Може ли коляното да се възстанови без операция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Може ли коляното да се възстанови без операция?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 25656 пъти
В началото на декември усуках коляното си и трудно се прибрах. Болеше ме около 5 дни при сгъване, без никаква болка в покой (но все пак можех да ходя). 1 седмица след това си ходих спокойно на училище и дори ходих да спортувам. След 2 дни почивка вкъщи коляното пак ме заболя и отидох на преглед при професионален ортопед в София. Направи ми някои тестове и снимка, и каза, че е възможно да е засегнат менискус или предна кръстна връзка, но ще бъде ясно след проведен ЯМР.

Сега си ходя съвсем нормално и не изпитвам никаква болка нито в активност, нито в покой. Сега ми остава 1 седмица до ЯМР и въпросът ми е - ИМА ЛИ НЯКОЙ С ПОДОБЕН СЛУЧАЙ? И МОЖЕ ЛИ КОЛЯНОТО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ БЕЗ ОПЕРАЦИЯ? (не съм спортист, но имам горе-долу здрави мускули... бивш спортист съм)... И да добавя... На 15 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: f9e6f68193
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може лекарят да е сбъркал диагнозата! Ха ха. Това е често явлене! Трябва да си абсолютно сигурна на кой лекар се доверяваш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cb215f8d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с 1. В софийската ортопедия има лекари, които не са на ниво. Не искам да ги обвинявам, особено щом не сам наясно с твоя случай, но наистина трябва много да внимаваш на кого се доверяваш. Щом вече не усещаш болка възможно е нещата да са отшумели, но е възможно и коляното ти да стане огнище или болката да се появи в бъдеще. Потърси второ мнение, аз има 2 операции на крака. Едната беше в София, беше неуспешна, и беше ненужна и абсолютно непрофесионална. Общо взето лекарска грешка, ортопедите мнго яко ме наплашиха и казаха че операцията е нужна, а не беше. Със сигурност потърси второ мнение преди да легнеш под ножа. Надявям се да съм била полезна! Дано всичко да бъде наред!
N. Ts.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 18ad567fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   ОТ ПОСТАВИЛИЯ ТЕМАТА
Лекарски грешки се надявам да няма, защото съм пациент с "връзки" при най-влиятелните доктори и се надявам да ми се обърне повече внимание, но както споменахте - случват се и грешки.. :))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fc5c2aa5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравей, моя позната преди две години преживя същото като теб. В началото много я болеше, мажеше се с някакви гелове, после и минаваше, после пак я болеше. Така издържа 3-4 месеца и се оперира при много добър и известен хирург, самата операция мина леко, бързо се възстанови, но сега 1 година по-късно си признава, че пак има моменти, в които много я боли. А между другото на нея два пъти и объркаха диагнозата.
Аз това лято се занимавах с ортопеди, честно казано един кадърен не видях. На моя роднина колко и объркаха диагнозата и лечението, не ми се говори. Така, че изчакай ЯМР, виж какво ще излезе, съветвам те да се консултираш и с друг специалист за всеки случай, посъветвай се и с родителите си и вземете решение. Но моят съвет е да изчакаш няколко месеца, макар да те боли. Аз имах подобна контузия и месеци наред с големи болки и уговорки да ме режат, но се оказа съвсем друг проблема и ми мина като на куче от само себе си, изобщо не бях за операция.
Успех

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f4fe7e3850
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Имах подобен проблем преди няколко години с усукано коляно. Двама ортопеди ми казаха, че трябва да го оперирам заради скъсан минискус, правих и ямр. Аз не се оперирах, коляното ми се възстанови за около година и половина но много го пазех да не го посуча наново. Коляното е херметически затворена капсула и всякакаква интервенция било и медицинска води до разхерметизиране. Сега нямам никакъв проблем с него, дори го натоварвам със спорт. Моя съвет е да изчкаш операция винаги можеш да направиш. При скъсан минискус понякога ти засича коляното а на мен нито веднъж не ми се е случвало това. И аз познавам доста лекари и приятели имам лекари и щяха да ме резнат за едното нищо една моя позната лекарка ме спря добре че я послушах.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f4fe7e3850
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И да добавя на 35 съм сега случката е от преди 5 години при мен и бях много зле не можех да си стъпя на крака около месец може би, крака ми беше станал двоен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 22d97acefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Съгласявам се с номер 6 - това е много важно, че коляното веднъж отвори ли се, вече не е същото. Изчакай да разбепреш как е. Иначе, има много хирурзи дето обичат да режат и оперират, е пациентите им са все с връзки, някой ги бил напътил.... Внимавай, че точно такива могат да ти създадат големи проблеми за цял живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker