Неприятна миризма при цикъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неприятна миризма при цикъл
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 40394 пъти
Здравейте. За първи път се решавам да пиша - момиче съм на 24 години с редовен цикъл и вече имам дете. проблема ми, обаче е свързан с този цикъл, макар че често ходя по гинеколози не мога да си реша проблема с неприятната миризма при цикъл.
много е силна и се усеща. Уж нямам гинекологичен проблем, а проблема си остава.

Ако някой реши да ме посъветва... само да допълня, че съм пълничко момиче, но не мисля, че това има чак толкова значение. Моля за отговор от жени, които са се справяли с подобни проблеми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7251640a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Нормално е де мирише все пак това е мръсна кръв

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 68a9aef8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-често миене. Не виждам друг изход. Изплаквай се със разтвор от гореща вода и сода за хляб. Една лъжичка сода за хляб в един леген вода. Содата за хляб убива лошите миризми.
Имах една позната, която имаше алергия кък всякакви ролони, дезодоранти и лятно време, се бършеше с такъв разтвор.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5bdb32d5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Миризмата е физиологична, но просто е по-изразена. не се обиждай от съвета ми - просто те съветвам да се измиваш по-често и да сменяш по-често превръзките. Ако носиш тампони, кръвта се задържа повече във влагалището и от топлината по-бързо се разлага. Пий повече вода и не яж пикантни храни, избирай по-леки като мляко и др.
И още нещо, не се притеснявай, има и други като теб, това е нормално явление, въпреки че предизвиква притеснения.
Силвия

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b4540d39df
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Не съм лекар, но съм се интересувала и се надявам да ти помогна поне с успокоението, че тази кръв, която изтича от там е нехигиенична и нечиста, нормално е да мирише. Тялото ти с нея се прочиства. Не се притеснявай, нормално е. Просто си поддържай редовната хигиена, има мокри кърпички и спрейове и т. н.
Не вярвам да е толквоа зле, а и още нещо - може би си като мен - по време на цикъл ми се изостря обонянието и усещам и най - малката миризма адски силно.. усещам аромата на кожата си и такива неща 3 пъти по - силно от преди.
Не се шашкай! :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dd07d53b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Използвай банята по-често, когато си неразположена. Миризма може да има и ако ползваш превръзки, които не сменяш редовно. Опитай с тампони- така няма да се цапаш излишно отдолу ;) Използвай интимни мокри кърпички, когато си навън. Мисля, че по този няма да имаш проблеми. И ако все пак имаш- обърни се отново към гинеколог :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 55e6cf0386
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От тази миризма няма как да се отървеш.. особенно ако си с превръзки.. Те спарват и става още по-зле.. Решението е по-често подмиване, често сменяне на превръзките и всичко ще е наред.. Аз докато съм в менструация се подмивам постоянно.. просто не мога да издържам, чувствам се мръсна.. даже първите дни предпочитам никаде да не излизам защото изобщо не ми е конфортно..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 689ca682ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от авторката - благодаря на всички за съветите. В този период неприятен за жената е естествено да се мием често, но аз написах за този проблем, защото при мен самата кръв мирише лошо даже и минута след като съм се измила обилно, ако седя седнала и половин час настъпва зловоние затова исках да видя има ли такива жени като мен, които биха могли да ми помогнат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f5bb79b7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До авторката:
Няма менструална кръв, която да не мирише. И аз усещам моята. Възможно е да преекспонираш миризмата и да ти се струва по-силна от нормалното. ПОпитай партньора си. Мензисът наистима мирише гадно. Особено, едно такова сладникаво и на мърша. Прави са момичетата - бърши се с мокри интимни кърпи през деня, сменяй си превръзките често. Аз съм против тампоните - антифизиологични са и могат да подсилят зловонието. Кръвта изтича, не бива да се задържа във влагалището. Аз не бих я нарекла мръсна. Просто лигавица на матката, която се е излющила и изтича през влагалището. След като си раждала знаеш пък как смърдят лохиите (онази кръв след раждането). Не се притеснявай и не си създавай проблеми излишно. ВСИЧКО е в ГЛАВАТА.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 93b2b6cc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   За съжаление процеса на менструация е много гнусен процес и миризлим най-вече. И каквото и да правиш истината е, че си мирише. Не мога да разбера защо природата го е измислила толкова неприятно и то разбирам да беше ден-два, ами то дето се вика да те е срам да излезеш- то не стига, че може да имаш болки, че се притесняваш да не се нацапаш, ами отгоре на всичкото и мирише-аз незнам мъжете как ни траят с тези менструации, в този период колкото и да се мия аз самата се чувствам гнусна, а за другите не искам и да знам, добре, че мъжът ми не мисли така, макар че в този период се чувствам ужасно и не искам да виждам никой- то направо си е гнусно, да мога веднага бих се лишила от нея-писнало ми е от нея

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4ad456c0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Офф не четете ли какво ви пише момичето, има неприятна миризма, явно доста по-осезаема от нормалното. И не я успокоявайте, че е нормално, не е! Аз също съм имала, само че последните дни от цикъла ми, когато едва ми прицапва. Може да се дължи на силни антибиотици, ако скоро преди това си приемала. Но задължително иди на гинеколог и сподели. Все пак хората се предполага, че са учили за това ( дето се вика ). От мнения във форуми или успокоениия, най-много да си докараш по-голяма беля. И в никакъв, в никакъв слушей не прибягвай към тампоните, това няма да ти реши проблема ( както някой беше написал по-горе) На 26 съм, ползвах тампони с години, докато един свестен лекър не ме замисли, че дефакто тази кръв, която се попива от тампона, продължава да стои в тялото ти, докато не го махнеш. Дори и да ги сменяш през 2 часа, все пак това е мръсна кръв. А влагалището ти е идеалната среда, всички бактерии от тази кръв да започнат да се развиват - там е топло и владжно.. перфектната среда за тях. Знам че превръзките са кофти, но момичета, тази кръв трябва да изтече. А да не говорим за кръвните съсиреци, приличащи на яйце, които изтичат от нас.. къде според вас биха могли да се вместят в тампона? ! ... Просто остават в нас.. Така че, по сериозно и по-добре не давайте мнения и не успокоявайте хората, защото после вие ще сте също толкова отговорни, ако с някого се случи нещо, понеже сте дали много " компетентно " мнение. До авторката - при първа възможност иди на лекър да те види специалист.
:))

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ece9937c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10, стига с глупости - тампоните са измислени от гинеколози.

Иначе, няма „кръвни съсиреци“, а това е тъкан, защото цялата повърхност на матката се бели изхвърля - това е плацентата, т.е. това, което е трябвало да става плацента.

Аз не ползвам често тампони, защото са ми некомфортни, но има жени, които си ги понасят. Заради спорт съм слагала и, след като махнеш тампона и отидеш по малка нужда, тъкънта си изтича. Нищо не може да остане в теб.

Аз съм забелязала, че когато дълго време не съм правила секс, цикълът ми е по-дълъг и накрая изтича вече сякаш разложена кръв. Това мирише, но е в последния ден от цикъла.

Когато правя редовно секс, всичко си е нормално.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 94a41a2a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, за съжаление май никак не са глупости. :( Аз ползвам само тампони.... спя с тях.... заспивала съм без да искам без да го сменя преди това.... никога нищо не ми е ставало, но хората са различни. При парчетата не зная точно как стои работата, би трябвало да няма проблем. Но тампоните не са безопасни, да не забравяме и за СТШ... Въпросът е, че превръзките са ужасни, а с тампоните човек забравя, че е в мензис....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: edbcd8bfb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   За Бога, има ли значение съсирек ли е плацента ли е, факта е, че това нещо трябва да се изхвърли от организма. И защо ми описваш частен случай, в който си ползвала тампони за 1 час.. нямах това предвид. Естествено, че на всяка от нас се налага да използва тампон, но в предния пост имах предвид да не се прибягва до ЧЕСТА или ПОСТОЯННА употреба.. както казах това е мръсна кръв ( не е нужно да си завършил Харвърд, за да вържеш логически нещата, 2+2 , ще се замислиш, че е така) Тампонът НЕ Е измислен от гинеколози :Д :Д :Д това че го казват в рекламите, не значи изобщо че е вярно..

В крайна сметка всеки носи глава на раменете си, като искате да давате пари по доктори и да се чудите защо през месец сте при гинеколога, ползвайте ги денонощно ако искате :)) Целта ми не беше да споря, а да кажа на момичето с проблеми да не се подвежда от успокоенията на някой 16 годишна, а да отиде и да се прегледа, да я види СПЕЦИАЛИСТ!!!
Б :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f3c52e5626
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Каквото и да ползваш все ще смърдиш просто, защото менструацията е най-гнусния процес!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 852b2ac120
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   Чета и се чудя, в крайна сметка стигам до извода, че колкото коментари има толкова и различни мнения на гинеколози! Никой никога не трябва да се успокоява! Профилактичните прегледи при гинеколог се правят ако не на 6 месеца, то на година задължително! Искам да наблегна на думи, които бяха повторени не веднъж "мръсна кръв". Няма как да бъде наречена толкова грубо, при положение, че излиза от най-стерилното място от тялото ти! Замислете се.. това е в матката... някой да е пипал в нея. дори средата е такава, че да предпазва плода! Направо чак ми става обидно, когато именно жени наричат стерилната си кръв - мръсна. Дори да е примесена с клетки, те не са "мръсни", а излишни за организма! Колкото до миризма - кръвта си е кръв и има по различен мирис, но... не зловонен!!! Може да има и други вътрешни причини това да е така, като инфекция, пушене, спирала, и т. н., но никой по-добре от вашия гинеколог не може да каже защо има разлика!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fe7c3bb746
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Пиете ли противозачатъчни-завишенитенива на прогестерон могат да докарат разни миризми. Кърмите ли или имате ли изтичане на капка течност от зърната на гърдите. Проблемите може да не са АГ, а хормонални - при менстурация нивата на хормоните рязко се променят и ако не са във норма се получават такива странни неща.
Или можете да направите микробиологично изследване на менстурална кръв/във най миришещия период/ да видите какви бактерии може да се развиват там. Кръвта /менстуралната/ е най големият развъдник на бактерии. Ако след раждамето си, , кътате някоя", тя може да се проявява по време на цикъл тъй като тогава има със какво да се храни и размножава.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 102b598d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Здравейте, аз съм на 31 (не съм раждала, с нормално тегло съм) и преди две години и на мен ми се появи този проблем. Менструалната ми кръв не мирише на нищо освен на желязо и е ярко червена и чиста. Но точно ден-два преди да ми дойде и ден-два след като ми свърши ми се появява този кафеникав секрет с нетърпимо силна, остра миризма. Не мога да определя точно на какво мирише - толкова е ужасна, че инстинктивно спирам да дишам, когато я усетя, но е нещо като на загнили картофи. Цял живот съм имала кафеникав секрет преди и след цикъл, но никога, никога не е имал подобна миризма. Ходих на гинеколог в Англия - изписаха ми антибиотици - не помогнаха. Сега в България пак ми изписаха антибиотици, но са същите и не смятам дори да опитвам. Проблема е в това, че и след посявката в Англия - диагноза не се установи. Когато не съм в цикъл - нямам никакви нередовни течения и единственото обяснение, което ми идва на ум е някаква гнояща раничка вътре в шийката на матката или в самата матка, защото това течение се появява само при цикъл, когато каналчето на шийката се отвори. Ако успея да се оправя ще докладвам. Засега съм се насочила към компреси с ленено семе.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2aefd8303a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Драга 17,

Моят съвет е да посетиш гинеколога си непосредствено СЛЕД приключване на МЦ за обстоен преглед на маточната лигавица за евентуални полипчета. Тогава повърхността й е най-спокойна и е моментът, в който могат да бъдат забелязани такива образувания. Аз имах сходни зацапвания и гинекологът ми откри полип. НЕ е опасен, но е добре да го няма. Премахва се чрез хистероскопия под упойка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 51f854f3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Момичета, здравейте!
Аз съм на 25 и от няколко месеца се боря със същите симптоми. Някой от вас има ли бъбречни оплаквания?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 102b598d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   МОМИЧЕТА! НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ! Кой би си помислил, но братовчедка ми ми даде отговора на проблема - ПОЛИЖИНАКС ГЛОБУЛИ - 6бр. Продават ги и по 12 но мен ме оправиха 6. Не мога да повярвам след всичките антибиотици взети напразно, тези прости и евтини глобули ме оправиха за 6 дни!! Миризмата изчезна, цикълът ми е нормален. Аз ги минах по време на последния си цикъл и до деня, в който ми свърши - миризмата беше изчезнала! Сега пак трябва да ми идва, но нямам миризма! :) супер щастлива съм - две години търпях тая смрад и никакви гинеколози не можаха да ме оправят. Дано помогна на някой, но това е което оправи мен. Успех!

Криси

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6394d629e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Полижинакса все пак е лекарство е не е хубаво да се използва без предписание от гинеколог. Аз съм ги използвала, наистина са добри, но ми ги изписа лекар, заради инфекция.
Относко миризмата и дискусията по-горе за тампоните, мога само да кажа, че аз съм от жените, които редовно използват тампони. Само вечер не спя с тях. Т. нар. съсиръци си излизат, понякога са полепнали по тампона, понякога при ходене по малка нужда или през нощта, на превръзката… Аз лично почти никога нямам такива. Но е факт, че превръзката мирише, а с тампон и една ежедневна ароматизирана си много по-спокоен ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bbb0c8e374
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Тампоните са доста особен начин за поемане на меструацията. При тях има голяма отговорност, така да го нарека. Трябва да се сменят най-много до 8 часа иначе може да се получат инфекции, или СТШ (Синдром на токсичния шок) рядка, но много опасна болест свързана с използването на тампони. Единственото предимство, е че когато си в мензис можеш да сложиш тампон и да влизаш във вода (басейни, вани) но в никакъв случай в море, защото водата в него е прекалено солена и могат да се получат по-големи инфикции. Ако решите да плувате, ВЕДНАГА слeд като излезнете от водата трябва да смените тампона, защото това отново може да предизвика инфикция. Аз препоръчвам превръзките, защото мисля, че е по-разумно решение. А относно миризмата, това няма как да се промени, нито тя да намалее или въобще да се махне. Аз бих ти препоръчала да си купиш превръзки които ''запечатват'' миризмата и не и позволява да бъде усещана, въпреки, че и те не са кой знае колко полезни в това отношение, но пробвай. Това е което мога да ти дам като съвет. Успех. :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 744073c7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Здравейте, пак съм аз. Полижинакса оправи положението само временно. Наскоро смених белото си на само памучно и изхвърлих прашките. Миризмата и кафявото течение веднага намаляха чувствително. Също си правих вагинални промивки с хладка филтрирана вода и малко ябълков оцет. 1 част оцет, 4 части вода (важно е да е филтрирана, защото хлорта разваля вагиналната флора) и само ЕДНО впръскване, ако правя две, второто е само с филтрирана вода. Първо правех промивките веднъж дневно, после веднъж на няколко дни и сега веднъж на две седмици, само ако се появи нещо.
От два месеца не съм получавала кафяво миризливо течение преди и след цикъл. :)


Криси

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 767af70d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Kриси, хубаво си изхвърлила прашки, но спри с промивките с оцет. Кафявото течение преди и след цикъл е НА ХОРМОНАЛНА ОСНОВА - т.е. няма нищо общо с вагината ти. Остави я на мира, за да не те налегнат гъби-мъби, а кафявото течение пак може да се появи. Аз такова съм имала много рядко, но знам за какво става дума. Случва ми се при много силен стрес и си изчезва само,

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9827615b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Да, да, разбира се!! Знам, че кафявото течение е нормално. Аз го имам цял живот, но никога не е миришело на умряло. Сега пак си го имам, но просто си е нормална окислена кръв и не мирише.

А промивките са 100% безопасни, стига оцета да е разреден 1/4 с вода. Да бъда по-точна, моя впръсквач е от 150мл, с 5 деления. Около 85-90% от първото деление пълня с оцет и добавям филтрирана вода до горе (със стайна температура, тъй като ме мързеше да я топля). Понякога, правех една с филтрирана вода и оцет и после една само с филтрирана вода. А след промивките се подмивах и външно с нормална топла водичка от чешмата, да отмия ако нещо е полепнало от върешната промивка.

Ябълковия оцет убива около 85% от гъбичните спори, но не вреди на полезните бактерии, важно е и водата да е ФИЛТРИРАНА, защото хлорта също вреди на полезната флора на вагината.

Когато се правят тези промивки, оцета убива патогенните бактерии и по този начин позволява на полезната флора да се разрастне и вземе контрол. Докато антибиотиците убиват и патогенните бактерии и полезната флора.

Разбира се и носенето на прашки е противопоказно, защото (както каза една гинеколожка) пренасят бактерии от ануса към вагината. Сатенените и дантелените пък спарват и предразполагат развитието на патогенни бактерии. При мен сменянето на бельото с нормално, памучно (и скучно ;) ) изигра голяма роля.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b67fd76e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Мръсна кръв?? Плацента без бременност?? Леле мале!!!! Като чета коментарите смрадта трябва да е последният ви проблем!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 29b38c14fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Ползвай превръзки Naturella, миришат страшно хубаво, аз ползвам само тях вече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 99cec3e27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Момичета, сменила съм над 10 гинеколози, и тези 10 са топ 10 на лекарите в БГ, и нито един не е ЗА тампоните. Те са измислени с идеята ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ, например, когато си на море и си във втори ден цикъл и течеш като Ниагара. А не да се ползват всекидневно и постоянно. Микроорганизмите се развиват най-добре в течна/влажна среда и от всички течни среди, най-благоприятната за размножаването им е именно кръвта. Сега си помислете дали, докато си завирате парче картон down there, държите го по 2-3 часа, той се напоява, дали пък не организирате насила купон за бактериите? До авторката: Ако сте имали бактериална инфекция е разбираемо защо Полижинакс е повлиял на симптомите ви, но, доверете ми се, това не означава, че сте се излекували. 6 дни лечение не са достатъчни за каквато и да е инфекция на влагалището. Те са упорити. Отидете на лекар, за да ви пуснат микробиология с антибиограма и да знаете какво и с какво да лекувате. Самопредписването на лекарства единствено може да отложи и влоши проблема. Успех! П. п. Каквото и да ви предпишат, не пийте алкохол, докато се лекувате.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a8e08d3451
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   И ас същто имам проблем със цикъла и във гинеколог бях никой от нито не разбира тетра е най хубавото лекарство исползвах го и сам доволен

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1cceecc8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   Ето моите съвети и как аз се освободих от неприятната миризма завинаги:

1. / Купете си ПАМУЧНИ дамски превръзки! Те не запарват и не предизвикват инфекции. ;

2. / Сутрин и вечер разтваряте в ТЕТРЯ - 12 аспирина, 0. 75 мл. алое вера и една чаена лъжичка сода бикарбонат, лайка, с която си правите промивки. Махате изцяло дамският душ и интимните гелове - те допълнително увреждат флората на PH и затова имате и страшно силна миризма при цикъл. ;

3. / Бельото Ви трябва да е памучно, тъй като изкуствените материи запарват, предизвикват алергии и ускоряват потта на организма. ;

4. / Не се бършете по време на цикъл с синтетични хавлии!!! Купете си памучна кърпа и с леки потупващи движения се подсушавайте. Силното и грубо търкане уврежда интимната Ви среда и засилва потта, както и неприятните миризми. ;

5. / В никакъв случай не се мийте със сапуни и каквато и да е химия. Нека и тоалетната Ви хартия е мека и да е висококачествена. ;

6. / Никога не се подмивайте с гореща вода! Нека водата да е хладка. С горещата вода се нарушава интимната среда и се засилва спарването и неприятната миризма. ;

7. / Другите ежедневни промивки по време на цикъл можете да си правите с лавандула, лайка, мента. Слагате билките, след като водата заври и отстранявате от котлона. Престояват 20 минути и си ги прецеждате. След като билковата смес изстине се подмивате с нея. Лавандулата и лайката успокояват нарушената интимна среда и отстраняват вредни натрупвания, които предизвикват силната и неприятна миризма. ;

8. / Махнете от менюто си газирани напитки, алкохол, месо, кисели подправки, домати, люто, сол и захарта. Те допълнително засилват и нарушват интимната среда. Хранете се лятно време един път на ден. Употребявайте много фрешове, смутита и пресни храни. Не запържвайте храната си и не яжте безразборно. Направете си режим.

9. / Ако всички мои съвети не помогнат - обърнете се към ЕНДОКРИНОЛОГ, за да Ви се изследват хормоните. Може да имате хормонален дисбаланс и това да рефлектира в приодите на мензис.

...

Пожелавам Ви успех!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9ee408d6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Ако има възпаление на шийката на матката също се появява гадна миризма хубаво е да си направи цитонамазка

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8603c39bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Съветите от мен с риск да повторя другите коментари-
Определено на първо място е по-честата лична хигиена през тези дни!
Сменяй често превръзките и бельото си(нека то бъде удобно и от качествена материя)
Можеш да използваш превръзки с приятна миризма.
Когато си за по-дълго време навън и нямаш възможност да се изкъпеш използвай интимни мокри кърпички, за да се освежиш!
По време на цикъл не яж люти, кисели храни и такива с много силни подправки!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a46e18d633
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Мацки, и аз имам такъв проблем. Цял живот ползвам тампони, защото не понасям дискомфорта на превръзките. От 2 години съм с менструална чашка, и се родих. Няма протичане, няма миризми, все едно не съм в цикъл. Този последният обаче, мирише на мърша. Не преувеличавам, ужасно е. Гинеколожката ми каза, че най-вероятно е инфекция, но може да се дължи и на по-сериозно заболяване. Та на третия чист ден отивам да ми вземе секрет цитонамазка. Момичета, не е нормално. И преди ми се е случвало но за един цикъл, после съм се оправяла. Преди беше от раничка. Сега ще разбера след няколко дни на какво се дължи този път. На 30 съм, с две деца. Дори и след раждането не миришеше толкова лошо както е сега. Нооо споко, за всеки проблем си има решение, не се стряскайте, а питайте личните си гинеколози, не е страшно. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 68b271f8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Здравей, една приятелка имаше сходен проблем. Не става дума за миризма на кръв от превръзките или лоша хигиена по време на цикъл, а просто в продължение на около 2 години докато беше в цикъл самата и кожа или пот много силно и неприятно миришеха като на развалено. При нея се оказа хормонален проблем и след лечение изчезна и вече от години всичко си е ок. Повече подробности не знам, а и не е удобно да разпитвам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 68b271f8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   И още нещо - пробвай да си вземеш менструална чаша - доста по-хигиенично е и няма миризми, няма запани превръзки. Спиш си цяла нощ без неудобство. Все едно не си в цикъл, само трябва да я изпразваш от време на време. В началото е дискомфортно ваденето и пъхането, но след максимум 2-3 цикъла се свиква и никога вече не искаш да се връщаш към превръзки и тампони.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8787f91df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Дискусията е започнала преди 8 години, но очевидно още е жива за някои от нас, които четат днес като мен :-) Ще нахвърлям и аз няколко бележки от собствен опит и инфото, с което се сдобих до тук.

1. Напълно е възможно да няма вагинална бактериална или гъбична инфекция регистрирана с изследване (влагалищен секрет, вагинална посявка или др.) и въпреки това проблемът да е наистина "замърсяване на менструалната кръв". Много фактори обуславят качеството на тази кръв. По време на менструация организмът се държи различно, PH на матка и влагалище се изменят, температурата също. Като цяло по правило с тази кръв често изтичат по-големи количества иначе напълно естествено срещащи се микроорганизми, които обаче по време на цикъл са често докарани до ниво "замърсяване" (т.е. при посявка във вагинална кръв в 80% от случаите вероятно ще има регистрирано замърсяване - предполагам, че и затова лабораториите не предлгат обикновено такова изследване, защото шансът да има бактериологично или гъбично разрастване в тази кръв е твърде голям и това е нормално, т.е. не е показател за почти нищо... или пък всичко). Но - това важи само за менструалната кръв. Влагалището се изчиства след нея и помен няма после! Предполагам и по тази причина повечето от нас описват тази кръв като мръсна, зловонна и др. Има дами, при които този ефект не е толкова голям и имат щастието да са лишени от тези неприятности, но статистически по-голямата част от нас сме естествено ощетени ;-) Но има и др. фактори, които увеличават миризмите и бактериалния растеж в менструалната кръв.

2. Лош хормонален баланс. При някои от нас (все по-често) този баланс е нарушен, което благоприятства отново това разрастване на лоши микроорганизми. Често се случва ако прогестеронът е нисък за сметка на естрогена в дните от женския цикъл, в които не се предполага да е така. Затова за нас - дамите с гъстия и зловонен цикъл - се препоръчва намаляването консумацията на захарни изделя и като цяло въглхидратите, както и намаляване консумацията на месо (в което бият естрогени), мляко от такова месо, кафето и др. подобни способстващи за увеличаването на естрогена продукти, с който черният дроб като не може да се справи, половите системи веднага реагират у жената. Така се увеличават кистите, миомите и всички темподобни. Което води до това, че:

3. тези образувания на свой ред също са фактори за зловонието. Незвисимо дали се касае за поликистозни яйчници, миома или друго фиброзно образувание, то най-малкото ще променя силата на имунната система на една жена и способността на матката й да се справя с разрастването на вредните микро-организми по време на най-слабия й момент в месеца. Но това е сравнително по-рядко срещан проблем обуславящ лошата миризма.

4. По въпроса за тампоните: менструалната кръв, която се задържа вътре във вагината, независимо със или без тампон е естествено бактериално огнище сама по себе си, а камо ли задържана там в топлото влагалище по-продължително. Много чест е случаят на дами, които по време на цикъл заболяват от цистит по причина на използването на тампони. При тези от нас, които естественото разрастване на вредните микроорганизми в менструалната кръв е на по-високо ниво, рискуват ужасно с тампоните - така разрастването там се увеличава поне петорно. При механичното вадене на тази бактериална бомба - в зависимост от вагиналната конструкция - рискът да се закарат бактериите до уретрата е огромен (както и понякога да преминат и без нищо да правите кой знае какво). Внимавайте. А и бактериалната комуникация между тампона ви и матката също е лесна, и това ще й достави още повече стрес.

Изводи за намаляване на лошата миризма в бактериалната кръв: 1. най-важен е хранителният режим, които да способства развиването на силен имунитет и хормонално здраве
2. добрата хигиена по време на цикъл

Да си пожелаем успех ;-) Аз съм в клуба от скоро :-(

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 44dc35657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Не, не е нормално да мирише така, първите дни мирише даже на желязо, последния ден кафявото леко понамирисва, но чак както ти го описваш, абсурд! Иди на лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker