Пареза на лява ръка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пареза на лява ръка
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 8437 пъти
Здравейте, моля за съвет и помощ. На 10. 08. 2010г. катастрофирах с мотор и получих множество травми, една от най-красивите ми е прекъсването на нервите на лявата ми ръка от гръбначният стълб. Направил съм две операции на плексуса, безуспешни.

Основният ми проблем е че изпитвам нечовешка болка, поради прекъснатите нерви (фантомна болка), реално не усещам и не мога да движа лявата си ръка. Изпил съм около един тон хапчета и на морфинова основа, не ми помагаха за болката. Моля, ако някой жив човек го е преживял това, да ми пише как да го постигна и аз, благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19cb60351d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това при теб не е фантомна болка, фантомната болка е да усещаш и да те боли ампутирана/отрязана/отстранена, въобще несъществуваща към момента част от тялото, а при теб ръката си е на мястото, просто те боли заради прекъснатите нерви. Морфина няма как да ти помогне, в началото на травмата действа, но с времето тялото развива толеранс към него, и накрая трябват зверски големи дози, които ще те убият, а по-силен аналгетик няма, така че болката едва ли ще се премахне.

Иначе по темата - чувал съм за подобни случаи на твоя, при които хората дори прибягват до доброволна ампутация на крайника за да изчезне болката. Лечение едва ли има, нерв не може да се зашие като кожа, единственото, което може би има шанс да подейства, е инжекции със стволови клетки, и някакво частично възстановяване на нерва. Потърси в нета, предполагам че има доста статии за лечението със стволови клетки, но е доста съкпо да знаеш.

Съжалявам за ситуацията в която си, но предполагам че вината за катастрофата е била твоя, като знам как карат мотористите. Извинявам се ако не е така. Все пак е хубаво че си оцелял, защото знаем каква е смъртността при мотористите.

Най-важното е да не губиш надежда, тялото е доста подвластно на съзнанието и подсъзнанието, и в последните години се доказа че оптимизма и добрите мисли водят до отпускане в тялото на всякакви субстанции, които помагат за излекуване от разнообразни болести - това съвсем сериозно го казвам. Ако нямаш правилната нагласа няма как да стане!

Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 09a2697964
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нуждаеш се от рехабилитация и физиотерапия! Намери начин да ходиш на лечебна физкултура! Спри с лекарствата с морфин-ще се наркоманизираш! Трябва ти и психотерапевт. Опитай с някакви фитопродукти и хомеопатия.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2409956273
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз подкрепям горните. Щом ръката не ти върши работа, пробвай всичко възможно и накрая остава ампутацията - какво губиш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1bc7afdf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе хора за каква ампутация говорите!? Дайте защото на някой хора главите не им вършат никаква друга работа от украса да им ги отржеме. Стига глупости! Номер 2 е прав/а/. Нужна е подходяща терапия!!! Стискам палци всичко да се оправи и не се отчайвай!!!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2cecccfd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря за съветите, но рехабилитация и физиотерапия правих в продължение на седем месеца. Ампутация със сигурност няма да предприема, защото в Чикаго-Америка съм чел, че правят чудеса, а надеждата умира последна, проблема винаги е финансов.
А колкото до името на болката ми е и фантомна, защото мозъка се опитва да установи връзката, която е прекъсната с крайника.
Винаги ме е радвало мнението на хората за мотористите, че винаги те са виновни при птп. Предполагам, че се дължи на завистта, от това, че не се радват на свободата.
Интересното при мен е, че не бях аз виновен, един пиян субект ми е сякъл пътя, но освен, че съм инвалид 100%, а и получих присъда за това, как да не се радваш, че си се родил в България.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8133292651
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж, да караш мотор си е опасно начинание, а в България си е чиста проба игра с живота. Пътищата ни за коли не стават, камо ли за мотористи.
Аз съм млад шофьор, нямам рефлекси и в града ми има две групи мотористи - веднъж ме изпреварваха за сейр и от дясно, и от ляво - панирах се. Страх ме е за живота им, те се кефят. На светофар пък един минава направо между колите - е, ако решиш да се престройш тогава?
В учебната кола пък един пак ми се появи изневиделица, щях да го убия, ако не беше учителят да ми грабне кормилото.

Първият братовчед на мъжа ми е умрял на мотор, не е било в България и просто имат проблем мотористите при завоите, защото се накланят и тялото им навлиза в насрещното платно.
Като пътувахме, пред нас имаше такъв моторист - той не вижда и не усеща, но половината му торс беше в насрещното платно!
...
Не е важно, дали си виновен или не - ти си носиш последиците и при мотористите просто са ужасни. И с кола си уязвим, но с мотор просто си обречен.
Кажи, защо да си 100% инвалид? Аз разбрах, че „само“ ръката ти е засегната?
Иначе - какво чудо чакаш да се случи?
.. Знам ли - стволови клетки, глупости - дори да го доразвият това, ще трае поне 10 г., до тогава ръката ти ще е атрофирала съвсем.

Аз като жена не бих немарила за отблъскващо, ако мъжът има ампотирана ръка или протеза. Ако само те боли, какъв е смисалът от такъв израстък?
Звучи много директно, но който те обича, ще те обича и без него, особено ако не ти върши работа, а само пречи. Тялото е просто една обвивка, всички сме застрашени от съдбата ти, инвалидите в България е време да излезнат наяве и да почнат да живеят социален живот. Аз вярвам, че и с една ръка се справяш чудесно в живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2cecccfd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С ампутация не се решава проблема с болката, травмата е в сплита на рамото, знам че има един лекар, който прави манипулации за премахване на болката, като прави пункция в гръбнака, но причините са много да се докосна до него...
Решението от телк, да съм 100% е че имам и сърдечна операция, от удара съм бил с 5-счупени ребра, изместено сърце, белия ми дроб е отказал да работи, в крака имам пирон, 2-пукнати шийни прешлени, ключицата и ръката ми са били строшени и др. Но интересното е че сега изглеждам учудващо добре, може би защото вече не вярвам на лекарите и спрях да пия хапчета.
Съдбата ме лиши от това да съм здрав, но ме дари наскоро със син, който ме стимулира да се боря със живота.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 288812abd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Браво, авторе! Иначе, не се съмнявам, че ти си деен човек и ще се справиш.
Може ТЕЛК да те е обявил за 100% инвалид, но човек е това, което сам реши да бъде. Вярвам, че ще работиш или работиш вече и се справяш добре с живота, а тялото ти ще се възстанови.
Щом ще имаш син, значи и жена имаш до себе си. Браво просто на хора като теб, които не се предават, въпреки всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a1afec20b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Отговорът ми-симпатектомия-прерязване на симпатикусови ганглий срещу болката, барокамера, електростимулации, психотерапевт и намиране на хоби! Горе главата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 225be3e338
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря, ще проуча дали в моя случай ще ми помогне симпатектомия и в барокамера ще опитам, но на психотерапевт, нямам надежда, че ще ми помогне.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4127b19f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз гледах в колибка.ком, раздел "човек" мисля че в "secrets of the mind" или някой от другите топ филми за мозъка, но май е в този, за един професор индиец, който лекува "фантомен крайник" с една проста кутия с огледало, но намери и гледай, успех, не се предавай, а дано и вече си намрил лек, че аз след 9 месеца се вкл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker