Фиброаденом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Фиброаденом
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 8205 пъти
Аз съм момиче на 20 години. Преди седмица приключиха изследванията, на които ме подложиха (ехография, преглед при личния лекар, гинеколог и мамолог) и беше установено, че имам доброкачествен фиброаденом с размер 5х2 сантиметра, който трябва да бъде отстранен оперативно, като операцията е назначена за този вторник, тъй като не ми дадоха възможност да задам всичките си въпроси, бих искала да се посъветвам с хора, които вече са преминали през това.

Въпросите ми са:
1. Има ли съществена разлика след премахването на бучката между двете гърди? Ако има разлика в какво се състои реконструивната операция и каква тъкан може да се използва?

2. Разрових се в различни форуми и открих, че всички жени са оперирани с местна упойка, а при мен ще използват обща. Защо?

3. След като процедурата премнава през здравната каса с направление, ще трябва ли да заплатя някаква сума?

4. Как протича възстановяването?

Благодаря Ви предварително, за отделеното време :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7a4ddcd144
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задай въпросите на лекаря си.
Специално за парите - за легло се плаща, ако лежиш, но е малко. Просто трябва да се видиш отново с лекаря. Успех ти желая и горе главата!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 608545fcd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Надали моят отговор ще внесе голяма яснота по въпросите ти, но все пак се надявам поне мъничко да помогна.
Мисля, че няма да има разлика между двете гърди. По принцип винаги е налице лека асиметрия между някои части в двете половини на тялото. Може би при отстраняване на бучката може да изтече малко мастна тъкан, но тя вероятно се възстановява. При мен нямаше разлика. Освен малкият белег, който остава.
Аз се консултирах с двама специалисти преди отстраняването. И при мен процедурата беше някак пришпорена - за да се отстрани и изследва аденома по най-бързия начин, а и заради натоварения график на гръдния хирург.
Не съм убедена, че всички жени се оперират с местна упойка. Повечето - да. Може би зависи къде точно е разположен аденомът. Ако е на по-голяма дълбочина, е излишно да се подлагаш на излишен стрес. Независимо, че и местната упойка върши работа, усещането е неприятно. Много гадно. Днес има доста щадящи общи упойки. Прилагат се при аборт, при отстраняване на трета сливица - и възстановяването е бързо.

Не се заплаща нищо по операцията. Заплаща се единствено престоя в болницата. Ден или два. Дори и да си тръгнеш по-бързо, ако се чувстваш относително добре, си плащаш нощувката. Сумата е незначителна. Всичко останало е безплатно, включително и двата прегледа в рамките на един месец след изписването. Важно е направо да си уговориш дата за преглед с лекуващия лекар - най-добре това да съвпадне със свалянето на конците и излизането на резултатите от изследването на бучката. Консултът две седмици след операцията е много важен! Гледай да не те претупат с общи приказки, че е рутинна манипулация.
Когато те изписват, ще ти сложат лепенки. Въобще цялото обслужване в болницата ти се полага и не се заплаща. Ти си купи 'дишащи' лепенки за у дома и няколко непромокаеми - за къпането. Аз си купих по-голям размер от дишащите и ги срязвах на две, за да е леко открита едната страна. Иначе раната се запарва, а и отлепянето си е кофти работа.
Още един досаден момент е записването в болницата. Попълваш много документи и ако администраторката/ сестрата е мудна, може да отнеме два часа :)). Не е болка за умиране, но човек без друго е напрегнат. Така че се запаси с търпение и здрави нерви. :) И бъди пред съответния кабинет навреме.
Желая ти всичко да мине успешно. И късмет! :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b645fb1196
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Благодаря за информацията, операцията мина и всичко е наред=)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c1490a4011
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Искам да споделя мнението си за един нов, неинвазивен метод на лечение на фиброаденома, който набира скорост - така наречената ехотерапия. Това е метод, използващ фокусиран ултразвук с висока интензивност ( HIFU) и представляващ алтернативен вариант на хирургичното лечение на проблема. Има редица предимства, прави се и в България в болница Света София.

 
  ...
преди: 10 години, 23 дни
hash: a095485e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Фиброаденомите са доброкачествени образувания на млечната жлеза. Подхода при тях е оперативно премахване или наблюдение на определен период от време. Хубава е профилактиката с цел не допускане на доброкачествени промени в гърдата, а за предпазване също от рака на гърдата.
Операцията се извършва с местна или обща упойка. По КП 180 на здравна каса, заплаща се само престой в болницата, ако си осигурена. Ако ли не плащаш всичко. По 179 се оперира рака на гърдата. При въпроси питайте!

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 30b70f98c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Няма разлика за която питаш, заплаюа се само престой в болницата и не се притеснявай може би 1/2 ще те понаболява лекичко. С пълна упойка е по добре така че не се притеснявай....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker