Бронхиална астма и не спирам да кашлям! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бронхиална астма и не спирам да кашлям!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 19522 пъти
Вече съм много уплашена и моля за помощ тук в този сай!

Преди 4 месеца се разболях, личната ми изписа антибиотик и след 1 седмица се оправих! Но не спрях да имам кашлица, която беше със храчки /зелени/. Казах й и тя ме изпрати на нагревки за 10 дни, които ми изписаха, защото ми правиха снимка на синусите и ми казаха "леки заченки на синузит", което и аз не можах да разбера какво точно означава - имам ли, нямам ли синузит /много малко ме наболяваше челото, но само като се наведа и то за кратък период от време/!

Минаха и нагревките, кашлицата си остана, отвратителна и все със зелените храчки! От там на пулмолог - предписа ми някакъв антибиотик, но не се сещам за името му, заедно с някакво "Зенаро" и витаминки. Започнах и инхалатор "Серетид Дискус" за 3 месеца, пулмоложката ми го изписа, тъй като от дете си я имам астмата, и като малка съм била с инхалатори и с пристъпи, но след като влязох в пубертета беше отшумяло - в момента съм на 21 и вече 7 години не съм имала астматични пристъпи или затруднено дешане!

Но на мен в момента ми е проблем, тази кашлица, която не спира, дишам си идеално, нямам никакви затруднения. Изпих аз антибиотика, ползвах си редовно инхалатора, но кашлицата пак не спря.
Отидох пак при пулмоложката и тя ми изписа нов - Клацид се казва, заедно с Геломиртол ги пих 1 седмица и пак нищо - много се бях притеснила за тази кашлица, защото щом храчките са зелени имаше наличие на инфекция!

След около 20-тина дена се разболях, изстинах сигурно или някакъв вирус беше. Тръшна ме на легло, хрема, температура - въобще сериозна работа! Отидох при личната и тогава пих Аугментин от 1000 7 дни, като първите 3 дни го пиех на 8 часа, а после на 12. След 1 седмица ми мина - и незнам далиот този Аугментин цвета на храчките беше станъл по-светъл! Обаче си кашлях и най-накрая постъпих в специализирана белодробна болница! Там ми направиха снимка, която ми казаха, че е горе-долу добра, вземаха ми кръв, урина, ЕКГ. Пристъпиха към лечение 4 дни по 1 банка Новфилин, и венозно антибиотик - по-късно ще напиша как се казваше, сироп "Димекс" пих и така нищо и половина - излязох от болницата пак с кашлица!

Вече съм изключително притеснена! Незнам вече по какви доктори за ходя, с колко лекарства се натъпках и като знам колко са вредни тези антибиотици направо ме хваща страх!

Моля Ви ако някой може да ми помогне със съвет към какъв лекар да се обърна или към коя клиника да ми пише! Ще съм му много благодарна и Ви благодаря предварително!
Просто искам тази кашлица да спре, че ще се побъркам вече!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 70e63264db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От авторката: Антибиотика, с който ме лекуваха в болницата беше Медаксон от 2 гр. на 24 часа венозно - 4 дни!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4d2720a8d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали твоето има общо с хроничен бронхит /обявен за нелечимо заболяване/, но преди време в книга за медолечение четох, че единственото спасение е меда. Яж колкото можеш повече мед /сутрин, обед, вечер по супена лъжица/ и пий клеева тинктура - прополис.
Също разни силно бактерицидни храни като сурова ряпа, хрян /продава се настърган в бурканчета/, чесън, лук.

Вместо сиропи пий чай от бъз и липа. Трябва да знаеш, че много от аптечните сиропи силно влошават състоянието заради потискане на отхрачването и задържане на секретите - могат да доведат до пневмония, затова заложи на отварите.

Инхалаторите са предназначени за ползване само в краен случай - те съвсем не са безвредни, съдържат кортикостероиди - това с времето води до влошаване на здравословното състояние и срив в имунната система.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4f128d0008
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   А изследвала ли си си гърлен секрет, храчка и секрет от носа за микробиология? Например аз от 3 месеца имам кашлица. Ходих на пулмолог, на УНГ, белодробна снимка и нищо. Даже дадох храчка и гърлен секрет за микробиология в една поликлиника и пак нищо. Оказа се обаче, че микробиоложката от тази поликлиника, при която дадох материала за изследване явно не бе особено добра, защото реших сама без направление от GP да дам храчка и гърлен секрет в друга лаборатория - избрах сибалаб и тогава там ми изолираха бактерията haemophilus parainfluenzae, която е доста опасна. Пих антибиотици по антибиограмата и при следващата храчка - днес ми показа, че нямам нищо, макар че пак продължавам леко да кашлям, но се надявам да отшуми.
Явно в моя случай бе много важно да попадна на качествени и добри микробиолози, които разбират от бактерии и видове, т. е. разбират си от работата.
Препоръчвам ти да си направиш тези 3 изследвания, ако не си ги направила досега. Но задължително микробиологията да е пълна, защото в б-ца Доверие ме подведоха и не ми казаха, че не изследват тази бактерия, което разбрах в последствие като получих резултатите си, а вече ми бяха взели парите.
... А също можеш да си пуснеш пълен пакет изследвания за алергии. Малко е скъпичко, но лично аз смятам и това да направя... Дано се оправиш - стискам палци и на теб!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c9f9de78db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обърни се към д-р Атанас Михайлов. Лекува малки и големи - хомеопат е. Отговаря дори онлайн на въпроси тук: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=8&sid=61e9338431deb1e8e066cd13780886f0
Погледни в библиотеката. На мене и семейството ми вече десетки пъти са помогнали съветите на д-ра, да е жив и здрав!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 71f07cf0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здрасти. Обърни се към лекарите от някой бивш ТУБ-диспансер и отиди за по-дълго лечение там. Страшни специалисти са. Подсили си организма. Ако е вирус, само тялото ти само може да се справи. Направи тест за СПИН...
Лекарите само лекуват бактериалната инфекция с антибиотиците, но вирусът си е останал. Безсилни са, докато ти самта не си подсилиш организма.
Силна храна, плодове, ПОЧИВКА.
...
И дългосрочно погледнато - спорт и почивка на море всяка година! Ще се оправиш, но не чакай изцеление с магическа пръчица. Довери се на един лекар, който да наблюдава заболяването ти, не прехвърчай от цвят на цвят, защото се почва от начало

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 14655986c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пробвай също VapaRub за натривка на гръдния кош и областта на гърлото и гръкляна, а също и капки и/или бонбони Кармолис - продават се в аптеките. Съдържат следните съставки, както следва:

Анасон. Действа отбъбващо на лигавицата и облекчаващо при газове.

Майчин лист. Използва се при стомашни оплаквания.

Лавандула. Действа успокояващо на нервите и се използва при главоболие, смущенив съня, стомашни болки и болки в жлъчката.

Карамфил. Благоприятно въздейства върху стомаха. Намира приложение и при зъбобол.

Мента. Стимулиращо и спазмолитично действие върху храносмилателната система. Препоръчва се при стомашно-чревни катари и колики.

Конски босилек. При катари и стомашни оплаквания, както и при възпалени на венците и гърлото.

Мащерка. Благоприятен ефект при хрема, кашлица и при стомашно-чревни заболявания.

Лимон. Силно ароматно лимоново масло се добива от корите на зрелите плодове. Освежаващият му аромат е от особено значение за външно приложение.

Маточина. Стимулирашо, укрепващо сърцето и спазмолитично средство. Маточината действа успокояващо на нервите и стимулиращо върху оросяването.

Мускат. Мускатовото орехче се използва в кулинарното изкуство - подобрява храносмилането, освен това действа и болкоуспокояващо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8d3d28bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За консултация с някой бивш специалист от ТУБ-диспансер - да, но не и да лежиш там. Повярвай ми, ще излезеш три пъти по-болна. В България ТУБ-диспансер е най-голямото наказание за един болен. Предпочитам да си сложа въжето, отколкото да ми стъпне крака там.

Иначе не знам с какво да ти помогна, аз като малка съм ги минала повечето простотии, дето ти изреди, познати са ми имената.
Един съвет, като пишете теми от този сорт и търсите някой лекар, пишете в темата и долу-горе къде се намирате, за да можем да сме си максимално полезни.
Предполагам, че си от София, вече ти препоръчаха лекар, както и различни методи и нагревки. От всичко ти препоръчвам това с меда, поне няма да ти навреди.

Успех и дано да откриеш лек по-скоро.. :)

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 48c6908716
гласове:
1 2 3 4 5
  (109 гласа)

9.   От авторката: Искрено Ви благодаря за коментарите! Това с меда ще го изпробвам!
Иначе ме е страх вече да влизам в болници или диспансери, от както излязох от онази болница!
От провинциално градче съм, но е близо до София - няма начин ще се върви там!
Благодаря - ще си изследвам гърления секрет, храчката и секрета от носа, защото не го бях направила до сега!
Ще пиша имам ли подобрение!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ef94100d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Идеята е малко странна и е от опит който имам от китайската медицина. Помогна на мои близки и не е особен проблем. Подложи се на диета за около 10 дни.
Минимум храна с минимално количество месо. Опитай поне няма да ти навреди.
Желая ти бзрзо оздравяване

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 48c6908716
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Благодаря Ви много! Аз мислех, да започвам диета за прочистване на организма, само чайове с мед и лимон и ябълки - за около 7 днир но все отлагам...
№ 10 Вие някаква определена диета ли сте чели в тази китайска книга - или просто става въпрос за намаляване на количеството храна?

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ef94100d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, според китайската медицина, голямото количество токсини които приемаме с храната (като добавки в храните и консерванти) подтискат иммунната система. Идеята на диетата се състои в хранене с чисти продукти, в малки количества, което подпомага органиъма да изхвзрли токсините. Подбора на храни се прави в зависимост от конкретният човек, но таъи която сама си си иъбрала ми се струва подходяща. Ако се интересуваш от начина на подбор, пиши, ще се опитам да ти дам подробен отговор
Желая ти щастие и успехи :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 53974efa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Авторката: Здравей и благодаря много, че си ми отговорила! Аз съм започнала тази 90-дневната диета за максимално отслабване /разделното хранене/ и я спазвам стриктно за сега! Онази с ябълките и чайовете не можах да я издържа успешно!
Според теб това разделно хранене дали ще се отрази благоприятно на тези проблеми, бяп спряла да кашлям, сега нещо пак започнах...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7ea3bb5529
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ако не си ходила на алерголог, да отидеш!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e84e72f256
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз също имам упорита кашлица. може би от 20 години. Правили са ми рентгенови снимки ине се намира проблема. Пила съм какви ли не антибиотици...
Имам и синузит.
Обикновено започва като суха кашлица, пия някакви сиропи или хапчета, става влажна със слузест секрет, особено сутрин и трае продължително. Принуждавам се да пия антибиотиотик, тъй като се раздразва и гърлото.
Не съм правила изследвания за алергия.
Ще трябва да направя. Харесах коментарите Ви.
Тетка

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9e1357455a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Лечението с мед не е толкова безобидно, ако си склонна към алергии, а сигурно си, след като си с астма. Изненадваш ме, че не си ходила на алерголог. Искай изследване за хламиди.
Към номер 12- потискам се пише без д.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9fe382e13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мойта дъщеря кашля от 3 години първо направихме снимка и всичко е добре после гърлен секрет и там е добре после в белодробната и изследваха дишането и то е добре после на алерголог във военна болница няма алергии после на гастроентролг гълта тръбата да се види отвора на стомаха че казаха че при разхлабване на този отвор се получавали кашлици и това изтърпя и там резултатите са добри и жече не знам при кои да ходим. Всъщност тя си покашля по цял ден но най много сутрин и казва че усеща все едно има балон в гърдите и пясък в гърлото което я дразни и и предизвиква кашлицата и изкарва чисто бели храчки. Лекарства почети не сме пили освен преди някакви сиропи които вече не помня и ацц. А не сме пили лекарства защото на всички доктори и изследвания които правихме всичко е добре и те не ни предписваха нищо. Дъщеря ми вече не иска да да ходи по доктори а мен ме е много страх с времето да не истане нещо не белия дроб от тези напъни на кашлицата. Моля ако някои може нещо да ми препоръча да го сподели. Иначе си е много добре няма никакви оплаквания само тази неспираща кашлица с кочто тя вече е свикнала.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ef555606b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До 17 Според някой теории за храносмилането и активността на храносмилателнате система би могло да се каже че съществува зависимост между образуването на жилав прозрачен или бял секрет предимно в интервала 6-9 часа. Този секрет показва намалена активност на храносмилането. Можете да опитате да намалите храната вечер (след 18 ) за няколко дни и ако има някакво подобрение да продилжите така Струва ми се, че това би помогнало без да създаде неприятни усещания на детето. :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 49812c11d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Статията не е нова, но за хора с подобен проблем.

От баба си знам, че ако има някакво заболяване от този характер, на времето са слагали гореща тухла, по-скоро много топла, не чак гореща, увита в кърпа, под гърба в началото, в областта на гръдния кош и после над гърдите. Топлината предизвиква прилив на кръв и оттам тялото се самоизлекува..
Пробвала съм го с много топъл камък, че нямам тухла, работи идеално, отпуска се тялото, затопля се, става отхрачване.
Не ползвайте електрически възглавници. Камък или тухла са буквално естетвени източници на топлина и не може да се сравни с електрическата топлина, която тялото не може да акумулира.
Късмет/вик

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d4bdbb7fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз съм от Благоевград. Имам алергия от 10 години. Почти всяка зима кашлям и то много. Ползвам инхалатор FOSTER по 2 пъти на ден, но не ми помага. Говорих с една приятелка, каза ми да се обърна към хомеопат. Не знам какво да правя. Моля за съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a3ae224614
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Учените в Китай и Япония през 70-те и през 80-те години на миналия век изследвали антиалергичното действие на рейши. Според проучванията екстрактът предотвратява всички видове алергични реакции и астма. Изследователите в здравни научни центрове на университета в Тексас са установили, че рейши ефективно може да се използва срещу конюнктивит, бронхит и ревматизъм. Цялата статия може да прочете тук http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/gabata-reishi-ima-dokazan-protivorakov-efekt/

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d3bb088869
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Няма да е лошо, ходи на лекари, но ако тръгнеш по планините, мисля, че ще има по-добът ефект!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f7b80d9614
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Пробвай със Зиртек, моята кашлица само от това се повлия. Има го на капки и на таблетки.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7b03d3f46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

24.   Винаги търси причините!
Когато записахме малкия на детска градина си спомням първото впечатление като влязох в стаята за първи път - лъхна ме влажен въздух.
След като детето походи няколко месеца започна да кашля, уж го оправяме със сиропи, но после пак. На два пъти стигна дори до болница и антибиотици! В крайна сметка кашлицата стана хронична, стигнахме до диспансеризиране и помпичка за астматичните пристъпи, защото гърдите му свиреха и той не можеше да диша.
Спряхме го от детска градина и о чудо - за няколко месеца всичко отшумя и забравихме за това...
Аз си го обяснявам с влагата, праха, спорите на гъбички...
Опитай да смениш жилището, отиди в за няколко седмици на село, в стара къща, в която няма бои, тапети, балатуми, мокети и др. а само варосани стени и черги. И виж как ще се почувстваш...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4c53ea5f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Пите чай от волски език. Тава е билка

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6399b9ba5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Моя съвет инхалация със хлебна сода

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b40a2e89d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Здравейте! Моят съвет е да отидете в Момин проход и да останете за известно време там. Ще се почувствате много по- добре! И всичко ще ви отмине

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5781c2dc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Сега няма черна ряпа по магазините, но излезе ли, най-бързия начин, аз имам в хладилника още, нарязвам ряпата на ситно, не я беля, заливам с мед и за ден два си пуска сока.

Пия разредения от сока на ряпара мед.

Страхотно омага.

Сега няма ряпа, има лук обаче.

Същата работа, лука на ситно в меда или заливаш, стои няколко дена, обикновено за 24 е готов и пак пиеш по глътка две.



Друг вариант, ако имаш вендузи, дали с огън или новия вид, няма значение.

На гърба около лопатките.
Първо на гърба, после по усещане отпред.

Изключително помагат.
Активират притока на кръв в областта и помагат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker