Въпроси относно преглед при гинеколог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпроси относно преглед при гинеколог
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 11094 пъти
Здравейте, момиче на 17 години съм. Преди 5 години ми дойде цикълът и оттогава имам бяло течение и съм го смятала за нормално, защото и мои приятелки са ми споделяли, че и те също имат. Последната 1 година обаче положението е непоносимо. Понеже е много обилно започнах да нося ежедневни превръзки. Чувствам постоянно мокра и ми е неудобно. По-лошото е, че се появи и странна много неприятна миризма. Направо не се трае. Винаги съм спазвала лична хигиена - къпя се задължително по 2 пъти на ден. Мисля да споделя на майка си и да отида на гинеколог. Аз имам и друг проблем имам по-голямо окосмяване от колкото е нормално. Космите на краката ми са големи като на баща ми. Имам окосмяване навсякъде - по корема, малко по гърдите и гърба, по дупето, а за интимните части да не говорим. Понеже съм девствена искам да попитам:
1. Как ще протече прегледа?
2. Колко трябва да платя горе-долу?
3. С какво да си махна изцяло интимното окосмяване?
Благодаря ви за вниманието!
-А-

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: c91bf61cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това цялото окосмяване за момиче не е на добре.. и бялото течение.. Може да имаш сериозни хормонални проблеми, или проблеи с яйчниците.. Отиди на кола маска и няма да имаш проблеми с окосмяването :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: da320f35cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас!
Майка ти те е изпуснала!!!!
Според мен имаш кисти или просто огромни хормонални проблеми! Не е нормално окосмяването ти, както и зловонното ти течение.
Веднага при личния лекар да ти дава направление. Казваш от самото начало на гинеколога за проблема ти. Избери жена.
Иначе - без направление се плаща вече само прегледа 20-30 лв. Носи си здравната книжка, НЗОК ще ти плати изследванията.

Прегледът протича така - карат те да се съблечеш отдолу. Сядаш на стола и няма да ти бъркат, само ще ти вземат от секрета за изследване. Ще те гледа гинеколожката на видеозон за кисти - слагат ти на корема един гел и гледат (като при бременните). Евентулано ще ти вземе и кръв за хормоните.

Иначе - съветвам те да не се обръсваш и обезкосмяваш, а да отидеш така, както си си - нека лекарят да види окосмяването ти и да прецени, какъв може да ти е проблемът евентуално да те препрати по други лекари.
Аз за сега, без да съм лекар, мога да кажа, че най-вероятно имаш поликистозни яйчници и завишено ново на тестостерона поради тази причина. Лекува се, но е много гадно, че майка ти до сега не се е погрижила за теб.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bbef2b2160
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Момиче, ти какво чакаш, то твоето си е направо престъпление към здравето ти. Грабвай майка си и тичай при доктора, явно парите са проблем, но ще те посъветвам да отидеш поне на двама специалисти защото в наше време нещата са много комерсиализирани и докторите не им пука за хората а само се чудят как да смъкнат повече пари. Що се отнася до хормоналните изследвания имай предвид, че те са от компетентността на ендокринолозите и се правят във времето от петия до седмия ден след първия ден на месечното кръвотечение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 44c6ada6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Кристиана:


Абсолютно съгласна с коментарите дотук. Не се епилирай или махай окосмяването.

Просто отиди така, за да си направят сметка те, че имаш някакви хормонални проблеми. Може би мъжките хормони са ти малко в повече. Искай да те изследват и за това...
Вземи се в ръце докато е време.
Иначе за бялото течение, аз също имах, но една стара жена ми каза много добра рецепта с мед, след като направих това с меда, имах чувството, че бели парцали падат от мен... но сега всичко е ОКЕЙ. Ни следа. :)))) Ако има заинтересовани да пишат, утре ще напиша рецептата, че сега съм на работа. До скоро.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 838e6dd1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Що се отнася до бялото течение с миризма най-вероятно е да е бактериална инфекция. Лекуват се трудно, но без ходене на лекар няма да стане. Прегледът без направление е между 25-30 лева. Но по-добре е да си вземеш направление, защото след назначеното лечение ще трябва пак да ходиш и пак да ти вземат вагинален секрет, за да се види дали гадините са изтрепани. А всичко това по лабораториите струва повече пари, ако си без направление. Окосмяването е на хормонална основа-пак лекар ти трябва-гинеколог и ендокринолог. В общи линии мизерна работа, ама няма как, бягай!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e8c9756f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Кристиана, ако може да напишеш рецептата с меда ще ти бъда много благодарна! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 461cbae919
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 4 ще ми кажеш ли рецептата тъй като и аз имам бяло течение и ми писна.. моля те :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1e877f0abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Щом си девтвена ще те прегледат през ануса. Навремето майка ми ме е водила за бяло течение. Причината при мен се оказа хормонална, може и при теб да е така. КОгато започнеш да водиш полов живот (редовен и с постоянен партньор, в чието здраве си сигурна), тогава течението ще намалее. Възможно е да имаш гъбички ли бактерии. ПОнякога се получава дисбактериоза от стрес, хормонални проблеми или пиене на лекарства (най-често антибиотици). Гъбичките всеки ги има и може при теб да са се размножили малко повече - само, че те не миришат. Щом ползваш ежедневни превръзки, използвай само НЕАРОМАТИЗИРАНИ и памучни, а не копринени. Това, че се миеш прекалено често, също може да е причина за течението ти. По този начин унищожаваш естествената си защитна микрофлора във влагалището.
Мий се без сапун, а само с вода. Аз правя така от години по съвет на гинеколог, нямам бяло течение. Дори и предназначените за интимна хигиена сапуни унищожават естествената микрофлора. Но когато ходя по голяма нужда задължително се мия отзад със сапун. И много внимавам да не се пипна отпред, за да не си вкарам микроби от ануса във влагалището. Това също може да си го направила.
ПО отношение на окосмяването - аз използвам епилатор - боли, но няма как. Аз нямам много косми по краката, но си махам тези по ръцете, защото ми се струват много и големи. С времето се разредиха и станаха по-слаби.
Може и да идеш на козметик на първо време да те оформят с коламаска.
За преглед при гинеколог няма да ти струва нищо, защото си непълнолетна и това означава, че задължително си здравно осигурена, независимо дали родителите ти работят или не.
Дано съм ти била полезна:)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e5fe72a8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ж30:
* Щом си девствена, трябва да обмислиш вариант с родителите ти, в интерес на здравето да те "обезчести" лекар, за да извърши качествен преглед. Няма да си първата в подобна ситуация.
* Относно окосмяването - съгласна съм с всички мнения до тук. Явно имаш хормонални проблеми. И аз ги имах същите. Не премахвай окосмяването, докато не се установи първопричината за това. Хормоналните изследавния струват по около 10-12 лв на хормон. Зависи колко хормона се изследват.
* Относно течението - И аз бях така, и аз смятах, че е нормално. Сега "бера" плодовете на своето незнание. Въпросното течение може да има МНОГО първоизточници. При мен се оказаха 8 вида различни гъби + ешерихия коли (преминала от дебелото черво). Носила съм си ги около 15 години. Затова, възможно е да съм със запушени маточни тръби и да не мога да родя, а и куп други проблеми. Лечението е почти невъзможно. Но все пак намерих кадърен лекарски екип.
Намери си кадърен лекар, който да работи с кадърен микробиолог. Не се доверявай на обикновените лаборатории. За съжаление, почти няма подобни специалисти. За Пловдив - д-р Тотев, ЖК "Тракия", ТЦ "Сани", МЦ "Димед", тел: 032 / 29-49-36работи със здравна каса, свободен прием = 30 лв. Помоли го да ти направи микробиология при Колегата му (10 лв), а не в общата лаборатория. Така откриват ТОЧАНАТА разновидност на бактерията, а не само самата бактерия (както е в лабораториите), количеството и всички особености и преценят какво лечение да се направи. Провеждаш лечението, 10 дни възстановителен период за маткаат и пак на преглед и микробиология.
Запомни, че стари и нелекувани гъби и микроби се третират дълго и се лекуват ТРУДНО!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5ecde9e5c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм като теб :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker