Някой лекувал ли се е от негативна психоза? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Някой лекувал ли се е от негативна психоза?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 4616 пъти
Моля ви пишете ми, много се притеснявам, чуввтвам, че страдам от силна депресия, а антидепресантите не ми помагат и доктора ми казва, че може да било негативна психоза и ще трябва да пия невролептици, те ще ми помогнат ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aff219a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз пия АД от 3 мес и половина и при мен няма резултат. Седя вкъщи и не ми се мърда, нямам грам енергия и мисълта ми е като на забавен кадър. Преди съм получавал депресия но ми е минавала по-бързо. Сподели какви са симптомите ти?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0df31a473c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Радвай се на живота каквото и да става НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! Бъдеш ли силна и с позитивно мислене ще излекуваш всяка болест! :))))

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6761b0a192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От Авторката към номер 1 - Пия най-силния антидепресант - Анафранил! Имах АДСКИ силна тревоност всеки ден. този медикамент я изтри напълно! Обаче при мен депресивните симптоми не изчезнаха и затова в понеделник отивам при психиатъра ми ще изпише невролептик да видим от него се се повлияя ли. Казва ми, че може да не е депресия мойто, а негативна психоза. Затова и ти се бори и опитай Анафранила или за негативна психоза. Консултирай се с психитър!!! Симптомите са ми Социална фобия и: негативно постоянно мислене, отчаяност, ниско самочувствие, липса на увереност, ннерешителлност,!!! безинтерес към всичко!!! , тъга, празнота, отегчение, абе въобще всички психични симптоми на депресиран човек!!! Като извадиш един тест в нета за депресия почти всичко отговаря на моите симптоми и втеста съм за лекуване при специалист веднага!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aff219a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от 1 до Автора
Колко време си така и освен този АД друг опита ли?
Аз имам повечето симптоми. Тревожностт ми изчезна, но останалите са налице. Крепи ме единствено, че и преди ми се е случвало и обикновенно март-април отминава. Лошото е, че не може всяка година да съм така....

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aff219a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   от 1 до автора
Ако искаш остави координати да си поговорим?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6761b0a192
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   ами може и тук да си попишем, тъкмо може да се включат и други

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b023be5b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лекувай с УМ а не с лекарства!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 85003786d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Присъединявам се към 2 и 7.
Говоря от лично моя опит и този на мои близки. Зарежи всякакви хапчета и ходене по доктори, които нищо няма да ти помогнат, а само ще те вкарват в дупката още повече. Промени мисленето си, съзнателно и целенасочено, и ще се оправиш. Трябва да приложиш воля, съзнателно категорично решение, че ще ликвидираш проблема, и мисловен контрол.
Не вярвай в диагнозите им, както казва чичко РЕЙ, ако кажеш "болен съм", вселената ще ти отговори: "да... "
Респективно ако кажеш /или мислиш/ "здрав съм", вселената ти отговаря "да... "

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce0812cf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   относно коментар номер 3 искрено те съветвам добре да се информираш за механизмите на действие на антидепресанитите и невролептиците и много добре да си помислиш преди да се решиш да пиеш невролептици, изпробвай !всевъзможни! психологически методи за самоконтрол преди това, като логичната алтернатива! От това което пишеш излиза, че си дезинформиран(а) по тия въпроси и психиатъра при който ходиш няма нищо против това, дори вероятно насърчава тази твоя дезинформираност:(. Трябва да знеш, че дори при ниски дози и кратковремени приеми на невролептици се получават латентни форми на ето това: http://www.youtube.com/watch?v=W_3bbpFjI68
Невролептиците ,,леуват'' тревожност, но обострят депресията, докато трицикличните антидепресанти (като анафранил) ,,лекуват'' депресия, но обострят тревожноста! Питай някой специалист за това, но неочаквай задовлителен отоговор.......така, че цялото медикаментозно лечение е едно прехвърляне на топката (днеска антидепресант, утре невролептик, в други ден заедно, после отначало), която така и неспира и не се успокоява на едно място, защото истинското лечение е в промяната на мисленето и севъзприятието. Мозъкът е най-финият орган в човешкото тяло, ако оправиш един проблем отвънка(насила) в него то веднага излиза друг. Аз съм намерил своя мисловна формула с която да стопирам негативните мисли, вече години наред я ползвам и непия никакви лекарства, ,,нормален'' на 100% не съм станал, може би на 90%...извода оставям за теб, питай ако нещо не е ясно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aff219a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   До 10.
Здравей, хареса ми коментара ти. Интересува ме дали си страдал от психично разстройство и с психотерапия ли си успял да се пребориш.
Аз също страдам от депресия, но този път силна, антидепрес. не ми помагат.
Благодаря

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce0812cf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 11. макар че съм изчел бая литература (в уикипедия има страхотни статии на английски за механизмите на действие на психотропните лекарства) и съм се запознал с теориите на големите психолози на 20 век, с източната философия :) и какво ли още не, психотерапия е твърде научно казано в моя случай, психичното си разстройство го туширах точно с волско търпение (неподлежи на описание с думи) безрезервна вяра в по-доброто бъдеще и също толкова безрезервна убеденост, че стига да пожелая с лекота мога да правя разлика между въображаем проблем и действителен проблем. Последното го синтезирах до няколко съвсем прости психологически техники - написани на бял лист хартия. Всички кризи които имам от време на време и до ден днешен се дължат до една много голяма степен на отдъпване и, , забрава'' за важноста на тези техники (когато си добре лека полека забравяш за тях). Изгубих много време от най-хубавите си години в самоанализи (от които една част на хартия около 500 стр.. с повтарящи се расъждения и изводи), но спечелих свобода която неможех да получа по никакъв друг начин. Наистина трудно е да се опише с думи, липсва най-важното емоцията която се предава при жив контакт, а имено тя лекува. И между другото това което описваш, като симптоми може да предсталява само гранична форма между невроза (много обобщено казано) и психоза има огромна разлика от манифестирана психоза. това е и нивото до което аз съм стигал, стигам.. По правило специалистите приравняват тези гранични състояния към психозите а не към неврозите защото така се презастраховат в случай на манифестиране, както е написано по учебниците, но лекарствата които изписват са за много по-тежки разстройства, просто защото леки невролептици несъщестуват, в цялата психиятрия съществуват три-четири основни вида лекарства с различни модификации по активната съставка, това и обеснява ниските успехи в тази област от медицината. Това което излиза на пазара не е нещо ново а подобрено старо лекарство, а доста често и старо лекарство комбинирано с нещо друго (което е съвсем леко ефективно) но под ново име.. всичко опира до икономически интереси а не до здравето на хората мисля, че това на всички е ясно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce0812cf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Явно, че нещата при теб невървят на добре и ще ти кажа основната причина - дълбоко в себе си купнееш да се окаже, че не си тежко болна да се потвърди, че имаш просто някаква депресия, но живееш с нагласа, която да отключи тежко психично (да се разбира психотично) разстройство в теб! Неочаквай психиатъра да ти обеснява това, не му е това работата, човека работи с химия и по-големи и по-големи дози.

И как става ли - много просто, животът ти е пълен кошмар и то всеки божи миг и вместо да се мобилизираш - да се ражхождаш на чист въздух, да се самонаблюдаваш и изследваш логичноста на мислите си, да вземаш някакви ясни решения за това и онова, ти просто очакваш като с магическа пръчка някакви си лекакрства да те оправят, но това не се случва и ставаш склонна да се навиваш да пиеш още по-големи дози (от които в крайна сметка способноста ти да преценяваш трезво ситуацията драстично намалява), и така колкото повече разчиташ нещо отвън да те оправи, толкова повече спираш да се интересуваш от от това как сама да си помогнеш и в един момнет се превръщаш в същество неспособно да взема самостоятелни решения в живота си, спираш да се храниш - просто блокираш, спираш да излизаш от вкъщи, почваш да си втълпяваш глупости (примерно, че някой те наблюдава и иска нещо ти направи), които неможеш вече да контролираш и ето ти я началната форма (манифеста) на психозата!

Когато това стане тогава лекарарят при, който ходиш ще изплюе камъчето и ще ти каже: ,,Отдавна очаквах това да се случи и вече спокойно мога да ти заявя, че ти си тежко психчно болна - мисля че няма защо да се съмняваме в този факт, какво мислиш по въпроса?!’’ и отговорът отсреща ще бъде: ,,ДаАа, съгласна съм..’’ сама ще приемеш диагноза, която толкова време си отхвърляла и сълзите ще започнат да се стичат по бузите ти... после той ще продължи с успокоителен тон: ,,Не е толкова страшно - ще ти направим картон за психчноболна, ще те приемаме периодично за лечение в психиатричната клиника, ще получаваш пенсия.... Но всичко това ще се случи само ако ТИ го допуснеш.

Спри да разчиташ на хапчетата, както хората на хероин спират в един момент да разчитат на метадона, цял живот не може да се живее с химия (осовен ако не си тежко болен..) мини през ада без хапчета, както тези на хероин минават през него в продължение на едно 12-18 месеца и после като се обърнеш назад ще разбереш, че си живяла цяла година или две или повече без да си пила никакви лекарства, ще се ощипиш по ръката за да се обедиш, че си жива и ще усетиш една радоста болка, тогава една искрена усмивка ще изгрее на лицето ти и сълзи ще започнат да се стичат по него, само че сълзи на радост! надявам се, че съм бил полезен.. Навремето аз минах по втория път, направи го и Ти!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker