Акне и пречистване на организма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Акне и пречистване на организма
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 26766 пъти
Здравейте. Пиша за нещо, което е доста често срещано, а именно акнето. Вече 6 години се опитвам да се оттърва и ми е писнало от неуспешни опити, хвърлени пари и нерви на вятъра. То верно няма безплатни неща, но поне да бяха оправдани средствата. При разните дерматолози, които ходех и изписваха всевъзможни отрови (антибиотици, хапченца и тем подобни), вече до гуша ми дойде. На мен проблема ми е, че освен по лицето имам пъпки и по раменете, гърба, но и ужасни кафяви петна останали след тях.

Много информация съм чела в интернет и вече нацяло се обърках, какво е правилно и какво не... На места се твърди, че някои храни не влияят, на други обратното, е да за всеки е индивидуално, но май от много информация вместо да се насоча, аз блокирвам и не знам, вече какво да предприема и стигнах до изводите, че явно трябва да се пречиствам от вътре, но не знам точно какъв метод.

Ако някой е запознат и е изпробвал някакви начини на пречистване, бих желала да споделите, искам да пробвам да видя дали, това пречистване на организма ще се отрази добре и дали ще е временно. Само проблема е там, че съм слаба и точно това ме спира и затруднява да започна да се ограничавам от някои храни, за да не стана съвсем слаба.

Също искам да ви питам за самите петна -не искам да ми казвате някакви скъпи мазила и кремчета, защото ми е писнало, искам нещо просто, като например природни средства. Четох, че сок от лимон помагал за изсветляването, но не знам дали ще помогне, също и за маска от мая и прясно мляко. Много ви моля да ми кажете, ако знаете някакви методи за пречистване на организма и изчитване на белезите.

Имам и черни точки, на лицето си правя парна баня, но по тялото няма как да си я направя и не знам как да се справя с тях, само не ми казвайте на козметици да ходя, защото и те са ми ясни, нямам вече нервите да ги сменям в търсене на правилния... Забравих да спомена момиче съм на 18.
Благодаря предварително, на тези, които обърнат внимание и се надявам да пишете :)

П. П- Модератори, моля ви да пуснете историята ми, знам, че тук има подобни, но аз пускам тази, заради пречистването на организма по-скоро и затова се обръщам към вас с молба, понеже може и да не я публикувате...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 417c610ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш хормонални проблеми. Акнето се появява от това. Най-добре отиди при гинеколог да ти изпише противозачатъчни. На мен САМО от това ми мина. Имах много пъпки по челото, брадичката и тялото. Сега няма нищо. Преди това ходих на козметик и пъпките по челото ми се скриха, но по брадичката станаха ужасно много. Сума ти пари хвърлих за мазила, но те не помагат, спрях и да ям шоколад, защото бях чела, че той подпомага на акнето да се увеличи, но и това не помогна. Пих противозачатъчни 5-6 месеца и сега съм добре. Спрях и да се потя толкова, косата ми вече не се омазнява толкова бързо /да чукна на дърво/. Трябва ти хормонално лечение, защото акнето е хормонален проблем..

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 074cde0305
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм мъж но съм отчасти съгласен с номер 1. Акнето е точно проблем на хормоните. Въпроса е да си ги здържаш повечеко докато лицето ти не се изчисти. Иначе забелязах че ако ядеш малко шоколад през време, няма лоши ефекти. И Аз съм пробвал всякакви мазила, и сега разкрих че за мен търпение и самоконтрол е най-добрия лек. Спрях да ям шоколад (освен малко но рядко) и си мия лицето всеки ден, предимно по два пъти.. ефектите се виждат. Значително по-чисто от миналата година.. след още една няма и да ги има :)

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 196f53293b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравейте! Авторке, сякаш темата ти е писана от мен. Имам абсолютно същия проблем, че и съм на 18 години като теб. Какво ли не съм пробвала мазила от скъпи до ефтини, ефект никакъв. Дерматолозите-ялова работа, колкото и да им обяснявах, че мазилата не ми помагат и би трябвало да е нещо от организма с цялата си наглост ми казваха, че няма как да е от организма, че проблемите с кожата били от външен фактор и продължаваха да ми изписват кремчета и тоници. Малоумна работа, вече се чудя дали въобще има компетентни специалисти в тая България! Дори изследвания не предложиха да ми направят, докато сама не отидох да си поискам изследвания на кръвта от личната! След това занесох изследванията на дерматолог и каза, че всичко си е наред с тях. Предписа ми противозачатъчни, понеже ако сам пиела антибиотици имало вероятност след спирането им да ми се появят пъпки пак. Каза да ги пия два месеца и след това да ида отново на преглед. На мен ми се струва, че и от това няма никакъв ефект понеже вече месец мина откакто ги пия и вместо да спрат да ми излизат, те се появяват повече. И другото за което си мислех е защо след като изследванията ми, хормони и т. н. са добри ще ми изписва противозачатъчни? Шантава работа... За козметиците освен, че са ми оставили сумати дупки, белези и рани по лицето друга полза от тях не съм видяла, че и на третия ден пъпките ми пак се пълнеха. Страшно проклятие е това, незнам вече какво да предприемам, за момента не ми остава нищо друго освен да чакам някаква промяна от тея ялови хапчета. Самата дерматоложка ми каза, че лечението е дълго, ама не ми се струва нормално да не спират да ми излизат буци след месец приемане... Незнам какво да ти кажа, все още не съм намерила решение на проблема ни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3f9be49648
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Горе-долу и аз от 6-7 години не съм спряла да се боря с това акне. Вече съм на 21. Ходих при сумати лекари, пих много антибиотици, хапчета, пробвах лазер, ток, хим. пилинг, всевъзможни мазила и какво ли още не, но пъпките си стоят. Малко по-малко започна да ми писва и отслабих вниманието си, взех си всичко необходимо на Клиник и положението е може да се каже стабилно. Не е каквото ми се иска ама все пак по-добре от преди. Пия и бирена мая. Има 3 неща, които при такова упорито акне са си направо причината! Хормонален проблем, както казаха и останалите, пушенето и пиенето. Аз съм пушач и не искам и да ги спирам чесно казано, а другата седмица ще видим какво ще каже гинеколожката. За петната идея си нямам!!! И за тях пробвах много неща, но няма резултат. Желая успех и продължавай да търсиш начин да се справиш с напастта!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: eb8404e36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Проблема не е по повърхността на кожата ти, а вътре в тялото ти. Щом си слаба, значи си "вата" доша според Аюрведа. За такъв тип хора е характерен бързия метаболизъм, незадържането на вода и мазнини, които са разтворители на шлаките и отровите в тялото. Така както се гледаш слаба ти гарантирам, че си претъпкана със шлаки, токсини и отпадъци. Тялото ти е дотолкова претъпкано с тях, че вече под формата на пъпки и акнета започва да изхвърля всичко навън. Предполагам, че и дъхът ти и потта ти миришат лошо. Процеса на очистване не е лек, но върши прекрасна работа. Намери си книгата "Пречистване на организма" на Генадий Малахов, тя ще ти помогне. Дори и половината неща от нея да направиш пак ще има полза.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 028f743a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Здравей, бих предложил нстандатно решение, което е основано вурху някой источни идеи. Според тази концепция подoбни проблеми са вследствие на няколко причини:
1. Голямо количество некачествена храна, погълната в неподходящо време. Идеята е да се храним с по малко храна не повече от три пъти на ден като приемаме предимно естествена храна, прясна, не консервирана и немодифицирана. Препоръчват се зеленчуци, плодове, ядки по малко тстени продукти, мляко и млечни продукти, месо но прясно и максимално огранияаване на продукти от мляко и месо с дълъг срок на съхранение. Храната да не е престояла и да не е претопляна. Ако е възможно да се ограничи до 150- 200 грама на хранене като в едно хранене на не включва голямо разнообразие от продукти (един, два максимум три). Сладките храни и шоколада да не се ядат след 14 часа. На вечеря да се храним с минимални количества и наксимално рано. Не се огранияавайте от нищо което ви е вкусно, но ограничавайте количеството му.
2. Другият важен елемент е нашата психика. Когато имама нещо което не ни харесва (може би не харесва и на другите) ние се съсредоточаваме върху него и то заема голяма част от мислите ни. Физиологичните процеси в организма са свързани с мисловната дейност. Ние се самохипнотизираме вурху проблема и той става нераздлна част от мисълта ни. Трудно е, но ако кажете поне за известно врене "стига" и опитате да не се интересувате от проблма организна ще се справи по бързо с самоизчистването си. Усмигвай се, разхождай се на чист въздух и всред природата.
Не очаквай проблемите да се решът веднага, започнат ли да изчезват черните тоички, след време ще намалеят и петната. Един известен Японски лекар е казал : "Не слагайте върху кожата си нищо, което не бихте сложили в устата си", съобрази се с него и ползвай само такава козметика. Кожата е най големия орган на човешкото тяло и абсорбиита всичко което попадне върху нея.
Опитай, със сигурност няма да ти наверди
Желая ти много щастие, радост и любов :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 264f89f99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Решението е само едно лекарството се казва Roaccutane има форум за него единственото крайно решение за акне. Един страдащ почти излекуван остават ми 2 месеца и резултата е както се казва в форума мечтаната кожа!!!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8c15d9720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Благодаря ви за коментарите и съветите. Аз пуснах тази тема с цел да ми се каже подходящ начин за ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА, а не да ми се предлагат отново лекарства и номер 8 радвам се за теб, че си почти излекуван, но за мен това е доста опасно нещо и, ако беше прочел добре мисля, че ясно съм написала, че лекарствата не са начина, стигат ми толкова отрови, а и страничините му ефекти не са за подценяване, причината не е външна. Извинявай за тона, не искам ни най-малко да съм груба и да се заяждам с теб, но как да не се ядосвам, когато аз пиша и обяснявам точно какво не искам и в следващият момент ми се дава такъв съвет.

Направила съм си добри изводи, че трябва да направя нещо за изчистане на организма си отвътре и затова помолих, ако някой знае подходящият метод, защото колкото и да се тъпчем с медикаменти, те няма да решат проблема -те само го подпомагат. Но въпроса е там, че не знам точно какво да предприема, колко време, изобщо цялата схема. Благодаря ви още веднъж, за вниманието :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f4cda8f689
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, аз използвам едно лекарство, което се казва Duac Gel - основната съставка е Benzoyl Peroxide - не знам дали точно това лекарство го има в БГ, но със сигурност има подобни с тази съставка. На мен лично ми помага да го държа под контрол. Това е най-ефикасното, което съм пробвала, а аз съм на 34 и съм пробвала доста. Успех и не се отчайвай, има начин, трябва упоритост:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 028f743a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравей, Основните принципи при пречистването на организма са следните: спазване на определен последователност, която е свързна с натрупването на токсините и езадължителна за правилното им отделяне с цел изхвърляне а не натрупване на токсини в отделните органи. Последователността е следната: храносмилателна система, черен дроб, бъбреци, кръвоносна система, стави.
Би било добре отделните елементи да се съобразяват и с сезоните.
Започва се с пречистване на храносмилателната система. Дебелото черво с клизми или цялостно по методите на йога. Препоръчвам йога методите, които според мен са по приятни, описани са в нета под наименованията шанкапаракшалана и лагу, потърси на няколко места. Бих препоръчал да се прави лагу поне четири пъти по един път всяка седмица. Препоръчително време е пролетта. Заедно с всичи пречиствания, е редно да се спазва един ден през седмицата въздържание от храна.
Следва пречистването на черен дроб. Използва се ябълков сок за шест дни и растително масло и лимонов сок на седмия. Черния дроб се пречиства веднага след пречиствнато на храносмилателната система.
Следват бъбреците необходимо е пак една седмица, препоръчително време края на лятото. Могат да се приложат рецепта с билкови отвари или диня.
Следва кръвоносната система времетраене около седмица, ползва се отвара от копър и валерян и мед.
и накрая ставите също с билкова отвара.
Необходимия период за цялото пречистване на организма е 3 до 9 месеца. През седмиците за отделните очистителни процедури е хубаво да не се ходи на работа или училище.
Ако все още имаш желание да опиташ пиши, ще ти дам точни описания и ще споделя опит.
Като начало можеш да опиташ с житен режим. Другият месец е подходящо време за него. Описан е доста подробно в нета.
Идеята ти за решаване на проблемите ти по този начин е прекрасна и много полезна. Успех!
Щастие и успехи :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f4cda8f689
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай, аз съм номер 10 и чак сега разбрах, че не искаш съвети за лекарства, а аз точно това съм написала и то под твоя пост... сори, не съм прочела вниматлно:) Ако имаш предвид антибиотици или други подобни лекарства под формата на таблетки, никога не съм вземала такива и едва ли има ползва от тях. Това за което говоря е просто мазилце и на мен ми помага, но за основно пречистване не знам, наскоро си купих сокоизстисквачка и започнах да пия прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, има много информация в интернет по тази тема, може да проучиш, аз го правя не с цел да контролирам акнето, а просто за повече енергия и тонус, пък дано да има ефект. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8c15d9720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравейте, отново съм аз -Авторката.

Виждам, че номер 11 е разбрал за какво става дума и благодаря, че писа. Ами честно казано и по-нагоре писах, че не съм много наясно с тези пречиствания, само в нета съм се ровила, но така и не ми стана напълно ясно. Благодаря ти, че ми разясняваш това. Ами, значи аз си мислех, че всъщност пречистването ставало по-просто и бързо, но явно не е така, или по -точно явно периода е толкова голям заради пречистването на всички тези елементи, които ти изброи. Задължително ли е да са всички, а не само да речем -черният дроб и кръвта? ! Така бях чела на едно място, че самото акне се появявало понякога заради проблеми със жлъчката, замърсена кръв, и черен дроб. Просто питам, понеже както става ясно не съм много на ти с тези неща и се замислям дали ще мога да се спарви с това пречистване организмът ми, звучи не лесно и има ли някакви рискове от някакви усложнения?

Иначе желание имам да го направя, и ако не те затруднявам, ще се радвам да ми разясниш по-подробно схемата :) А и от това пречистване предполагам сигурно се губят килограми, при извършването трябва ли да се ядат други неща, освен тези, които ще се приемат за целта? И след привършване на всичко дали няма да се качат пък много килограми, в случаи, че започна да консумирам храни като месо, млечни продукти, сладко и такива, или не трябва... Много въпроси зададох, спирам до тук, надявам се да влезеш отново и да пишеш :)

Номер 12, няма проблеми и за какво да се извиняваш. А иначе ти пожелавам и на теб чиста кожа и всичко хубаво, както и на всички писали по темата :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8a3f92e4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13, внимавай. Аз прочистих уж черния си дроб по метод сходен с този на 11 и си хванах много упорит цистит. Тялото ми явно отслабна като имунитет, на тегло леко само, но не това ми е била целта. Свърших значи причистването с антибиотици.
Сега съм на спорт и здравословно хранене. Чувствам се чудесно.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 028f743a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Здравей, Радвам се, че не се отказваш. Като цяло най замърсената част от тялото ни е храносмилателната, в нея слагаме какво ли не, и не му оставяме достатъчно време да бъде добре изхвърлено. След пречистване на храносмилателната система и черният дроб предполагам, повечето проблеми ще започнат да изчезват. В последствие и тъмните петна започват да избледняват и се загубват, но се изисква време.
Предлагам ти да опиташ първоначално със системата на йога, "лагу". Основана е на принципа, да се изпие определено количество солена вода с концентрация на физиологичен разствор. Упражнелията, които са леки за всеки, подпомагат по бързото преминаване на водата през стомаха и червата. При тази концентрация на солта (9, 2 грама на литър) водата не се всумква през стените на червата и излиза през ануса, отмивайки отложилите се токсини по стените (при някой хора има отлаганияна възраст до 3 - 5 години). Ако смяташ, че клизмите са ти по приятни за мен са алтернативен метод, но очистването се свежда предимно до дебелото черво (разбира се най замърсеното). Избери това което ти допада.
Счита се, че изчистването на храносмилателната система и спазването на лек хранителен режим стимулира и активира изчистването и на другите органи.
Прочети по темата с ключова дма " шанкхапракшалана ", в лекия вариант, прецени би ли ти допаднало подобна процедура, ако има нещо неясно или нешо те притеснява ще ти отговоря, прочети и за клизмите. Според моите знания и опит без това е трудно да се мине защото пречистването за черния дроб и жлъчката се извиршва през храносмилатаелната система и ако те са замърсени организма се претоварва с токсини. Резултата от тези процедури е лекота, по голяма жизнена енергия и малкоповече усмивки. Разбира се може да не се получи веднага. Друга трудна задача за някой хора е препоръката да не се храним с месо и месни продикти в деня на процедурата и два дни след това, други ограничения за храната няма, добре е да не се прекалявас сколичеството :)
Опасенията ти за напълняване след като вече организма е очистен и работи по добре са неоснователни. Ти ще станеш по чувствителна към това което се случяа в теб и ще усещаш кои храни как ти влияят на настроението, усмивката и тялото.
По отношение на рисковете бих казал - няма. Тези процедури (говорим за пречистване на храносмилателната система), се практикуват от хора с високо и ниско кръвно налягане, наднормено тегло и други заболявамия и те се чувстват добре.
Желая ти щастие и успехи :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d5340b2d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм момиче на 20г, и поне от 6-7 години се боря с това. Като вече понамалява. Направи си хормонални изследвания, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, защото при мен се оказа от това, проблеми със щитовидната жлеза....
Другото е намали ама наистина (даже ако можеш спри за известно време) млечните продукти и такива от животински произход!!! Важно е, но със сигурност спри месото, зашотото в него има хормони и много вероятно това да е причината!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 92393111e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здр на всички аз пия линдинет 3 година заради хормонални проблеми и акнето не ми е минало :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41f5f9809e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Диане 35 и бирена мая. Това ме спаси мен. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: b6f818a477
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Пробвах всичко - акне аут, зинерит, всички неща на виши, гарниер и нивеа - никакйв ефикт. Мия си лицето с хума и салицилов спирт - никакъв фект. Даже пих диксициклин и тетрациклин - никакъв ефект. Така че не си правете труда и не си хабете парите - то ще изчезне от само себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6d76ee2ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Здравейте, едно момче във Варна ми подари един лосион, явно беше търговски представител на фирмата. Аз имам сериозен проблем от доста време, и влязох в аптеката, да си купя спирт и хлорнитромицин и той ме видя и ми подари, лосиона. Perfect face oily skin, и ми каза, да го потърся след 10 дни да го почерпя. Ами в събота купих бонбони и кола и ги оставих в аптеката да ги дадат на момчето. От нищо досега не съм била толкова доволна. Аптекарката ми каза че състава е много хубав и е бил по стара рецепта. Потърсете го, убедена съм че ще го харесате.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8abdde4098
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От коя аптека си го купи? Аз го търсих в една две, но го няма.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9770295b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   до 21. Аптеката е до втори корпус на техническия. Мисля, че се казваше Аптека Вива

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: 6ba8cc0fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравейте,
всичко се постига, само да имате търпение. Преди години имах много мазна портокалова кожа, с много пъпки и комедони. Единственото нещо, което ми помогна беше - пиене на прясно изцедени зеленчукови сокове - 1/2 литър, сутрин на гладно, няколко месеца. Кожата ми се изчисти, стана гладка и не се омазняваше повече, беше в рамките на нормалното, пъпки ми излизаха от време на време - по 1-2 тук, там - дето се казва с мед да ги намажеш. Спрях сладкото, бяла захар, и обърнах хранителния режим - повече плодове, салати и по леки храни.
Ако някой го интересува нещо повече - да пита.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bc7bda17ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравей, това, което мога да ти препоръчам е доказано средство (още от времето на нашите баби), което пречиства организма вътрешно и външно! Говоря за бирената мая! Тя съдържа фолиева киселина, която регенирира клетките и прочиства кръвта - основата за добрата кожа. Важно обаче е, да потърсиш бирена мая на люспи или течна, защото хапчетата съдържат слепители и пълнители, които намаляват ефективността и, а и дразнят лигавицата на стомаха. Вътрешният прием може да се комбинира с външни маски, рецепти виж на www. bionia. bg.

Много важно обаче е, и да спреш консумацията на млечни продукти поне за 2-3 седмици! Те са един от основните фактори за появата на пъпки!

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 974283f7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Аз също от известно време имам акне, и мисля че цялата работа тръгна от хомоните ми защото ми откриха базедова болест. От всички мазила които са ми казвали и предписвали дерматолози най-добре ми е повлиял зинерит. Но от скоро и аз търся начина да си пречистя организма, защото осъзнах че каквото и да мажа, няма как да изчезне напълно. Освен това акнето не ми е единствения проблем, имам и себореен дерматит... Та пила съм бирена мая, геритамин, бях на хомеопат, ошушка ме със сумати пари и без резултат пих шуслерови соли и още някакви. Разбира се е излишно да казвам, че при всеки е строго индивидуално и при някой може да помогне!!
Пила съм и съм се мазала също със също сребърна вода, имаше някакъв минимален временен резултат, пих цинк, и какво ли още не. Даже постех по едно време и бях спряла вредните храни, . но като че ли се влоших :Д да не говорим че ям минимум по една купа салата на ден, пия много чай и вода и вече не знам какво да направя :Д Това което осъзнах обаче е, че целият ми проблем е от кръвта ( по време на цикъл лицето ми се изчиства наистина много ) и трябва да я почистя по някакъв начин. Забравих да кажа и че външното третиране на кожата също не е без значение, спрях всякаква химия (осявен фон дю тена ми, . няма как да спра да го ползвам него, защото ми е единственото сигурно прикритие), мия си лицето с бебешки сапун и вечер използвам сода за скраб ( трябва само да се търка нежно, . за да не щипе после) Понякога си правя маска с белтък и лимон, уж за избелване, но не знам до колко действа. Когато ми е суха кожата се мажа с домашен мед и престоявам така няколко часа. Сега ще се опитам да си променя напълно храненето, но ще търся и билки за пречистване на кръвта. Аа забравих да кажа, че натъркването няколко пъти с чесън много помага при гигантските пъпки. Та това е от мен, надявам се да помогна на някой с нещо, успех на всички вас с борбата ви :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 29173d36e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Здравей!
Като се погледна днес в огледалото и видя набразденото си лице, се сещам за този ужас. Имах пъпки по лицето, по гърба. Някои от тях направо кървяха и оставяха червени петна по чаршафите! След години безрезултатно лечение намерих начин САМ да се излекувам.

Акнето ме преследваше години наред. Все казваха ще мине, ще мине, ходил съм по безброй лекари, всякакви мазила ми изписваха, които помагаха само временно. Виждаш ли, лекарите имат един проблем - те разглеждат всяка част на тялото поотделно.

Дерматологът гледа кожата. Той не се интересува как работи храносмилателната и отделителната система. Гастроентеролога пък не се интересува от кожата и не свързва пъпките по нея със затлачено дебело черво или черен дроб.

Така беше при мен. Нито един дерматолог не ме попита - ти ходиш ли редовно по голяма нужда, как се храниш, само ми изписваха мазило след мазило... По онова време ходех до по голяма нужда през ден-два и го смятах за нормално. Докторите също твърдят, че това не е запек и е нормално; така смятат и повечето хора днес. Но всъщност ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО. Виж внимателно тази диаграма http://www. prikachi. com/images/417/7712417D. jpg - това е нормалната работа на храносмилателната и отделителната система. От нея зависи цялостното състояние на кожата и здравето ти.

В крайна сметка ми писна и започнах да търся причината сам. Открих, че всъщност кожата е най-големият отделителен орган и по нейното състояние можеш да съдиш за състоянието на храносмилателната и отделителната система на тялото.

Направих два пъти цялостно изчистване на червата заедно с гладуване (по метода на Бернард Йенсен http://cleansing. beinsa. info/books/cleansing. pdf), започнах да се храня балансирано за да работи храносмилателната и отделителната система оптимално, както на таблицата по-горе. И о чудо! - след няколко месеца пъпките изчезнаха завинаги!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c59ebc8f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 27, можеш ли да споделиш как точно правиш пречистването, а и в балансираното хранене кои храни включваш? Защото има много противоречиви мнения за млечните продукти ( кравето мляко главно ) и месото. Също така и за картофите и ориза съм чувала, че са неподходящи при акне

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 29173d36e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Здравей. Номер 27 съм.
Ами изчистването на дебелото черво става с клизми и то най-добре с преварена урина. Знам, това ти звучи ужасяващо, но почакай да видиш ужасите, които ще започнат да излизат от тебе по време на изчистването. Хората идея си нямат какви отпадъци носят из дебрите на червата си, след години неправилно хранене... Прочети внимателно тази тема: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1536.msg1757#msg1757

А под рационално хранене разбирам първо отказ от трите вида бяла смърт - бяло брашно, бяла захар, бяла сол. После преминаване към разделно хранене - да не се смесват безразборно храни. Има много таблици за разделно хранене из нета. По възможно да се поема жива храна, защото всичко топлинно обработено е мъртво - липсват ценните ензими, които правят всичко в тялото ни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cb6e89b87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравейте и аз имам голям проблем с акнето, за който лекарите ми отказват помощ. Даже личната ми отказва да ме прати на дерматолог. След упорито купуване на кремчета, мазила, тоници, които нямаха ефект тръгнах да чета в интернет за проблема ми. Открих че няма нищо по-добро от здравословното хранене. Почнах да ям повече плодове и зеленчуци както и да пия повече вода и по- малко газирано, също и почнах да спортувам. Не на всеки му е приятно да спортува затова повече ходенен пеша помага. За пречистване на организма е хубаво да се пие много зелен чай по няколко чаши на ден. Обаче ми останаха белзи от акнето. Тях ги лекувам с природни неща. Правя си тоник от лайка и розова вода, смесват се едно към едно като първо се накисва лайката за 10мин в гореща вода. Също си правя маска двапъти в седмицата зелена хума и кисело мляко и се оставя 15-20мин, малко стяга и сърби и се зачервява кожата леко, но трябва да изчезне бързо до около 10мин след измиване. Малко бавно почват да действат(една/две семици), ползвам ги цяло лято и имам огромен ефект. За избелването с лимон съм го пробвала и освен парене нямах никакво подобрение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker