Как най-сетне да се оттърва от тези кг ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как най-сетне да се оттърва от тези кг ?!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 7885 пъти
Здравейте, пише ви едно 17-годишно момиче, вече тотално отчаяно от опитите да свали излишните си кг. Висока съм 164 см и тежа 68 кг, които са много за моето тяло! Искам да стана 50-55 кг до началото на лятото, а сега е януари. Преди няколко месеца бях успяла да достигна до 58-59 кг, но беше лято и беше по-лесно да карам цял ден на плодове и зеленчуци, сега не мога така. Много ви моля да ми кажете изпитан начин ( диета ) или такава, която знаете, че наистина действа, а не просто някоя диета, при която се стои постоянно гладен и не можеш да спреш да мислиш да ядене. Може би някои от вас са били на моето място и ме разбират и ако са успели да се преборят с тези кг, да напишат как! Когато няма какво да правя и скучая или пък съм подтисната, се тъпча с храна и наистина поглъщам огромни количества храна, което изобщо не е добре. Дайте ми диета/режим, с която за 4-5 месеца да успея да сваля 15 кг. Голямата ми слабост са сладките, шоколад, тестени ( всичко, от което се пълнее ). Знам, че може би ако спра да ям сладко, тестено, хляб, пържено и газирано ( последните 2 почти не ги ям и пия, но все пак.. ), ще отслабна, но не е така лесно в действителност. А и искам да ги сваля тези гадни 15 кг до началото на лятото, защото вече умирам да ида на море, не съм ходила от години заради тялото ми... Моля ви, помогнете ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: ddad5d02da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами... аз бих ти препоръчал повече движение и спорт, защо не се запишеш на фитнес например? 257

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6d5edf74f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма друг начин освен кардио лол.. пиши в гугъл кардио тренировки, започни да спортуваш не става само с диети. Ти какво си мислиш, че само с намалено хранане става.. Какво ти пречи всеки ден да излизаш и да тичаш в парка по 30 минути - за 2-3 месеца кардио и правилно хранене (не диети, при които умираш от глад) можеш да постигнеш ВИДИМИ резултати... Поразрови се в сайтове, чети за кардио и за хранене и ти казвам, че наистина ще постигнеш всичко каквото искаш... Воля и желание иначе няма да стане!!!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 13817eeee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По малко ядене и повече тичане, ходи пеша по честичко през лятото ще се усети разликата. Лятото е най подходящото време за отслабване, жегата допринася за това.

Кумчо Вълчо

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1c4cc55bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Освен споменатите от теб диети без сладко, мазно и газирано трябва и много спорт или някакво движение

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 06e54ac59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей!Аз съм момиче на 17 и също като теб тежа толкова.. аз не пия безалкохолно вече около година и ако пия само 2 глътки после така ме боли корема ,че ми се е искало да не съм го пила. http://vbox7.com/play:87d51dab аз мисля да правя тези упражнения и подобни,защото аз имам повече корем отколкото дебели крака.Октомври 2011 бях започнала 90 дневната диета,те не е точно диета а по-точно разделно хранене и още на 3-4 ден ме питаха :Ти да не си отслабнала? ..видимо се виждаше но кантара си стоеше така..
Ако искаш може да ти кажа още неща или можем да си пишем :)
Теди

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4fe97be82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все едно чета себе си преди две години...
И аз на 17 и при същите кг (макар и с 5 см по-висока) тръгнах да правя диети.
Много внимавай, щото е вманичаващо - ударих го на глад, стигнах до мечтаните килограми, но на цената на здравето.
После, след лекарства и пр. глупости не само си върнах старите килограми, ами качих двойно повече. Една депресия стана, не е работа (а и аз като теб си падам най-вече по сладкото, и след като си го бях забранявала с месеци, после наваксвах като за последно... грозна картинка).
Сега смъквам наново, по здравословния начин, с идеята, че ще се храня здравословно като начин на живот, не просто като някаква диета за седмица-две-три.
Тренирай нещо (дали ще е фитнес, дали ще е вкъщи, дали ще е спорт - няма значение) 2-3 пъти седмично. Храни се редовно, но по малко. Клише е, но действа и наистина не ти се прияждат боклуци. Гледай да се храниш балансирано - т. е. не се подлъгвай на диети само на плодове, или само на белтъчини (Дюкян). Научи се да смяташ калории и гледай една порция да ти е ок. 300 калории за 200 гр (200 гр ти е максимумът, който може да напълни стомаха, след това става преяждане). Пример - сутрин за закуска три белтъка, 1 жълтък на омлет + 40 гр овесени ядки. Яж си от всичко - месо (без колбаси), яйца, сирене, извара, можеш кашкавала да ограничиш, пълнозърнест хляб, плодове, зеленчуци, домашни манджички, ако вкъщи готвите... Веднъж седмично си позволявай една от любимите си храни. Яж по четири пъти на ден, през 3-4 часа, никога не оставай гладна. Останеш ли гладна - задейства се икономичния режим на тялото ти и ще трупаш по-лесно килограми от по-малки неща.
Килограмите ти не са чак толкова много и ще се смъкнат лесно още преди лятото, гаранция. Грижи се за тялото си, не го измъчвай с глад и диети. А ако спортуваш, ще можеш да си позволяваш любимите сладки неща и по-често, веднъж след като балансираш менюто си и стабилизиташ килограмите.
Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ece21e505f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не трябва да стоиш гладна, защото тялото си мисли, че не можеш да му осигуриш достатъчно храна. Когато ядеш, то решава, че трябва да натрупа мазнина, за да си има за гладни дни. Обратен ефект има твоята гладна диета.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8f950e2cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ох ако знаеш колко добре те разбирам! И аз се боря с килограмите и още нищо няма на лице. Защото наистина не е лесно да се свалят. Изпробвала съм какви ли не диети и пак нищо. Сладко не ям по принцип както и не пия газирано, но пак не се получават нещата.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c81a57e9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм 165 и съм... 80 килограма... след няколко месеца ми предстои бал... какво да кажа-всичко стана заради противозачатъчните... съсипаха ми и здравето и теглото... всичко е заради тях... доверих се сляпо на лекарите... и ето сгреших... но реших да поправя тази грешка и да не спирам... пред нищо. И ето сега, днес, аз спазвам хранителен режим, движа се, спортувам, и резултатите са налице. Успях да смъкна няколко килограма. Съветът ми към теб е-пожелай наистина да остлабнеш и ще успееш! Това е формулата! Замисли се! ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: daac8c5e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Препоръчвам ти 90 дневна диета, винаги има резултат. Не се лишаваш от нищо, не гладуваш, а кг се топят. Смъкнах 7 кг /толкова и исках/, а мои приятелки и по 14кг. Ако спортуваш и повече може да свалиш, но здравословното отслабване е до 1, 5 кг на седмица. Търси в нета „90 дневна лесна и чудесна“, чети внимателно режима, спазвай часовете и пий много вода. Гарантирам ти добър резултат и без йо-йо ефект. Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9195e5ae90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката : Благодаря на тези, които са отделили време да ми дадат мнението си :) Аз май съм забравила да кажа, че от 2 седмици някъде започнах да ходя на тае бо 2-3 пъти седмично. За някои, ако си мислят просто, че седя гладна - да знаете, че не е така.. аз не съм от тези момичета, които могат да стоят по цял ден гладни, а и много добре знам, че това е едно от най-вредните неща ; наистина много неща съм изчела за отслабването. Аз също съм пробвала 90-дневната, между другото, и при мен имаше малък резултат, но я карах само 2 седмици и ми омръзна това редуване на дни, а и понякога в 3-тия ден прекалявах със сладкото и се отказах от нея. Също така винаги и навсякъде ходя пеша. Известно ми е, че са нужни железни търпение и воля, за да отслабна колкото искам, но понякога просто ми писва от всичко и го за***вам, само не мога и аз да се разбера защо яденето ми е утеха.. Благодаря ви, оценявам и следващите мнения ако има такива :) Ще се стягам, че ми омръзна да се гледам дебела и да ме е срам от тялото ми :)))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1aa0f36966
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Откажи се от мазно, пържено, СЛАДКО и газирано, А -- и хляб (бял).
Прави упражнения, няма как да не стане!
Яж много плодове и зьеленчуци и печена храна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 61e9d88785
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Изпитан начин за отслабване е лимонът. Без да си променяш много хранителните навици може да отслабнеш. Пий прясно изцеден лимон с вода или направо яж лимона, но без бяла захар. Ако не ми вярваш, когато преядеш изяж един лимон или изстискан лимон с вода и ще усетиш разликата. Не си само ти когато скучаеш да приемаш големи количества храна. Лично съм го изпитала.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9195e5ae90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 11 от авторката : спазвала съм я нея миналата година, постоянно я спирах и почвах, направо се бях побъркала с тази диета.. карам 2 седмици, омръзне ми това редуване на дни, наруша с нещо и след 2-3 дена пак я почвам.. наистина имаше малък резултат, но вече съм се отказала от тази диета, нямам толкова търпение, макар да знам, че ако искам да отслабна е нужно, ноо не е за мен тази 90-дневната.. благодаря все пак :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19142a7f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Истината е спорт, спорт и само спортуване! Лошото е че зимата е по-трудно и трябва да наблягаш към фитнес центровете!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a247acd5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ами да ти споделя моя начин - нисковъглехидратна диета ( има достатъчно инфо на бб-теам. ком) комбинирана с тренировки - 3 дни седмично силови ( с използване на тежести : оформят мускулатурата) и 3 дни седмично кардио тренировки (тичане, скачане на въже и т. н. според вкуса ти ). Силовите и кардио тренировките се редуват през ден, но имаи впредвид, че ако в понеделник си правила кардио например, хване те мързела и го направиш в четвъртък, а не в сряда - ефект не чакаи. Не трябва да изминават повече от 48 4аса. Можеш да използваш и хранителни добавки -фат бърнъри, с които мазнинките се топят малко по-интензивно(само съчетани с тренировка естествено, това не са хапчета за отслабване). Аз съм ползвала Л-Карнитин и съм много доволна. Дава ми и допълнителна енергия.
Какво друго да ти кажа - добре е да правиш тренировката поне 1 час след ядене и да съчетаеш избраните от теб упражнения, така че да натовариш цялата мускулатура. Ако не можеш да изпълняваш натоварена програма ( липса на време, липса на парични средства за хранителен режим или т. н) си постави като за начало малки цели :
Вместо пържено - печено / вместо безалкохолно - фреш и т. н. И наи-важното - движи се!!! Само спорта помага наистина - диетите единствено правят резултатите по -бързи. Само диета е възможно да те втали, но подкожните мазнини пак да са си так и пак да си... мекичка :)) А тренировките изгарят мазнинките и стягат.
Успех, дано съм била полезна :))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 344de7ac91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Наистина не е хубаво да ядеш много храна на веднъж. Ако ядеш много сладко, по-добре го намали. Разбира се, нормално е от време на време да хапваш по нещо сладко ;д Аз, например обожавам шоколад, но тъй като и аз в момента отслабвам, ям по веднъж в седмицата. Режим? Ами, чела съм че трябва да се яде по 3, 4 пъти на ден по малки порции ( във всеки сайт пише различно ). Задължително закусвай сутрин! И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спри тестеното, със сладкото се ограничавай, никакви чипсове, много са вредни и не пий газирано, мисля че издува стомаха :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2115f9ee14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Това с лимона е много добро, може към лимоновата вода да се добавя джинджифил на прах или лют червен пипер, или куркума - много добре действа и ускорява отслабването.
НО В НИКОЙ СЛУЧАЙ не яжте лимон направо, трябва да е много разреден, за да не се наруши зъбния емайл, че зъбите ви ще се разрушат за нула време. Това важи и за всички други по-кисели плодове.
Ето в каква концентрация може да се приготвя лимона - в 1 буркан с вода изстискваш половин лимон. Могат да се пият 4 такива буркана на ден /от тези буркани, като за компот/. Идеята е да не е в пластмасова бутилка или кана, защото киселината разтваря вредните вещества от пластмасата, а това се избягва ако се приготвя в стъклен съд.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 12004319ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Бързо се влюби...Няма по-голяма мотивация от това.На тази възраст повечето девойки стават пухкавки,но с времето ще опознаеш тялото си,кои хани трябва да избягваш и кои е идеалния спорт за теб.Например аз ненавиждам бягянето,но карам колело и плувам с часове.Установих че хляба,макароните и пицата ме прявят бухта и ги зачеркнах успешно.С малко промяна във вредните навици (ограничаване на захарта до минимум,вечеря не по късно от 20:00,редовно движение)плавно и здравословно тялото ти ще се извае.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker