Алергия към фъстъци и соя. Какво да ям? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Алергия към фъстъци и соя. Какво да ям?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5227 пъти
Здравейте, казвам се А (момиче съм! ;д) на 16 години. Преди година получих алергия към фъстъци и соята. Соята се съдържа във всички видове колбаси. От тогава не ям никакъв вид салам, кюфтета, кебапчета, пици и всичко, което съдържа салам. Също така не ям почти никакви сладки изделия, защото съдържат фъстъчено масло, крем или цели фъстъци. След откриването на алергията, дълго време ми бяха забранени и други неща. Например газирани напитки, яйца, млеко и млечни продукти, консерви, и всички полуфабрикати и готови пакетирани храни. Не ми позволяваха да ям и цитросови плодове и някои зеленчуци. Обривите изчезнаха, защочнах да ям повечето неща, без колбаси и всичко съдържащо фъстъчено маслко или крем, и фъстъци ( те са ми забранени изобщо... може би до края на живота ми ;( ) Проблемът ми е, че отслабнах ужасно много. Висока съм 165 и тежа 47 килограма. Преди бях 56. Свалих почти 10 килограма и в момента изглеждам ужасно. Не се харесвам. Аз не съм просто слаба, аз съм кльощава. По улицата хората се заглеждат в мен и ме наричат "ходещ скелет"... Моля ви помогнете ми... Тъпча се като луда, но никакъф ефект, не качвам и грам. Какво да направя, отчаяна съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 02692d2e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   праз сланина и хляб

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7f867fc267
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Има пици без салам, не всички сладки неща са с фъстъци (млечен шоколад например), риба и морски деликатеси, ориз и ей такива ми ти нещица... (нали се сещаш, че храната е разнообразно нещо и не се свежда само до фъстъчено масло и салами, кюфтета и ко? )
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ac4ff60b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мога да ти кажа само, че положителният ефект от тая алергия е, че ще се храниш много по-здравословно. Колбасите и изобщо всичко полуфабрикати са толкова тъпкани с говна, че не е реално.

Иначе кюфтета и кебапчета може да си ядеш, ако са домашно направени. Но разбира се не с купена кайма, защото и в нея има соя, а с купено месо, което смилате вкъщи на кайма. Или още по-добре ако имате познати на село, да ви дадат директно месо от заколено животно (прасе, агне, теле... ).

Иначе съвета на колегата номер 1 също е верен, макар и малко неприложим дългосрочно :-)

Ако искаш да напълнееш... не знам, просто яж повече, това със сланината може би е добър вариант. Макар че аз лично не понасям сланина. Хляб също яж на поразия, от него се дебелее доволно. Също от бира, ама гледай да не се напиваш много :-) Бозата също е вариант, особено тази, която е със захар, а не с подсладители (намира се трудно и е скъпа, но е вкусна, виждал съм на БИО щандовете във Фантастико например).


Не знам какъв друг съвет да ти дам, но във всеки случай ако ти се струва, че си прекалено слаба, иди на лекар. Диетолог или нещо подобно. Най-малкото няма да ти навреди, дори да не ти каже нищо интересно...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 747f512973
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Kубрат е прав - просто трябва да свикнеш.
Иначе - купувйте домашно приготвена луканка например - там 100% няма соя. А и в тази от магазина едва ли има. В саламите може, но в луканката, в сушеното месо например?
Сирене, кисело мляко и т. н. също не би следвало да имат соя.
Плодове си яж свободно, както и се научи да четеш внимателно опаковките - ако не пише, че има следи от фъстици и соя, яж си.

Има много хора с твоята алергия, ще свикнеш, но в началото бих препоръчала на родителите ти да отскачат веднъж седмично до близкото село и да се зареждат с месо, сирене, яйца, зеленчук и плод директно от баби и дядовци.
Сладък мед можеш да ядеш. Сами си правете торти и сладкиши - така ще знаеш, какво съдържат.
Изобщо, вашите трябва да се ангажират повече с проблема ти и да ти предложат по-голямо разнообразие от храна. Носи си за училище храна от вкъщи. Хем ще имаш оправдание да не ядеш боклуците там! Ще си спестиш и паричките за по-важни неща.

Шоколад можеш и сама да си правиш -купуваш си натурално какао, сухо мляко и захар и готов е течния ти шоколад.
Свикни с алергията и си измисляй свои трикове. Има много по-лоши алергии. Има хора с алергия от прах! Ти поне можеш да контролираш, какво да ядеш и какво не.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c288287f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Номер 4, и в луканката има соя, или поне в 95% от това, което ще срещнеш в магазина. Луканката едно време имаше славата на луксозно мезе, но сега почти всички производители толкова са я опропастили и са я превърнали в поредния боклук, че не е реално. Просто се възползват от това, че е популярна и всеки иска да си я позволи, но за съжаление не всеки може, та затова я тъпчат с глупости, за да смъкват цената надолу и да върви оборота.

Единствените що-годе свестни мезета, които може да купиш от магазин, са Бански старец и филе "Елена", както и още няколко по-неизвестни, на които и аз не им помня имената, и то пак само на определени производители. Но всичките са много скъпи (40лв. и нагоре за кг).

С останалото съм съгласен с тебе.

Кубрат

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b72e8c371b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Алергията ти те е спасила от доста вредни храни, чувствай се щастлива и доволна от скучилото се. Усмихвай се опоече.
Имам странна идея, но мове да се окаже полеъна за теб.
Спортистите по Сумо имат странна диета, те ъа вегетарианци, огромната им маса се натрупва от зеленчукови супи, които употрбяват в голрми количества около 3 до 6 литра.
Препорзчвам ти да опиташ да включиш в диетета си редовно на обед супичка. Може да ти помогне ъа натрупване на телесна маса.
Ако ти помоге пиши, мога да ти дам и други малко странни ъа нас но иъпитани рецепти
Желая ти много здеаше и голямо щастие :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker