Виене на свят и замайване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Виене на свят и замайване
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 40999 пъти
Здравейте, проблемът ми се случва вече от доста време. Страдам от непрекъснато замайване (чувство на припадане) по цял ден почти. Като излизам навън е особено тежко, защото се чувствам като свободен електрон и че всеки момент мога да падна. Световъртеж в пълния смисъл на думата съм имал много рядко.

Ходих при лекаря - изследвания на шийни прешлени, кръвни картини, урини, пиене на всякакви хапчета, през психиатър даже минах - бил съм в депресия и хапчета за депресия пих и нищо. Замайването си остава - всичките ми изследвания са наред и аз се вбесявам, че не мога да разбера какво ми има.

Каквото и да правя сякаш не виждам добре и не мога да фокусирам и съм замаян. Замъглено виждане, преди година бях на очен лекар, каза че съм добре. Та това скапано замайване - има ли някой, който е имал такъв проблем всичко да му е наред и да е замаян и как се е оправил? Кръвното ми също е наред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 12 години, 5 месеца
hash: b4c6311528
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че е възможно това да се дължи на паническо разстройство. Друга възможност е проблем с щитовидната жлеза, който дава подобни симптоми, макар че при мъжете си срещат по -рядко подобни проблеми. Аз съм имала такива състояния, които продължиха доста дълго време, случваше ми се основно навън-силна замаяност, замъглено виждане, сърцебиене-беше точно това-паническо разстройство-трябва ти психиатър. При мен обаче се оказа и проблем с щитовидната. Аз се лекувах с хомеопатични и някакви леки успокоителни. Надявам се да съм помогнала... Доста трудно се излиза от това състояние, но то си има причина-ако разбереш каква е и работиш по отстраняването й, нещата ще се нормализират. Важното е, да разбереш, че всичко се случва в главата ти и няма да припаднеш. Вземи си книги за самопомощ, занимавай се с йога-последното гарантирано ще ти помогне да се почувстваш по-спокоен. Ако стане ясно, че е това, прочети разни неща и в интернет-има цели сайтове, за хора с такива проблеми

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 279966782c
гласове:
1 2 3 4 5
  (82 гласа)

2.   Здравей! Не съм сигурна, но е възможно всичко това да е нервна почва. Миналата година беше изпълнена с доста притеснения за мен и това доведе до някои усложнения, свързани със здравето ми. Аз бих те посъветвала, ако си наистина едно по-притеснително момче, да си осигуриш колкото се може повече спокойствие и да видиш дали това съответно ще доведе до положителен резултат. При мен доведе. Ако ли не, продължавай да посещаваш лекари. Все пак става въпрос за твоето здраве. Аз искрено ти пожелавам бързо оздравяване!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c019234c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Автора: Сигурно сте прави, може и да е на нервна почва. Имам лек проблем с паниката, но не защото съм притеснителен по природа, а просто защото съм в малко затруднено положение, което трябва сам да си оправя. Чудех се как други хора са се справили с тоя проблем. Но ще се опитам да премахна причините за безпокойство, които имам от... май от както почна и този проблем. 1 година някъде. Все пак съвета за щитовидната беше полезен. Дайте още мнения ако се сещате нещо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b9e98dc011
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Здравей! От години съм така. Правиха ми куп изследвания и нищо. Накрая се обърнаха и ми казаха ми явно е от слабост. Та моя съвет е ако си под нормалното тегло по - добре отиди да ти пуснат една две системи за да се оправиш и да качиш килограми.
Аз се оправих, но после ми се появи ниско кръвно и сърцебиене. Оказа се че имим заболяване на сърцето.
Ако си пушач може и от цигарите да ти става така.
Успех ти желая и дано да се оправиш!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c019234c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Имам идея - какво ще кажете, че може да е от липса на кислород към мозъка? Възможно ли е по някакъв начин да не стига достатъчно количество кислород и това да оставя чувството за замайване и ако е така как се маха?

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7106f04ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Човек и аз по цял ден съм така. Замаян... замайването води до притеснение ( какво ми има? , дали не съм болен? , и т. н. ). Моя проблем започна след една глупава моя грешка, на един купон пуших марихуана. След минаване на пълни изследвания, кардиолог и т. н.... личната ме прати на психиатър. Диагнозата => Паническо разстройство. Изписаха ми антидепресант, пих го 6 месеца имаше известно облекчение но накрая реших да ги спра на своя глава. На моменти и аз имам чувството че всеки момент ще припадна или умра. Дефакто няма никаква опасност за здравето ти ( освен че те натоварва психически). Има форум за хора с подобни проблеми, там може да научиш доста полезна информация.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5895081589
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Чувствам се по същия начин, ходих на изследвания и всичко е наред. Не спирам да мисля, че ми има нещо, но всички казват, че е от пубертета!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f159b21799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пичага и аз съм така. По същия начин съм като № 6 - на купон, марихуана... следователно - паническо разтройство... нямам идея как се лекува, нямам идея дали ще се излекува някога. Ходих на психолог, каза ми че е от марихуаната и ще премине с времето.. аз пия едно хомеопатично лекарство, бих ти го предложил, защото май има някакъв ефект " СЕДАТИФ ПС " се казва, действа точно при стрес. Предписаха ми го и се надявам да помогне. Пробвай и се надявам всички да се оправи при теб ;) / при мен има освен замайването, задушаване, бъркам думите при преумора и т. н. /

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9114f46560
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Здравейте, аз съм момиче и се присъединявмам към клуба на хората, на които почти постоянно им е замаяно хаха. Да ви кажа при мен замайването започна може би от преди 2 години може и 3 да са. Понеже съм от по-слабичките 50 кг съм и съм висока 167см. та реших, мче е от неяденее и започнах да ям по 5 пъти на ден буквално, та досега съм си така и си хапвам повече от всички хора на земята сигурно :д. Н е се оправих, значи не е от това, после си правих всякакви изследвания, ходих на невролог, ходих на лекар не го знам как се нарич а за вестибуларния апарт и нищо ми няма ушите ми гледаха нищо. Вярно имам малък диоптер, но аз съм си го имала винаги и не е от това. Та какво да ви кажа и аз започнах да се панирам МНОГО, когато ми се завие свят и започнах много често да го мисля кога ще ми стане и то ми ставаше замаяно.. абе един вид на нервна почва и естествено и аз преминах на някакви хапчета з ауспокоение, които помогнаха между другото, но аз взимах по четвъртинка, много малко, и таака все още съмс и така, спряла съм ги хапчетата и от време на време ми става замаяно, но започнах да гледам с надсмешка на това и се чувствам по-добре, просто не гледам насериозно, а даже се и шегувам. Хората казват, че е от пубертета, надявам се скоро да излезна от него, тъй като имах един приятел, на който също му ставаше така и когато излезна о тпубертета му мина :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: aac04f91c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АЗ съм автора - мина се година и половина и още съм замаян, ама си живея - бачкам си, ходя си напред назад, ама е още гадно. А тоя пубертет не знам, аз съм на 21 сигурно е минал отдавна :D

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 18d937cdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   здравейте лекувам депресия от 3 години. Пия антидепресант също като всички имам този доста тормозещ проблем със замайването, при мен се получава явно когато се натоваря емоционално и физически. Наистина мисля че е на нервна почва, защото ту се появява ту сам добре като цяло от год. и половина бях страшно добре, но от няколко дни пак се почна паниране замайване и т. н. много е неприятно и според мен лек няма трябва сами да се научим да се справяме с това. Трябва да сме оптимистично настроени и да се радваме така всичко е ок.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7c4e4098b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте,
и при мен се появи скоро този проблем, особено сутрин, като се събудя се чувствам замаяна, имам ниско кръвно, но никога до сега не ми е пречело. Много се притеснявам, по принцип съм доста емоционална и чувствителна. Първия път имах чувството, че ако стана от леглото ще падна. Интересното е, следо бяд се оправям и всеедно нищо ми няма и се чувствам добре, но сутрин ми е много замаяно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3992ea90ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Ако не си ходил на очен лекар, отиди да те прегледа, а и ако лъскаш много може и от това да е.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 323751bb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Препоръчвам ти две неща - почни да правиш спорт - може и във фитнес зала кардио и се обърни към психолог.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 65cc85fb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Силно ти препоръчвам ядрено магнитен резонанс на мозъка. Струва около 200 лева. Изследванията ти са в ред и е наложително да изключиш тумор като вариант, за да си убеден в психологическата насоченост на замайването. Дано всичко е наред.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 53462029f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Щях да кажа ниско кръвно, при мен поне се дължи на това, ама ти пишеш, че кръвното ти е ок, та нямам идея. Иди пак на лекар и помоли за всякакви изследвания! Пък дано открият какво е и да не е нещо гадно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2bf2f74051
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Здравейте и от мен, аз съм жена на 35 и от една година и половина съм със замайване, всеки ден. По някога е по-слабо по- някога по- силно. Ходила съм на невролог, отоневролог, офталмолог, ендокринолог, правени са ми ЯМР, скенер, доплер, хормони, нистагмовидеография, ренген на шийни прешлени и гръбнак, само на ренгена се видя сколиоза. Всичко друго е чисто. Уш мяма проблем, но проблема е на лице. Ходих и на психиятър, но АД не ми понасят. Пила съм деанксит, бетасерк, ривотрил, вертигохил, иксел, реламакс, симпатил, калмерал, но ефекта беше минимален. Вече не знам какво да правя, чувсвам се уморена и отчаяна от това състояние има ли лек изобщо! Помогнете, моля ви!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f0ec2e858f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Аз съм мъж на 40 години. От една седмица ми се появи замайване и шум в ушите. В легнало положение ми е добре, но когато се изправя се засилва. Това ме кара да се чувствам много изтощен, все едно съм преуморен, а спя нормално. Когато малко вдигна кръвното се засилва също. От 2-3 дена пия бетасерк и ноотропил. Не знам дали има ефект все още и не знам кога трябва да очаквам да се появи ефектът. Обаче съм много притеснен. Просто всичко ми изглежда нереално на моменти. Иначе всичко останало си е нормално - рефлекси, ориентация, шофирам, правя йога, дори стойка на глава, координация всичко... просто не знам...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 дни
hash: 8601f30349
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Моят проблем е същия като на автора замайване вече имам от 10 дни и нещо започнах да имам проблем с 1 то или с 2 те очи немога точно да разбера. Едно такова като все едно замъглено, Гадно е много постоянно съм несредоточен и забравям доста честичко. Ужас утре още отивам на лекър и да ми дава направление за психолог.
Успех на всички
И който има положителни резултати нека сподели!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0821d91c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Към автора - виж, защо не си провериш състоянието на мускулите на врата? Ако мускулите са в спазъм, може да притискат важни артерии, които захранват мозъка с кислород и други ценни вещества. Казвам го защото аз като теб съм млада и минавам през същия ад. Само че аз си направих 5 ЯМР-та на главата и врата и още куп изследвания, търсейки първопричината.
Всъщност нещата са по-прости отколкото си мислим. Младите хора седят много време пред компютър и в повечето случаи са обездвижени. Обездвижването и начинът на живот, който водим ни убиват бавно, защото телата ни не са пригодени да понасят такъв вид статично натоварване. Повечето от нас имат и сколиоза, неправилна лордоза или кифоза. Всичко това взето заедно причинява мускулен дизбаланс на мускулите, които крепят гръбнака. Дизбаланса води до травмиране на определена група от мускули за сметка на други и финалния резултат е постоянен спазъм. Такъв спазъм може да причини усещанията за замаяност ако е във врата. Всъщност, това няма да ни убие, но ще отрови живота ни, защото непрекъснато ще се чувстваме "нереално". Как ще разбереш дали това нещо е при теб? Ами легни на легло, отпусни се и си помисли дали пак се чувстваш замаяно. Ако отговорът е НЕ, тогава си помисли, че в легнало положение мускулите се отпускат и притока на кръв към мозъка се увеличава.

Пиши ако имаш нужда от още инфо. Поздрави и take care!

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: dc9e6e5087
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До номер 20 , моляте пиши повече информация за тези спазми на мускулите . Дали има и някакво решение за лечение на тези спазми. Аз също страдам от замаяност вече три години и мисля , че вече само съществувам , а не живея , толкова мъка преживях с това замайване , че живота ми се превърна в истински ад.
нямам световъртеж в истинския смисъл на думата , а само замайване , понякога по-слабо , друг път по-силно , но е самия ужас. Толкова ми липсва предишния живот , да ходя нормално ,да тичам и работя като истински човек.
Чувствам се единствено добре , когато съм в легнало положение , и ако полежа 5 минути и стана да ходя е още по-голям ад , когато пътувам и слезна от колата е отново много зле , не знам понякога очаянието е толкова силно , че какво ли не минава през главата на човек.
Ще бъда много благодарна , ако някой намери изход за всички нас от това състояние

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 796e176fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Хора, всички ли се излекувахте, че вече никой не пише за проблема си. Ако някой е намерил лек срещу това нещо -пишете моля

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9b456b0778
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Консултация с отоневролог за замайването и невролог..

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3372341030
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Отвратителен е този проблем със змайването. Аз го имам от... 18 години. Какво ли не направих? ! Има периоди, когато всичко е наред, но има и такива, когато това замайване ме смазва. Не знам какъв съвет да дам. До голяма степен съм се примирил, но понякога продължавам да се "боря" и си е все същото. Съдба. Резултатът от борбата: все едно боксов мач с победител по точки, ама с малка разлика. Обаче не аз съм победителят, т. е. загуба с малко, ама загуба.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 21 дни
hash: 377add48a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Приятели, аз съм с замайване и пищене в ушите, постоянно, от близо три години! Обиколих вс. лекари-невролози, кардиолози, очни, УНГ и психиатър-НИЩО! Скенер на гл. мозък, кръв, урина, кръвно налягане/120/80, вс. е в норма! Вс. ми казват-здрав си! Е, кажете, на кого да вярвам, на тях или на себе си? Пропуснах един детайл, може и да е важен-имам ошипяване на шийни прешлени, които притискали някаква артерия или кръвоносен съд и това било причината! Възможно ли е, да е от това? Ходя, като кокошка у вятър! Писна ми! Чувствам и прескачане на сърцето понякога, когато се ''панирам''! Никой не дава смислено заключение, изпих един куфар с лекарства и нищо! Последно, невролог от МВР-болница ме прегледа с цялата документация, от вс. изследвания и той ми каза за мн. напрегнати вратни мускули, притискащи Вертебралната артерия и това било причината за кошмара ми! Дали?

 
  ...

...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 35e0455a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

28.   Вегетативна дистония. Посети невролог. Страдах от абсолютно същото.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 796e176fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   До номер 28 пишеш в минало свършено време, това означава, че вече си излекуван, ако е така пиши начина по който си го постигнал.
Също до номер 27 след като лекарят ти каза, за тези вратни мускули, каза ли ти начина по който да да се лекуваш или нещо като упражнения, пишете, за да може да ни помогнете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: 79e0963265
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   А защо не и някакво възпаление на вестибуларния апарат? Или проблеми със средното ухо. Отиди на УНГ специалист да те прегледат.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5f96a2496a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравейте, аз имам подобен проблем. Преди 6 месеца докапо се мотаех в един от градските молове почувствах нарастващо замайване което прерасна в паника. В следващите дни се повтори същото. Направих си всякакви иследвания и всички ми казваха, че ми няма нищо, но този кошмар продължаваше. Накрая ме пратиха на психиатър той ми каза че имам паническо разстройство и ми даде да пия антидепресанти. Паник атаките се случват вече много рядко, но замайването остана и ме побърква. Ако някои може да ми помогне ще сам безкрайно благодарен. Благодаря предварително

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7bf681c5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Проблемът е във вестибуларния апарат в повечето случаи. И аз съм замаян често, но така си живея. Когато режа с ъглошлайф или къртя с къртач без слушалки поне 2 часа след това съм замаян и ми се гади. Казаха ми че е от вестибуларния.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5e06fac84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Здравейте и от мен. Имам този проблем вече 10г. Знам, че физически съм здрава, но явно "дъската ми хлопа централно". Имах доста дълъг период на ремисия/близо година/и тамън се зарадвах, че повече няма да има замайваници и преди 2 месеца -ужсано силна криза на световъртеж и нарушено равновесие, която ме държа на легло няколко дни. И оттогава досега все ми е замаяно и нестабилно. Опитвала съм какви ли не нещо, от традиционните лекарства, през антидепресанти и успокоителни, до абсолютни хахавини като лечение с някакви импулси беше... Има ли оправия от това състояние? !? !? !?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 73272060b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Здравейте, и аз съм тук със същият проблем- преди 2 седмици в голям магазин пазарувахме с мъжът ми. Не бяха минали и 10 минути и ми прилоша зверски- първо започна със огромно виене на свят, от там тази гореща вълна мина надолу по тялото ми, като след нея имах чувството, че навсякъде има поражения. Просто клекнах на земята. След 10 минути същото и от там на бърза помощ... Там изследвания и кардиограма- перфекти (хемаглобина ми беше много малко нисък -118 -нищо не е ). От там всеки ден такива кризи и след всяка виенето на свят си стои. Особено ако изляза навън-много започва да ми се вие свят. Ходих до София-на ядрено магнитен резонанс-там ми го разчетоха, казаха, че е добре главата и да направя след 6 месеца отново. От там се прибрах в Бургас, но получавам кризи и тези кризи на мен ми приличат на паник атаки, защото от както първата ми се случи, не мога да излизам сама на вън и не мога да влизам в магазини, кафета и други места с повече от 3-4 човека в тях. Онзи ден ходих до невроложката ми, която ми нанесе голям удар-видя разчета от МР и ме прати в една клиника за множествена склероза на изследвания. От този момент -преди 3-4 дни беше това- аз съм в шок и ми прилошава постоянно-но по различен начин от първите няколко пъти- сърцебиене, пищене на ушите, причернява ми, сковавам се цялата и лявата ми ръка изтръпва. Вчера след такъв пристъп по спешност отидох и в кардиологичния център-там разбрах, че сърцето ми е здраво... Явно всичко е психика... Но чак след 5-6 дена ще правя изследвания за МС... Дано всичко да е наред, защото ще ми се пръсне главата от мислене... И всички около мен ми казват : Няма нищо, всичко ще е наред! ... Но само аз си знам как ще дочакам до 5-ти януари... Обръщайте голямо внимание на такива симптоми-те могат да бъдат от всякакъв вид и се консултирайте поне с 2-3-ма доктори

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee63bb4cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Здравейте аз съм жена на 39 години и от една година имам световъртежи и замайване особено като се обръщам на дясно. В легнало положение не мога да се обърна на дясно спя само на ляво и по гръб. Когато съм навън и на широко пространство и няма къде да се хвана се замайвам и ми се струва че ще падна. Пия вестибо от два месеца имам малко подобрение но не отшумява напълно. Моля ви дайте ми съвет ако някой е имал моя проблем и се е излекувал.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee63bb4cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Здравейте аз съм жена на 39 години и от една година имам световъртежи и замайване особено като се обръщам на дясно. В легнало положение не мога да се обърна на дясно спя само на ляво и по гръб. Когато съм навън и на широко пространство и няма къде да се хвана се замайвам и ми се струва че ще падна. Пия вестибо от два месеца имам малко подобрение но не отшумява напълно. Моля ви дайте ми съвет ако някой е имал моя проблем и се е излекувал.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee63bb4cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Здравейте аз съм жена на 39 години и от една година имам световъртежи и замайване особено като се обръщам на дясно. В легнало положение не мога да се обърна на дясно спя само на ляво и по гръб. Когато съм навън и на широко пространство и няма къде да се хвана се замайвам и ми се струва че ще падна. Пия вестибо от два месеца имам малко подобрение но не отшумява напълно. Моля ви дайте ми съвет ако някой е имал моя проблем и се е излекувал.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee63bb4cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Здравейте аз съм жена на 39 години и от една година имам световъртежи и замайване особено като се обръщам на дясно. В легнало положение не мога да се обърна на дясно спя само на ляво и по гръб. Когато съм навън и на широко пространство и няма къде да се хвана се замайвам и ми се струва че ще падна. Пия вестибо от два месеца имам малко подобрение но не отшумява напълно. Моля ви дайте ми съвет ако някой е имал моя проблем и се е излекувал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fed8154bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Образи, омотани и вие като мен, лечение няма но има един КЕЛТИКАН, по аптеките. Немски е. Спомага за свързването на синапсите и своевременно придаване на импулсите, взема се по едно на ден.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 94bedd25ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Здравейте, имам същите симтоми изтръпване на главата, замаяна глава, слаба концентрация от 4 дни. Ходих на в спешното в болница Токуда, кьдето ми премериха кръвното и изследваха работата на сърцето. Всичко беше наред. Препратиха ме към невролог др. Вутова на която обясних симптомите и ме прегледа. Каза ми да си пусна изследвания на витамин Б12 и Витамин Д. Каза че е често срещан недостига на тези витамини и води до тези проблеми с главата. Днес ми излезнаха резилтатите и се указа че и двата витамина са ми с ниски показатели. Имам час за ендокринолог, който ще ми направи схема за прием на витамините. Започвам възможно най скоро. Дано да е от това. Ще пиша какво е станало след лечението.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c907352609
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   И аз съм така от 3 години. Замяно ми е не виждам добре и като изляза навън всеедно потъвам и чувството е нереално, от време на време ми се вие свят, винаги, когато стаавам сутрин ми причернява също и като съм седнала. С ниско кръвно съм попринцип, но и когато ми е нормално няма разлика.. Лекарите не намират основателна причина какво ми има, но е страшен ад. Замайването продължава, въпреки всички изследвания, които показват положителен резултат на здрвето ми. Нямам отговор. Боря се вече 3-та година и нищо. Минах абсолютно всичко ЯМР на цялото тяло, снимки на прешлени, хормони, считовидна, сърце, гръбнак и още куп другии и няма, всичко е наред. Не знам, водих доста застоял живот от 12 до 14 годишна възраст, от училище на компютъра.. Никой лекар не може да предположи такива симптоми горе за такава възраст, но е много възможно да ги имам. След ЯМР ми откриха аневризма, но тя нямала нищо общо с това( поне това ми казаха и че не са сигурни дали е вродена). Моля дайте ми съвет

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f7ee6ac90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Хора, помагайте. Има ли излекуван от това?
Аз съм така от 6 години с период от една година прекъсване на световъртежа и паник атаките, но от три години е така всеки ден...

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bfb38603a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Хора Здравейте,
Моля кажете дали имате подобрение с какво се третира това замайване. Вече 6 месеца ме мъчи, не мога да се фокусирам, не виждам добре, постоянно съм замаян и вече много отчаян. Моля дайте съвет.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4d41364636
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Освен лекарствата за световъртеж, редовен спорт и най-вече кардио. Това са преди всичко съдови проблеми, а кардиото засилва кръвотока и отваря всички капиляри за по-добро оросяване.
Тези проблеми до голяма степен приличат на ставните. Хората пият какво ли не за стави, но ако не спортуват няма как да отворят съдовете на ставата, за да доставят изпитото лекарство.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9defcefcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Трябва да намерите добър кардиолог, защото този проблем паническо разстройство/замайване е свързан със сърдечно заболяване - ускорен или забавен пулс. Аз правих 2 години всякакви изследвания, пих какви ли не лекарства без никакъв или много слаб ефект. Най-накрая един възрастен и опитен кардиолог установи проблема /ускорен пулс/ и ми предписа лекарство срещу ускорен пулс /няма как да го напиша тук, това е работа за лекар/ и още след първия прием се почувствах много по-добре, а след няколко дни нямаше и помен от паник атаките. И до днес приемам това лекарство, то нормализира пулса и кръвното налягане и нямам никакви проблеми. А преди това бях ходила при няколко кардиолози и никой не установи, че имам ускорен пулс.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3c315f2fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   48 ускореният пулс може да допринася за усилване на състоянието и усещането на замаяност, но едва ли е в основата на проблема. Мисля, че погрешно сте свързали замаяността с ускорения пулс, който вероятно се дължи на друг проблем. Възможно е обаче така предписаното ви лекарство да дава положителен ефект на кръвоносната система а оттам и на замайването. Добре е обаче да сте по обективна и да опишете какво е било вашето състояние преди това, колко време е продължило, какви прегледи сте правили, как сте се лекували и какво е състоянието ви към днешна дата. Имате ли замайване или напълно сте се оправили.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3c315f2fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   За всички отчаяни, надежда има! Най-малкото има шанс да се подобрите и да поддържате поносимо състоянието си!
Още преди две години пуснах сайт zamajvane с много алтернативни подходи и възгледи, относно замайването. Сега той носи името zamajvane-stop и така се открива от търсачката гугъл. Можете да споделите резултатите и да се свържете с мен за да обменим информация.
Поздрави на всички и успех в борбата с този коварен проблем, замайване!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4db5d4360b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Привет на всички. Голяма мъка беше но сега се чувствам перфектно. Живея в чужбина и това състояние почти ме съсипа, на 40 години съм и паник атаките придружени с фобия от напускане на дома ме мъчиха почти 4 години. Семеен съм с две деца, момче на 10 и момиче на 8 г. Накрая се свързах с психолог и за 6 месеца с по 1 сеанс седмично се почувствах доста по-добре. А иначе и аз като повечето от вас търсех проблема някъде в тялото си и така 3 години, какви ли не доктори и професори, рентгени, ЯМР, кръвни изследвания, хипофиза, щитовидна, ама каквото се сетите и нищо... нищо освен загубено време и маса пари. Поне се успокоих че съм напълно и изцяло здрав. Проблема се оказа психически, преудолях го и сега съм ОК. Напълно ОК. Чакам трето дете съвсем скоро и съм щастлив че тази агония проключи. Поздрави на всички и успех в начинанието за откриване на себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 11cae72ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Здравейте на всички. И аз имам замайване, но причината е неизвестна. Искам да попитам друго. Как се справяте в ситуация, в която имате нужда от близките си хора в такива моменти, но те са вдигнали ръце от вас, мислейки ви за хипохондрици? Предполагам на някого се е случвало, ще се радвам да споделите как бихте постъпили в такава ситуация

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5ca662c181
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   51 постът ви стои много неубедителен и простете за подозрението написан е все едно да заличи предния пост и съдържанието на зад него. Подозирам също, че никога не сте се сблъскали с този проблем замайването. Споменавате думата фобия но, думата замайване липсва. Човек който е минал през перипетите, нямаше да я пропусне! Мисля, че проблемът фобия е нещо различно от проблемите свързани със замайването и далеч не съм убеден, че ей така с ходене веднъж в седмицата при психолог сте решили проблемът. Излиза според написаното от вас, че за 24 часа напътствия как да контролирате ума си вие сте решили проблем от няколко години заедно с всичките последствия и трусове, които го съпровождат и то окончателно. Това ми изглежда много неистинно твърдение! Последните ви изречения са доста еуфорични и някак странни. Може да ме откриете чрез предния пост и да ми разкажете за вашите патила. За мен вашата информация ако е достоверна, ще бъде много полезна и ценна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 242e50e1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   53, тук 51.
Надали някой друг излекуван ще пише тук. Повярвайте ми, че веднъж излекуван няма да искате дори да се сетите за това през което сте преминали. Относно замайването, ооо да, знам много добре какво е замайване и го знаех всеки ден, по цял ден. Моя проблем, според мен и психолога ми, е дошъл от идеята да се променям, да стана друг човек, личност която ми е чужда. След като осъзнах че е невъзможно, бавно се върнах към моето аз с което се върнаха и спокойния сън и бавно изчезна и замайването. Странното е че всичко беше съпроводено и с много гняв, ама истински гняв към хората около мен, най-близките. После бавно им простих и сега сме в малко по-служебни отношения, т.е. спазвам дистанция. Всички тези месеци сеанси не са само приказки, драги, свързани са с много тестове, упражнения за дишане и много, много работа върху себе си. Най-важното е да разберете че не дължите нищо на никой и че най-важния сте самите вие.

Поздрави

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5ca662c181
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   52 никой който не се е сблъсква с това няма да ви разбере защото тези хора имат много погрешна представа. Чувал съм какво ли не "и мен ме боли главата", "когато не ми е добре ставам и ходя някъде и се оправям", "на нервна почва е, не се ядосвай", "ама хайде стига с този стрес и нерви", "измисляш си като хипохондрик"...и какво ли не! В никой не съм видял, състрадание и разбиране с изключение на моята майка! Собствената ми приятелка с която бях почти 10 години ме напусна, а на тръгване ми каза, че си внушавам. Те просто нямат представа! Няма как да промените нещата и трябва да приемете тежката действителност. В този случай най-добротно което можете да направите е да не споделяте нищо с никой и да не спират да търсите решение!

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker