, които вече минаха и се чувствам сравнително много по добре и мисля да започна да ги спирам. Бих искала да Ви попитам някой имал ли е проблем подобен на моя и как би могло да ми се отрази спирането на медикаментите, защото много се притеснявам кошмара да не се върне отново. Вече съм на половин хапче вечер и към момента съм добре. Благодаря Ви предварително...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: c804c3189b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   номер 28 я ми кажи от сероксата пълнее ли се или се отслабва

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 8561d8d7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Сменете си кафето - аз пия кафе с ганодерма от 6 месеца и ми действа много добре на депресията.
Моят мъж е доста нервен и за него му намерих решение - след като изпием по 1 кафе 3 в 1 с екстракт от рейши (ганодерма) и всичко е мир и любов.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8bb3250670
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Здравейте, хубаво е да имаш другари по съдба - и то каква:) Всъщност и всички други хора страдат - я от болест, я от мизерия, я от нещо друго. Моето е страхова невроза, панически атаки и всички други " хубости " около тях. А между другото съм на 26 и всичко започна преди 5 години - семейни проблеми, парични, стрес покрай следването и така. От 2 и 1/2 години пия Есопрекс и признавам психиатъра нацели 10-ката - станах си веселото и жизнено момиче, което бях. Пробвах веднъж да намаля, но още на 3-тия ден "изпаднах в абстиненция" - така да се каже. Световъртеж, гадене, разсеяност, студ. Беше пролет - пролетта не била подходяща, лятото не исках, защото ми се живееше с приятели насам-натам и все не е подходящо според лекуващия. Сега обаче като прочетох тези коментари, където всички спрели антидепресантите споделят, че афтърпериодът си е отвратителен, отново събирам кураж да се отърва от хапчетата. Благодаря :) Ще споделя резултата след месец-два. А дано е положителен! Между другото вярвам в това безотказно. Всичко е лечимо - и от най-страшните болести хора са се избавяли, какво остава за хора като нас, които дори не сме болни, а просто сме в лош период. Моят лош период свърши така че е време да свърша и с "патериците-антидепресанти" - като счупек крак - хвърляш патериците и прохождаш:) Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f2b90cee98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Спирай ги тези хапчета!! Изобщо не знаех, че за нервност и агресия ги изписват... аз тогава трябва по 2 кила хапчета на ден да пия. Чупя, блъскам.. хвърлих си клавиатурата през прозореца преди няколко месеца. Не карам кола, щото чувствам че може от агресия и нервност да разбия някой дето ме изпреварва неправомерно. И не ми пука! Някои хора са по-емоционални по природа!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b7839fd340
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   На 20 години направих нещо ужасно глупаво, а именно опитах да се самоубия. Няма да обяснявам зашо. За щастие не успях, но разбира се изпаднах в тежка депресия и ми назначиха антидепресанти. Пих ги доста време и ги спрях чак когато бях готова за това, при мен заслугата да се оправя беше преди всичко на няколко невероятни човека, които буквално ме върнаха в света на живити, но едва тогава си позволих да спра хапчетата, когато вече бях достатъчно уверена в себе си и не се страхувах, че при първата по-тежка ситуация пак ще направя опит. Та да знаеш трябва си време. Не знам как и защо си стигнал до там, пък и не е моя работа да те разпитвам и да слагам сол в раната ти, но не бързай, когато моментът дойде и си готов, ще го разбереш.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4132045c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Хомеопатия, йога... Йогата ще те уравновеси. Има надежда... аз съм нервна, но не ме избива на агресия. Дразни ме шума около мен, сякаш всичко. А и работата ми е една... Стегни се и избери дали да се дадеш на негативните хора около теб. Нещо в теб се бори да излезе на яве. Пробвай да порисуваш. Аз, която не мога да стоя повече от една минута на едно място, рисувайки рисувах 2 часа каквото сърце и душа ми даде. :) Не е нужно да умееш. Успех!
С. 24

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ebb512aab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Здравейте, ето я и моята история преди една година изпуших от работа любов.приятелства и какво ли не.Плаках цяла нощ и майка ми се изплаши и отидохме на лекар. Тя искаше да ни пратят на психолог ама не нямало как и веднага ме изпратиха на психиатър и ми изписаха три вида антидепресанти пих ги 6 месеца.като поетапно ги спирах .след като спрях и последния се почна ада чувсвах се супер все едно не бях аз не бях човека сама себе си не познавах.сега тръгнах на психолог на тае бо на масайи и нещата почват да се оправят ама много трудно АКО ИМА НАЧИН НИКОГА НЕ ВЗЕМАЙТЕ АНТИДЕПРЕСАНТИ !!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 7b572dd94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Здравейте,
няма притеснения да използвате Золофт - лекаеството е перфрктно, само следвайте мнението на вашия лекар...

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5fac9ae8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Депресия та не лошо настроение или да си тъжен или да плачеш без да спираш.... Депресия та е болест и то много лоша даже когато си в депресия не можеш да плачеш и без антидепресантите е не вазможно да се справиш с тази болест

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 75e5de543a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Пих три години и отгоре антидепресанти, понякога и успокоителни. Естествено, ползата беше първите месеци, след това все едно нищо не пиех.
Виж, от успокоителните поне спях и не бях толкова нервен и раздразнителен.
Уплашен от писанията в нет-а, реших да спра първо успокоителните. (Е, случвало се е инцидентно да пия. ) Основно ги заместих с малко "твърд" алкохол вечер.
И стигаме до вратите на Ада - реших да спра и антидепресантите. Първите десетина дена се чувствах добре, заспивах рано, по-малко крещях... сякаш някакъв филтър се счупи или махна. A след това започна чистия ужас - изтръпване и замайване от главата до петите, необяснима нервност и раздразнение, треперене, замъглено и раздвоено виждане, желание да нараня някого... Но пък сега мога да мастурбирам всеки ден, а не веднъж в месеца. :))))
Естествено, след този трудно описуем ужас посегнах отново към Ривотрила, но изглежда прекалих с дозата, защото двойното виждане и замайването се засилиха. Сега хем не искам да почвам пак антидепресанта, хем ме е страх, че ще направя нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cb4b08c4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Здравейте,
някой пил ли е антидепресант тритико и как го е спрял?
Аз пия по половин хапче вечер от месец и половина и по 1 деанксит сутрин. Диагнозата е депресия с паническо разстройство. Не ми се иска да ги пия много дълго, за да не привикна с тях, но вече симптомите ми поотшумяват и сякъш "илзиам на повърхността" :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9a6be9efa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   Здравеите. Преди време претърпях нервен срив следствие на внезапна уплаха. Пръснах си нервната система. Моята диагноза беше Вегетативно-суматоформна дистония. Бях в депресия и бях много нервен, бях изпаднал в дупка, докато непопаднах накрая на правилния психолог. Година и половина пия анти-депресанти, КСАНАКС и КСЕТАНОР,
вкл. Диазепам. Искам да ви кажа че се чувствам много добре тези хапчеета ме изкараха от страшна дупка, разните му страхове и депресиии са на нервна почва, нервите като цяло се лекуват много бавно може 1, 2или 3 години зависимост от самия човек. Вземаите си лекарствата, и ви казвам няма никакжи ефекти на отнемане, това което усещате когато ги спирате не е синдром на отнемане, а това че още не сте се възстановили. Със точните лекарства и точната диагноза установена от вашия лекар, мойете да бъдете сигурни че ще се излекувате. Имаите търпение и си вземаите лекарствата редовно, и наи-важното недеите да четете листовките, ако човек чете листовките никога за нищо нетрябва да пие и едно хапче в живота си. Успех желая на всички и бързо възстановяване

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: abf3581233
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Здравейте на 24 год. Съм след тежки моменти и тежка бременост изпаднах в депресия и вече от 6 месеца пия Сероксат в началото и Ривотрил после го спрях. Пия го само, когато съм под голямо напрежение. Имам един въпрос към вас от три дни не бях взимала Сероксата и започнах да имам постоянно чувство на гадене и позиви за повръщане също така и ужасно силно главоболие дали може да е причина краткото спиране на лекарството. Моля ако някои е имал подобни оплаквания нека пише. Чувствам се ужасно всичко засилва симптомите ми и това главоболия не спира.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 75e5de543a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Сероксата трябва да се спира по схема, а главоболието и гаденето е възможно да са странични ефекти от Ривотрила, поне при мен често се получаваха, когато го пиех от време на време. Но Сероксата също предизвиква гадене, особено сутрин.
Бих ви посъветвал да се обърнете към доктора, който ви е изписал лекарствата.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 2c375fc94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Пия Золофт от 6 години и реших, че е време да го спра. По принцип взимах по половин таблетка само сутрин, после за кратко взимах четвърт, а на два пъти взимах четвъртинка през няколко дни. Вече втора седмица не съм взимала Золофт, но се чуствам много особено: кратки световъртежи, изтръпвания на ръце и раздразнителност. След прочитането на вички коментари, се поуспокоих, тъй като разбрах, че при повечето хора така се получава при спиране на антидепресантите. Аз ще се опитам да се справя сама и да преодолея тези странични ефекти, като много ми се иска да стане по-скоро - никак не ми комфортно така... даже трудно работя и не мога да си "събера мозъка"...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 28 дни
hash: bdf4e8fc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

49.   Да ви кажа и аз пия антидепресант 2 вида ксанакс и не мога да кажа, че имам кой знае какво подобрение. Имам болки в гърба и когато кажа на мъжа ми какво чувствам и като си поплача, болките минават и много повече ми олеква. Психотерапията наистина помага много, в съчетание с адекватно лечение. И заетостта помага много. Дори и вкъщи да се вършат някакви неща. Мен много ме успокоява четенето на позитивни неща за живота.

Споделете и вие какво ви помага да излезете от дупката-депресии, неврози, панически атаки :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 843cf8eb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   Здравейте. На мен пък ми изписаха антидепресанта Амитриптилин за това че имам мигрена. Трябваше да го пия около година според невролога, освен това главата продължава да ме боли и ми изписа и много силни обезболяващи заедно с това. Почувствах се много зле. Пих ги около 20 дни и ги спрях на своя глава. Сега всеки ден ми е лошо. Имам гадене и едно мъчително ежедневно главоболие вече 6 ти ден. Не знам какво да правя. Имам и треперене и студени ръце. Писна ми, но не ми се връща към лекарството от ново.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5f01ec1a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Преди пиех Ривотрил, но се оказа че ми е предписан погрешно и от две години сигурно вече пия есобел 10. Въпросът ми е как и дали трябва да прекъсна приема му и дали съм пристрастен. До какво ще доведе липсата му в организма ми. Не искам пак пристъпи и тем подобни

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5b2e6fe8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Спрете да унищожавате мозъците си с антидепресанти. Лекарството за подчинение на масите. Не усещате ли, че ставате живите мъртви? Напий се с приятел, напуши се с приятел прави секс. Вземи отпуск, отиди в планината.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e99affd4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

53.   Здравейте.Невролог ми изписа ЗОЛОФТ и аз ги пия вече 21 дена,но не се чуствам добре.Мисля че тези лекарства не са за мен.Искам да попитам тука някой с опит дали мога да ги спра рязко или постепено.Мисля да пробвам с билки.

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: 87d5d67eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Изписаха ми амитрипталин за мигрена. Чувствам се ужасно, сякаш ще получа инсулт. Изтръпват ми крайниците, чувствам се като подута. Моля който и при този препарат да сподели!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker