Папилома вирус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Папилома вирус
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 11745 пъти
Хайде нека всеки каже какво знае за него...може ли да се заразиш от тип 6 / 11 без да има налични Кондиломи? Може ли да се заразиш мъж от жена която му прави свирка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: b1ce838b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж от жена не може, защото мъжете не се разболяват от този вирус.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2eec8a61a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжете нянамт изразени симптоми, защото най-често са преносители. Но този вирус може да доведе до рак на гърлото, импотентност, рак на шийката на матката и. т. н

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2d61a466b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Оралният секс се свързва с риск от рак на гърлото
/това е мъжкия аналог на ракът на шийката на матката/
Причинява се от човешките папилома вируси, които се предават по полов път, включително и чрез този вид интимни ласки.
Мъжете боледуват 4 пъти по-често от жените.

Все още експертите не могат да предложат подходящ метод за предпазване от инфекция на устната кухина и гърлото с папилома вирус, но се надяват, че предоставената информация за риска ще е от полза за хората.


Употребата на ваксината срещу папилома вирусите не е широко разпространена, за да може да се проучи ефекта й в тази насока и да се препоръча имунизиране на момчетата. На този етап ваксиниранете повече се препоръчва за момичетата срещу рак на маточната шийка, а в някои държави и на момчетата на възраст между 9 – 26 години срещу развитие на генитални брадавици.

Ваксинирането обаче няма да предпази от среща с папилома вирусите, то само дава имунитет срещу развитие на заболяването, което означава, че вирусите, ако ги има при единия партньор, независимо, че е ваксиниран срещу папилома, могат да се предадат на другия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2eec8a61a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от 2, пропуснах да добавя, че този вирус може да се предаде дори на децата, още от бебета, когато заразеният родител целува детето. За щамове и видове не знам, но в интернет има много публикувана информация по въпроса. Нарача се още тихият убиец. Главната причина е орален контакт с гениталиите, но може да се пренесе на здрав човек и само чрез целувка.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0f0e4e5bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравейте! Признавам, че не съм наясно с абсолютно всичко по темата, но мога да споделя...
Знам, че щамовете са много, като само няколко от тях са причинители на рак на маточната шийка.
Аз лекувах ХПВ инфекция преди 4 години. И за да опровергая постове 1 и 2, ще кажа, че аз знам точно от кой се заразих, защото си имаше абсолютно същите симптоми, ясно изразени брадавички (остри кондиломи) по главичката на члена, които в последствие се появиха и при мен по големите срамни устни( в рамките на 1-2 месеца). Въпросният господин боледуваше и от силно изразен псориазис и сам се беше заблудил, че израстъците по члена са в следствие на другото заболяване. Когато обаче и при мен се появиха и споделих с доктора какво съм забелязала, той ми потвърди, че това си е било точно ХПВ-то. Така, че и при мъжете има изразени симптоми. Тъй като щамовете на ХПВ са много обаче, не е задължително винаги да се появявят тези кондиломи. Тогава докторът ми каза, че съм късметлийка, защото са избили навън и е станало възможно откриването на заболяването. Другият вариант е да избият от вътре или изобщо да не избият и така си го носиш с години и си го разпространяваш. Тогава изчетох доста материали по въпроса. Значи една голяма част от населението е носител на този вирус без да знае за това. Когато обаче организмът е здрав и имунната система е силна, няма никакъв проблем. В момента, в който имунната система отслабне, тогава вирусът прогресира и се развива.
Аз лично бях изкарала 3 пневмонии за 5 години и това явно е бил повод вирусът да се "покаже" Докторът ми каза още, че можеш да се заразиш и да си го носиш 15 години без да знаеш. И при срив на имунната система след години да се появи.
Лечението ми продължи доста дълго, защото тези брадавички са като гроздове и се разпространяват доста бързо. Гориха ми ги на няколко пъти, няколко месеца поред, наред с приема на имуностимулантите. По някога могат да се появят около ануса и дори във самия вход на дебелото черво. Така, че правете си редовно изследвания мили хора! Вече 3 години съм чиста, но (пак докторът ми каза) вирусът си остава в тялото. Може да си намери повод да избие, може и да остане да си спи завинаги. Това никой не знае. Но докато нямам симптоми и съм чиста, аз се водя клинично здрава и мога да си правя секс и да си раждам деца! Цитонамазките са мичсти и са рамките на нормалното, и нямам проблеми. Така че, не е страшно, че вирусът е у мен. Всички носим хиляди вируси в телата си, въпросът е те да не намерят благоприятна среда да се развиват.
Признавам, че за заразяването при орален контакт не съм наясно, но за тези брадавички, това става при ДИРЕКТЕН КОНТАКТ на половите органи с брадавиците т. е. при полов акт.
Извинявайте, ако ми е малко объркан коментарът, но доста си препатих тогава. Може би има неща, които пропускам и ако се сетя ще допълвам.

П. П. Гадното нещо е, че ми се развали фасона на пеперудката, защото белезите от изгарянията все още се забелязват слабо :)), но по-важното е да съм жива и здрава, нали така?

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0f0e4e5bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да добавя само за №2 и 4, защото май е един и същ човек. Информацията, която споделяш не съм я чела никъде и не ми звучи логично. Мисля, че не може да се предаде, чрез слюнката. А при децата може да се предаде, при раждането по естествен път, защото тогава имаме ДИРЕКТЕН КОНТАКТ. Затова жени при които е установен този вирус раждат задължително чрез секцио.
Забравих да ви споделя също, че съм на 38 години. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e7e37ab4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, а пък животът се свързва с риск от смърт...

Все още експертите не могат да предложат подходящ метод за предпазване от това трагично завършване на живота. Употребата на ваксина против умиране съще не е широко разпространена.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 457552884d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това, което не разбрах е дали мъжът може да хване вируса ако жена му прави свирка?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 25a2f03792
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мисля, че можеш да си носител на тези щамове, без да имаш налични кондиломи. Това се случва по-често при мъже. Но няма гаранция, че в някакъв момент, когато ти се скапе имунитетът, няма да се появят и те. Чела съм и за случаи, в които кондиломи има, но при изследването излиза, че няма чпв, абе гадна история. Заразяването определено става, когато има кондиломи, ако нямаш налични, просто може да си само вирусоносител и даже да не разбереш това. Кондиломите може да са по всяка лигавица, но може да с а и върху кожата. Лечението е мноого скъпо и продължително, но като се има пред вид, че това е една от най-разпространените генитални инфекции, шансът да не се срещнеш с нея през живота си е нищожен, зависи от организма на всеки човек как ще се справи с вируса, дори може и да бъде изхвърлен тотално при добра имунна система.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 25a2f03792
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може мъж да хване вируса, ако в устната кухина или гърлото на въпросната жена има налични ксондиломи, заразяването става при налични такива, но в зависимост от индивидуалния имунитет може да не се появят

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 25a2f03792
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Може да се зарази, ако по лигавицата в устната кухина на жената има налични кондиломи, заразяването става при контакт с налична генитална брадавица

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2d61a466b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7, абе СВИРКАЙ си

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker