Болезнено кръвосъсирване при менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болезнено кръвосъсирване при менструация
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 5757 пъти
ЗДРАВЕЙТЕ. Аз съм 19 годишно момиче. Имам въпрос, който може би ще си се стори малко смешен дори гаден, но досега никoй не ми е отговарял и се надявам тук някой да го направи, ако има подобен проблем. По-конкретно въпроса се отнася към жените.

Когато съм в менструация всичко протича нормално като болки, главоболие, лошо настроение, освен една друга подробност, че имам много болезнени съсиреци, а и на размер не са много малки, което допълнително увеличава болката. Не знам може би ще ви се стори смешно, че ви питам за такова нещо, тъй като не от скоро имам менструация, но всеки който съм питала дали има такива съсиреци ме е изглеждал доста странно, сякаш това е нещо ненормално, дори и майка ми казва, че не е имала такива проблеми.

Когато съм в този период имам спазми долу ниско в коремната област (да не кажа там отдолу) както и в бедрата и кръста, е това го понясям. Но частта със кръвосъсирването е някакъв ад. Нито болкоуспокояващи помагат, нито нищо. Проблема е, че се отделят много бавно, болката е продължителна и ми пречи да си върша ежедневните неща нормално. Имало е случаи в които, след като премине съм заспивала, понеже в продължение на половин-1 час съм търпяла болката и ми е идвало да ревна. Съвсем сериозна съм и грам не преувеличавам. Обръщам се на такова място, защото на гинеколог не бих се престрашила да отида, ще ме е срам, изпитвам неудобство дори от майка ми на такива теми да говоря, знам, че е нормално нещо но, не си говорим на такива теми. Както и да е да не се отплесвам.

Моля ви, кажете вие жени имате ли подобен проблем и ако да как се спрявяте, защото болката е зверски голяма...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae9978023c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще си позволя да дам линк за един сайт
http://www. kak-da. com/%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F. html
Тук се споменава, но ако толкова се притесняваш, за мен лично тези болки са прекалени и щом нищо не помага. Съжалявам, но трябва да отидеш на лекар. В крайна сметка гинеколога си е част от живота на една жена. Няма нищо срамно, поне отиди да му обясниш проблема, а ако се наложи ще те прегледа.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0bcb9cb709
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да и аз имам кръвосъсиреци, но са малки и не са болезнени. Даже не ме и боли и разбирам, че съм в менструация чак когато видя кръвта. Чела съм, че може да е от миома на матката, затова аз искаш иди на ехограф, не е нищо страшно. По принцип, противозачатъчните ще ти помогнат. А само да те питам кръвосъсиреците те боли когато излизат, защото са големи като размер или те боли корема?
~~~Приказната кралица~~~

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8843562fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Задължително трябва да отидеш на лекар. Може да имаш възпаление, напр. ендометрит или др., или хормонален дисбаланс. Непременно трябва да ти направят ехограф. Аз съм имала подобни проблеми. Не са за подценяване и не минават сами.
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 119b69cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да не те отчайвам ама съм в същото положение от 18 години ако намериш лек пиши

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a38852e7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря ви за вниманието. Сега май се наплаших, щом казвате, че трябва да посетя лекар... Наистина изпитвам страх от такива посещения, честно казано....

Номер 1 благодаря ти за сайта сега ще го погледна.
А към номер 2 -боли ме когато започна да усещам, че се отделят незнам точно от къде и докато се отделят от мен, (извинявам се за начина по които го описвам, но незнам по какъв друг) написала съм, че периода е около половин час дори около 1 е стигало, но много рядко, обаче болката е неописуема... И мисля, че точно поради размера ме боли чак толкова, защото понякога не се усещат, но когато са големи размера е някъде около стотинка и е ужасно просто.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 119b69cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чак като монета? Пий витамин С два-три пъти дневно зависи от теглото ти и 1 аспирин на ден. това ще попречи на кръвосъсирването кръвта се разрежда ще е по обилен но поне няма да боли.
От №4

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a38852e7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6 Наистина ли помага? ! Изглежда доста приемлив вариант. Следващият месец, когато се стигне до ``онези дни`` ще пробвам, защото вече ме подмина. Първо ще пробвам това, което ме съветваш ти и вече, ако не ми минава наистина ще се наложи да посетя лекаря.

По принцип за такива менструални болки пия Спазмалгон, отначало бях на Но Шпа, но те не ми помагаха, Спазмалгон бяха решение до време, но и към тях сякаш привикнах и се налагаше да пия Аулин... Наистина много ти благодаря за съвета ще го изпробвам.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7f2301a028
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Момиче задължително отиди на гинеколог, според мен имаш миома, но... видеозон ще покаже. Искаш или не гинеколога наистина е част от сексуалния а и не само живот на всяка жена, затова свиквай

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 98fdd0fdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, според мен на много малко жени гинеколога е част от сексуалния живот :-) Или теб като отидеш на гинеколог те чукат?

До авторката: Да, права е номер 6, аспирина има противосъсирващо действие. Отвори листовката и ще видиш, че го пише като страничен ефект. Затова не се препоръчва за хора, които имат проблеми с кръвосъсирването, но при теб е обратния случай. Има и специални лекарства против кръвосъсирване, но те са с рецепта, защото са опасни.

Спазмалгона и Аулина ти помагат само да не усещаш болка, не премахват причината. И недей да прекаляваш с тях, че се свиква. Освен това еб*ват майката на бъбреци и черен дроб (особено аулина) като ги пиеш редовно. И на тях им прочети листовката, за да си наясно за какво става дума. (Всъщност КАКВОТО и лекарство да пиеш му чети листовката! Това са 10 мин, които са много добре инвестирано време. )

Пий повече вода - хем за да помогнеш на бъбреците си, хем защото тя допълнително разрежда кръвта. В тия 2-3 дена пий колкото можеш, поне 3-4 литра на ден. Знам, че е кофти и ще висиш през 10 мин в кенефа, но по-добре отколкото да те боли.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 119b69cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №8 Цялата ми рода са оперирани от миома 6 броя жени. При миома може да имаш няколко пъти месечно менструация или въобще да не спира, може да имаш жълто-кафеникафо миризливо течение но и не съсиреци.
Миомата се среща при жени от 20 до 50 години но те също страдат от затлъстяване хипертония или мастопатия и всички имат хормонален дисбаланс.
Съсирването на кръвта предпазва организма от обилни кръвозагуби и се получава само за няколко минути, времето зависи от самия организъм аспиринът тоест ацетилсалициловата киселина, що наричаме аспирин, намалява способността на кръвта ни да се съсирва.
Момичето го боли защото при нея кръвта се съсирва по бързо още в тръбите/матката и трудно после излизат съсиреците, все едно изхвърляш бъбречен камък. Ако това е при всяка менструация неможете да си представите какъв стрес е. Също с тези съсиреци може някой от тях да не излезе и като постой в тялото няколко дни започва да загнива тогава момичето ще иде на гинеколог с много силни болки в корема лекарите вадят съсиреците т. е. отпушват тръбите с дълги тънки железа много е болезнено-терапевтичен кюртаж – прави се, за да се отстрани материал от кухината на матката.
Но хайде да не плашим момичето два пъти са ме чистили с тези железа без упойка, веднъж съм лежала една седмица в гинекология по тези причини е не ми помогнаха но аспиринът да.
Спокойно авторке пий си аспирина нито е вреден нито се пристрастяваш само помага с единственото неудобство, че увеличава кръвотечението и ще се налага и денем нощни превръзки да носиш. Минала съм и престрасяването към боскулизин, но-шпа, спазмалгон, после аулин, нимезил, кокстрал който са за всякъкви болки и ги въртях с години.
След време научих, че аулинът не трябва да се приема от пациенти с тежки смущения на кръвосъсирването, пречи на чревен тракт и бъбреци пише го на листовката като си купиш цяла кутия прахчета затова не се трови с него вземай го само при критични състояния след операция и т. н.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a38852e7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте отново съм аз (авторката).
Ходих при личната ми лекарка, за да се консултирам 1-во с нея и да видя тя какво ще ме посъветва. Тя също ми каза за аспирин... ОБАЧЕ ИМА ЕДИН ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ...

Когато бях на 7 имах много силно кръвотечение от носа и съсиреци големи пак от там наистина дано не помислите, че вече си го измисля, даже бях забравила за това нещо, но наистина не беше нещо незначително. Поставиха ми диагноза-анемия на кръвта, с нисък хемоглобин, недостиг на желязо. То още съм си с нисък де, но това е друга тема. Пак се отклоних. Лекарката УНГ така се беше наплашила с мен, като видя, че и инжекции не ми помагат. Това беше в продължение на 2 години. И ми беше казала да не пия АСПИРИН.... СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО.... и в край на сметка интересното е, че нищо не ми помагаше докато една позната жена на майка не и каза да сваля обеците... Свалих ги всичко свърши. Оказа се че имам засегнато място нали носа и ушите са свързани и при продупчването е засегнат някакъв нерв. Да чукам на дърво от тогава не се е обадил носа...

И след като се прибрах ми светна лампичката, че точно аспирин ми беше забранен да пия, та се страхувам, ако почна да приемам да не стане пак това с носа. Иначе обеци пак си нося. Мисля, че го израснах, но щом засилвал аспирина кръвотечението...

A следващият път като ми дойде, мисля да пробвам 1-во това с витамин С и аспирин, но ако не помага, срам не срам, май ще се наложи на гинеколог...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d4080efebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не плашете момичето с миоми. Аз съм на 32 и от както се помня винаги съм имала съсиреци. Така е и сестра ми и баба ми е била така. Напълно сме здрави. Когато родиш болките ще отшумят. При много силни болки спасението е с Аулин.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8f8ec981a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   А аз се чудя като патка защо всеки месец се превивам от болки... Ама хич не загрях, че е от тези съсиреци! А при мен не е за час или пък дори и два, случвало се е от призори до полунощ да не мога да се опомня къде съм. Благодаря за информацията, която са дали коментиралите - на мен ще помогнете, най-малкото с нея, а може и с дадените съвети. Ще опитаме пък по-лошо надали ще стане :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b060c77449
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Много ви благодаря за инфото! :))) Цяла нощ не съм спала от силни болки :Х легнах към 12 и в 1 се почна ужаса.. пих Ношпа, но много бавно утихнаха чак към 4 и станах в 6.. имам чувството че и през деня ще е така.. а съм на училище..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker